Vinkkejä Vietnamiin

 (Luettu 249547 kertaa)

nuge

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #60 : 20.08.2011, 18:51:08 »
Tultu reittiä Saigon - Rach Gia - Siem Reap - Phnom Penh - Hoi An - Phong Nha Hueen ja tästä jatketaan Sapan ja Hanoin kautta takas Saigoniin josta lennetään kotiin. Oli kuitenkin pakko tulla heittämään hävytöntä mainosta ja hehkuttaa Phong Nha Farmstayta, jossa viimeiset viisi yötä vietettiin. Paikka on australialaisen Benin vaimoineen omistama ranskalaistyyliin rakennettu maalaistalo Phong Nhan kansallispuiston laidalla. Alue on monin paikoin vielä melko koskematon ja puisto sisältää massiivisia luolia, jokia, loputtomasti vuoria ja maaseutumaisemia. Viisi päivää meni kuin siivin paikan omistajan kyyditessä meitä ympäri uskomattomia maisemia jeepillänsä ja tyypillä on ehdottomasti faktat hallussa alueen värikkään sotahistorian suhteen. Illat meni olutta ottaessa muiden asukkaiden kanssa ja kitaraa soitellessa. Ihan huippupaikka, ja aivan kummallisen harvojen tuntema. Suosittelen kaikkia Vietnamiin eksyviä poikkeamaan paikalle, vaikka hintatasoltaan se on muuta maata noin dollarin kaksi kalliimpi, on se enemmän kuin ehdottomasti sen arvoinen. Reissun kohokohta ehdottomasti. 28 nukkumapaikkaa ja loistavan tiivis tunnelma.

http://phong-nha-cave.com/
« Viimeksi muokattu: 20.08.2011, 19:19:37 kirjoittanut nuge »

LadyGanja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 48
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #61 : 21.08.2011, 04:23:36 »
Tossa v-ttu on helvetinmoinen seikkailu! Vähän kuin jostain apocalypse nowsta repäisty stoori jossa alkuasukkaat palvoo ranskalaisia siirtomaaherroja! Cool!

Raitakerttu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #62 : 28.08.2011, 14:47:23 »
nugelle kiitos tuosta majoitusvinkistä - näytti sen verran houkuttelevalta, että laitoin paikan huutomerkin kanssa Vietnam?-muistiooni. :D

Olen mahdollisesti menossa Vietnamiin tammikuussa, ja voisin todella hyötyä jostain vinkeistä. Ensinnäkin - Hanoissa taitaa tuolloin olla aika lailla kylmä? Virpij:n blogissa (kiitos! oli kiva lukea) oli maininta, että huhtikuussa Halong Bayn vesi oli hyvin kylmän tuntuista. Ilmeisesti esimerkiksi uiminen ei olisi tammikuussa kovin miellyttävää?

Millaisia kokemuksia teillä on Vietnamin rantaelämästä ylipäätään? Haluaisin löytää matkan varrelle yhden törkeän upean paratiisirantakohteen. Olisiko suosituksia? Ilmeisesti niitä kuitenkin on olemassa? Onko vesi puhdasta, onko minkäänlaisia snorklailuedellytyksiä?

nuge

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #63 : 05.09.2011, 13:45:15 »
Nonniin, kirjoittelenpa tännekin yhteenvedon reissultani Vietnamissa (ja hieman Kambodzassa):


Tulipahan pyörähdettyä hyvän ystävän kanssa Indokiinan puolella ja ajattelin vaikka rupatella tovin reissustani.
1.8. alkoi ja 2.9. päättyi ja reissu alkoi Helsinki-Vantaan ja välilaskukenttien jälkeen Ho Chi Minhistä Vietnamista, josta reitti kulki Rach Giaan, sieltä Phu Quocin saarelle, josta mantereen kautta Kambodzaan. Kambodzassa pysähdyimme Siem Reapissa ja Phnom Penhissä. Tästä takaisin Vietnamiin jossa reitti kulki seuraavanlaisesti: Da Nang - Hoi An - Phong Nhan kansallispuisto - Hue - Sapa - Hanoi - Ho Chi Minh (josta paluu Suomeen).
     
