Ryanairin ongelmat?!

 (Luettu 38889 kertaa)

jilola2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 197
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #20 : 31.07.2006, 18:54:30 »
Mainio tapaus RYanin palvelusta 2.6.06 Dublinissa:

Koneen piti lähteä n. 19:45, mutta viideltä kentälle saapuessani taululla luki, että kone lähteekin vasta 00:30.
Painelin 5kg ylipainoisen pakaasini kanssa palvelutisille ja kysyin olisiko tuo auki ylipainon maksamista varten koneen lähtiessä. Sanoivat, että olisi.

Puolen tunnin päästä menin kyselemään korvauksisat (koska kone olis yli 2h myöhässä) pyörittelivät silmiä, mutta vakuuttivat edelleen että tiski olisi auki kopneen lähtiessä.

Aikaa ja pari tuoppia kuluu....


Palaan lähtöselvitysalueelle 22:00 koska tiskihän aukeaa 2h ennen lähtöä ja menee kiinni 40 min ennen lähtöä. Hiljaista ja pimeää on. 22:30 menen palvelutiskille, jossa kertovat, että palvelupiste on kiinni ja lähtöselvitys on tehty.

Kyselin hieman käärmeissäni, että eikö kukaan katsonut aiheelliseksi kertoa minnulle kummallakaan kerralla, että selvitys tehdään suunnitellun aikatauilun m ukaan eikä myöhästetyn mukaan? Tähän kommenttina tuli: "venttaas vähän...."

Saapui paikalle viehättävä virkailija, joka kysyi paljonko pakaasi painaa? Kuullessaan ylipainosta liimasi hän tarran "heavy" laukkuun, kirjoitti lipun ja saatteli turvatarkastukseen koska matkatavarapalvelu oli jo kiinni.
Siellä pienen poliisin kanssa käydyn keskustelun jälkeen matkalaukku uitettiin läpivalaisimen läpi  uja matka jatkui kohti porttia.

Siis ilmaiset ylipainot melkein 2h selvityksen sulkeutumisen jäkeen ja kamat ehtivät koneeseen.

Kyllä Ryankin joskus jyvän löytää.

Rinkoista ja lentokoneista en tiedä mitään.

Jouni

ktr

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: varaus
« Vastaus #21 : 01.08.2006, 13:43:28 »
Lainaus käyttäjältä: "kirsil"
Lainaus


Nordean Visa E:hän pitää jotenkin aktivoida verkkomaksuihin, olethan tämän tehnyt?


Vaan eipä auttanut ainakaan omalla kohdallani, eli siinä on joku muu syy, ettei se Nordean Visa-e kelpaa.Itselläni tuo ongelma selvisi nettiselaimen vaihdolla. Firefoxilla ei onnistunut sitten millään, mutta IE hoiti homman. Kerrankin pisteet Microsoftille...  :shock:

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 369
  • Profiili
Re: varaus
« Vastaus #22 : 04.08.2006, 14:38:12 »
Lainaus käyttäjältä: "kirsil"
Lainaus


Nordean Visa E:hän pitää jotenkin aktivoida verkkomaksuihin, olethan tämän tehnyt?


Vaan eipä auttanut ainakaan omalla kohdallani, eli siinä on joku muu syy, ettei se Nordean Visa-e kelpaa.


Ei muuten toimi enää Sammonkaan Visa electron. Järjestelmä lykkää vain tekstin "valitettavasti korttiasi ei voitu hyväksyä/sorry your card has been declined", koitti sitä sitten millä kielellä hyvänsä. Kummallista...alkuvuodesta maksoin ryanille Sammon Visa electronilla ihan ilman minkäänlaisia ongelmia. Onko muilla ollut VisaE:n kanssa vastaavanlaisia hankaluuksia tässä viime aikoina?
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

agarina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #23 : 08.08.2006, 10:47:03 »
Hei kertokaahan tulevalle ryanair-ensikertalaiselle, miten Reg fare ja Web fare eroavat toisistaan. Jälkimmäisille ollaan kovasti lentoja buukkaamassa...

Penny

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #24 : 08.08.2006, 11:35:04 »
Nordean visa e toimii ainakin mulla, mutta se pitää tosiaan aktivoida ensin ja sen jälkeen siinä keeestää ennen kun se alkaa toimia. Mutta loppujen lopuksi siis (ainakin mulla) toimii.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 221
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #25 : 08.08.2006, 16:05:39 »
Lainaus käyttäjältä: "agarina"
Hei kertokaahan tulevalle ryanair-ensikertalaiselle, miten Reg fare ja Web fare eroavat toisistaan. Jälkimmäisille ollaan kovasti lentoja buukkaamassa...

Regular fare ja Web fare eli normaalihinta ja nettihinta. Ja miten ne eroaa, niin siihen vastaus on hinnassa. Siinä kaikki. Toinen on "nettitarjous" ja toinen ei.

Älkääkä kysykö miksi näin on! On tasan ihan yhtä älytöntä kysyä miksi Nokia tekee nykyisin rumia puhelimia, kun kauniiden luulisi menevän paremmin kaupaksi. Ryanairilla on joku oma salainen hinnoittelupolitiikka, joka ei varmasti aukea kenellekkään ulkopuoliselle, jos edes heille itselleenkään. Mutta tiivistettynä, jos hinta on älyttömän halpa se on web fare, jos se on jotain välillä halpa - saatanan kallis, niin se on reg fare.

jilola2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 197
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #26 : 10.08.2006, 23:56:43 »
Lainaus
Mutta tiivistettynä, jos hinta on älyttömän halpa se on web fare, jos se on jotain välillä halpa - saatanan kallis, niin se on reg fare.


Juu. TRE-STN puhelimitse samana päivänä €280 plus matkalaukkumaksu.

Jouni

tuulihattuinen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #27 : 12.08.2006, 22:34:47 »
Voi mistä alkaisin.

Toissapäivänä tulin ensimmäiseltä reililtäni vyöhykkeeltä c.
Reissasin serkkuni kanssa ja suunnitelma oli että ennen reilikortin ensimmäistä voimassaolopäivää lennetään Lontooseen, ollaan siellä pari päivää ja sitten lennetään Frankfurtiin ja alotetaan reili.
Noh.
Lento Lontooseen meni vaivatta mutta sitten 27.7 kun tultiin takasin Stanstedille niin alko tulla sellanen pisto takapuoleen että tulee huono päivä.
Lentokentän yllä riehui paha ukkosmyrsky ja lähes kaikki Saksaan menevät lennot peruttiin - paitsi kaksi Frankfurtin lentoa.
Puoli tuntia myöhemmin, kun oltiin jo portilla odottamassa, ilmotettiin että Frankfurtin lento on peruttu. Kerettiin jo voivotella mutta huomattiinkin että se oli juuri se toinen Frankfurtin lento joka peruttiin. Happy happy joy joy eikun koneeseen.

Keskiyön aikaan Frankfurtissa väsyneinä odotellaan hihnan luona tavaroita, joilla tuntu kestävän aikaa tulla.
Ja kyllähän niillä hieman aikaa kesti KUN ODOTELLAAN NIITÄ VIELÄKIN.

Eli on tässä kulunut jo reilu kaksi viikkoa kun meidän rinkat hävis.
Ja me kaksi tyttöä oltiin ainoat jonka kamat hävis. Eikä todellakaan sählätty check innissä.

Keskiyöllä tehtiin sitten ilmoitus että kamat on kadonnu ja saatiin sellaset lappuset ja käsky että menkää aamulla klo 9 jonnekin lipputiskille.
Yöllä oltiin jäätyä kun ei tietenkään ollu makuupusseja tai hirveen paljon lämmintä vaatetta, mutta onneksi eräs äänekäs puolalaismies heitti makuupussinsa meidän päälle jossain vaiheessa yötä. Oltiin vissiin aika säälittävän näkösiä.
Aamulla yheksältä mentiin sitten lipputiskille ja sieltä käskettiin Lost and Foundiin. No, ei tiedetty että missä se oli niin mentiin Infoon kysymään ja sieltä sanottiin että down the hall ja kulman taakse. No, ei vieläkään löydetty joten mentiin kysymään yheltä toiselta virkailijalta ja SE EI TIENNY. Miten vaikeeta voi olla tietämättä mitään paikkoja niin pienellä kärpäsenkakkakentällä kun Hahn???
Mentiin sitten takasin Infoon ja siellä kysyttiin toiselta tädiltä että missä on Lost and Found ja täti tokasee että TÄSSÄHÄN SE ON.
Aikasempi infotäti ei tästä tykänny ja kehotti meitä töykeästi poistumaan ja menemään heti kulman taakse Lost and foundiin joka oli infon seinän takana.

Vihdoin Lost and Found (lasiovinen toimisto, n. 5 ihmistä kerralla sisällä, sinne ei MISSÄÄN NIMESSÄ saanu mennä ulkopuolisia) löyty ja koputettiin oveen ja ilmotettiin että meidän kamat on hävinny ja meidät käskettiin tänne blaa blaa onko teillä niitä millon tulee seuraava kone ja meille selvitetään että tavarat ei ole täällä vielä koska ei ole tullut koneita Lontoosta vielä. No, kysyttiin uudestaan että no millonka tulee seuraava kone ja täti hermostuu ja saadaan uudestaan selitys että tavarat ei voi olla vielä täällä koska ei oo tullu vielä koneita Lontoosta!(JOOJOO)
Noh, seuraavan koko 18 h oleskelun aikana kysyttiin joka lennon jälkeen (niinkun pyydettiin) että onko ne laukut tullu ja joka kerta oli sama tyly ärsyyntyny vastaus että no EI ja lopputunteina lasitoimiston tyypit ei enää välittäny meistä vaikka koputeltiin oveen ja vilkutettiin. Ne vaan katto ja käveli ohi.
Lopulta jätettiin infoon numerot ja ilmotettiin osote Sveitsissä missä me oltiin myöhemmin ja että  soittavat heti jos tietää yhtään mitään missä meidän kamat on.

No, sitten vaan itku kurkussa ilman matkatavaroita Frankfurtiin ja sieltä eteenpäin, laukussa vaan reililippu, kännykkä, lompakko, passi, huulirasva, matkapäiväkirja johon valittaa ja mp3-soitin.

Eli yli kaksi viikkoa oltiin samoissa vaatteissa (no ostettiin kyllä uusia).

4 seuraavan päivän aikana soitettiin kentälle 2 kertaa päivässä ja pidettiin kännyköitä auki että soittaisivat. Lopulta sitten soittavat ja sanoivat että hei, teidän kamat on löytyny ja ette vastannu eilen (bulls*it! oli molemmilla puhelimet auki) ja että lähettävät ne sinne Sveitsiin ja että on 24 tunnin kuljetusaika.
Onneks oltiin sillon jo Sveitisissä ja iloisin mielin jäätiin sinne odottamaan.
3 päivää myöhemmin tavaroita ei vieläkään kuulunu.
Kun yritettiin kysyä niistä kentältä ja siltä kuljetusyhtiöltä niin vastaus oli vaan "We can't help you, calm down, ma'am. Ma'am CALM DOWN"
Sitten oli pakko laittaa Suomessa oleva sisko asialle (hyvin vaativa ihminen) ja eiköhän ruvennu tapahtumaan.
Eli kamat oli lähteny 31.päivä Sveitsiin ja kuljetusaika onkin yhtäkkiä 2-3 työpäivää (sen takia kun ryanair lähettikin ne yhtäkkiä standardilla koska SE TULEE HALVEMMAKSI).
Sveitsissä ootettiin vielä yks päivä (tavarat oli jo sillon myöhässä) eikä vieläkään tullu. Kun ruvettiin kyselemään niin kukaan ei yhtäkkiä tienny että missä ne laukut oli. Eli ne hävis taas.
Ja tässä sitten vielä odotellaan.

Anteeksi vuodatus mutta koko matka oli muutenkin niin surkeiden sattumusten sarja ettei rajaa ja suurin kiitos kyllä Ryanairille.

Nyyh.
n tiedä itkiskö vai nauraisko

Suvih

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 886
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #28 : 12.08.2006, 22:49:42 »
Lainaus käyttäjältä: "tuulihattuinen"
Anteeksi vuodatus mutta koko matka oli muutenkin niin surkeiden sattumusten sarja ettei rajaa ja suurin kiitos kyllä Ryanairille.

Nyyh.


Toivottavasti saatte valitukset läpi ja asianmukaiset korvaukset tuosta, ihan suututtaa teidän puolesta. Tuollaista ei vaan SAA hyväksyä, jotenkinhan niiden on korvattava tuollainen, töppäilyä töppäilyn päälle  :evil:

jilola2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 197
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #29 : 13.08.2006, 04:05:57 »
Suvih:n kanssa samaa mieltä.

