Pitkät vakuutukset

 (Luettu 109405 kertaa)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #20 : 20.07.2005, 15:10:42 »
Päätinpä nostaa aiheen ylös, koska taas kaipailen apua.

Olen hieman tutkinut ulkomaalaisia vakuutusyhtiöitä ja heidän palvelujaan. Nopealla tutkiskelulla kaksi yhtiötä näyttää nauttivan suosiota matkaajien keskuudessa.

Saksalaista vakuutusyhtiötä SITE Insurance
http://www.site-insurance.com/
on moni kehunut. Kahdenlaista vakuutusta on tarjolla: perusvakuutus 28.50e/kk ja kattavampi 39.00e/kk. Tapiolasta peloteltiin, että mahtavatko maksaa kotiinkuljetuksen  sairaalahoidon tarpeessa tai ruumiin kotiinkuljetusta. Eivät kai maksa, mutta haitanneeko tuo.


Australialaista World Nomadsia http://www.worldnomads.com.au/index.aspx on kanssa kehuttu. Lähinnä hinnan takia.

Tässä vertailut 10kk matkoille (ei USA)
- Pohjola 671 euroa
- SITE 285/390 euroa
- World Nomads 247 euroa (digikameran yms arvokkaan vakuuttamisesta pitää maksaa ekstraa; ymmärsinköhän oikein n. 60 ekstraa/vempain, mutta onko tämä kuussa vai koko vakuutus en tiedä.)

Huimat hintaerot, eikö?  :shock:  :shock:  :shock:

World Nomads toimii täysin netissä. Parasta heidän vakuutuksessaan on se, että sen voi ostaa koska hyvänsä matkan aikana. Ei kysellä, koska alkoi matka! Vakuutuksen voi myös ostaa kuukaudeksi ja matkalla ostaa lisäkuukausia.

Käytännössä World Nomadsin politiikka tarkoittaa kai sitä, että oman suomalaisen vuosivakuutuksensa kanssa voi junailla niin, että käyttää vuosivakuutuksensa 3kk, irtisanoo vuosivakuutuksen ja ottaa lisäkuukausille World Nomadsin vakuutuksen.

tazka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
  • http://koti.mbnet.fi/tatuv
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #21 : 20.07.2005, 15:34:07 »
No nyt alkoi kiinnostaa tuo World Nomadsin vakuutus, korvaa vielä aika paljon kaikkia aktiviteetteja, mitä suomalaiset yhtiöt eivät korvaa (joillain pelkkä lenkkeilykin!).

Jotenkin vain epäilyttäisi, kun ei jää käteen mitään papereita ja kun toimistoa ei ole, missä voi sitten käydä anomassa (huutamassa) korvauksia.

Kellään kokemuksia tuosta silloin kun jotain on sattunut? Eli korvauksista.

akk

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 620
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #22 : 20.07.2005, 15:38:34 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tapiolasta peloteltiin, että mahtavatko maksaa kotiinkuljetuksen  sairaalahoidon tarpeessa tai ruumiin kotiinkuljetusta. Eivät kai maksa, mutta haitanneeko tuo.

Ulkomaisiin vakuutusyhtiöihin en muuten ota kantaa, mutta nuo on ihan oikeasti matkavakuutusta ottaessa aika oleellisia asioita. Jos kotiinkuljetuksen tarvitsee niin se maksaa _paljon_. Ruumiin kotiinkuljetuksen miettiminen saattaa taas tuntua varsin omituiselta, mutta sekin on fiksua olla, koska sekään ei ihan halpaa ole. Kannattaa siis tutkia tarkkaan ne vakuutusehdot ja verrata eri firmojen ehtoja keskenään.

Jos matkavakuutuksessa haluaa pihistellä niin saattaisi olla fiksua tutkiskella kuinka paljon hinta laskee, jos omavastuuosuutta nostetaan. Tällöin pienemmät kustannukset joutuisi maksamaan itse, mutta jos kustannukset nousisivat suuriksi (joutuisi pitkäksi aikaa sairaalaan tai juuri tuo kotiinkuljetus), niin vakuutus maksaisi loput.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #23 : 20.07.2005, 16:29:47 »
Lukaisin Lonely Planetin foorumin viestit World Nomadsia koskien. Lonely Planet kuulema itse käyttää kyseistä vakuutusyhtiötä.

Yksi kommentoija kirjoitti näin:

"I just bought mine through World Nomads...it seemed to have good coverage for a good price...I researched quite a few and found many with very little coverage (and lower price) and many with very high prices (and good coverage), but World Nomads seemed (to me, anyway) to be a good balance of both price & value."

Joku toinenkin sanoi yhtiön saaneet hyvät arvostelut, vaikkei yhtään henk.koht kokemusta ollut lukenut. Joku arvosteli juuri tuosta kameroiden ja laptopien lisäkustannuksista. Joku oli maksanut useamman kuukauden etukäteen, eikä saanut korvausta maksuista, kun joutui palaamaan kesken matkan kotimaahansa. Joku kaipasi vakuutukseen terrorismista aiheutuvan evakuoinnin korvaamista. :shock:  :lol:

Ai niin, joku sanoi saaneensa korvauksen kamerastaan nopeasti ja kätevästi. Sinänsä hyvä, jos kuluja korvataan myös matkan aikana toisin kuin suomalaiset yhtiöt.


-------------------------------------------------------------------------------------

Lainaus
Jos kotiinkuljetuksen tarvitsee niin se maksaa _paljon_.


Eikö ulkomailla, kolmannessakin maailmassa, ole niin hyviä sairaaloita, että osaavat auttaa ja hoitaa? Tarviiko sitä ylipäätänsä  tulla Suomeen hoidettavaksi? Suomessahan kuvitellaan, että missään muualla ei osata hoitaa kuin Suomessa.

Ruumistani ei tarvitse tuoda Suomeen. Emme ole niin läheisiä meidän perheessä ja vanhempani eivät kuitenkaan montaa vuotta haudalla ehtisi käymään, koska ovat vanhoja.Lainaus
saattaisi olla fiksua tutkiskella kuinka paljon hinta laskee, jos omavastuuosuutta nostetaan.


Joo, omavastuu matkatavaravakuutuksessa on aika alhainen. Eikä se muodosta kuin 33 euroa 83 euron lisäkuukausikulusta.


Minusta vakuutus on hyvä olla olemassa. mutta liikaa en suostu maksamaan, jos kelpovakutuuksia myydään halvemmallakin.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #24 : 23.08.2005, 19:58:59 »
Olen nyt hieman tutkiskellut paljon kiinnostusta herättänyttä World Nomadsin vakuutusta. Vakuutuksessa lähinnä kiinnostaa sen halpuus, lupaus extremelajien korvauksesta ja toimiminen 100% netissä.

Tällaisia vakuutuspuutteita on tähän mennessä löytynyt:

Ei korvaa:

- urheluvälineiden kadotusta, varastusta tai vahinkoa käytön aikana (kuulostaa niin kummalta, etten ollut uskoa. Englanniksi:  We will not pay loss, or theft of, or damage to sporting equipment whilst in use.) Tarkoitetaankohan tässä myös mm. maastopyöriä?

- parachuting- ja sky diving - onnettomuuksia. Vuoristokiipeilyä, jossa käytetään valjaita tai köysiä. Ammattimaisia urheilukilpailuja. Sukellusonnettomuuksia, jollei ole hankkinut sukelluskorttia.

- mistään sotatilan tai terroriteon aiheuttamasta menetyksestä tai jos on ottanut osaa (joutunut?) mellakkaan. Onko mielenosoitus mellakka?

-  menetystä, vahinkoa tai varkautta kohdanneet "unaccompanied" matkatavarat. Tarkoittaako tämä sitä, että jos jättää osan tavaroistaan hostellin huomaan muutaman päivän tai kuukauden retken ajaksi, niin tavarat eivät ole korvattavissa?

- (We will not pay for) Loss, or theft of, or damage to luggage or personal effects, but only to the extent that you are entitled to compensation from the carrier. ?????? En ymmärrä.

- vartioimatta jääneet tavarat. Junan vessassa käynnin aikana kadonnut rinkka?

- arvokkaille tavaroille tapahtuneita  vahinkoja ja menetyksiä, jos ne ovat matkojen aikana muualla kuin käsitavaroissa.

- varkauksista, menetyksistä ja vahingoista, joista ei ole raportoitu hotelleille, lentoyhtiöille tai vastaaville 24:n kuluessa havainnosta. Lentoyhtiöille tehtävistä kanteista vaaditaan myös Property Irregularity Report. Mikäköhän lie?

- läheisesi sairaudesta, joka on ollut olemassa jo ennen matkalle lähtöä, johtuvat taloudelliset menetykset. Koskee mm. matkan keskeytyksiä.

- A loss arising from you wilfully exposing yourself to a needless risk or not taking reasonable care. Mitäköhän kaikkea tämä pitää sisällään? Yöllä ryöstetyksi tulo Riossa, kun ei raaskinutkaan ottaa taksia hotellille?

- Tullin tai rajanviranomaisten toimista johtuvat myöhästymiset yms.

- Sukupuolitautien hoito.

- Stressistä, masennuksesta, ahdistuksesta tai muista henkisistä syistä johtuvat hoidot.

- Jos käyttäytyy ilkeästi. Öööh?

- Jos ajaa moottoripyörää ilman kyseisessä maassa vaadittavaa korttia.Nämä kaikki siis ovat omia käännöksiäni ja siten myös mahdollisesti tulkintojani. Saattavat sisältää virheitä.

Vielä en ole ottanut selvää, miten todistetaan korvaushakemukseen kirjatut tavarat (että omistaa ne tai että ne ylipäätänsä ovat olemassa). Ja kuinka paljon käytössä olleista tavaroista korvataan.

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #25 : 23.08.2005, 20:03:56 »
WorldNomads olisi muuten ihan ok, mutta se korvaa maksimissaan yhden matkatavaran 647€ asti. Tämä siis ongelma minulle, koska mukana kulkevat kalliit kameravehkeet. Muutenkin ottaessani tuon matkatavaraekstran sun muut, niin 11kk vakuutus jäisi vain 20€ halvemmaksi kuin Lähivakuutuksen, joten ei tuo WorldNomads minulle oikein nappaa :)
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Lacie

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #26 : 24.08.2005, 21:39:43 »
Hmm, näitä vakuutusjuttuja pohdiskelen minäkin taas kerran.. Mun kohdalla ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että off-piste laskulle ei meinaa saadaa minkäänmoista vakuutusta  :?  Ja siihen vielä päälle kolme kuukautta ylittävä oleskelu maassa.

Eniten ärsyttää kun kyselee vakuutusyhtiöistä offarit kattavaa vakuutusta ja kukaan ei meinaa tietää mitään mistään sekä kauheasti tulee ristiriitaista tietoa.. En tietenkään oleta että kaikki yksityiskohdat pitää heti sillä samalla sekunnilla tietää mutta olisi kuitenkin kiva että ne virkailijat viitsisi selvittää ja sitten selkokielellä kertoa mikä on tilanne -niin paljon ainakin maksaa mokomat vakuutukset että sillä hinnalla haluaa saada jo palvelua!
Tällaisen menon jälkeen voi vaikka pudota päistikkaa alas portaita, eikä se ole juttu eikä mikään! Kotona ne varmaan pitävät minua tosi rohkeana!' -Lewis Carroll

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #27 : 25.08.2005, 01:45:50 »
Ei auta kaikkia, mutta sukeltajan paras vakuutuksen saa DAN:lta https://www.daneurope.org/hmain.htm

DAN vakuuttaa sukeltajan myös muiden epäonnien varalta, kuin vain sukellusonnettomuuksien. Ja muistathat, että tavallinen matkavakuutus ei kata sukellusta. Ja että kurssin aikana olet vakuutettu kouluttajan kautta, mutta dyykit kurssin ulkopuolella vaatii oman henkilökohtaisen vakuutuksen.


Tutkikaa myös luottokorttien ehdot. Mun Visan (Visa Austria) mukana tulee tosi hyvät vakuutukset, kunhan vain matkan aikana maksan ks. kortilla edes jonkun maksun.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #28 : 25.08.2005, 17:54:09 »
Olen ollut yhteydessä World Nomadsiin ja saanut tällaisia vastauksia kysymyksiini:

Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"


Ei korvaa:

- urheluvälineiden kadotusta, varastusta tai vahinkoa käytön aikana (kuulostaa niin kummalta, etten ollut uskoa. Englanniksi:  We will not pay loss, or theft of, or damage to sporting equipment whilst in use.) Tarkoitetaankohan tässä myös mm. maastopyöriä?


Maastupyörien ja muiden urheiluvälineiden korvaus on omalla vastuullasi. Myös varkauksissa.


Lainaus

- mistään sotatilan tai terroriteon aiheuttamasta menetyksestä tai jos on ottanut osaa (joutunut?) mellakkaan. Onko mielenosoitus mellakka?


