Vaelluspainotteinen reissu Etelä-Eurooppaan toukokuussa 2020...

 (Luettu 1307 kertaa)

nixuu

  • Aloittelija
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Hei! Olen päälle 3-kymppinen nainen ja tällä hetkellä pohdinnassa vaelluspainotteinen reissu toukokuussa jonnekin Eurooppaan. Myös jokunen päivä rantalomaa sivuun ei haittaa, kaupungeista en pahemmin välitä. En ole harrastellut usean päivän vaelluksia ja pitäytyisin ehkä tälläkin reissulla mielellään päivävaelluksissa. Matkan kestoksi olen ajatellut 10-16 päivää. Kohdevalinnan kanssa on hieman hankaluuksia, sillä Eurooppa on jokseenkin kallis mm. majoituksen ja syömisen osalta ja suhkot järkevällä budjetilla olisi tarkoitus mennä. Siksi Euroopassa suosin majoitusta, jossa mahdollisuus valmistaa itse jotain simppeliä purtavaa. Lämpöä kohteessa pitäisi olla vähintään +20, mieluummin enemmän ja majoituksia olen ajatellut useammassa paikassa (jopa eri maissa), en jaksa enää jumittaa koko reissua samassa kohteessa.

Matkaseuraa en välttämättä koko matkan ajaksi kaipaa tai ainakaan mitään 24/7 yhdessäoloa, sillä kaipaan myös omaa rauhaa. Ihan suorilta en tuntemattoman kanssa matkalle ole valmis lähtemään, mutta mikäli tutustuminen saadaan tarpeeksi pitkälle ja synkkaa, eihän sitä koskaan tiedä 😊 Toivon löytäväni elämääni ylipäätään lisää matkustuksesta innostuneita tyyppejä, joten laita viestiä, jos siltä tuntuu.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2020, 16:44:13 kirjoittanut nixuu »

illusia

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 774
    • Profiili
    • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Vaelluspainotteinen reissu Eurooppaan toukokuussa 2020...
« Vastaus #1 : 13.02.2020, 18:42:32 »
Jos haet edullista majoitusta, mutta vain satunnaista seuraa, mikset lähtisi jollekin Espanjan caminolle. Niitä menee ristiin rastiin ympäri maata. Myös Portugalissa voi vaeltaa Camino Portuquesin. Majoitukset albergueissa (yhteismajoitus) alkaen vapaaehtoisesta maksusta noin 10-12€/yö. Useimmissa on myös pyykinpesu- ja keittomahdollisuus. Seuraa saat halutessasi viimeistään majapaikoissa, vaeltaa voit yksin, omaan tahtiisi. Omat caminoni olen vaeltanut huhti-toukokuussa, myöhemmin on jo liian kuuma.
Jos et halua kulkea rinkka selässä, yksi edullinen kohde on Puola. Norskin lennoilla Krakovaan ja bussilla Zakopaneen vaeltamaan päiväretkille Tatra-vuorille. Rantaa ei löydy, mutta voit yhdistää kaupunki- ja aktiiviloman.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -