Pitkät vakuutukset

 (Luettu 123504 kertaa)

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #140 : 24.08.2013, 08:45:00 »
Olen ymmärtäny niin, että jos ottaa "perusvakuutuksen" vuodeksi, voi ottaa ekstrana tietylle ajalle esim. sukellus/kiipeily tms. vakuutuksen. Kellään tästä kokemusta?

S4RT54

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #141 : 24.08.2013, 13:46:58 »
Katselin 4.2.2013 voimaantulleita tuoteselosteita ja siellä sanotaan näin: "Alkaneen ulkomaanmatkan tai ulkomailla oleskelun ei katsota katkeavan alle 30 vuorokauden mittaisen kotimaassa käyntisi vuoksi, jos se matka, jolta olet palannut, on kestänyt yhtäjaksoisesti yli 3 kuukautta ja tarkoituksesi on palata samaan matkakohteeseen."

Mitenkähän "sama matkakohde" määritellään, sama kaupunki vai sama maa tai jotain siltä väliltä?

Lainaus
Matkan pituus ei vaikuta matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutusten voimassaoloaikaan.

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että voin  joka vuosi matkustella vaikka 11 kk/vuosi ja matkavakuutusoikeus säilyy?  Aikaisemmilla vakuutusehdoillahan vakuutus päättyi mikäli kahtena vuonna peräkkäin oli yli puolet vuodesta ulkomailla.

Mietin myös tuota matkakohde asiaa. Kovin laaja käsite tuollaisenaan mutta ehtoihin kirjoitettuna mahdollistaa varmaankin sitten vakuutusyhtiön puolelta kikkailun. Toki olisi aika kohtuutonta vedota tuohon kohtaan, jos esim. olisi ensin ollut jenkeissä itärannikolla tuon 3kk ja sen jälkeen olisi Suomessa 1kk ja jatkaisi matkaa länsirannikolle. Mene ja tiedä, pitäisi olla oikeastaan vahinkotapaus, mistä voisi saada korvauskäytännön ilmi. Tuo Suomessa oloaika oli aiemmin 14vrk mutta näköjään nostettu kuukauteen.

Matkatavaraoikeuteen en osaa ottaa kantaa. Kuulostaisi kyllä, että se olisi muuttunut myös mutta yleisissä, koko vakuutussopimusta koskevissa vakuutusehdoissa saattaa olla vielä jotain pointteja tämän ulkomailla olon kanssa.

Uusee

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #142 : 27.08.2013, 18:23:28 »
Hei kanssatallaajat!
Hakusessa oli itselle pitkä matkustajavakuutus ja kävimpä suorittamassa vertailua Helsingin keskustan konttoreissa. Omat vakuutukset keskitettynä yhdessä paikassa, ikää 33w, vertailussa 6kk tai pidemmät matkustajavakuutukset. En yleensä pyytänyt tarjousta matkatavaroista, koskapa ei-niin-kalliilla vehkeillä liikenteessä. Ensin pyysin vertailuun aivan yksittäisen vakuutukset ja sen jälkeen tarjouksen, jos olisin keskittänyt ko. paikkaan myös koti- ja autovakuutukset. Lyhyesti, selkeästi edullisimmaksi valkkautui OP-Pohjolan ympärivuoden voimassa oleva matkustajavakuutus, jossa pitkäaikainen oleskelu on jo valmiiksi laskettu vakuutuksen hintaan eikä näin ollen ole tarvetta 'lisäkuukausien' ostolle. Hyvin lähellä samaa hintatasoa oli myös Fennia, molemmissa vakuutusten hinta pyöri n. 150-170€ 9kk voimassaololle lentopäivästä. OP-pohjolan tapauksessa vakuutukseen kuuluu myös matkatavaraturva itsevalittavaan maksimihintaan nähden. Taisin itse vakuuttaa tonnin arvosta, sekin myös bonusta. Pohjolan vakuutusta otettaessa täytetään terveyskysely, ja se täytetään enintään 14vrk ennen matkalle lähtöä. Tähän ei siis tarvitse varsinaista lääkärintodistusta perusterveet ihmiset, en tiedä sitten jos jotain erikoisempia sairauksia on. Oli mukava käydä vertailemassa, tämänhetkisestä vakuutusyhtiöstä keskittämiseduilla tarjous oli kuitenkin noin _kolme_ kertaa kalliimpi kuin nyt voittava tarjous.
Toivottavasti jotakin auttaa, my 2 cents.
-M
To Ride,Shoot Straight & Speak the Truth!

dandyisti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #143 : 05.09.2013, 14:16:24 »
Kannattaako Tshekkiin puoleksi vuodeksi muuttaessa ottaa matkavakuutus vai riittäisikö eurooppalainen sairausvakuutuskortti?

