Amsterdamiin!

 (Luettu 129616 kertaa)

Monni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #20 : 06.05.2005, 15:11:01 »
Kannattaa varata lennot ajoissa! Me viivyteltiin ja lopulta halvin oli Finnair 196 €/hlö (Ebookersin kautta jää toimitusmaksut pois  :wink:). Onneksi sentään sattumalta varattiin nuo ehkä 62 vrk ennen lähtöä, koska hinta nousee ihan älyttömästi jos ei varaa 60 vrk ennen lähtöä.

h

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #21 : 06.05.2005, 15:19:52 »
Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Joten sanokaas nyt samalla mitä hienoa nähtävää siellä Amsterdamissa on? Punaisten lyhtyjen alue ja huumemuseo näyttivät jonkun listan mukaan olevan tärkeimmät, mutta kai sieltä nyt jotain hieman kristillisempääkin löytyy?


Itse vietin vuonna 2002 puolisen vuotta Amsterdamissa ja kova ikävä on sinne käymään. Itse kaupunkihan on aika pieni ja keskusta on muutamassa päivässä koluttu. Mut tekemistä riittää kyllä joka lähtöön, riippuu mikä kiinnostaa (eli muillekin kuin "alan" harrastajille...). Museoita ja kauppoja löytyy laidasta laitaan. Esim. Van Gogh -museo oli ainakin sillon niin suosittu, että se oli aina viikonloppusin loppuunmyyty! Klubeista tutuiksi tuli mm. More, Mazzo, Arena, Escape ym., mut nykymenosta löytyy varmaan netistä hyvin tietoa.  Keukenhofin tulppaanipuisto Damin lähistöllä on touko-kesäkuussa aikas hieno, ku kukat kukkii.
Itse nautin kuitenkin eniten siitä miljööstä kanavien ja vinksallaan olevien talojen katveessa, ja rennosta tunnelmasta mikä synty ihan vaa kävellessä tai terassilla istuessa. Mun mielestä visiitin arvoinen paikka  :wink: .

undertaker

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #22 : 06.05.2005, 17:43:41 »
Amsterdam on jo sellaisenaan nähtävyys. Rento ja suvaitseva fiilis, kanavat, tuhannet fillarit... Kirpparilla kannattaa tietysti käydä.
Atlantaan lähtiessä päätin, että en perkele puhu koko matkalla englannin sanaa - suomella on pärjättävä."
- Seppo Räty

Sipris

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 576
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #23 : 06.05.2005, 18:24:06 »
Anne Frank museo ja Van Gogh museo on kyllä ihan nähtävän arvoisia...   :)
yörällä lontooseen mennään 3 viikkoa ja kävellen 2. Lentokoneella 1 tunti, raketti on nopein mikä maailmassa voi koko maailmaa kiertää.
-Into 5v-

akoski

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #24 : 06.05.2005, 21:01:34 »
Mikäs kaupunki lähellä Amsterdamia olisi näkemisen arvoinen? Haag, Delft, Rotterdam ja Utrecht olisivat varmaan sellaisia joista vielä ehtisin päivällä lähtevään lentokoneeseen takaisin Amsterdamin lentokentälle :) Onko noista kaupungeista mitään suosituksia? Ja mitähän matkat kestävät ja maksavat noihin paikkoihin?

Monni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #25 : 06.05.2005, 23:29:04 »
Junat:  http://www.ns.nl

Valitse sieltä ylhäältä keskeltä englanti. (tosi vaikea mun mielestä löytää tuo englannin-kielisyys...)

Katsoin 8.6.05 niin menopaluu Rotterdamiin 22,40 € (ei alennuksia, varmaan jollain opiskelijakortilla voi saada ton 13,40 € hinnan, mutta en jaksa perehtyä kun itselle ei ole aleja tiedossa :roll:).
Matka kestää noin tunnin suuntaansa vähän riippuen junasta.

chao

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #26 : 06.05.2005, 23:30:33 »
Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Joten sanokaas nyt samalla mitä hienoa nähtävää siellä Amsterdamissa on? Punaisten lyhtyjen alue ja huumemuseo näyttivät jonkun listan mukaan olevan tärkeimmät, mutta kai sieltä nyt jotain hieman kristillisempääkin löytyy?