    Paikalle saavuttuani koin ehkä ehkä rajuimman kulttuurishokin, mitä ikinä. Vaikka maailmaa olen jo nuoreen ikääni nähden verrattaen paljon nähnytkin, ei mikään paikka toistaiseksi ole vaikuttanut yhtä erilaiselta kuin Vietnam. Kaoottisuus hyökkäsi päälle ja pari ekaa päivää meni lähinnä sopeutuessa, sekä toki loppumatkaan valmistautumisessa. Kun pari ekaa yötä oltiin minimaalista jet-lagia nukuttu pois Ho Chi Minhissä (tästedes Saigonissa), siirryttiin bussilla Rach Giaan, jossa ei olisi ollut tarkoitus yöpyä, mutta saavuimme viimeisen pikaveneen Phu Quocille jo lähdettyä. Oli varsin väljä rantakaupunki, jossa ei juurikaan nähtävää.
    Seuraavana aamuna siirryimme jo aikaisin Phu Quociin jossa oli tarkoitus heittää levyksi rantakohteessa muutamaksi päiväksi. Bungalowi löytyi 20 metrin päästä rantaviivasta ja off-sesongin tuoma rauha ja hiljaisuus oli tervetullutta. Ruoka oli mitä mielettömintä vastakalastettua merenelävää, hintojen ollessa naurettavan alhaisia kotimaan standardein. Pari kolme päivää hurahti ohi riippukeinussa keinuessa. Meri kävi kovasti, mutta vesi oli lämmintä ja uituakin sopi, joskaan snorklaus ei olisi siinä aallokossa onnistunut. Viimeisenä täytenä päivänä suoritettiin moottoripyörävuokraus ja päristeltiin ympäri saaren maalaisseutua.
     
    Phu Quocista mentiin Siem Reapiin, jossa vetonaulana oli tietysti Angkor Wat, joka kalliista sisäänpääsymaksustaan huolimatta oli päräyttävä mesta ja todella siisti nähdä. Siem Reapissa oli suuren turistipoppoon mukanaan tuoma varsin vilkas yöelämä, joten yksi ilta käytiin ulkona hieman kovemmalla kädellä. Seuraavaksi stopattiin Phnom Penhissä jossa vierailtiin mm. Killing Fieldsillä ja kansanmurhamuseossa.
    Ylipäätään Kambodza oli todella positiivinen yllätys, sillä olin luullut että kyseessä olisi jokseenkin raffimpi mesta kuin Vietnam, joskin tilanne oli lähes päinvastainen. Kambodza oli ainakin vierailluissa kaupungeissa siistimpi ja hieman modernimpi (tosin myöskin kalliimpi) naapuriaan.
     
    Tultiin takaisin jo ikävöityyn Vietnamiin ja Da Nangiin lentäen (Vietnam Airlines lentää maan sisällä todella halvalla). Siellä tosin ainoastaan yövyimme ja reissasimme suorilta Hoi Aniin. Hoi Anin katukuva koostui lähinnä turisteista, joskaan se ei lyhyttä visiittiä haitannut. Kuvankaunis kaupunki hehkui aivan toisenlaista fiilistä kuin jo nähdyt kohteet. Tuli teetettyä vaatettakin kun noin 400:n vaatetusliikkeen asuttama pikkukaupunki siihen myönnytti. Myös täällä tuli vietettyä kosteampaa iltaa, joskin hieman railakkaammissa merkeissä. Istuttiin rantabileissä 12 paikallisen nuoren miehen kanssa ilman muuta yhteistä kieltä kuin alkoholi. Tämä ei tosiaan vauhtia menosta hidastanut, päin vastoin. Pojat kantoi ämpäreittäin viinaa pöytään ja sitähän juotiin. Loppuillasta vastuuttoman vähän muistikuvia.
     