Mielenosoitus on mellakka. Kysymykseni koski materiaalista vahinkoa, en ole varma terveyspuolen vakuutuksesta tässä tapauksessa.

Lainaus

-  menetystä, vahinkoa tai varkautta kohdanneet "unaccompanied" matkatavarat. Tarkoittaako tämä sitä, että jos jättää osan tavaroistaan hostellin huomaan muutaman päivän tai kuukauden retken ajaksi, niin tavarat eivät ole korvattavissa?


Todennäköisesti eivät korvaa. Jos tavaroillesi on jollakin ulkopuolisella pääsy, niin ne eivät kuulu korvaukseen piiriin. Tosin tämäkin on tulkinnavaraista. "Reasonable care" on ehdoissa käytetty ilmaus.

Lainaus

- (We will not pay for) Loss, or theft of, or damage to luggage or personal effects, but only to the extent that you are entitled to compensation from the carrier. ?????? En ymmärrä.

Tarkoittaa sitä, että korvaavat sen ylimääräisen osa, jota carrier ei korvaa.

Lainaus

- vartioimatta jääneet tavarat. Junan vessassa käynnin aikana kadonnut rinkka?


Jälleen näitä tulkinnanvaraisia "reasonable care"-pykälään kuuluvia juttuja.

Lainaus

- A loss arising from you wilfully exposing yourself to a needless risk or not taking reasonable care. Mitäköhän kaikkea tämä pitää sisällään? Yöllä ryöstetyksi tulo Riossa, kun ei raaskinutkaan ottaa taksia hotellille?

Korvaavat.

Lainaus

- Jos käyttäytyy ilkeästi. Öööh?

Jos vaikka edellinen esimerkki johtui omasta provosoinnistasi, niin silloin et saa korvausta. Tai muissa vastaavissa. Outoa. Väkivallalle annetaan siis oikeutus.


Lainaus

Vielä en ole ottanut selvää, miten todistetaan korvaushakemukseen kirjatut tavarat (että omistaa ne tai että ne ylipäätänsä ovat olemassa). Ja kuinka paljon käytössä olleista tavaroista korvataan.


Käskivät mm. ottaa valokuvat tavaroistaan, jollei muuta todistusaineistoa ole. Todistusaineittoman tavaran korvauksesta päättää korvausosasto erikseen. Onko tässä luettavissa rivien välistä, että korvausta ei heru tai hyvin vähän? Korvauksen suuruuteen en ole saanut vastausta.

------------------------------------------------------------------------------------

Matkatavaravakuutus korvaa ainoastaan tavarasi ei esim. kadonneisiin tavaroihisi liittyviä puhelinkuluja.Muokkausta.

Soitin juuri Pohjolaan tehdäkseni vertailua. Tehtävä osoittautui vaikeaksi. Puhelinpäivystyksessä oleva virkailija ei tuntenut  vakuutusehtoja, pläräsi vakuutusopasta ja lopulta alkoi ihmetellä, että miksi ylipäätänsä kyselen tällaisia asioita.

Sunny

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 395
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #29 : 25.08.2005, 18:12:59 »
Heippa Usva

 Kuulostaa aika erikoiselta tuo World Nomads,...
 Olet nähnyt paljon vaivaa asian selvittämisen eteen. Tulee vain itselle mieleen, että heittäisikö sittenkin rahaa kankkkulan kaivoon, niin ihmeellisiltä kuin nuo jotkut ehdot kuulostavat.
 EI kai kukaan esim suosiolla antaudu jonkun ryöstettäväksi  :roll: ?  

 Pohtii Sunny...
Never Give Up.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #30 : 25.08.2005, 18:26:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Sunny"
Tulee vain itselle mieleen, että heittäisikö sittenkin rahaa kankkkulan kaivoon, niin ihmeellisiltä kuin nuo jotkut ehdot kuulostavat.
 EI kai kukaan esim suosiolla antaudu jonkun ryöstettäväksi  :roll: ?  

 Pohtii Sunny...


Tuo ryöstöesimerkki. Jos ryöstö, tapaturma tai mikä hyvänsä korvausta vaativa kohtaus on alkanut omasta provosoinnistasi tai ilkeämielisestä käytöksestä, silloin he eivät korvaa mitään. Mutta kaikissa muissa tapauksissa korvaavat luonnollisesti. Nyrkkiä saa siis heiluttaa tai suuta piestä, jos toinen on niin tehnyt ensin.

