Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?

 (Luettu 3280 kertaa)

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« : 20.05.2019, 19:07:08 »
Suunnitelmissa lähteä 6 kk reissulle Afrikkaan lokakuussa. Meno-paluu economy luokassa. Paluu "joskus" maaliskuussa.. Meno ja paluu Kairoon/Kairosta ja siinä välillä pitkin poikin Afrikassa.
Koska meno+paluu lentoliput yhteen paikkaan on suhteellisen halpoja verrattuna yhteen suuntaan varattuihin lentolippuihin olen etsinyt tietoa netistä koskien menopaluulentolipun uudelleenbuukkaushintaa koskien paluulentoa. Näyttävät vaihtelevan suuresti.
Voitko suositella edullisinta lentoyhtiötä?

TO

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #1 : 21.05.2019, 09:42:28 »
1 vaihtoehdoista lienee lisämaksullinen
muutospaketti-joustava lippu jonka tarjoilee supersaver
parempi käyttäjälle kuin lentoyhtiöiden tarjoamat muutosmahdollisuudet, yleistettynä.

https://www.supersaver.fi/joustava-lippu

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #2 : 21.05.2019, 10:31:08 »
Aika vaikea tässä vaiheessa tietää ja laskea sitä edullisinta lentoyhtiötä joka antaa paluupäivää muuttaa. Toki yhtiöt sen muutosmaksun kertovat varausvaiheessa, mutta kun lopulliseen muutoskuluun vaikuttaa alkuperäisen ja uuden lentolipun hintaero myös. Esim Lufthansa antaa muuttaa 130 eurolla economy basic paluulentoa + lentolipun hinnanerotus. Tällä hetkellä eco basic paluun osuus menopaluusta maaliskuussa noin 200 euroa.
Eikös kannattais miettiä ostaa oneway HEL-CAI joka näyttäis maksavan A3 tai PS  160-200 euroa lokakuussa. Lähempänä paluu ajankohtaa sitten  oneway Eurooppaan (ei välttämättä HEL) tarjoaa TP suhteellisen halvalla läntisestä Afrikasta tai LAD jopa alle 200 eurolla.

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #3 : 21.05.2019, 14:38:31 »
Joo, mua askarruttaa tuo lentoyhtiöiden mainitsema "fare diffence", että mikä se olisi oikeasti sitten kun tekee paluulennon muutosta. Aika kalliiksi tulisi Luffella muuttaa kun pelkkä muutoskulu on 130 euroa ja siihen päälle mahdollinen paluulentojen erotus. Olen matkustanut usein Kairoon Luffella meno-paluu sesonkien ulkopuolella, alle 400 euron. Niissä on aina ollut paluulennon osuus pienempi kuin menolento eli nähtävästi taka-ajantuksena on saada lisää rahaa, jos muuttaa paluulennon. ..?
One way HEL-CAI on mielenkiintoinen ehdotus mutta tiedä sitten, miten toimii viranomaisten kanssa kun ajattelin ostaa viisumin Egyptiin vasta lentokentältä Kairossa( ja hakea siihen sitten pidennystä paikan päällä paluuta varten) eikä mulla olisi paluulentoa ostettuna.
A3 taitaa olla Aegean airlines mutta mihin viittaat PS:llä?
Sorry mutta suhtaudun supersaveriin varauksella. Kyseessä on siis online matkatoimisto, joka ei tee hyväntekeväisyyttä.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 485
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #4 : 21.05.2019, 16:12:07 »
ensinnakin onnea matkakohteen valinnan suhteen... :) starbucks myos rakastaa Afrikkaa! :)
itsekin olen pelaillut nailla afrikkalipuilla aika lailla. En ole millaan lailla mikaan lippu-guru, mutta voin jakaa omia kokemuksiani. vahan sama mielta starbucksin kanssa.
ilmeisesti lennat helsingista ja helsinkiin.
Meinaatko tehda rengasmatkan, vai miksi paluu myos Cairosta? missa pain Afrikkaa meinaat matkustella? Kysyn sita, koska jos palaat lentamalla jostain etela-afrikasta cairoon, maksaa se jo aika lailla, todennakoisesti useampia satasia. Jos sinulla ei ole mitaan suurempaa tarvetta menna Cairoon mennen tullen, suosittelen, etta ostat jomman kumman lipun eri paikasta, nain ei tarvitse sahata edes takaisin afrikan mannerta erillisella lipulla. valimatkat ovat meinaan erittain pitkat ja lippujen hinnat sen mukaiset. Toinen asia on se, etta lippuihin tulee aina ihmeellinen suomilisa, yleensa saan erillisella lipulla paljon halvemman kuin suoraan suomeen. Lontoosta, Amsterdamista ja Tukholmasta esim saa edullisia lippuja helsinkiin, lontoossa vaan pitaa olla tarkkana etta sama lentokentta, liikkuminen esim heathrown ja gatwickin valilla vie rahaa ja aikaa. Kolmas se, ettei mielestani tuo paluu-etu kovin kummoinen ole, kun hinnat suomesta pois pain ja takaisin eivat ole valttamatta samat, myos ajankohta vaikuttaa. Juuri asken katsoin meno-paluuu verrattuna meno ja paluu erikseen ethiopianilla, eika ero ollut kuin vahan yli e100. Muuttamisesta tulee aina muitakin kuluja, pitaa menna lentoyhtion toimistoon jne, ja tuomanittu, etta pitaa tehda tarpeeksi aikaisin jotta sen saa samaan hintaluokkaan jne.
Air Egypt on aika erikoinen lentoyhtio, palvelu on ihan tuubaa ja joskus ne myohastyy aivan jarjettomasti, mutta hinnat ovat viime aikoina olleet todella alhaalla. niilla on ihan ok yhteyksia eri puolille afrikkaa. Starbucksin mainitsema hinta on todella edullinen! toinen edullinen on ethiopian airways, niilla myos palvelu eri luokkaa ja hyvat yhteydet ympariinsa. ethiopian muistaakseni muutoskulu usd50.
Itse tekisin nain, pelaa skyscannerilla tms ja katso yhteyksia, osta meno cairoon ja paluu mista sitten tuletkin. tai ala osta ollenkaan. viisumin suhteen tietty mieti, mita sinun kannattaa tehda (egyptiin ei saa netista viisumia?). saattaa olla, etta ilman viisumia et paase hgissa koneeseen, ovat aika niuhoja sen suhteen.
ei kannata mistaan nettitoimistosta ostaa lippuja, jos mikaan on epavarmaa, menee hermot jos joudut jotain muutoksia hoitamaan matkalla. itse ostin kerran nettitoimistosta lipun lentoon kahden afrikkamaan valilla, joka peruttiin (tapahtuu air egyptilla ilmeisesti useamminkin), ei mennyt uudelleen jarjestely ihan yhdella tai kahdella emaililla.