    Hoi Anista siirryttiin juna- ja autokyydin myötä Phong Nhan kansallispuistoon. Olimme tehneet päätöksen mennä toden teolla viidakkoon reissullamme ja tämä vaikutti loogisimmalta pysähdyspaikalta tulevalla reitillämme. Napattiin Googlesta tieto australialaisomisteisesta majatalosta keskellä maalaiskylää kansallispuiston laidalla. Omistaja Ben ja vietnamilainen vaimonsa Bich olivat laittaneet sydämensä peliin ja toteuttaneet aivan jotain mahtavaa. Keskellä ei mitään yhteishenki majatalon muiden asukkaiden kanssa oli tiivis ja illat meni kitaraa soitellessa, halpaa kaljaa juopotellessa ja tarinoita vaihdellessa. Päivät ryömittiin massiivissa luolissa, kajakoitiin joessa ja ajeltiin jenkkiarmeijajeepillä keskellä viidakkoa Benin kertoessa tarinoita alueen värikkäästä sotahistoriasta. Rannallakin käytiin yhtenä päivänä.
    Phong Nha Farmstay oli ehdoton kohokohta reissullamme.
     
    Seuraavaksi mentiin Hueen joka keisarillisesta kaupungista huolimatta oli hieman heikompi esitys. Ruoka oli lähes maagisella tasolla huonompaa kuin muussa kokemassamme maassa. Siistejä nähtävyyksiä kyllä. Täältä mentiin suoraan 1600 metrissä sijaitsevaan vuoristokylään Sapaan aivan Kiinan rajalla. Kaupungin vaikutelma oli niin ihastuttava sekamelska erilaisia kulttuurillisia fiiliksiä että täällä saattaisi viihtyä pidemmänkin aikaa. Osittain tunnelma oli sveitsiläinen, osittain pohjois-amerikkalainen ja välillä mieleen tuli Twin Peaks. Pikkukylän vaikutelma oli siisti tokasta aamusta eteenpäin tavatessa "tuttuja" kaupungilla. Yksi päivä ajeltiin vuoristoteitä moottoripyörän ja toinen päivä vaellettiin laaksossa vähemmistökylissä. Ruoka oli Sapassa priimaa ja juomaakin tuli nautittua parina iltana törmättyämme pariin jenkkiin ja pariin uuteen-seelantilaiseen juuri avatussa tunnelmallisessa pikkupubissa. Yksi huipuimmista tunnelmista koko matkalla oli klo 04.00 aamulla paikallisella katugrillillä (joka koostui pöydällisestä grillivartaita ja pienestä pallogrillistä) ja maailman parasta kännisafkaa syödessä hyvässä seurassa.
     
    Takaisin etelään, Hanoihin. Hanoi olisi toiseksi viimeinen etappimme ja päätimme säästää tämän "kaupunkilomaosion" reissun loppuun. Kaupunkina paikka oli aivan uskomattoman siisti, tytöt oli maan näteimpiä ja monia kuuluisia nähtävyyksiä myöten paikka vei kyllä Saigonia karvan verran. Taas illanvietto äityi alkoholin sumuttamaksi kun sattumalta törmättiin Sapassa tapaamaamme paikalliseen nuoreen jannuun. Juotiin taas hyvin paljon kaljaa ja lopulta siirryttiin ns. bucket bariin jonne filmi jälleen hyvin vastuuttomasti katkeaa. Entiä kyseisen paikan sijaintia saati oikeaa nimeä. Aivan huippu ilta tosim silti. Hanoista lennettiin Saigoniin jossa ei massiivista jäähyväispäivällistä lukuunottamatta tapahtunut kauheampia. Hieno kaupunki tosin, toisella vierailullamme paikka aukesi huomattavasti paremmin (ehkä kuukausi maassa oleskelua auttoi asiaa). Vuorokausi matkustusta ja nyt oltaisiin kotona. Kuume iski saman tien kun Suomeen päästiin, mutta muuten fiilis on hyvä. Uskomattoman hieno reissu ja Vietnamiin tulee päästä toistekin.

