asia

 (Luettu 11961 kertaa)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 220
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
asia
« : 29.11.2002, 00:55:02 »
Olisiko joku mahdollisesti käynyt/oleillut Aasiassa omatoimisesti? Kiinnostaisi lähinnä Vietnam, Thaimaa, Laos ja muut sen suunnan maat, ja ennen kaikkea niiden hintataso. Eli osaisiko joku antaa jonkinlaista suuntaa, että kuinka paljon pitäisi rahaa varata perille (lentoja sinne ja takaisin, ei siis mukaan. Helpommin sanottuna siis kai paljonko kannattaa varata käyttörahaa;)), esim. 3-4kk kiertomatkaan? En ensisijaisesti etsi sieltä luxusta, mutta en nyt suoranaisesti halua avoviemärissäkään asua, eli inhimillisyyden rajoissa olevissa paikoissa olisi tarkoitus paikan päällä elää.  :)

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Re: asia
« Vastaus #1 : 01.12.2002, 02:24:15 »
Halpojen hostellien taso naissa maissa on ihan kohtuullinen, eli halvimmatkin yleensa menettelee. Yleisimmat puutteet ovat lammin vesi, tuuletus ja tietty vessat ovat yhteisia. Minapas annan hinta arviot seuraavista maista (valitettavasti 2 vuoden takaa, mutta ei varmaan paljoa muuttuneet) ja Tuukalla on tuoreempaa tietoa Vietnamista ja Kambodzasta.

Thaimaa: $20- 25 dollaria. Siita ylospain kaikki on luksusta ja vahemmallakin parjaa. Junat ja bussit hyvia ja muutenkin matkustus helppoa.
 
Malesia: $30-40 varsinkin Kuala Lumpur on kallis, muualla 30 ihan riittava, mutta selvasti kalliimpi kuin Thaimaa.

Indonesia: $10-20 taalla tilanne on epavakain, joten hintataso voi muuttua nopeastikin. Ehkapa hinnoiltaan talla hetkella parhaimpia diileja koko maailmassa.

Laos: $15-25 ehka jopa alle, halvempi kuin thaimaa joka tapauksessa.

Akkiseltaan laskettuna 3000 euroa olisi ihan hyva budjetti 4 kuukaudeksi. Se on laskettu $25/paiva mukaan mika on ihan hyva nyrkkisaanto, taitaapa olla tassa tapauksessa vahan ylakanttiinkin. 4 kuukautta riittaisi mielestani loistavasti Vietnam, Laos, Kambodza, Thaimaa ja Malesia -kiertueeseen.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: asia
« Vastaus #2 : 08.12.2002, 00:12:53 »
Tässä jotain kokemuksia hinnoista viime kesän Aasian kierrokselta. Kiina ja Vietnam ovat varmaan halvimpia maita missä olen koskaan käynyt eikä Kambodzakaan kovin paljon kalliimpi ole. Tietty länsimaiset luxustuotteet ovat kalliita kuten kaikkialla (eihän ne muuten olisi luxustuotteita), mutta muuten on halpaa.

Varsinaisiin hostelleihin en törmännyt missään näistä maista, mutta monet edullisemmat hotellit ovat hyvinkin hostellityyppisiä. Suihkut ja WC:t ovat halvemmissa paikoissa usein käytävillä yhteiskäytössä, eikä pyyhkeitä tai aamiaista ole talon puolesta. Silti hintaansa nähden kaikki paikat missä me yövyttiin olivat ihan ok vaikkei ilmastointi aina pelannutkaan ja pari kertaa kylppäristä löytyi n. 10cm pitkä hämähäkki.

Halvimmillaan yö kahden hengen huoneessa vaatimattomassa hotellissa em. maissa oli jopa. n. $2 per huone. Ei siis juuri mitään. Yleensä kuitenkin "tuhlailimme" ja maksoimme n.$10-$15/yö/2hh jolla sai jo ilmastoinnin ja lämpimän veden huoneeseen. Varsinkin Vietnamissa tämän hintaluokan pikku hotelleja on tosi paljon ja ne on helpop löytää.

Kiinassa ja Vietnamissa ruokailu on myös niin halpaa, että ruoan tekeminen itse ei oikein kannata. Me ainakin söimme lähes jokaisen aterian ravintolassa, missä tyypillinen yhden annoksen hinta oli n. $0,5-$1,5 mutta joskus jopa $2-$4. Kambodzassa ruoka ja juoma yleensä dollarin pari kalliimpaa.

Eli majoittuminen ja ruoka on Aasiassa halpaa. Enemmän rahaa saa menemään matkustamiseen, jos liikkuu paljon. Esim. junaliput eivät ole huomattavsti Suomea halvempia, ei ainakaan samassa suhteessa kuin majoitus ja ruoka.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Re: asia
« Vastaus #3 : 10.12.2002, 00:34:12 »
Lainaus
Enemmän rahaa saa menemään matkustamiseen, jos liikkuu paljon. Esim. junaliput eivät ole huomattavsti Suomea halvempia, ei ainakaan samassa suhteessa kuin majoitus ja ruoka.
Oliko Vietnamissa viela junissa kaksoishinnoittelu, eli ulkomaalaiset maksoi noin viisi kertaa enemman kuin paikalliset? Jostain muistan lukeneeni, etta tama olisi poistunut jolloin matkustaminen olisi suhteellisen halpaa. En mene asiasta takuuseen, mutta nain muistelen.

Ihan totta nain yleisesti, etta matkustamiseen menee yllattavan suuri osa budjetista jos vaihtaa maisemaa tiheaan tahtiin.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: asia
« Vastaus #4 : 10.12.2002, 02:30:05 »
Lainaus
Oliko Vietnamissa viela junissa kaksoishinnoittelu, eli ulkomaalaiset maksoi noin viisi kertaa enemman kuin paikalliset? Jostain muistan lukeneeni, etta tama olisi poistunut jolloin matkustaminen olisi suhteellisen halpaa. En mene asiasta takuuseen, mutta nain muistelen.

Vietnamista poistui junalippujen kaksoishinnoittelu vuoden 2002 alussa, tai näin ainakin eräs vietnamilainen tyttö meille kertoi. Edelleenkin asemilla oli silti erikseen lipunmyyntiluukut ulkomaalaisille, joilta yleensä löytyi englannintaitoinen myyjä. Tiedä sitten mikä olisi ollut vastaus, jos olisi mennyt sujuvalla vietnamilla paikallisten luukulta liipua ostamaan. En muista tarkkoja hintoja, mutta olisiko n. 1000km:n matka ollut jotain 15-20 USD, eli n. puolet Suomen opiskelijahinnoista. Liput oli kuitenkin huomattavasti halvempia kuin mitä Lonely Planetissa (joka siis oli tehty kaksoishinnoittelun aikaan)  sanottiin. Silti ihmetteln miten perus vietnamilaisella on tuohon varaa. Tai ehkä useimmilla ei olekaan, mutta niitä on niin monta että silti junat on usein täynnä.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"