de wallenin (niiden lyhtyjen) seutu on minustakin aika tylsää, jos joku nyt syystä tai toisesta ikkunoista ja huorista tykkää, niin niitä samoja surullisia ikkunoita löytyy esim. de pijpinkin kaupunginosasta. kaduista tylsimpiä on myös ehkä damrak, centraal stationilta, keskustan rautatieasemalta etelään. katu on täynnä turisteja, jotka liimautuvat sankoin joukoin ensimmäisiin näkemiinsä kannabista ja turistirihkamaa myyviin kauppoihin.

koska eilen juhlittiin maan vapautuksen 60-vuotispäivää propagoin tässä erään tunnetun amsterdamilaisen tytön piilopaikan puolesta, kuten näemmä sipriskin jo aiemmin. anne frankin talo (anne frank huis, keskustassa, prinsengrachtilla, kanavan varressa) on vaikuttava paikka, kuten myös sodanaikaisesta vastarintaliikkeestä kertova vastarinnan museo (verzetsmuseum, keskustassa, plantage kerklaanilla artisin eläintarhan vieressä.)

itse amsterdamista saa aika kattavasti tietoa, niin historiasta, kuin nykypäivästä, amsterdamin historiallisessa museossa (amsterdams historisch museum, ydinkeskustassa, jopa kalverstraatin ostoskadulta pääsee museoon sisälle.) tuohon museoon ei tosin kannata jäädä olemaan, jos on vain vartti sulkemisaikaan (17:00) jäljellä. siellä museovirkailija kirkuu hiton korkealta ja kovaa korvaan "we gaan sluiten, we gaan sluiten" "me suljemme, me suljemme". se ääni puhkoo tärykalvoja. mutta en sitten tiedä viihdytkö museoissa, tai kiinnostaako sinua historia ylipäätään, ja noi kieltämättä löytyvät myös turistioppaista, kuten kristillisempää etsivälle esim. raamattumuseo (het bijbels museum.) :wink:

Lainaus käyttäjältä: "h"

ja keskusta on muutamassa päivässä koluttu


eikä ole.  :shock:  
tai no. riippuu kait miten rajaa keskustan. 8)

Lainaus käyttäjältä: "h"

tekemistä riittää kyllä joka lähtöön, riippuu mikä kiinnostaa (eli muillekin kuin "alan" harrastajille...)


samaa mieltä.  :wink:

Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Mitenkäs lähipaikat Hollannissa? Mitä kaupunkeja suosittelisitte ja mitä hienoa nähtävää löytyy?


esim. jopa muuan george warkin on mieltynyt näin toukokuussa limburgiin, (alankomaiden eteläisimpään, koiven muotoiseen maakuntaan, jonka pääkaupunkina on maastricht.) george war meinaa käydä ylihuomenna 8.5. turisteloimassa margratenissa, joka on tunnettu valtavasta hautausmaastaan, joka on täynnä toisessa maailmansodassa kaatuneiden amerikkalaisten hautoja. ite maastricht esim. on pieni ja kaunis, kieleltään ja kulttuuriltaan erilainen kuin länsi-hollanti (esim. amsterdamin seutu) ja sieltä pääsee nopeasti esim. niin saksan aacheniin kuin kölniin, jos hollannin ulkopuolella haluaa käydä.

Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Mikäs kaupunki lähellä Amsterdamia olisi näkemisen arvoinen? Haag, Delft, Rotterdam ja Utrecht olisivat varmaan sellaisia joista vielä ehtisin päivällä lähtevään lentokoneeseen takaisin Amsterdamin lentokentälle  Onko noista kaupungeista mitään suosituksia? Ja mitähän matkat kestävät ja maksavat noihin paikkoihin?


utrecht tuli tässä ensimmäisenä mieleen. utrechtkin on amsterdamia pienempi, mutta omaa yhtälailla kodikkaan keskustan, opiskelijakaupunki. kesto junalla amsterdam centraalin rautatieasemalta utrecht centraalille on junasta riippuen 30-33 minuuttia ja maksaa menopaluuna €11.40.