Ja jos joku huomaa yhteyden eräällä toisella foorumilla postattuun kirjoitukseen matkustustopicissa, niin henkilö näiden tekstien takana on sama.
 

mattila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #64 : 13.09.2011, 09:54:18 »
Hei. Oma aikani Vietnamissa sijoittuu loka-marraskuulle, loppuu marraskuun puoleenvaliin mennessa. Millaiset sesongit siela silloin on? Tarkoitus olisi lohoilla Phu Quocilla viikon paivat, koska siihen asti olen reissannut sisamaassa jo yli viisi kuukautta. Enta lampotilat ja sateet?
53650

milksnake

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #65 : 24.09.2011, 12:20:40 »
13.12-06.01 Olisi lennot varattu hanoihin josta läksitään sitten etiä päin, jouluksi olisi samanmoisia suunnitelmia kuin varmasti monella muulla tuohon aikaan. Mutta kun kerta häämatkalla ollaan niin ajateltiin vuokrata bungalow jostain kivalta rannalta mikäli niitä enää löytyy :)
ed touches black, you're OK Jack; red touches yellow, you're a dead fellow

Hatha

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #66 : 29.09.2011, 16:15:19 »
Kiitos Nuge reissu yhteenvedosta. Valaisi vähän, että mitä siinä kuukaudessa oikeen ehtiikään. Ja näemmä aika paljon. Oliko meno kuinka hektistä, kun noita etappeja näyttää olevan teillä aika hurja määrä mielestäni yhdelle kuukaudelle kun google mapsista vähän kurkin reittiänne... ja mitäs mieltä olit Phu Quoc saaresta? Onko jotain mitä erityisesti suosittelisit vietnamin osalta?

Oma reissuna ystävän kanssa alkaa siis 5.12 Hanoista, jonne edestakas lennot ja aika tasan 4 viikkoa ollaan. Hanoista saman tien lento vielä saigoniin ja aluksi tarkotus etsiä vaan rentoa elämänmenoa ja löhötä lämpimässä muutamia pväviä... alhaalta siis tullaan ylöspäin takas Hanoihin maitse ties mitä reittejä, mitkä selviää tässä ajanmyötä ja matkan varrella...  vietnamista hakusessa mahdollisimman kattava kokonaiskuva ja jollekin rennolla saarelle ois mukava majottua vaan relaamaan hetkeksi... ehkä Phu Quoc ja/tai Con dao... vietnamilla ei hirveesti noita saaria taida olla. Kambodzan osalta kyllä kiinnostais juuri nähdä esim. Angkor mutta ei kyllä misssään nimessä haluta mitään liian hektistä reissua että katotaan jääkö seuraaavaan. 4 vkoa ei oo kuitenkaan mitenkään pitkä aika, eikä haluta että vietnamista jää käteen ihan pelkkä pintaraapasu.

Vähän jänskättää toi kulttuurishokin taso, kun oon muualtakin suunnalta kuullut että se saattaa yllättää vietnamin kohalla :D Ja että ihan eri meno kun jossain thaikuissa mut ei yhtään osaa käsittää millä tavalla.

kimmo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 329
 • kimmonreissut.wordpress.com/
  • Profiili
  • kimmon reissut
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #67 : 29.09.2011, 18:01:51 »
Tuosta eteenpäin on blokitettuna omaa reissua Hanoi-> Saigon n. vuosi sitten.
Alkumatka rannikkoa menee hieman erilaisemalla tavalla...
The Journeyman, because I can  - World trips since '83

milksnake

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #68 : 30.09.2011, 12:54:44 »
Jos phu quoc on suunnitelmissa joulun aikoihin niin suosittelisin varaamaan majoituksen etukäteen mikäli sitä enää on edes tarjolla. On ilmeisesti aika haluttu joulunviettopaikka ja majoituksen puutteen takia lähti pois meidän listalta. Mahdollisesti olisimme voineet saada majapaikan suoraan paikanpäältä mutta eipä oteta riskiä kun ollaan suomalaisia  ;) No ei vaan onhan se ihan mukava olla tietoinen siitä että on varma majapaikka jouluksi.

