Roadtrip Balkanilla

 (Luettu 2989 kertaa)

Hegetsu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Roadtrip Balkanilla
« : 21.01.2019, 07:36:37 »
Kaverin kanssa olisi tarkoitus suunnata Balkanille ensi kesänä todennäköisesti elokuussa. Viikon reissu, jota varten vuokrataan auto. Käydään kiipeämässä pari reittiä ja ajetaan mahdollisimman monen maan kautta.

Kuvassa reitti. Tarkoitus olisi käydä Kosovo, Serbia, Bosnia ja Herzegovina, Kroatia, Albania ja Makedonia. Eniten itseäni mietityttää rajanylitykset. Onko niissä jotain erikoista mitä pitäisi ottaa huomioon? Onko heittää mitään arviota, kuinka kauan noissa rajanylityksissä menee? Onko parempi varata reilusti aikaa vai menevätkö suht jouhevasti?

Hotellit varmaan kannattaa ottaa sen mukaan, että auton saa säillytykseen varkauksien varalta.


illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 777
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Roadtrip Balkanilla
« Vastaus #1 : 21.01.2019, 09:25:59 »
Maps varmasti kertookin sinulle arvioidut ajoajat tuolle reitille. Onko mitään järkeä lähteä (elokuu; high season!) edes yrittämään noin pitkää rundia yhdessä viikossa? Rajoilla kuluu aikaa, varsinkin niiden maiden välillä, joilla on edelleen kiistoja keskenään. Tosin olen itse kulkenut Balkanilla aina busseilla, henkilöautolla saattaa päästä livahtamaan rajan yli nopeammin. Jos haluat istua koko viikon autossa, ehkä onnistuukin. Suosittelen kuitenkin palastelemaan reitin eri matkoihin ja tutustumaan kohdemaihin vähän syvemmin.
Viimeisin Balkanin reissuni on syyskuulta, jolloin kävimme viidessä maassa ja 10:ssä kohteessa. Aikaa meni reilut kolme viikkoa. Lähtee tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2018/09/pristina-kosovo.html
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Roadtrip Balkanilla
« Vastaus #2 : 21.01.2019, 19:16:57 »
Tuo olisi todella kunnianhimoinen ajosuunnitelma, vaikka Googlen matka-aika lupauksiin voisi luottaa, kun siihen lisää rajanylitykset ja kaupungeissa ja muissa nähtävyyksissä ajelut. Lisäksi tuossa reitillä on sen verran pieniä teitä, että omien balkanin kokemusten perusteella saat lisätä Googlen arvioon ihan reilusti. Esimerkiksi tuo Albanian pätkä on isoin osin melkoista kärrypolkua vuoristossa. Street View näkymät tuolta SH30:lla Pukasta etelään ovat aika karuja. Tuurilla voi olla, että jollain pätkällä vanha reikäinen asfaltti on korjattu Googlen auton käynnin jälkeen, mutta leveämmäksi se tie ei siitä muutu. Ja tuo ei ole edes pahinta mitä Albanian tiestö tarjoaa.

Vähän paremmillakin teillä eri Balkanin maissa saattaa juuttua jonkun traktorin perään pitkiksi aikoja ja muutenkaan ei kannata unelmoida ylläpitävänsä nopeusrajoituksen mukaista vauhtia joka paikassa.