Matkatavaravakuutuksessa on minusta eniten puutteita. Esim. juuri tuo etteivät korvaa vuokrapyörän varkautta tai hotellin varastoon jätetyn rinkan katoamista. Tosin en ole varma korvaavatko suomalaisetkaan vakuutusyhtiöt tuota jälkimmäistä.

Oikeusturvavakuutukseen en ole vielä perehtynyt. Se lienee suppea.

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #31 : 25.08.2005, 23:32:53 »
Vielä tällainen asia: soitin Lähivakuutukseen ja kysyin korvaavatko he matkatavarat matkan aikana vai vasta kotiin palattua: ilmeisesti korvausta ei saa kuin vasta Suomessa! Mistä ihmiset repivät oikein niitä vakuutuksia, joissa korvauksen saa ulkomaille muutamassa päivässä? :shock: Tämä on ongelma minulle, koska kannan mukanani arvokkaita kameravehkeitä jos jos ne varastetaan tai ne hajoavat, ei minulla todellakaan ole varaa ostaa uusia! :shock:

Eli jos olette hakeneet korvauksia matkatavarasta ulkomailla, oletteko saaneet korvauksen heti vai vasta kotiin palattuanne? Minkä yhtiön vakuutus teillä on ollut?
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #32 : 26.08.2005, 16:49:20 »
Ongelma ratkesi! Postitin tämän jo Aussi-keskusteluunkin, mutta pistänpä vielä tännekin; voipi olla arvokas tieto monelle.

Eli hyviä uutisia - ainakin minulle: jäin tuon Lähivakuutuksen kanssa jumiin kun ilmeni, ettei matkatavaraa korvatakaan kuin vasta Suomeen palattua, eli minun kannaltani huono vaihtoehto kun mukana arvokas kamera ja pitkä matka edessä. Niinpä aloin sitten epätoivoisena soittelemaan eri vakuutusyhtiöihin, ja yhtäkkiä se iski: IF! Kuin taivaasta ihana Katja-niminen vakuutusmyyjä taikoi minulle juuri tarpeisiini sopivan paketin, ja tuli jopa halvemmaksi kuin aikaisemmin mainostamani Lähivakuutus, tai jopa WorldNomads matkatavaraextralla - uskokaa tai älkää. Eli:
- Ifillä korvataan myös matkan aikana, eli jos rikot kamerasi ulkomailla voit saada korvauksenkin ulkomailla - tämä ei onnistunut Lähivakuutuksessa, mutta Pohjolassa kyllä, mutta oli kalliimpi. Korvaushakemuksen voi tehdä netissä, mikä helpottaa huomattavasti.
- hankin kotivakuutuksen, joka 11kk:lle maksoi n.33€ ja kattaa kodin irtaimiston 3500€ edestä. Ihme kyllä, Ifillä tämä kotivakuutus kattaa myös matkatavarat 12kk ajalle!! Toisin kuin Lähivakuutus, jonka kotivakuutus kattaa vain 3kk ajalle ja lopuille pitää ostaa lisäkuukausia. Kyllä: 3500€ edestä tavarat kotona sekä matkalla 1v putkeen, eikä tarvitse tulla Suomessa käymään välillä!!!
- itse matkustajavakuutus 11kk:lle on 303€. Ihan perinteinen kunnon matkustajavakuutus. Pienellä printillä tuli myös selväksi, että malarian korvaavat matkasairautena 90pv ajalta, vaikka ehdoissa muuten pistoista ja puremista aiheutuvia tartuntatauteina ei tapaturmina korvatakaan.

Kokonaishinta n.336€, 11kk voimassa, kattaa matkatavarat maasta riippumatta 3500€ asti, korvaukset maksetaan paikan päällä ja korvaapa vielä malariankin matkasairautena. Minulle tärkeimmät kysymykset siis ratkaistu, ja säästin melkein 100€!

13 days to go.... :D
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Sunny

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 395
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #33 : 27.08.2005, 15:24:58 »
BlueZ: Kiitos vinkistä! Kuulostaa hyvältä!
 Kyllähän se aika tyhmältä tuntuu, jos korvauksia tulee vastaa takas tullessa...Harvalla on niin paljon rahaa, että voi satoja euroja laittaa varastetun/rikkoutuneen tavaran korvaamiseen ulkomailla omasta budjetistaan.