Hyvin perus mutta toivon mukaan toimiva matkasuunnitelma menee jokseenkin näin:
Saapuminen Hanoihin 14.12 josta olisi tarkoitus lähteä junalla rannikkoa pitkin välillä pysähdellen, ainakin huessa muusta en osaa vielä sanoa. Oma bungalow on varattu Mui neelta ajalle 20-26.12 joten siihen asti olisi aikaa hyppiä junaan ja sieltä ulos. 26.12 jälkeen seuraava majoitus varataan Ho chi minhistä 30.12-03.01 josta otetaan lennot hanoihin jossa vietetään vielä viimeiset pari päivää. Liian tarkkaan kun ei saa kuulemma suunnitella niin noina välipäivinä olisi tarkoitus ainakin päästä käymään ihastelemassa paikallista luontoa ja eläimiä, Mekongia..etc
Kiire saattaa tulla mutta murehditaan sitä sitten kun on ajankohtaista :)
Jos joku sattuu samalle reitille niin moikataan kun tavataan!
ed touches black, you're OK Jack; red touches yellow, you're a dead fellow

pak

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #69 : 30.09.2011, 13:47:23 »
Oman reissuni ajankohta on 14.-30.12. Lento saapuu ja lähtee Hanoista.

Ensin olin ajatellut piipahtaa Halong bayn suunnalla ja siitä sitten hiljalleen valumaan rannikkoa pitkin etelään.
Juna ja bussi lienee kulkupelit.

Hanoihin tarvitsee tulla takaisin viimeistään siiheksi, että kerkeää paluulennolle.
Kaikki tuolla välillä on auki, eikä pakonomaista tarvetta ole päästä mihinkään. Olisi tietty kiva jos Saigonissa asti kerkeisi käydä.
Saigonistahan pääse sitten vaikka lentämällä aika sukkelaankin Hanoihin.

Eli kaipaisin vinkkejä, että mitä käymisen arvoisia paikkoja tuolle välille osuu.

Kaikki muutkin vinkit Vietnamissa matkustamiseen ovat kovin tervetulleita.

Niin ja mielelläni käyn vaikka lasillisella muiden samaan aikaan tuolla haahuilevien kanssa.

nuge

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #70 : 30.09.2011, 23:59:40 »
Kiitos Nuge reissu yhteenvedosta. Valaisi vähän, että mitä siinä kuukaudessa oikeen ehtiikään. Ja näemmä aika paljon. Oliko meno kuinka hektistä, kun noita etappeja näyttää olevan teillä aika hurja määrä mielestäni yhdelle kuukaudelle kun google mapsista vähän kurkin reittiänne... ja mitäs mieltä olit Phu Quoc saaresta? Onko jotain mitä erityisesti suosittelisit vietnamin osalta?

Meno oli hektisempää kuin se olisi ollut jos pidempään oltaisiin reissussa viihdytty, mutta silti kiirehtiminen ei tullut reissusta nauttimisen tielle eikä olinpaikkaa vaihdettu ellei siltä vielä tuntunut. Monet paikat noista näki oikeasti parissa päivässä (mm. Siem Reap, Phnom Penh, Hoi An), eikä niihin tarvinnut jäädä kuhnimaan. Totta kai reissu oli vain pintaraapaisu joka toteutettiin sillä mentaliteetilla että takaisin muuten tullaan! Paljon tuli nähtyä eikä matkantekokaan aikaa kuluttanut kun sitä oli helppo suorittaa öisin.

