Reppureissu Laos & Vietnam

 (Luettu 1385 kertaa)

Waldov

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Reppureissu Laos & Vietnam
« : 26.12.2018, 00:26:42 »
Hei vaan kaikille! Olen siis parikymppinen mies Ja edessä olisi ensimmäinen reppureissaus yksin Kaakkois-Aasiaan ja vinkit tai vain tsempit ja teidän omat kokemuksenne ovat tervetulleita!

Tammikuun lopulla on siis lennot HKI-BKK. Bangkokista suuntaan samana iltana yöjunalla Nong Khaihin, josta rajanylitys Laosin pääkaupunkiin Vientianeen.

Vientianesta suuntaan myöskin samantien todennäköisesti eteenpäin, kohti Vang Viengiä bussilla. Täällä olisi tarkoitus viettää muutama päivä, relaxoituen ja nauttien luonnosta ja ehkä vähän Laosin oluesta.

Vang Viengistä matka jatkuu kohti Luang Prabangia, jossa vietän pitkän viikonlopun. Luang Prabangista joudun aikataulullisista syistä nappaamaan flygarin kohti Hanoita ja Vietnamia.

Hanoin sykkeessä pysyn vajaan viikon päivät, josta matka jatkuu takaisin Bangkokiin viimeisiksi päiviksi.

Edessä tosiaankin ensimmäinen reppureissaukseni ja ensimmäinen reppureissaukseni yksin. Sekä Laos että Vietnam ovat uusia maita minulle ja ensikertaa olen käymässä. Kaakkois-Aasiasta tosin kokemuksia on parilta reissulta (BKK, Chiang Mai, Kambodza ja Singapore koluttu). Lähden erittäin hyvillä fiiliksillä, vaikka uskon myös, että mutkiakin saattaa tulla ja kärsivällisyyttä tarvitaan, ainakin mitä tuolta Kambodzan reissulta tiedän, niin ero Thaimaan oli sanalla sanoen suuri. Kuitenkin, juuri ne kokemukset ovat itselle niitä antoisimpia.

Eli summa summaarum, asialliset vinkit näistä kohteista, yksin reissaamisesta, pakkaamisesta yms. yms. otan mielelläni vastaan. Hyvää joulua pallontallaajat t: matkakuumeeseen reseptin saanut :-)

Kangaskassijapassi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Reppureissu Laos & Vietnam
« Vastaus #1 : 03.01.2019, 16:01:22 »
Toi bangkok-nongkhai-vientiena-vangvieng väli ihan törkeen lepposa! Tullu pari kertaa sahattua se reitti ja ehkä vielä kerran tänä keväänä :D tosiaan sillä lisämausteella että veittäisin ehkä nongkhaissa yön. Mukavan olonen pikkukaupunki ja iltasin rantabulevardilla baareja yms jotain tapahtumaa.

Tuktukki thaimaan raja-asemalle , checkout ja 15 bahtia tais maksaa kun ylittää rajasillan bussilla..bussi viä laosin raja-asemalle. Mist tuli lokakuus ainaki ilmaset 15päivää leimaa. Local bussi vientienan keskustaa 35bahtia.

Vangviengis oli ihan törkeen hauskaa ajella buggycaaralla. Sai ajella missä haluu. Ei ne ny kauheesti kulje ,mut sen verran , et ohjata saa rystyset valkosena välillä :D tuli myös ekaa kertaa tubeiltua namsogi startista maaliin saakka. Suosittelen. Vaikka ne baarit sii matkalla houkutteleekin

harez

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Reppureissu Laos & Vietnam
« Vastaus #2 : 10.01.2019, 10:17:00 »
Hanoissa on hyviä Bia Hoi paikkoja missä paikalliset setät naukkailee halpaa olutta. Kannattaa myös hörpätä paikallinen munakahvi. Kannattaa myös mennä käymään trekillä Sapassa tai sitten Halong Baylle katselemaan kalkkikivi-saaria. Molemmissa vierähtää pari yötä. Ite tykkäsin enemmän Sapasta, kun oltiin homestayssa paikallisen luona. Tultiin kylläkin just Guilinista Kiinasta missä käytiin ihmettelemässä jokilaivalla vähän samantyyppisiä muodostelmia kuin Halong Bayllä. Halong Bayllä on vaan ihan sikana sakkia ja Cat Ba island oli niin kuin muurahaispesä. Aivan liikaa porukkaa. Rantahiekkaa ei edes nähny ihmisten seasta.