S4RT54

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #144 : 06.09.2013, 10:42:43 »
Kannattaako Tshekkiin puoleksi vuodeksi muuttaessa ottaa matkavakuutus vai riittäisikö eurooppalainen sairausvakuutuskortti?

Itse ottaisin. En ole koskaan käyttänyt tuota sairausvakuutuskorttia, enkä oikein edes tiedä sen toimintaperiaatetta. Matkavakuutus kattaa mm. ambulanssilennon, jos tällainen on tarpeen. Joku voi olla sitä mieltä, että minut aivopesty vakuutuksiin, koska alalla työskentelen. Olen kuitenkin nähnyt näitä vahinkotapauksia enemmän kuin tarpeeksi, joissa on sattunut pahasti ja vakuutus korvaa kaiken. Pelkällä sairausvakuutuskortilla nämä henkilöt olisivat jääneet kohdemaahan hoitoon, sillä kukaan ei kustanna kotiinkuljetusta, jos vahingoittunut ei pysty lentämään. Toki nämä ovat marginaalitapauksia mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.

Jos vakuutuksen hinta on tuollaiselle matkalle +/- 100€, niin tuskin kaataa budjettia. Tällöin olla varma, että jos jotain sattuu, niin voi painella hoitolaitokseen ja saa hoitoa varmasti. Matkavakuutus kattaa mm. myös matkan keskeytymisen, eli kyse ei pelkästään ole sairaanhoidosta vaan myös muista kustannuksista, joita saattaa matkan aikana tulla. En oikeastaan keksi syytä miksi et ottaisi vakuutusta.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #145 : 25.09.2013, 05:35:08 »
Olen kuitenkin nähnyt näitä vahinkotapauksia enemmän kuin tarpeeksi, joissa on sattunut pahasti ja vakuutus korvaa kaiken. Pelkällä sairausvakuutuskortilla nämä henkilöt olisivat jääneet kohdemaahan hoitoon, sillä kukaan ei kustanna kotiinkuljetusta, jos vahingoittunut ei pysty lentämään. Toki nämä ovat marginaalitapauksia mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11129842

"The family of a British climber killed in New Zealand have said they can't afford to fly his body home or attend his funeral.
.
.
The family had thought Mr Buckley's travel insurance would allow them to bring his body home, but were told because he had been resident in New Zealand for more than six months, it was no longer valid."

--

Tarkkana pitaa olla, ei se mitaan aivopesua ole. Sinkkiarkun hinnaksi on kerrottu GBP5000 mika nyt sinansa ei ole raha eika mikaan, mutta vakuutushan senkin korvaa, jos sellainen on.

maailmanmatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 157
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #146 : 02.10.2013, 18:04:18 »
Musta kaikki vakuutukset tuntuu vedätykseltä. Tapaus kuin tapaus niin ensin pieni ihminen maksaa itsensä kipeäksi ja jos vahinko sattuu, niin firma parhaansa mukaan - miljardiomaisuudellaan palkkaamien ammattikieroilijoiden avulla - pyrkii luistamaan vastuusta. Parhaassa tapauksessa tää vedätys lobataan vielä lakisääteiseksi, ei oo muuta mahdollisuutta kuin maksaa.

Sitten spesifimmin asiaan, eli mua matkavakuutusvedätyksen uhriksi painostaa mutsi. Hyvä puoli on se, että se taitaa ainakin osan vakuutuksesta maksaakin. Mutta mistäpä vakuutus yli vuoden mittaiselle reissulle? Lisäkuukaudet maksaa enemmän kuin sairaalahoito melkein mihin vaan hommaan esim. Intiassa tai muualla itämailla. Lisäksi matkavakuutuksen pitäisi olla sellainen, että voin matkan aikana ostaa lisää kuukausia - mulla ei ole aavistustakaan, milloin olisin tulossa takaisin, mutta ainakin pari vuotta vierähtänee reissussa.