nederlandse spoorwegen, paikallinen vr: http://www.ns.nl

Monni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #27 : 06.05.2005, 23:38:07 »
Niin mä oon menossa kesäkuussa Hollannin suuntaan, että voin sitten laittaa lisävinkkejä. Mennään sukulaisten nurkkiin Etelä-Hollantiin ja sieltä kierrellään Hollannissa ja todennäköisesti myös naapurimaissa jonkin verran 8)

h

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #28 : 09.05.2005, 15:41:27 »
Lainaus käyttäjältä: "chao"
tuohon museoon ei tosin kannata jäädä olemaan, jos on vain vartti sulkemisaikaan (17:00) jäljellä. siellä museovirkailija kirkuu hiton korkealta ja kovaa korvaan "we gaan sluiten, we gaan sluiten" "me suljemme, me suljemme". se ääni puhkoo tärykalvoja. :wink:


Ja puhelin kannattaa muistaa laittaa kiinni (ai niin, sehän nyt kuuluu yleissivistykseen ), jos ei halua virkaintoista (tai innotonta) virkailijaa koko loppukierroksen ajaksi hiihtämään perässään...  :wink:  Lukuisat ois tarinat kerrottavana noista amsterdamin virkailijoista.

Lainaus käyttäjältä: "h"

ja keskusta on muutamassa päivässä koluttu


Lainaus käyttäjältä: "chao"
eikä ole.  :shock:  
tai no. riippuu kait miten rajaa keskustan. 8)


No okei, "koluttu" on ehkä turhan jyrkkä ilmaus, "hahmotettu" kuvaa varmaan paremmin. Mutta kuten sanottu, tekemistä kyllä riittää. Sikspä kohta pakko päästä uudestaan.

Nick

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 712
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #29 : 15.05.2005, 17:23:47 »
Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Mikäs kaupunki lähellä Amsterdamia olisi näkemisen arvoinen? Haag, Delft, Rotterdam ja Utrecht


Haag - alankomaiden hallinnollinen pääkaupunki. Vierailun arvoinen, varsinkin jos lämpimänä päivänä menee niin juna-asemalta 15 minsaa ratikalla scheveningeniin, luxus biitsi jonne tullaan jopa saksasta asti :D Saa mukavasti päivän tai pari kulumaan.

Delft - Vanha kaupunki, ja sen mukaiset nähtävyydet. Ei ehkä mikään hollannin kovin menomesta ;)

Rotterdam - Moderni. Vilkas. Kaikennäköstä pällisteltävää, shoppailua...

Utrecht - Tästä on vaikein sanoa mitään (no, täällä en tosin olekaan käynyt kun kerran), mutta ehkä sekotus noita ylläolevia :D Ei hirveesti mitään erityistä miksi juuri Utrechtissä pitäisi käydä.

Nick

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 712
  • Profiili
Re: Amsterdamiin!
« Vastaus #30 : 15.05.2005, 17:26:41 »
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Lainaus käyttäjältä: "Pinke"
Ja onko tietoa, että tuleeko Lontooseen Damista reissaaminen halvemmaksi bussilla vai lautalla?  


Bussilla menopaluu on 29€.

Muistaakseni lautoilla oli about sama hintataso.

annakettu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
sama matkasuunnitelma meilläkin!
« Vastaus #31 : 16.05.2005, 15:54:27 »
Mä oon kans kuluttanu aikaa etsimällä halvinta tapaa matkustaa damiin ja tuli mieleen että ootko löytänyt mitään halvempaa, ku ton blue1:n 76e:n lennot.?

Pinke

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #32 : 17.05.2005, 09:59:05 »
76e:a halvempaa ei oo löytyny, ja noitakin (76e:n lentoja) on Blue1:lla todella vähän. Me päädyttiin lopulta kuitenkin Finnairiin, vaikka lennot tuli maksamaan 12e enemmän, eli menopaluu 190e. Ei nyt sekään mikään kauheen paha hinta!  :D

akoski

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Re: sama matkasuunnitelma meilläkin!
« Vastaus #33 : 17.05.2005, 10:19:08 »
Lainaus käyttäjältä: "annakettu"
Mä oon kans kuluttanu aikaa etsimällä halvinta tapaa matkustaa damiin ja tuli mieleen että ootko löytänyt mitään halvempaa, ku ton blue1:n 76e:n lennot.?