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #5 : 21.05.2019, 17:55:54 »
Luffella saa jotain käsitystä lippuluokkien hintaeroista kun nyt se CAI-HEL eco basic maksaa 200€, eco basic plus ~300€ ja eco flex ~450€. Nämä hintaerot sen muutosmaksu 130€ päälle. Katselin TAP paluuhintoja niin MPM/LAD/ACC/CKY/DSS -> LON maksaa maaliskuussa 200-300 euroa oneway. TAP lentää myös LGW , josta Norwegian pääsee halvalla HEL.
Mulle ei ihan vielä ole rakkaussuhdetta kehittynyt Afrikkaan, sen eteläisintä osaa lukuunottamatta, mutta kyllä tässä läntisen Afrikan lentoja tulee seurattua ja etsittyä, ehkä varauksenkin aika tulee pian.
PS = UIA = Ukraine Airlines

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #6 : 22.05.2019, 14:11:16 »
Kiitos molemmille mpala ja starbucks hyvistä kommenteista! Tässä mennään vähän sivuun aiheesta "edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta" mutta vastauksena mpalan kysymyksiin koskien, miksi paluu Cairosta ja missä päin aion matkustella:
Mun egyptiläinen ystävä asuu Cairossa ja ollaan jo monta vuotta suunniteltu yhteistä reissua Afrikassa, josta ainakin osa tehtäisiin hänen pakullaan, jossa hätätilassa voitaisiin nukkua muutamia öitä. Autolla matkustaminen  Afrikassa kyllä arveluttaa jonkin verran  koska jos sitä ei syynää koko ajan niin nopeasti häipyy renkaat tai jotain vastaavaa. Ystävältäni häipyi auton akku pari kuukautta sitten Cairossa kun kävi yhdessä virastossa puoli tuntia asioimassa. Ja Etelä-Afrikka kokemusteni perusteella tiedän, että tällainen ei yhtään parane mitä etelämpään Afrikassa mennään.
 
Anyways. Ollaan alustavasti ajateltu tehdä kaksi reissua Kairosta, joista ainakin eka omalla autolla. Egypti- Libya (jonne kumpikaan ei haluaisi mennä )-Tunisia- Algeria- Marokko. Paluu Mauretania - Mali - Niger - Tsad - ja Eygpti koukaten Sudanin kautta niin vähän kuin mahdollista.
Toinen reissu pääosin Afrikan Itä-rannikolla joko auto mukana tai ilman. Junalla (joko auto mukana tai sitten ei) Assuaniin asti, sieltä reitti Sudan- Etiopia- Uganda - Kenia - Ruanda Burundi - Tansania. Paluu joko lentäen Kampalasta (Uganda) Cairoon tai omalla autolla Kongo- Uganda - Sudan.