Vielä spesifimmin (tän osan crosspostaan ao. maanosan foorumille): Entäpä paikallinen vakuutus matkan kohdemaassa, esim Australiassa? Nykyisellään vanhempien vakuutuspaketin matkavakuutus kattaa vuoden mittaisen reissun ja ton ekan vuoden aikana on tarkoitus koluta Intiaa ja K-aasiaa ja seuraava vuosi vierähtänee pitkälti ausseissa.

Viime reissulla mutsi ehdotti, että lennän Suomeen ja takaisin, koska menopaluu Intiasta on halvempi kuin lisäkuukaudet..  ::)


Henkkoht diggailen enemmän karman laista. Älä hanki hankaluuksia niin niitä ei tuu. Jos oot jo pistäny turman "tilaukseen" niin se iskee, olipa vakuutus tai ei. Tulee myös halvemmaksi näin! (joo, oon tainnut vähän intialaistua jo..  ;D)

kujala

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #147 : 06.10.2013, 14:01:12 »
Vakuutuksen ottaminen on huolenpitoa läheisistä (niistä, jotka jäävät Suomeen). Jos satut vaikka heittämään veivisi, onhan se aika ikävää, että läheisesi joutuvat vielä maksamaan kuljetuskulut ym. muun suremisen lisäksi. Fiksumpi ottaa vielä kunnon henkivakuutuksen muiden vakuutusten päälle, jos sattuisi käymään huono tsäkä, niin läheiset saisivat kunnon kipurahat.
Karman lailla tuskin on sairastumisen ym. kanssa mitään tekemistä, vaan pikemminkin huonon tuurin ja ehkä varomattomuuden + ylipäätään suuremmat riskit riippuen maasta. Kaverini sairastui vakavaan verenvuotokuumeeseen, selvisi siitä ja vakuutus maksoi kaiken. Myös itsellä kerran pieni sairaustapaus, jonka vuoksi menin kaupungin kalleimpaan yksityissairaalaan, ja vakuutus korvasi silloinkin sovitusti.
Ylipäätään vakuutuksen ottamatta jättämiselle ei ole oikein mitään järkeviä perusteita. Jos on varaa matkustaa, on takuulla varaa ottaa myös vakuutus, vaikka matkaa hiukan lyhentämällä.

piltee

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #148 : 01.11.2013, 13:31:31 »
Mulla on kaikki vakuutukset IF:ltä ja kun soitin kysyäkseni vakuutusta puolen vuoden reissulle, ilmoitti vakuutusmyyjäni suoraan että heidän kautta hinnaksi tulee n.400 euroa ja suositteli ottamaan sen muualta. Reilua toimintaa :)
Näinpä sitten Fennialta 180 vrk:n vakuutus ja hinta 134 euroa. Ja tuo on siis matkustajavakuutus, matkatavarat sisältyy kotivakuutukseen ja toisaalta jos joku mun shortsit haluaa pölliä niin ollos hjuva vaan.
Mutta tiesipä setämies If:ltä kertoa senkin, että piakkoin kaikki vakuutusfirmat tulevat nostamaan hintojaan. Ifillä se on jo tehty, muut tulevat perässä.

cha am fani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 627
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #149 : 01.11.2013, 16:30:12 »
Minulla on liiton (SMKJ) perumatkavakuutus, joka on suppea. Pohjolasta. Marssin Pohjolan tstoon, sain huomattavasti halvemmalla vuoden matkavakuutuksen, ensimmäinen vuosi -20 %. Kannattaa pyytää räätälöity matkavakuutus. Ifissä on osa vakuutuksistani. Sieltä en olisi edes saanut haluamaani matkavakuutusta ( jos joudun keskeyttää matkan).

cha am fani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 627
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #150 : 01.11.2013, 16:33:06 »
Lisäys edelliseen. Matkavakuutus on voimassa max 3kk reissussa, siitä yli maksettava lisää.

reissuesa

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • Profiili
  • Reissuesan matkablogi
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #151 : 05.11.2013, 00:50:18 »
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että voin  joka vuosi matkustella vaikka 11 kk/vuosi ja matkavakuutusoikeus säilyy?  Aikaisemmilla vakuutusehdoillahan vakuutus päättyi mikäli kahtena vuonna peräkkäin oli yli puolet vuodesta ulkomailla.