Halvaksi voisi tulla lentää ensin Ryanilla Tampereelta Frankfurt/Hahniin ja sieltä junalla Amsterdamiin. Junamatka kestää yli 4h, hinnasta en tiedä. Halvimmat Ryanin lennot olivat 29€ noin äkkiä katseltuna, riippuu tietysti ajankohdasta.

chao

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
Re: sama matkasuunnitelma meilläkin!
« Vastaus #34 : 17.05.2005, 12:32:56 »
Lainaus käyttäjältä: "akoski"
Lainaus käyttäjältä: "annakettu"
Mä oon kans kuluttanu aikaa etsimällä halvinta tapaa matkustaa damiin ja tuli mieleen että ootko löytänyt mitään halvempaa, ku ton blue1:n 76e:n lennot.?


Halvaksi voisi tulla lentää ensin Ryanilla Tampereelta Frankfurt/Hahniin ja sieltä junalla Amsterdamiin. Junamatka kestää yli 4h, hinnasta en tiedä. Halvimmat Ryanin lennot olivat 29€ noin äkkiä katseltuna, riippuu tietysti ajankohdasta.


katsoin www.bahn.de :stä tämän päivän (17.5) hintoja. ilman alennuskortteja yhden yli 18 vuotiaan henkilön menolippu toisessa luokassa välillä frankfurt (main) hbf - amsterdam centraal maksaa junasta riippuen jopa €70.20 - €111.80.

Monni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #35 : 17.05.2005, 16:26:37 »
Junalla ei kyllä kannata matkustaa. On ihan tolkuttoman kallista Saksassa. Mekin kyllä mietittiin tuota vaihtoehtoa, mutta kun kuultiin junien hintoja niin tultiin tulokseen, että lopulta halvimmaksi tulee varmaan lentää suoraan Amsterdamiin. (Etenkin kun ottaa kätevyydenkin huomioon :wink:) Bussihintoja en sitten olekaan tutkiskellut, mutta ne ovat ilmeisesti halvempia kuin junat.

Ja Finnairin kesätarjous on itse asiassa ihan kohtuuhintainen, sillä mekin mennään. Blue1:llä ei tosiaan kovin paljoa ole lentoja 76 eurolla, eli jos löydät sillä hinnalla itsellesi sopivat lentopäivämäärät niin kannattaa varata.

tzt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Amsterdamiin!
« Vastaus #36 : 17.05.2005, 22:33:50 »
Bussilla Tukholmasta pääsee muistaakseni noin 180 euron edestakaishintaan. Kestää yli 20 tuntia. Ja siihen sitten tulee se ruotsinlaivalippu päälle. Sopinee lähinnä niille, jotka eivät syystä tai toisesta tahdo lennellä.

lip-pe

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
amsterdamista
« Vastaus #37 : 09.09.2005, 15:09:59 »
eurooppaan kaupunkilomailemaan tekisi pienen mieli, amsterdam houkuttaisi.  :P kirpputoreja ja yksilöllisiä pikkupuoteja ilmeisesti löytyy, samoin kuin museoita ja bileitä..? ei nimittäin tuommoinen setti kuulosta huonolta ollenkaan. onko kaupungin puolestapuhujia palstalaisissa?

marraskuussa tosiaan vois blue1:llä päästä sinne ja takaisin tuolla n. 150e:lla, melko houkuttelevaa. ovat vaan aika myöhään perillä damissa, siksi pitkä viikonloppu (to-su) saattaa venähtää ti-su mittaiseksi, kun keskiviikkona ei tietenkään blue1 sinne lennätä.. :roll: sittenhän kyllä asumiskustannukset taas nousevat. hyväksikoettuja hostelleja keskustassa?