Ovat muuten teille velkaa ainakin kaikki välttämättömyskamat (vaatteet, hygieniatuotteet etc) , joita olette odotusaikana tarvinneet matkalaukkujen katoamisen takia.

Jouni

Aglaja

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #30 : 13.08.2006, 17:56:08 »
Siis pääsittekö käyttämään reililippujanne lainkaan? Voikohan niistä saada mitään korvausta, jos ne ovat jääneet tyhjänpantiksi puuttuvien rinkkojen vuoksi?

tuulihattuinen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #31 : 13.08.2006, 18:56:35 »
No valitukset on matkalla, uskokaa vaan :D
Heti kentällä ruvettiin keräämään kuitteja mutta vasta muutamaa päivää myöhemmin (kun älyttiin että tavaroilla menee pitempään kuin muutama päivä) ostettiin vaatteita ja isompia juttuja.
Ryanair kuulemma pitäis korvata 1000 euroon asti ja jos ei Ryanair(ja minähän pistän ryanairin maksamaan prkl) niin kotivakuutus.
Harmittaa vaan kun en ostellu enempää asioita, koska henkisistä kärsimyksistä on vaikea saada korvauksia, mutta jos on kuitti niin menee helpommaks. Älysin tämän vaan liian myöhään.

Reililiput oli onneksi käsimatkatavaroissa, mutta se yksi päivä meni ihan hukkaan. Jos liput olis ollu rinkoissa niin kyllä olis jotain korvausta tullu. 195e on aika hiton iso raha.
Mutta jos näin olis käyny niin oltas lähetty seuraavalla lennolla takasin Suomeen.

Reissun motto oli kyllä always look on the bright side of life

Kiitos myötätunnosta, se auttaa paljon :)
n tiedä itkiskö vai nauraisko

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #32 : 06.11.2006, 21:04:34 »
Heipä hei pitkästä aikaa. :)

Lennän perjantaina ensi kertaa Ryanairilla. Soitin äsken asiakaspalveluun, jossa sanottiin, että käsimatkatavaroiden ehdoton raja on 1/hklö.  Jossain täällä threadissa joku kuitenkin kertoi, että hän oli saanut viedä koneeseen kaksi pienikokoista käsimatkatavaraa, jotka yhdessä pysyivät sallittujen mittojen ja painon sisällä.

Mukaan lähtisi pieni 20L reppu ja sen lisäksi pienenpieni kolmiolaukku järjestelmäkameralleni. Yhdessä ne pysyisivät helposti sallittujen rajojen sisällä.

Lähinnä kysyn siksi että muutoksia tuli taas syyskuussa ja olisi kiva tietää kokemuksia. Uskallanko luottaa että päästävät koneeseen vai kannattaako olettaa, että joudun tsekkaamaan repun sisään? 10€/suunta ei ole mikään pieni summa.

Danke schön :)
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #33 : 06.11.2006, 21:35:46 »
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Heipä hei pitkästä aikaa. :)

Lennän perjantaina ensi kertaa Ryanairilla. Soitin äsken asiakaspalveluun, jossa sanottiin, että käsimatkatavaroiden ehdoton raja on 1/hklö.  Jossain täällä threadissa joku kuitenkin kertoi, että hän oli saanut viedä koneeseen kaksi pienikokoista käsimatkatavaraa, jotka yhdessä pysyivät sallittujen mittojen ja painon sisällä.

Mukaan lähtisi pieni 20L reppu ja sen lisäksi pienenpieni kolmiolaukku järjestelmäkameralleni. Yhdessä ne pysyisivät helposti sallittujen rajojen sisällä.

Lähinnä kysyn siksi että muutoksia tuli taas syyskuussa ja olisi kiva tietää kokemuksia. Uskallanko luottaa että päästävät koneeseen vai kannattaako olettaa, että joudun tsekkaamaan repun sisään? 10€/suunta ei ole mikään pieni summa.

Danke schön :)

Pistä se laukku sinne reppuun lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen ajaksi (tai vaikka sido kiinni siihen jos ei millään saa repun sisään sullottua) jos alkavat itkeä.
Yllättäen Ryanairin sivuilta ei löydy tarkkoja tietoja, yleensä niissä tarkemmissa ehdoissa mainitaan erikseen mitä saa tuon lisäksi ottaa (esim. päälystakin jne.)
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

eltsu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #34 : 06.11.2006, 21:52:42 »
Viime viikolla Lontoon päässä olivat kyllä tarkkoja, ettei ollut kuin yksi käsimatkatavara ja esim. pieni käsilaukku piti laittaa reppuun turvatarkastuksen ajaksi. Lisäksi oli talvitakki päällä, siitä ei siis mitään ongelmia tullut. Tampereelta lähtiessä reppu ja käsilaukku olivat erillään, eikä siitä tullut mitään sanomista...

