Perhentian vai Tioman (vaiko joku muu paikka)?

 (Luettu 38321 kertaa)

pauw

  • Aloittelija
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Perhentian vai Tioman (vaiko joku muu paikka)?
« Vastaus #80 : 07.02.2019, 14:15:54 »
Kiitos kaikille vastanneille! On pyöritelty eri vaihtoehtoja mielessämme, ja lopulta näyttäisi siltä, että valitsemme kuitenkin saariksi Perhentian + Tioman. Perhentianilla 5 yötä, josta yöbussilla Mersingiin ja siitä lautalla Tiomanille, jossa toiset 5 yötä. Suomesta lennot Kuala lumpuriin, jossa oltaisiin sitten yksi yö ennen saaria, ja kaksi yötä saarten jälkeen.

Perhentianilta katselin paljon majoituksia ja mieluisin majoitus nyt näytti löytyvän Besarilta. Veikkaan että Besarin rauhallisuus ei tuota meille ongelmaa.:)

Yöbussi kuitenkin hieman itseä mietityttää, tutustuin etukäteen asiaan ja vaikuttaisi että linja-autoja kyllä menee melko hyvin ja liput uskaltaisi ostaa esim. vasta edellispäivänä, mutta onko jollain kokemuksia tästä? Kannattaisiko suosiolla liput kuitenkin ostaa jo nyt hyvissä ajoin ennen reissua, kun matkapäivät ovat kuitenkin tiedossa? Onkohan kuinka yleistä, että vuoroja peruttaisiin?

Jos joku jaksaisi vielä hieman kertoa hintatasosta, niin olisi aivan mahtavaa! Pankkiautoja ei ilmeisesti saarilla juuri ole. Paljonko olisi hyvä varata rahaa / henkilö / vuorokausi, sisältäen ruoat ja mahdolliset aktiviteetit (snorklausvälineet tm)?

Mikäli teillä on vielä muitakin vinkkejä / suosituksia matkaan, niin otan mielelläni vastaan!

pahakyy

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 500
    • Profiili
Vs: Perhentian vai Tioman (vaiko joku muu paikka)?
« Vastaus #81 : 07.02.2019, 20:30:45 »
Melko tuoreita kokemuksia Tiomanilta:
Kävin Tiomanilla viime vuoden lokakuun alussa juuri ennen monsuunia. Olin käynyt aiemmin Tiomanin ABC:lla ja niillä nurkilla joskus 15 vuotta sitten. Tällä kertaa halusin rauhaa, joten vietin viikon verran Juarassa. Saarelle saapumisen jälkeinen ja poistumista edeltävä yö Tekekissä Swiss Cottagen naapurissa, Sofia by the Sea:ssa. Olin varannut ensimmäisen yön etukäteen ja sain garden roomin hinnalla (RM80 tai 100, omistaja ”unohti” turistiveron) beachfront-bungalowin suoraan rannalta. Oli perussiisti ja hyvän hintainen. Lupasivat saman hinnan lähtöä edeltäväksi yöksi. Oli hieman kommunikaatio-ongelmia tuona toisena kertana, mutta kaikki selvisi lopulta. Perussiisti bungalowi rannalla. Puut täynnä hedelmälepakoita. Niistä joko tykkää tai ei. Aloittavat huutamisen kuitenkin aamu-neljän aikaan. Ensimmäinen yö oli rauhallinen, mutta toisena yönä paluumatkalla oli häiritsevästi bassojumputusta ja kännisten huutelua ympärillä, joka häiritsi kun paatti lähti n. aamu-kuudelta. Olettaisin saman koskevan Swiss Cottagea. 

Juarassa oli mukavan rauhallista. Oli sijainniltaan ja hinta-laatu -suhteeltaan suositeltava River View:n pieni bungalowi useamman yön (RM130, sis. turistiveron, ei ”halpa”), ja  jonkun yön ja pari yötä beachfront-bungalowissa walk-in-paikassa, jonka nimeä en muista (muistaakseni n. RM100, paikoissa oli yllättävän kiinteät hinnat). Paikat beach-front ja omalta terassilta voi kävellä suoraan mereen. Rauhallista, ei basson pumputusta, vaikka Juaran eteläpään Bushmanista varmaan löytyy, ja paikkaa myös kehuttiin. Tekek-juara-välin menin porvaristi yksityisellä autolla. Muistaakseni RM50 menomatkalla ja kympin-pari enemmän paluumatkalla. Halvempaa, jos löytää kimppakyydin. River View:hin oli jälkeeni tulossa joku ryhmä, ja olin kauden viimeinen turisti, joten sain olla täysin yksin ja rauhassa rannan päässä. En sukeltanut, mutta eihän tuo kova sukelluskohde ole kuitenkaan. Hienoa luontoahan tuolla piisaa. Juaraa voi  suositella ja kannattaa tsekata myös saaren lounaispuolen paikat. Aika eristyksissä, hintavampia, ja kulku vain veneellä, joten kai vain niille, jotka haluavat täyttä rauhaa.

Tiomanille pääsee kahdesta satamasta. Itse tulin Malaccasta ja jatkoin maitse Singaporeen, niin menin Mersingin kautta. Mersingistä kulkeva Bluewater ferries saa paljon kritiikkiä ja tuntuu olevan vähemmän luotettava kahdesta, mutta homma toimi ihan hyvin, ja jopa aika lailla aikataulussa. Vanhoina aikoina sai istua ulkona yläkannella, muttei enää. Cataferry Tanjung Gemokista on ilmeisesti fiksumpi ja luotettavampi vaihtoehto. Ei Mersingiin oikein kannata menne ellei ole pakko. Oli edellisen kerran jälkeen muuttunut aika rysäksi.

Bussiliput sai kätevästi ihan mobiililla Easybookista vaikka edellisenä päivänä. Bluewater-liput varasin etukäteen. Huomaa, että ainakin Mersingistä mennessä pitää lautalle ostaa meno-paluu. Jos haluaa varata majoituksia saarella, niin kannattaa aloittaa kyseleminen ajoissa. Sähköposteihin ja Fb-viesteihin vastaillaan pääsääntöisesti todella huonosti. Tiomanilla on Tekekissä yksi pankkiautomaatti, mutta siitä ei välttämättä saa aina rahaa. Ilmeisesti kuitenkin melko luotettava nykyään. Saaren Tax free on myös siellä, jos kiinnostaa.