Malarone malarialääkkeenä

 (Luettu 90352 kertaa)

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 526
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #81 : 09.12.2013, 19:09:07 »
Hinta oli pettymys, farmaseutit lupaili huomattavasti halvempaa hintaa. Ja halvempi hinta ehti olla nettisivuillakin, liekö ollut joku virhe tms.

Ei kannata myydä halvemmalla kun ei ole vielä muita geneerisiä. Kyllä tuo tuosta laskee kun muut firmat ehtivät mukaan.
24 kappaleen hinta sentään helpotti Malaroneen verrattuna.

Cochina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #82 : 20.02.2014, 18:15:52 »
Itse tuli sairastettua malaria, Malarone kuurista huolimatta. Eli testeihin vaan jos oireet viittaa tautiin, vaikka estolääkitys oliskin päällä.

enmafin

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #83 : 06.03.2014, 09:21:06 »
Meille annettiin Malarone sellaisella reseptillä, että jos malarian saa niin sitten niitä vasta syödään vähän tiheemmin en nyt tarkalleen muista. Tosiaan ei ole vielä kokemusta siitä, kun ei olla vielä reissuun päästy mutta ilmeisesti voi käyttää estolääkkeenä sekä sitten ns. poistolääkkeenä..

Too old for this shit

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 118
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #84 : 06.03.2014, 15:38:48 »
Ystäväiseni joka on jo useamman vuoden asustellut Thaimaassa ja on paikallisen kanssa aviossa suositteli,että jos lääkkeitä on pakko ostaa Thaimaasa,niin kannattaa ostaa joltain sellaiselta lääkäriasemalta tai klinikalta joiden kanssa eurooppalaiset vakuutusyhtiöt tekevät yhteistyötä. Esimerkkinä mainitsi Siam clinik;in. Näillä on kuulemma tarkkaan vakuutusyhtiöiden ehdoissa määritelty lääketurvallisuus ja ilmeisesti sitä oikeasti myös kontrolloidaan...

Apteekeista saattaa sitä vastoin saada ihan mitä tahansa.

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #85 : 08.03.2014, 18:23:17 »
Ollaan menossa Kaakkois-Afrikkaan perheen kanssa, ja pähkäilen tätä malaria-asiaa. Toi alue on ehdottomasti malariapitoisimpia maailmassa ja falsiparumin aluetta. Joka ikinen paikka ehdottomasti suosittelee malarialääkettä.

Mutta.

Se hinta! Lariamia en todellakaan ota, ja antibioottikuuri herkistää auringonvalolle (+pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ripulin, joka on bambumajoissa vähän työlästä). Katsoin, että Malarone maksaisi meidän perheelle noin 550€ (ollaan alueella noin 15vrk + alun 2pv ja lopun 7pv), mikä on jo ihan absurdeissa mittasuhteissa siihen nähden, että sen malarian voi vielä saada tosta lääkkeestä huolimatta. Mutta Malarone toisaalta tappaisi alkueläintä suoraan elimistöstä eli tauti ei olisi pahimmasta päästä, eikö näin?

Meillä on lento brittien kautta ja löysin googlella tämmösen kuin eurooppalainen lääkemääräys. Ehtisin ihan hyvin lunastaa brittiapteekista, siellä aikuisille on geneeriset jo myynnissä ja lapsille Malarone Pediatric on normaali lääke, ei erityisluvallinen niin kuin täällä Suomessa. Travelpharm-nettisivun mukaan jos aikuisille ottais geneerisen vaihtoehdon, hintaa tulis noin £203 eli ehkä 245€. Vähänkö houkuttelis!

Onko jollain kokemusta eurooppalaisesta lääkemääräyksestä ja lääkkeiden ostelusta matkalta?

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #86 : 09.03.2014, 08:09:00 »
^Rumbabor 24tabl pakkauksissa tulee aikuisille 20% halvemmaksi, mutta noita isompia pakkauksia ei ainakaan pari kuukautta sitten ollut saatavilla (Mannerheimintien Yliopiston Apteekki, jossa nyt yleensä on kaikkea), eli ehkä kannattaa ainakin varmistaa, että on saatavilla. Apteekkihan myy muuten  parilla eurolla laitteita, joilla saa jaettua tabletteja siististi osiin lasten annoksia varten, en tosin muista ulkoa Rumbaborin ulkonäköä, eli kuinka hyvin tuon kappaleiksi saa. Tabletit ovat kalvopäällysteisiä, eli luultavasti maistuvat puolitettuina aika pahalta, eli lasten täytyy sitten olla hyviä tabletinnielijöitä, toisaalta suositellaankin otettavaksi ruoan kanssa. Nuo aikuisten tablettien hinnathan ovat linkkisi takana olevassa hinnastossa aika lähellä Suomen hintoja (Rumbabor on isoimmassa pakkauksessa  3,17e/tabl, tuossa 2,90e/tabl). Koska en menisi vannomaan, että kaikesta lainsäädännöstä huolimatta Brittiapteekki sinulle lääkkeet luovuttaa, niin ostaisin nuo matkan aikaiset lääkkeet ainakin Suomesta ja sitten kotimaassa jatkettavat yrittäisi saada halvemmalla, säästäisihän siinäkin jo jotain. Kauhuskenaario kun on, että olette sitten kokonaan ilman lääkkeitä.
Malarian saamisen riski estolääkityksen läpi on hyvin pieni, mutta ei se nolla todellakaan ole. Malarian saamisen riski ilman lääkitystä on, kuten tosiaankin sanot, suuri, ja, kuten tiedät, malariaan voi hoidettunakin kuolla ja tuo riski on länkkärille paljon suurempi kuin paikalliselle.
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #87 : 19.03.2014, 19:38:49 »
Juu-u.Kyllä se vaaka alkaa kallistua Travelpharmin suuntaan. Viestittelin heille päin ja vastaus oli selkeä ja ammattimainen:

Lainaus
Thanks for your enquiry.

We can accept the European prescriptions however you will need to send then to us in the post as legally we have to have the original in our possession before we can supply and so cannot accept faxed or scanned ones. We are able to do online consultations for you if this is easier.

If you are using online consultations, you will require MALARONE PAEDIATRIC for any child under 12 years, weighing less than 40kg. This means that you would be ordering two different drugs, one adult and one Paediatric and so two consultation charges would be payable.

If you are all over 12 years and heavier than 40kg, you will need to combine the total number of adult tablets you require for the order, pay one fee and fill out the questionnaire which will ask you for additional user details.

There is a delivery fee of £25 to all non-UK addresses.


Löysin myös netistä arvosteluja, jotka viittaisi siihen, että ihan asiallinen firma kyseessä.

Pyysin tänään meille terveyskeskuksesta tuollaista Eurooppalaista lääkemääräystä, koska on hyvin aikaa lähetellä etanapostillakin.

Vertailun vuoksi, kun meillä on 15 vrk:n oleskelu malaria-alueella, 3 aikuista ja 2 isohkoa lasta, hinnat ois kuluineen (Suomessa Fimean erityislupa Malarone Pediatricsille, Travelpharmilla kuljetus):
- Malarone + Malarone Pediatric = 597, 60 €
- Rumbabor + Malarone Pediatric = 528,21 €
- Travelpharmin geneerinen lääke = £223 = n. 270 €
- Lariam  =  198,15 €
- Doksisykliini = 99,14 €

Kyllä Suomessa on niin halpaa  ;)

Edit: katsoin vielä, mitä Tullin esitteessä sanotaan lääkkeiden nettitilauksista:

Lainaus
Laillisesta lääkkeenjakelupisteestä, esimerkiksi apteekista, voi Eta-alueella (EU + Norja, Islanti, Liechtenstein) tilata postitse reseptilääkevalmisteita..//..kolmen kuukauden tarvetta vastaavan määrän. Reseptilääkevalmistetta Suomessa vastaanottavalla tulee olla mukanaan lääkäriltä saatu resepti.

Lääkevalmisteella tulee olla myyntilupa valtiossa, josta se on hankittu. Lääke on hankittava lääkkeiden vähittäisjakeluun oikeutetulta toimijalta. Postitse toimitetut lääkkeet luovutetaan vain henkilölle, joka pystyy osoittamaan, että valmiste on hankittu hänen omaan lääkitykseensä. Reseptilääkkeistä tämä osoitetaan reseptillä tai lääkärintodistuksella.

Näyttäisi siis siltä, että eurooppalaisella lääkemääräyksellä ei tullillakaan ole tohon asiaan nokan kopauttamista! Jee!
« Viimeksi muokattu: 19.03.2014, 19:57:45 kirjoittanut Saramaria »

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #88 : 14.11.2014, 01:39:28 »
Palaan tähän sen verran, että kerran jouduttiin pyytämään, että tk-lääkäri kirjoittaa reseptit uusiksi, kun brittiapteekki ei voi toimittaa geneeristä, jos reseptissä on edes suluissa Malarone. Mutta kun saatiin oikeat reseptit, lääkkeet tuli nopeasti kuriirilla Suomeen.  Lasten lääke on Sandozin, aikuisten oli joku Myla. Hintaa tuli 20 päivän kuurille £20/aikuinen ja £30/lapsi plus postarit £25. Eli maksettiin lääkkeistä, jotka Suomessa olisi halvimmillaan menneet noin 450 euroon, n. 180€. Söpösti olivat leikanneet painopakkauksista oikean määrän tabletteja mukaan..

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 721
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #89 : 01.09.2015, 20:57:37 »
Pieniä määriä malaronea tai sen rinnakkaislääkettä ei kannattane tilata briteistä, kun punnan kurssi on nyt huono euro-ostajalle ja lähetyskulutkin tulevat päälle. Mutta:
- Suomessa esim. malaronen rinnakkaislääke RUMBABOR 250/100 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 24 kpl maksaa 76,47 € (3,19 €/kpl) Yliopiston Apteekissa. Pienempi pakkaus ja Malarone kappalehinnaltaan vielä korkeampia.
- Tallinnan Kaubamajan YA Ülikooli Apteekissa ei ole tuota Rumbaboria, mutta siellä alkuper. Malarone 250/100 12 tablettia on hinnaltaan 23,32 euroa (alle 2 €/kpl). Paperiresepti tarvitaan; olettaisin että e-resepti kelpaa printattuna?
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

form

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #90 : 07.01.2016, 17:40:18 »
Tällä hetkellä Rumbaborista on pienemmät pakkaukset aika paljon edullisempia kuin isot. 6 kpl on 14,58, eli 2,43e/kpl ja 24 kpl 76,47 eli 3,19e/kpl. Mä ostin just repun pullolleen pieniä paketteja ja olin iloinen, kun farmaseutti huomautti mulle tuosta hintaerosta.

jpoikkeus

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malarone malarialääkkeenä
« Vastaus #91 : 23.03.2018, 16:19:21 »
Minulta jäi Ecuadorin reissulta ylimääräisiä Malarone tabletteja 34 kpl. Maksoi 170 €. Vanhentuvat 4.2022.

Söin kaksi koko reissun aikana eikä tullut niistä ainakaan mitään sivuvaikutuksia.