Viisumi Kuubaan??

 (Luettu 8687 kertaa)

vieras

 • Vieras
Viisumi Kuubaan??
« : 22.06.2004, 21:58:19 »
Lähden elokuun lopulla Kuubaan,ja tahtoisin saada varmuuden siitä,että tarviiko sinne viisumia??.Olen kuullut "kyllää" sekä "ei:tä",enkä nyt ole sen viisaampi.Voisiko joku valistaa minua paremmin...muitakin vihjeitä ja vinkkejä otan mieluusti vastaan.Hyvää kesää ja aurinkoisia lomapäiviä kaikille tasapuolisesti. :D  :!:

TBone

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 286
  • Profiili
Viisumi Kuubaan??
« Vastaus #1 : 22.06.2004, 22:35:18 »
Tarvitset "turistikortin", jonka saat ostettua Kuuban Helsingin suurlähetystöstä. Sen saisi ilmeisesti myös lentokentältä siellä päässä, mutta kannattanee hommata jo Suomesta.

Meilaamalla osoitteeseen: [email protected]
voit pyytää ohjeet ja hakemuslomakkeen.

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

Anonymous

 • Vieras
Viisumi Kuubaan??
« Vastaus #2 : 29.06.2004, 00:43:57 »
Voisin lärpättää Kuubasta vaikka kuinka kauan, mutta ihan pari perusjuttua.
-Turistikortista kysyitkin jo.

-Menet muuten sään puolesta ehkä hiukan...ei parhaana aikana (sateet, hurrikaanit...), mutta olen siitä huolimatta varma että viihdyt

-Et maininnut kuinka kauan aikaa siellä vietät tai matkustatko omatoimisesti.... Kuuba on todella pitkä saari (tuhat jotakin kilometriä...) eli reissaamiseen menee aikaa.... varsinkin, kun tiet eivät ole ihan samassa kunnossa kun täällä... jos olet ajatellut kiertomatkaa, suosittelen lentämistä niin, että joko lähtö- tai tulolentokenttä on Havanna ja toinen lähtö- tai tulo olisi Holguin (Idässä, Orientessa). Säästät paljon aikaa.

-Maan sisällä matkustelu sujuu parhaiten Viazul-bussilla. Kotisivu www.viazul.cu (reitit, hinnat yms.). Auton vuokraaminen on kallista, bensan hinta ei nyt ihan mutta lähes Suomen hinnoissa, yöllä ajaminen ei suositeltavaa (tiet huonossa kunnossa sekä paljon erilaisia kulkuneuvoja ilman valoja teillä).

-Asuminen casa particulareissa eli yksityiskodeissa, joilla on erityinen turistien majoitusoikeus. Hintataso paikkakunnasta ja paikasta riippuen n. 15-30 dollaria/ huone /yö eli jos teitä on kaksi, voitte jakaa huoneen hinnan puoliksi. Kuubaan mennessä viranomaiset vaativat, että teillä on varattuna majoitus kolmeksi yöksi. Casa particular, siis virallinen sellainen,  käy (sen osoite kirjoitetaan turistikorttiin). Casoja voi varata esim. netin kautta, yksi sivu on www.casaparticular.info.... jos oikein muistan...hmmmm

-Budjetti paikan päällä: 50-60 dollarilla päivässä tulee toimeen, jos ei turhia tuhlaile, Kuuba sinänsä ei ole halpa paikka, mutta kyllä halvallakin pystyy elämään... suurimman osan päiväkassasta ahmaisee majoitus, varsinkin jos olet matkalla yksin. Ja jos haluat matkustella paljon, vaatii se myös tietysti rahaa... ja juhliminen ... ja...ja.....

-Valuutta turistille on käytännössä dollari. Pesoillakin joitakin juttuja saa esim. hedelmiä torilta, jäätelöä, pizzaa kadulta... mutta kaikki vähänkin "arvokas" kuten saippua, shampoo, vaatteet, hyvä riisi, majoneesi, "parempi" rommi, hyvät sikarit yms. ovat dollarikamaa. Dollareilla käytännössä maksat myös taksit, juomat baareissa, yökerhon sisäänpääsyn, paikallisten kavereittesi juomat ... :lol:

-Visa on ok, rahanvaihto pankeista tai Cadecoista. Vararahana voi olla myös matkashekkejä (Thomas Cook eli Travelex, ei American Express)

-Internet-paikkoja löytyy myös Kuubasta.... yhteydet eivät kuitenkaan välttämättä toimi aina....

-Muutama tutustumisen arvoinen paikkakunta: Havanna, Santiago de Cuba, Trinidad, Viñales.... vain muutaman mainitakseni.

Anonymous

 • Vieras
edellinen "vieras" vielä
« Vastaus #3 : 29.06.2004, 08:48:54 »
Niin vielä turistikortista: sen voi saada myös muutamien matkatoimistojen kautta (esim. toimisto, josta ostat lennot), jolloin sen hakeminen on mielestäni "helpompi" juttu.

En jättäisi ostamista Kuuban päähän: ensinnäkin siellä on yleensä hirveä jonotus tulliin ja aikaa menee jo siihen, sähellys on suurempi siellä päässä ja kolmanneksi, ainakin minulta turistikortin olemassaoloa on aina kysytty jo Suomen päässä... en tiedä, vaativatko lentoyhtiöt sen vai.....?!

Anonymous

 • Vieras
Viisumi Kuubaan??
« Vastaus #4 : 01.07.2004, 12:53:56 »
SUUR KIITOS VINKEISTÄ!!.Palaan vielä,kun uudet kysymykset alkavat vaivata päätäni... 8)

Anonymous

 • Vieras
Viisumi Kuubaan??
« Vastaus #5 : 01.07.2004, 22:32:01 »
Miltä alueelta kannattaisi Havannassa ottaa majapaikka?.Central Hanvanna ei kuulemma ole kovin "hyvää" aluetta?... :?:

TBone

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 286
  • Profiili
Viisumi Kuubaan??
« Vastaus #6 : 01.07.2004, 22:42:19 »
Jos haet elämyksiä, Vanhasta Havannasta! Siellä tosin ei ole kovin paljoa Casa Particulareseja. Minulla ei ole valitettavasti tarkkaa osoitetta tallessa, mutta eräs paikka oli Aguacatella Empedradon ja San Juan de Dioksen välissä ja oven pielessä on sininen kolmio.

Anonymous

 • Vieras
Havannan majapaikoista
« Vastaus #7 : 02.07.2004, 12:27:57 »
Riippuu vähän siitä, mitä haluaa. La Habana vieja eli Vanha Havanna on ihan jees aluetta, mutta esim. öisin siellä on enemmän meteliä kuin esim. Vedadon ja Miramarin alueilla. Vanhasta Havannasta löytyy casa vähän edullisemmin kuin Vedadosta yms.