Päivä Sevillassa

 (Luettu 2585 kertaa)

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Päivä Sevillassa
« : 03.12.2019, 11:29:02 »
Hei!

Tarkoitus on käydä joululomalla Cordobasta käsin päiväreissulla Sevillassa. Meillä on kaksi kohdetta: Sevillan katedraali ja Alcazar, jotka sijaitsevat käsittääkseni aika lähekkäin. Ajatuksena on suunnilleen seuraavanlainen ohjelma:


- Herääminen suht aikaisin ja aamupala asemalla kahvilassa
- Lähtö suurnopeusjunalla Cordobasta Sevillaan (45 minuuttia)
- Sevillassa (ajan säästämiseksi) meno taksilla Alcazariin
- Alcazariin tutustumista
- Lounas (onko siinä ravintoloita järkevästi lähellä?)
- Siirtyminen katedraaliin
- Katedraaliin tutustumista klo 17 asti (menee silloin kiinni)
- Kävely asemalle ja matkalla ruokailu jossain matkan varrella (?)
- Paluu junalla Cordobaan

Lähtö Cordobasta voisi olla jotain yhdeksän jälkeen aamulla, jolloin olisi perillä Alcazarissa n. 10.30. Sitten siellä tutustumista jonnekin yhteen, lounas ravintolassa ja siirtyminen katedraaliin siten, että olisi katedraalissa kahden jälkeen (on auki viiteen). Siitä ruokailun kautta jonnekin esim. puoli kahdeksan junaan, jolloin perillä Cordobassa ennen puolta yhdeksää.

Eli sekä Alcazariin että katedraaliin jäisi about 2,5-3 tuntia per kohde. Lounaaseen menisi joku tunnin verran ja päivällinen sitten voisi kestää pidempäänkin (junia kulkee koko illan).

Mitäpä mieltä olette tämmöisestä suunnitelmasta? Ideoita ja kommentteja otetaan vastaan!

PS. Tarvittaessa voi lähteä jonkin verran aikaisemminkin liikkeelle, junia lähtee esim. 7.55 ja 9.10, tuo 7.55-juna on ehkä turhan aikaisin (8.40) perillä mutta 9.10-juna on aika passelisti 9.55 Sevillassa (Alcazar aukeaa klo 9.30 ja katedraali klo 11, siksi tällainen järjestys)

PPS. Jostain syystä Googlessa ja katedraalin omilla sivuilla on erilaiset aukioloajat katedraalille, pitää varmaan varmistaa nuo aukioloajat vielä jostain...

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Päivä Sevillassa
« Vastaus #1 : 03.12.2019, 11:54:34 »
Heti tulikin mieleeni, että vietetäänkö tuolla siestaa (ja mihin aikaan)? Eli ovatko ravintolat auki siten, että noi ruokailut onnistuvat...

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Päivä Sevillassa
« Vastaus #2 : 05.12.2019, 20:15:03 »
No on ainakin tarkkaan suunniteltu. Ensinnäkin vinkkaisin, että menkää ainakin yhdeksi yöksi. Jos suunnitteilla päiväretki, niin Cordoban majoitus on kai maksettu, mutta silti. Kaupungissa riittää paljon nähtävää ja Sevilla elää yöllä, joten yöelämä on kokemisen arvoinen (en tarkoita yökerhoja, vaan ihan vaikka kaupungin tapas-baarien kiertelyä). Syömään mennään joskus kymmenen pintaan/jälkeen ja illat jatkuvat myöhään arkenakin. Ravintoloita ja tapas-paikkoja löytyy alueilta, joissa todnäk pyöritte ja ruoka on hyvää. Ruokailurytmi tosiaan eroaa suomalaisesta ja jos haluatte kokea Sevillan, niin tuo on olennaista. Tapas-paikoissa voi tilata myös annokset (raciones).   

Joulukuu ei ole piikki-kautta, niin majoitus vanhassakaupungissa voi olla hyvinkin kohtuuhintaista. Kuten mainitsit toisessa ketjussa, kaupungissa on paljon nähtävää, ja niin on.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Päivä Sevillassa
« Vastaus #3 : 05.12.2019, 20:56:14 »
Yöpymistäkin voisi harkita, Cordoban majoitus on varattu mutta se on semmoinen, mitä voi muuttaa (tai perua) maksutta. Silloin varmaan olisi fiksuinta yöpyä ensin Cordobassa jokunen yö, sitten siirtyä Sevillaan (ja yöpyä siellä) ja Sevillasta sitten siirtyä Malagaan, jossa pari yötä ennen kotiinpaluuta. Noin yleisesti tykkään matkoilla, että olisi mieluusti vain pari paikkaa, missä yöpyä kun matkatavaroiden pakkailu ja purkaminen ja niiden kanssa matkustelu on vähän rasittavaa. Siksi mietin tuollaista päiväretkeä mutta en tullut ajatelleeksi tuota iltaelämää tuolta kantilta. Pitääpä nyt miettiä tämä kuvio vielä uudestaan...