Nizzasta Alpeille

 (Luettu 2035 kertaa)

mike4

  • Aloittelija
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Nizzasta Alpeille
« : 06.06.2012, 17:49:25 »
Moi
Olisko kenelläkään vinkkejä autoiluun Nizzasta Alpeille? Olis tarkoitus vuokrata auto ja päästä näkemään vuoristomaisemia. Toki joistakin rannikkokaupungeistakin näkee vuoristoa sieltäkin, mutta olis hienoa päästä hieman lähemmäksi jopa lumihuippuisia vuoria. Onko kenelläkään vinkkejä autoilureiteistä? Missä upeimmat maisemat jne. Ranskan ja Italian rajalla huiput kohoavat jo 3 km korkeuteen, mutta onko se järkevin suunta? Aina maisemat eivät ole jylhimmät korkeimpien vuorten läheisyydessä.

Kiitos etukäteen vihjeistä! Jos autoiluun siellä päin tulee muuta tärkeää mieleen niin mielelläni otan tietoa vastaan.

Mike

maanma

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 534
    • Profiili
Vs: Nizzasta Alpeille
« Vastaus #1 : 06.07.2012, 08:46:54 »
En osaa varsinaisesti antaa reittivikkiä. Laitan kuitenkin lisää pohdittavaa.

Onko kanssamatkustajat ennen matkustaneet vuoristossa ja pitävät vuoriston mutkaisista teistä?

Meillä tulee pahoinvoivaksi kolme neljästä jo 1½ tunnin vuoristotieajelun jälkeen. Suoranaisesti eteenpäin päästiin melko suoraa vuoristotietä 35km/h, vaikka ajettiin 60-70km/h ja 40-50km/ mutkamäet. Paikalliset ei tahdo ajaa noin hitaasti, joten menevät ohi missä hermo kestää. Minä päästelin säännöllisesti ohi. Tällä reitillä tavoite oli Ales=>Millau, mutta jouduttiin kääntymään takaisin puolesta matkasta St Jean du Gard:sta Floraciin mainitusta syystä.

Nizzasta pääsee kiinnostavimpiin Verdonin kanjoni, Sisteron ja Digne les bains:iin suorempaa vuoristotietä tai moottoritietä Aix-en-Provence kautta. N alkuisilla (tienumero) teillä pääsee todennäköisemmin kääntymään ympäri. Sellaisia teitäkin löytyy paljon joiden leveys on puolitoista tai hikisesti kaksi henkilöauton leveyttä.