 Otit siis koko vakuutuksen IF:iltä :?:
 
 Usva: Niin, ymmärsin tuon "suunsoitto"homman, mutta milläs sitä sitten todistat, että "toinen aloitti" :roll: ?

 Kuulostaa vähän oudolta, ja itse suhtaudun usein hyvin epäileväisesti kaikkeen, mitä netissä myydään ym. Ehkä olen vähän skeptinen, mutta mielummin kai niin, kuin liian sinisilmäinen.
Never Give Up.

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #34 : 27.08.2005, 17:11:23 »
Otan joo IFistä koko vakuutuksen ja DANilta sitten ne sukellusvakuutukset.
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Disturbance

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
 • Onnentyttö
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #35 : 27.09.2005, 22:38:36 »
Tänään kävi ilmi, ettei Pohjolakaan korvaa pistoja ja puremia. Iso miinus, sillä kohdemaassani Australissa on kyllä kaikenlaisia ökkömönkiäisiä, ja jos lähtee vaikka metsäreissulle, ei koskaan tiedä, milloin vaikka käärme tulee vastaan... Eihän tuossa ole nyt mitään järkeä. Taitaa jäädä heidän vakuutus hyllyyn minun osalta.
You have to care, but not THAT much...!

keijukainen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #36 : 29.09.2005, 08:35:04 »
Tapiolan matkavakuutus korvasi sairaalakulut samantien tilille, kun lähetin heille tarvittavat vakuutuslomakkeet (selitys sairaudesta), lääkärin selostukset, sairaalan todistukset ja kuitit. Jos olisi ollut mahdollisuus mennä "sopimussairaalaan" olisi Tapiola ilmeisesti maksanut laskun heti sairaalalle.

Matkatavaroita en kadottanut joten niiden käytännön korvausmenettelystä en osaa sanoa.

Disturbance

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
 • Onnentyttö
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #37 : 29.09.2005, 18:57:59 »
Miten voikin olla, että ne vaativat jonkin toisen, jo olemassaolevan vakuutuksen saadakseen matkavakuutuksen? En nää tossa mitään järkeä, siinähän sitten käännyttävät ovelta potentiaalisia maksavia asiakkaita. :evil:
You have to care, but not THAT much...!

blondshine

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • ICQ Messenger - 5159378
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #38 : 30.09.2005, 03:07:49 »
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
WorldNomads olisi muuten ihan ok, mutta se korvaa maksimissaan yhden matkatavaran 647€ asti. Tämä siis ongelma minulle, koska mukana kulkevat kalliit kameravehkeet. Muutenkin ottaessani tuon matkatavaraekstran sun muut, niin 11kk vakuutus jäisi vain 20€ halvemmaksi kuin Lähivakuutuksen, joten ei tuo WorldNomads minulle oikein nappaa :)


Kamerat etc. kannattaa vakuuttaa Pohjolan arvotavaravakuutuksella. Omani on vielä toistaiseksi Lähivakuutuksen laajennetun kotivakuutuksen piirissä, mutta matkalla tästä ei ole hyötyä. Arvotavaravakuutus taas on voimassa kaikkialla ja kattaa jopa sen, että unohdat kamasi puiston penkille. Ja mikä parasta, ei ollenkaan omavastuuta. Hintakaan ei tästä lystistä karmea ole, kun ottaa huomioon että se on voimassa kaikkialla maailmassa.

2000 euron edestä optisia laitteita = 71,06€ ilman bonuksia ja muita etuja. 150 euron soittimen vakuutus = 8,88€ ja vaikka 300 euron arvoisen kuvapankin vakuutus = 10,66€.

Sitten ottaa itse matkustaja/matkatavaravakuutuksen sieltä mistä on halvinta, koska muiden kamojen arvo tuskin kauhean korkeaksi nousee enää tämän jälkeen. Ja pelkällä matkustajavakuutuksellakin varmaan pärjää jos näiden lisäksi vain vaatteita ja hammasharjaa kantaa. Arvotavaravakuutus on voimassa aina kalenterivuoden.

miu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Pitkät vakuutukset
« Vastaus #39 : 30.09.2005, 14:43:18 »
Onko kellään kokemuksia tuosta Kilroyn kauppaamasta Goudan vakuutuksesta? Vaikuttais aika edulliselta noin neljän kuukauden matkaa ajatellen 78(vuosi)+45(lisäkk) euroo standard-versiosta. Mitenkäs ne korvavat ja kuinka nopeasti?

Miu
Only dead fish go with the flow...