Phu Quoc oli ihan ehdottoman rento paikka ja siellä viihdyttiinkin pisimpään (jaettu sija parin muun paikan kanssa). Tarkoitus oli karistaa viimeisetkin jet lagin rippeet äärettömän leppoisassa rantakohteessa mitään tekemättä ja siinä onnistuttiin loistavasti. Mopo kannattaa vuokrata ja päristellä menemään ympäri saarta, huippuhauska seikkailu oli. Majoituimme pallontallaajista löytämässämme Nhat Lanissa, jossa bungalowi parinkymmenen metrin päässä rantaviivasta maksoi 13 dollaria yö. Kuisteilla oli omat hammockit joissa kelpasi loikoa. Vesi oli mielettömän lämmintä ja tähän aikaan vuodesta tunnelma oli hyvin rauhallinen ja hiljainen. Rannan tuntumassa toki näki paljon muita matkailijoita, mutta kaiken kaikkiaan ihmisiä oli paikalla vähän. Iso plussa Phu Quocille myös ruoasta. Vastakalastettua mitä tahansa sai lautasen eteensä parilla eurolla.

Ehdottomasti suosittelen tarkistamaan tuon Phong Nhan kansallispuiston ja siellä sijaitsevan majatalon Phong Nha Farmstayn. Hehkuttelinkin sitä pari viestiä ylempänä. Aivan ehdoton reissu ja tämän jäljiltä tuli jätettyä Halong Bay väliin, puisto kun on vastaava kuivalla maalla ja rutkasti koskemattomampana. Junalla Dong Hoihin menette ja sieltä järkkäytyy kyyti majatalon kautta.

Hauskaa matkaa!
« Viimeksi muokattu: 01.10.2011, 11:47:33 kirjoittanut nuge »

blacksmith

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 128
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #71 : 02.10.2011, 01:18:50 »
Tossa v-ttu on helvetinmoinen seikkailu! Vähän kuin jostain apocalypse nowsta repäisty stoori jossa alkuasukkaat palvoo ranskalaisia siirtomaaherroja! Cool!

Mistä tuo huumehörhö on tänne pompsahtanut? Jostain Anonyymit Piripäät -foorumilta?

kure

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
  • Papaija
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #72 : 10.10.2011, 12:31:10 »
Onko Vietnamissa käyttöä/tarvetta USAn dollareille? Eli kannattaako Suomessa etukäteen ennen reissua vaihtaa dollareita?

Tarkoitus olisi mennä junalla Hanoi - Lao Cai (Sapa) - Hanoi. Kannattaako hommata junaliput jostain matkatoimistosta (eli kannattaako maksaa siitä ekstraa), vai ostaa liput itse juna-asemalta, onko asemalla kauheata säätöä?
« Viimeksi muokattu: 10.10.2011, 12:37:29 kirjoittanut kure »
http://papaija.comoj.com/ - matkajuttuja Kaakkois-Aasiasta :;: http://flickr.com/photos/papaija2008/ - valokuvia

Maks

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #73 : 10.10.2011, 18:31:20 »
Dollareita on euroja helpompi vaihtaa dongeihin (ainakin jos joutuu turvautumaan kadunkulmien täteihin), ja käyvät ne maksuvälineinäkin turisteimmissa mestoissa. Dongeja kuitenkin saa pankkiautomaateista ja vaihdettua helposti vaikka lentokentällä, joten en lähtisi erikseen dollareita vaihtelemaan.

Junaliput pitäisi hoitua Hanoista ihan asemalta... omalla kohdalla muistaakseni kassahenkilö huuteli paikalle jonkun englantia taitavan, mutta ei siinä nyt pahemmin säätöä ollut. Juna-asemia tosin taisi olla useampia, joten kannattaa selvittää, mistä pääsee Sapaan päin.