Shanessa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • MSN Messenger - angels_wont_lie@hotmail.com
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #35 : 09.11.2006, 21:11:13 »
Varasin matkan äsken Lontooseen (jes!), mutta kun yritin tulostaa tietoja sivulta, tulostus ei onnistunut millään! Ja tietoja ei pystynyt kopioimaan esim. Wordiin... Onko muilla ollu samoja ongelmia?

Ja rinkasta vielä, miten rinkan hihnat jne vaikuttavat siihen, pääseekö rinkka perille vai ei...?
Anteeksi tyhmyyteni.  :lol:
ydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #36 : 09.11.2006, 22:35:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Shanessa"

Ja rinkasta vielä, miten rinkan hihnat jne vaikuttavat siihen, pääseekö rinkka perille vai ei...?
Anteeksi tyhmyyteni.  :lol:

Irtonaiset hihnat voivat tarttua automaattisilla kuljetuslinjoilla kiinni, se siinä on se päämurhe.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Shanessa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • MSN Messenger - angels_wont_lie@hotmail.com
  • Profiili
Ryanairin ongelmat?!
« Vastaus #37 : 10.11.2006, 11:07:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Lainaus käyttäjältä: "Shanessa"

Ja rinkasta vielä, miten rinkan hihnat jne vaikuttavat siihen, pääseekö rinkka perille vai ei...?
Anteeksi tyhmyyteni.  :lol:

Irtonaiset hihnat voivat tarttua automaattisilla kuljetuslinjoilla kiinni, se siinä on se päämurhe.


Eikö kukaan ole ns valvomassa niiden matkatavaroiden kuljetuksia...?
ydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 695
 • Kulkija
  • Profiili
matkatavaroiden käsittelystä...
« Vastaus #38 : 10.11.2006, 11:21:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Shanessa"
Eikö kukaan ole ns valvomassa niiden matkatavaroiden kuljetuksia...?


Eipä ole. Kun olet matkustellut enemmän, havaitset, että tässä on taas kerran asia, jossa melkein kaikki voi olla mahdollista, henkilökunta on välinpitämätöntä, sitä on liian vähän ja laitteet voivat olla huonokuntoisia. Tuon havaittuasi kyynistyt ja huomaat, että kun varautuu pahimpaan, pärjää. Pessimisti ei pety, vaan jatkaa matkaa ja matkustamistaan, lähtökohtaisesti ei kannata luottaa mihinkään.

OT:ksi meni, ei ole sen enempää Ryanin ongelma kuin muidenkaan yhtiöiden. Ryanilla ei muuten ole näitä ongelmia ollut, Stanstedissa kyllä!

Shanessa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • MSN Messenger - angels_wont_lie@hotmail.com
  • Profiili
Re: matkatavaroiden käsittelystä...
« Vastaus #39 : 10.11.2006, 12:04:54 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Lainaus käyttäjältä: "Shanessa"
Eikö kukaan ole ns valvomassa niiden matkatavaroiden kuljetuksia...?


Eipä ole. Kun olet matkustellut enemmän, havaitset, että tässä on taas kerran asia, jossa melkein kaikki voi olla mahdollista, henkilökunta on välinpitämätöntä, sitä on liian vähän ja laitteet voivat olla huonokuntoisia. Tuon havaittuasi kyynistyt ja huomaat, että kun varautuu pahimpaan, pärjää. Pessimisti ei pety, vaan jatkaa matkaa ja matkustamistaan, lähtökohtaisesti ei kannata luottaa mihinkään.

OT:ksi meni, ei ole sen enempää Ryanin ongelma kuin muidenkaan yhtiöiden. Ryanilla ei muuten ole näitä ongelmia ollut, Stanstedissa kyllä!


Ookei. Kiitoksia, viisastuinpa taas kerran. :D
Tosiaan ei kovinkaan paljoa ole tullut matkusteltua, niin en oikein tiedä näitä juttuja...
ydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään.