päästään varmaan moneenkin kuplaan

Niin kohdemaiden kuin matkustajien suhteen taitaa olla kolme luokkaa: niitä jotka pelkäävät-(yli)varovat, niitä joita ei vähempää voisi kiinnostaa ja niitä jotka taiteilevat siinä välimaastossa, ovat jollain tavoin varovaisia mutteivat stressaa. Näillä varovaisilla mailla on sitten hankalat paikat, joutuvat tekemään kompromissia busineksen ja infektioriskin välillä. Tosiasia on, että kuumetestistä ei ole hyötyä. myös varsinaiset koronatestit ja vasta-ainetestit ovat epäluotettavia, pahimmillaan jotain 80% tms. Joten karanteeni on ainoa järjellinen luotettava tapa, mutta se sopii vain pidemmän matkan matkustajille tai takaisin palaaville residenteille.
Nyt täyttää siltä, että karanteeniin ei ilmeisesti Euroopan maat mene, ja luotetaan niihin kupliin ja muihin systeemeihin. Miten kuplat voisivat toimia tehokkaasti, kun tällaisessa linkittyneessä yhteiskunnassa kaikki haluavat olla tekemisissä monien kanssa, jotka sitten ovat erilaisessa tilanteessa. Suomi on toisaalta venäjän ja ruotsin välissä, toisaalta eestin naapuri. Saksa myös tärkeä. Tuntuu että tässä tulee sellainen tilanne että maiden tilanne tasaantuu matkailun takia jos karanteeniin ei mennä, toisissa infektiot lisääntyvät, toisissa vähentyvät elinkaaren mukaan. Monet niistä maista, joissa infektio on ”tukahdutettu”, ovat suomelle niche, ei kauheasti merkitystä.
Yhden artikkelin mukaan lentoyhtiöt eivät halua väljentää matkustajien väliä sisällä, muuten hinnat nousisivat noin puolella Tuntuu hassulta että jos kentällä joissa on kuitenkin kohtuuväljää ja on tiukat ohjeet välimatkoista jne, ja sitten koneessa istutaan edelleen kuin sillit purkissa. Ilmeisesti koneessa matkustamisesta tuleekin sitten entistä ikävempää. Toisaalta myös liikematkustajat vähentyvät, sekin varmaan tuo lisäpainetta talouspuolelle.
Kotimaan matkailu kaikkialla kokee uuden kukoistuksen, mikä onkin hienoa. Sen lisäksi ko artikkelin mukaan tapahtuu siirtymistä kaupunkimatkailusta maaseutumatkailuun. Mutta sellainen matkustus, jossa etsitään muita olosuhteita (esim aurinkoa) tullee jatkumaan. Siitä myös puhuttiin, että lippuja ei enää osteta hyvissä ajoin, mikä vähentää lentoyhtiöiden sisällä olevaa rahaa.
Nyt näyttää siltä että todellakin kesäkuukausina viimeistään heinäkuussa alkaa pitkän matkan lennot kulkea pikku hiljaa. Itse olen valmistautunut siihen, että elo- tai syyskuussa pääsisi lähtemään. Mielenkiintoista nähdä mihin hinnat asettuvat, evakuointilennothan olivat käsittämättömän hintaisia, yhdensuuntainen lento jotain 2-4x normaali menopaluu. Mutta ehkä siinä rahastettiin sitten ihmisten hädällä.