Cattendaali

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #74 : 10.10.2011, 19:25:47 »
Junalipun saa Hanoista ihan asemalta melko helposti. Kyllä siellä joku englantia puhuu, vaikka ei virkailijat välttämättä niin hyvin. Mut ei kannata olettaa, että niillä jonotusnumeroilla joku merkitys olisi. Turha istuskella, luukulle vain muiden tapaan.
Ilman tätäkään päivää en tietäisi mitä huominen tuo tullessaan.

kure

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
  • Papaija
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #75 : 11.10.2011, 11:06:00 »
^ & ^^ ok kiitos. Täytyy nyt vielä vähän miettiä onko niille dollareille tarvetta.. Jos jonkun pienehkön summan vaihtaisi.. Mutta hyvä homma, jos/kun junalipun saa asemaltakin helposti. Eiköhän asiat aina hoidu ja järjesty jollain tapaa.
http://papaija.comoj.com/ - matkajuttuja Kaakkois-Aasiasta :;: http://flickr.com/photos/papaija2008/ - valokuvia

kure

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
  • Papaija
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #76 : 12.10.2011, 12:46:34 »
Mites kun monet hotellit ilmoittaa netissä huoneen hinnan dollareissa, niin maksetaanko huone sitten kuitenkin dongeissa (ensin tietysti muutetaan hinta paskalla kurssilla dollareista dongeiksi)?
http://papaija.comoj.com/ - matkajuttuja Kaakkois-Aasiasta :;: http://flickr.com/photos/papaija2008/ - valokuvia

Maks

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #77 : 12.10.2011, 13:12:03 »
Joo, dongeilla hoituu hotellit (tosin dollareitakin hyväksytään). Suurin osa tosiaan ilmottaa hinnat dollareissa paikan päällä kysyessäkin, mutta en noissa vaihtokursseissa mitään pahempia riistoja havainnut, pikemminkin dong-hinnat vähän halvempia.

kure

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
  • Papaija
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #78 : 14.10.2011, 12:36:44 »
Jeps jeps...

Luin netistä jostain (Lonely Planet?), että juna-asemalla tarvis passia lippujen ostamiseen? Onko mitään perää? Passihan pitää ymmärtääkseni jättää hotellille, kun kirjautuu sisään..?
http://papaija.comoj.com/ - matkajuttuja Kaakkois-Aasiasta :;: http://flickr.com/photos/papaija2008/ - valokuvia

blacksmith

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 128
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« Vastaus #79 : 18.10.2011, 20:56:16 »
Jeps jeps...

Luin netistä jostain (Lonely Planet?), että juna-asemalla tarvis passia lippujen ostamiseen? Onko mitään perää? Passihan pitää ymmärtääkseni jättää hotellille, kun kirjautuu sisään..?

Ei tarvitse jättää passia hotelliin. Kopio kuvasivusta ja viisumista riittää. Hotellin voi maksaa taaloilla tai dongeilla. Normaalisti muuntavat nykyisin 1 USD = 21 000 VND eli hieman yli virallisen kurssin (20 925). Eipä siinä paljoa häviä. Enemmän taitaa tulla takkiin kun vaihdat eurot taaloiksi. Jotkut minihotellit tosin yrittävät vedättää tolla vaihtokurssilla, joten ei ne dollarit haitoillekaan ole  ;)

Ei noiden eurojen vaihtamisessa dongeiksi mitään ongelmaa ole vaikka joku niin väittikin, että dollarit on helpompi vaihtaa, itse väittäisin, että päinvastoin. Eurot kannattaa vaihtaa kultasepänliikkeissä, antavat paremman kurssin kuin pankki. Euron kurssi vaihtuu päivittäin, joten kannattaa tsekata kurssi ennen vaihtoa tuolta:

http://www.vietcombank.com.vn/en/Exchange%20Rate.asp
« Viimeksi muokattu: 18.10.2011, 20:57:49 kirjoittanut blacksmith »