Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.

 (Luettu 823 kertaa)

Betula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.
« : 14.01.2020, 13:13:38 »
Ajattelin lähteä hiihtolomaviikolla 15.-23.2. tosi lyhyelle patikointireissulle Camino-reitille Espanjaan - suunnitteilla on pidempi vaellus loppukesästä/syksyllä, nyt vain viikon lyhyt pyrähdys. Lennot Malagaan, bussilla sopivaan aloituspaikkaan, noin viiden päivänä patikointiretki ja sitten takaisin Malagan kautta. Koska tiellä on talvisaikaan vähemmän kulkijoita ja kyseessä taitaa muutenkin olla vähän hiljaisempi osuus vaellusreitillä, olisi kiva saada matkaseuraa. Ei siis tarvitse kulkea koko aikaa yhdessä, mutta välillä olisi kiva päästä juttelemaan ja suunnittelemaan päiväreittejä ja ihmetellä yhdessä, jos eksytään tietä. Olen tottunut kävelijä ja minulla on vain viikko lomaa, joten ajattelin kävellä melko pitkiä päivämatkoja - toisaalta maasto on tuolla enimmäkseen helppoa eikä isoja kantamuksia tarvitse viikon caminolle, eli sikäli ei ole mikään raskas rupeama. Jos voisit olla kiinnostunut mini-caminosta nyt hiihtolomalla tai noin kuukauden mittaisesta pidemmästä vaelluksesta alkusyksystä, ota yhteyttä!

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 774
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.
« Vastaus #1 : 15.01.2020, 10:46:13 »
Onko joku syy, miksi otat lennot Malagaan? Aiotko vaeltaa jonkun eteläisen reitin, esim. Malagasta Meridaan? Jos aiot Camino Francesille (pohjoiseen), lennot kannattaa ottaa Madridiin, jotkut lentävät myös Barcelonaan. Sisämaan lennolla toki pääset pohjoiseen. Aikaa ei siirtymisiin kannata tuhlata, jos aiot vaeltaa vain muutaman päivän.

Camino-reittejä löytyy ympäri Eurooppaa, useimmat niistä Espanjasta. Suosittelen John Brierleyn Camino de Santiago -oppaan hankkimista. Sen avulla on helppo suunnitella reittejä, tutkia matkan pituuksia, korkeuseroja ja majoitusmahdollisuuksia.

Varusteista vielä sen verran, että lyhyellekin caminolle joudut ottamaan mukaan kaikki varusteet vaellusta ja majoittumista varten. Talvikuukausina mukaan on otettava myös lämpimiä/paksumpia vaatteita ja pyykkien kuivaaminen saattaa olla vaikeampaa.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2020, 14:28:25 kirjoittanut illusia »
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

Betula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Patikointiseuraa caminolle 15.-23.2.
« Vastaus #2 : 15.01.2020, 15:17:00 »
Ajattelin, että Via de la Plata olisi aikataulullisesti sopiva ja onnistuisi talviolosuhteissa (eli siellä alberguet on auki). Varmasti sopivia reittipätkiä löytyy monelta muultakin reitiltä, mutta tässä ei ole ihan kauheasti suunnitteluaikaa ja lennotkin pitää varata aika pian, joten luultavasti nyt tämä. Toki siis jos esimerkiksi matkaseuraksi lähtee joku, jolla on tietoa ja halua jollekin muulle pätkälle, niin se on ihan mahdollista. Olen ollut Caminolla aikaisemmin, en tosin tällä tavalla talven hiljaisena aikana, joten hahmotan suurinpiirtein miten mun patikointityylillä kannattaa pakata (tosin talvella varustus on tietenkin vähän erilainen ja vaatii vähän eri tavalla miettimistä, vaikka aika sateista silloinkin oli kun viimeksi kävelin) - ihmisillä on tosi erilaisia varusteita ja tyylejä kulkea Caminolla.