Vastaus tuohon kysymykseeni on kyllä. Pohjolan uudella vakuutuksella voi hyvin vaikka ryhtyä digitaaliseksi nomadiksi, riittää kun silloin tällöin käy Suomessa.  Valitsin vakuutukseeni matkan maksimipituudeksi 4 kk, koska sen pitempiä matkoja ei ole toistaiseksi suunnitteilla. 

minttu00

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #152 : 07.11.2013, 21:43:44 »
Onko kenelläkään kokemusta luottokorttien vakuutusten toimivuudesta? Minulla on Nordean Mastercard Gold, johon kuuluu kolmen kuukauden matkavakuutus. Ehdotkin näyttävät suht ok:lta, mutta en silti ole ihan vakuuttunut... Vakuutuksen tarvisin puolelle vuodelle, mutta oishan se paljon halvempi ottaa vain sille matkan jälkimmäiselle puoliskolle.
iksi rakentaisit pysyvän talon
maailma on niin avara

keiku

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #153 : 14.11.2013, 15:01:51 »
Tänään kyselty Pohjolasta matkavakuutusta vuodeksi ja matkatavaroiden (olikohan se 1300e, minimi kuitenkin) kanssa, niin summaksi arpoivat noin 500 euroa per naama. Kertoivat että järjestelmässä on ollut virhe, mistä johtuen niitä vakuutuksia on saanut halvalla. Tämä virhe korjattu kolme viikkoa sitten. Joten jos tämä on tosiaan totuus tällä hetkellä, niin onnittelut niille halpoja vakuutuksia saanneille.

Ja tähän liittyen, mikä olisi sitten seuraavaksi halvin vakuutus (sis. matkatavarat) 12 kuukauden ajalle?

Junantuoma

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #154 : 17.11.2013, 21:31:58 »
Onko kenelläkään kokemusta luottokorttien vakuutusten toimivuudesta? Minulla on Nordean Mastercard Gold, johon kuuluu kolmen kuukauden matkavakuutus. Ehdotkin näyttävät suht ok:lta, mutta en silti ole ihan vakuuttunut... Vakuutuksen tarvisin puolelle vuodelle, mutta oishan se paljon halvempi ottaa vain sille matkan jälkimmäiselle puoliskolle.

Mistä sitten vakuutuksesi otatkin, niin varmista että saat vakuutuksen todella sille jälkimmäiselle puoliskolle, yleensä vakuutus alkaa siitä kotimaasta poistumipäivästä.
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

keiku

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #155 : 18.11.2013, 12:10:13 »
Ja tähän liittyen, mikä olisi sitten seuraavaksi halvin vakuutus (sis. matkatavarat) 12 kuukauden ajalle?

No vastataan sitten itse, eli halvin vakuutus 12 kuukaudeksi löytyi Fenniasta. 300,5e oli hinta ja siihen sisältyy 500 eurolla matkatavaroita. Ei keskittäjäetuja.

Sabo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #156 : 12.12.2013, 14:58:25 »
Kävin kyselemässä Pohjolasta aikaisemmin syksyllä hintaa 12kk kestävälle reissulee, jolloin hinnaksi kerrottiin 105e. Uusi matkavakuutus kattaisi myös pidemmät reissut joten lisäkuukausia ei tarvisi erikseen hankkia. Tämän varmistin useaan otteeseen. En kuitenkaan vakuutusta silloin vielä ottanut koska matkan alkuun oli viel useampi kk, kun lähtö on tammikuun lopussa. Nyt kävin alkuviikosta uudelleen Pohjolassa tarkoituksena laittaa se vakuutus voimaan lähtöpäivästä alkaen. Hinnaksi 12kk reissulle kerrottiin 68e. Ihmettelin hinnanlaskua, kun jo aiemmin luvattu hinta kuulosti erityisen halvalta. Tarkistin virkailijalta useaan otteeseen että onko vakuutus tällaisenaan varmasti voimassa koko vuoden ajan yhtäjaksoisella matkalla. Sanoi että kyllä on.