Bob's Youth Hostel (Nieuwezijds Voorburgwal 92, 1012SG) esimerkiksi sijainniltaan millainen? jos osoite jollekin sanoo enemmän kuin minulle  :roll:  niin olisi mukava kuulla onko kuuluisan kävelymatkan päässä kaikesta hyvästä vaiko..?

ns "hintatasosta" kai turha kysellä, vaikka keväällä sveitsissä vierailleena opin että joku maa ihan oikeasti voi olla kalliimpi kuin toinen.  :D  turvallisuuskin kiinnostaa kun tyttöporukalla ollaan lähdössä. olisi hauskaa kuulla kokemuksia viisaammilta! :)

sixtus

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 785
  • Profiili
Re: amsterdamista
« Vastaus #38 : 09.09.2005, 15:44:13 »
Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"
eurooppaan kaupunkilomailemaan tekisi pienen mieli, amsterdam houkuttaisi.  :P kirpputoreja ja yksilöllisiä pikkupuoteja ilmeisesti löytyy, samoin kuin museoita ja bileitä..? ei nimittäin tuommoinen setti kuulosta huonolta ollenkaan. onko kaupungin puolestapuhujia palstalaisissa?


Suosittelen, ehdottomasti. Tosi hyvä ja rentsu perusfiilis.

Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"
marraskuussa tosiaan vois blue1:llä päästä sinne ja takaisin tuolla n. 150e:lla, melko houkuttelevaa. ovat vaan aika myöhään perillä damissa, siksi pitkä viikonloppu (to-su) saattaa venähtää ti-su mittaiseksi, kun keskiviikkona ei tietenkään blue1 sinne lennätä.. :roll: sittenhän kyllä asumiskustannukset taas nousevat. hyväksikoettuja hostelleja keskustassa?


Der Damin(pääkatu, joka lähtee päärautatiaseman edestä) varrella on hyväksi aikoinaan koettu turistinfo, joka todennäkösimmin onnistuu hoitaa hyvän + halvan hotellin/hostellin myöhäänkin illalla. Tosin suosittelen etukäteen varaamista ainakin ekaks yöksi. Me onnistuttiin saamaa tuolta oma huoneisto(siis iha normi asuinhuoneisto)Leidsepleinin kupeesta, kanaalin varrelta  tavallisen hotellihuoneen hinnalla. [/quote]

Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"
Bob's Youth Hostel (Nieuwezijds Voorburgwal 92, 1012SG) esimerkiksi sijainniltaan millainen? jos osoite jollekin sanoo enemmän kuin minulle  :roll:  niin olisi mukava kuulla onko kuuluisan kävelymatkan päässä kaikesta hyvästä vaiko..?


Toi on "pääkävelykatu" aivan keskustassa.

Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"
ns "hintatasosta" kai turha kysellä, vaikka keväällä sveitsissä vierailleena opin että joku maa ihan oikeasti voi olla kalliimpi kuin toinen.  :D  turvallisuuskin kiinnostaa kun tyttöporukalla ollaan lähdössä. olisi hauskaa kuulla kokemuksia viisaammilta! :)


About suomen hinnoissa mennään, otaksuisin. Olin ite mestoilla tosiaan muutama vuos sitten, jolloin hinnat karkeesti sanottuna suomen tasolla.
Better to burn out than fade away

chao

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
Re: amsterdamista
« Vastaus #39 : 09.09.2005, 16:03:55 »
Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"

Bob's Youth Hostel (Nieuwezijds Voorburgwal 92, 1012SG) esimerkiksi sijainniltaan millainen? jos osoite jollekin sanoo enemmän kuin minulle  :roll:  niin olisi mukava kuulla onko kuuluisan kävelymatkan päässä kaikesta hyvästä vaiko..?


nieuwezijds voorburgwal on ihan keskustassa, liikennollisesti keskustan isoimpia katuja. pohjoispaassa on centraal station, keskusrautatieasema. amsterdamin keskustan koluaa hyvin kavelemalla. nieuwezijds voorburgwalin lansipuolella alkaa jordaanin kaupunginosa. se on ehka kaupungin viihtyisimpia kaupunginosia, iltaisella ja muutenkin. nieuwezijds voorburgwal ei katuna ole minusta kovin kiinnostava, enemman lapikulkupaikka, mutta lahella kaikkea, tai vahintaan hyvien kulkuyhteyksien paassa, koska esim. monet ratikat kulkevat centraal stationille nieuwezijds voorburgwalin kautta.


edit:

Lainaus käyttäjältä: "sixtus"

Toi on "pääkävelykatu" aivan keskustassa.


tarkoitat ehka nieuwendijkia. se on kavelykatu nieuwezijds voorburgwalin vieressa, itapuolella.