Onhan tässä aika paljon suunnittelua ja säätämistä jäjljellä mutta osa ainakin toteutunee. Libya ja Sudan osuvat harmittavasti kulkureiteille. Niihin ei ole hinkua.

Suomalainen ei voi ostaa Egyptin viisumia netistä. Egyptin embassy Hesassa myöntää viisumin maksimissaan 3 kk. Halvemmaksi tulee ostaa 30 pv viisumi Cairon lentokentältä ja hakea siihen pidennystä Cairossa. Koneeseen olen aina päässyt Hesassa vaikka viisumia ei ole ollut.

Huvikseni tsekkasin, mitä maksaa tänään ostettuna Aegan meno-paluu HLS-CAI-HLS  meno 14.10 ja paluu 20.3.20 , maksaisi 343:47 euroa josta paluun osuus olisi 170:53 euroa. Kyseessä saver-lippu. Mistään en löytänyt tietoa, voiko paluun muuttaa ja mitä se maksaisi. Osaako joku auttaa?

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #7 : 22.05.2019, 15:40:14 »
Katsoin hintasääntöjä Aegean omilta sivuilta niin tuo paluu näyttäis olevan P luokan lippu ja siinä paluulentoa voisi muuttaa 50 eurolla + mahdollinen  erotus kalliimpaan lippuluokkaan.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 485
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #8 : 22.05.2019, 17:32:06 »
no huh huh. ihan kiva suunnitelma, mutta realismi...  olet tekemassa hyvien monien tuhansien retkia (teoriassa, kaytannossahan noita ei voi tehda), ja sitten mietit miten saastat pennosia. en edelleenkaan ymmarra miksi olet fiksaantunut tuohon paluulipun muuttamiseen. Pista nyt kulu hyoty vertailu, lahtien retkien kuluista, viisumeista ja lentolippujen muutoksista.
Ja ensimmaisena mieti mista kaytannossa voi menna, missa on sota, missa ei (karrikoiden, tuolla reitilla et tarvitse kuin kattavan matkavakuutuksen, jotta sinkkuarkun saa suomeen...)  akun varastaminen on pieni ongelma siihen etta vastassa ovat aseelliset rosvot jotka vievat kaiken. autossa afrikassa ei voi nukkua kuin vartioiduilla alueilla (jotka myos maksavat).
muutama huomio:
ensinnakin, pohjoisafrikkaa ei voi ylittaa maarajojen kautta. toiseksi, libya taitaa olla aika lailla villia lantta nykyaan, oiskohan toinen rajoista myos kiinni. kolmanneksi jne tsadista sudaniin (darfurin kautta) ei voi ylittaa. kannattaa myos tsekata tilanne malin pohjoisimmissa osissa ja nigerissa. -ita-congon lapiajaminen ei ole terveellista, Benissa on ebola ja ADF. on olemassa myos valtio nimelta etela-sudan, jossa on talla hetkella sisallissota. jos meinaat kongon ugandan kautta menna, vastassa on etela-sudan eika sudan.
viisumeihin menee pelkastaan varmaan tonni, jos riittaakaan. vakuuutukset, bensat, kuluvat varaosat. Onko teilla mekaanikon kyvyt, pystytteko ratkaisemaan ongelmia tiettomilla taipaleilla. noihin kuluihin verrattuna saasto majoituksessa tai paluulennossa on maapahkinoita. first things first, sanoisin.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 17:34:44 kirjoittanut mpala »

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 485
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #9 : 22.05.2019, 18:33:43 »
tassa viela kaksi sivua, joista loytyy sellaista perusmateriaalia (lonelyplanetin jne lisaks)
https://www.horizonsunlimited.com/hubb/north-africa/
http://www.africa4x4cafe.com/htm/africa_4x4_cafe_faq.htm#A

Lisays:
libya egypti raja on kiinni ym lahteiden mukaan myos algeria libya
https://sahara-overland.com/algeria-3/
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019, 18:40:42 kirjoittanut mpala »

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« Vastaus #10 : 23.05.2019, 13:51:38 »
mpala, kiitos tiedoista , linkeistä ja "huolenpidosta"  :) !
Olet saanut sen käsityksen, että olen fiksaantunut pelkästään tuohon paluulipun muuttamiseen. Johtunee siitä, että aloitin viestittelyn täällä lentomatkustus osiossa  enkä selitellyt sen enempiä. Nyt keskustelu on sitten siirtynyt aivan toisiin ulottovuuksiin -> Afrikkaan.
Afrikkaa pitkin poikin suunnittelu on alkutekijöissä. Ollaan kyllä säästetty tuhansia euroja matkaan mutta tarkoituksena on matkustaa niin halvalla kuin mahdollista. Sen takia sadankin euron säästö lentokuluissa on kotiin päin.