No laitoin sitten vakuutuksen voimaan siitä hetkestä alkaen, jotta vakuutuskortti kerkeäisi tulla postissa ja monesti kysyin vielä että onhan se silti voimasssa tammikuuhun 2015 saakka, saaden vastaukseksi aina kyllä.

Tänään sitten verkkopankista löysin vakuutuskirjan ja kauhukseni huomasin että vakuutuksen kesto on kuitenkin vain 120pv matkan alkamisesta. Nopeasti soittoa pohjolan aspaan ja siellä kerrottiin että lisäkuukaudet tarvitaan aina kun kyse on pidemmästä matkasta. Soitti vielä toissapäivänä minua palvelleelle virkailijalle, joka ei kuulemma muistanut mitään mitä oli minulle myynyt. Nyt siis vakuutukseni hinta nousisi 68 eurosta lähes 300 euroon vain sen takia että KAKSI eri virkailijaa on tehnyt saman mokan vakuutusyhtiössä.

Harkitsen vakavasti vakuutuksen ottamista muualta, koska suoraan sanottuna v*tuttaa että Pohjolassa ei osata hommia ja myydään asioita joista ei mitään tiedetä.

Onko kenelläkään muilla vastaavia kokemuksia vakuutusten kanssa pelailusta?
« Viimeksi muokattu: 12.12.2013, 17:29:38 kirjoittanut Sabo »

kid

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 262
  • Profiili
  • Blogiin!
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #157 : 22.12.2013, 21:32:03 »
Mulla on Pohjolassa vakuutus ja on toiminut hyvin. Mita nyt huomasin tuossa pari paivaa sitten etta on mennyt umpeen 30.11.2013, haha. No ei muutakun terveysselvitysta tekemaan verkkopankkiin ja uutta vakuutushakemusta vetamaan. Hinnaksi arvioivat helmikuulle asti +4e eli ei paha. Uusin sitten taas. Jos sulle on luvattu 68e vakuutus koko vuodeks ja aspat ei vaan oo osannu hommaansa niin ei muuta kun hirvee mekkala paalle niin varmasti heruu alennettua hintaa. Nimim. kokeiltu on. Ei ehka kivoin tapa saada alennuksia mutta toimiva.
reality was never my thing anyway

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #158 : 23.12.2013, 09:20:28 »
Todennäköisesti virkailija oli Sabon tapauksessa vain sekoittanut sen, että vakuutus on vuoden voimassa mutta ei ajatellut matkan maksimipituutta.  Normaali matkavakuutushan on voimassa jatkuvasti ja maksaa sen alle satasen vuodessa.

Pohjola kyllä pystyy sieltä tekemään matkavakuutuksen, joka on voimassa päivästä A päivään B ilman että siihen käytetään perusmatkavakuutusta, johon ostetaan lisäkuukausia.

Todennäköisyys siihen että asiakaspalvelu on yhtä huonoa missä tahansa vakuutusyhtiössä on aika suuri.  Ongelma on siinä että se on tuurista kiinni saako toiseen päähän henkilön, jolle erikoisemmat vakuutukset ovat tuttuja.

PS. nimim. toistaiseksi Pohjolaan tyytyväinen, näyttäisivät juuri korvanneen Air New Zealandin hajottaman matkalaukun.

Jakedj

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: Pitkät vakuutukset
« Vastaus #159 : 03.01.2014, 16:12:21 »
Soitin juuri Pohjolaan kysellen 200vrk reissun vakuutuksesta. Sieltä vastattiin että jos otan 200vrk pelkästään matkustajavakutuuksen, tulee hinnaksi 85e.. ja jos otan vielä sen 100e korvaavan matkatavaravakuutuksen niin hinnaksi tulee 130e. Voiko vakuutus olla niin halpa? Vai voiko edes luottaa siihen?
« Viimeksi muokattu: 03.01.2014, 16:19:20 kirjoittanut Jakedj »
oo matkustelen