Venezuela

 (Luettu 46298 kertaa)

Landonne

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #20 : 09.03.2009, 10:07:57 »
Muutaman kerran 80-90 -luvuilla siellä käyneenä täytyy sanoa, että yksinäinen nainen Venezuelassa kerjää ikävyyksiä.

Jos välttämättä haluaa olla uhkarohkea, niin Caracasissa turvallisinta on Las Mercedesin alueella, jossa on myös paljon hyviä ravintoloita ja menopaikkoja. Itse olen aina Caracasissa asusteöllut Plaza Venezuelan lähistöllä, mutten suosittele aluetta naispuolisille.
Paljon hyviä ja halpoja ravintoloita on Capitolion (metroasema) alueella, mutta meno äityy loppuillasta melko villiksi.

Ja neuvo, että poistuu Caracasista mahdollisimman pian on oikeaan osunut. Merida on mukava paikka joka tavalla. Maracaibo on hirvittävän kuuma, tasainen ja tylsä. Kolumbian rajalla San Antonio de Tachiraa en suosittele, vaikka siitä rajan ylin meninkin Cucutaan. Kolumbian puolella mukavin kaupunki on Cartagena, jolta on hyvät lentoyhteydet myös Karibian saarelle San Andresiin.

Englannilla ei pärjää mitenkään Venezuelassa eikä Kolumbiassa eli espanjaa on syytä opetella.

WasntMe

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 93
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #21 : 09.03.2009, 10:33:36 »
Hmm, englannilla ei mitenkään hirveän hyvin mielestäni pärjää (en ole tosin kokeillut, kun espanjakin sujuu). Toki niissä paikoissa, joissa käy turisteja, niin jonkun verran varmasti aina joku osaa. Mutta varmaan aika lailla koko e-amerikassa paremmin tulee toimeen, jos edes jonkin verran osaa espanjaa.
Suunnittele reissu siten, ettet joudu saapumaan uuteen paikkaa myöhään illalla/yöllä. Caracasissa ei sinänsä turistina varmaan ole järkeäkään olla kovin kauaa (jos ollenkaan), varsinkin jos reissu on lyhyt. Parin päivän oleskelu siellä saa varmaan vain aikaan kaaoottisen, likaisen ja turvattoman mielikuvan.  Sitähän se nyt hieman tietty onkin, mutta... Joo, Venezuelan kauneimmat paikat löytyy pääkaupungin ulkopuolelta ja siellä olokin on turvallisempi. En tosin suosittele telttailua rannalla :D
Itse tykkäsin kovasti ainakin Choronista, sekä Mochimasta. Venezuelasta löytyy ihania rantoja, mutta myös vuoristoa, Meridassa kannattaa käydä. Jos raaskii, niin los Roques ja tietty Angel Falls. (maksaa). Venezuelassa on se jännä juttu, että vastakohtia löytyy. Toisaalta se saattaa näyttäytyä välillä kaaoottisena, likaisena turvattomana, mutta toisaalla kauniina, ystävällisenä ja iloisena.

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #22 : 09.03.2009, 14:32:55 »
Mua myös kiinnostaisi, miten siellä pärjää englannilla..?

Olin kerran hotellin baaritiskilla. Hotellin asiakkaina oli paljon myos eurooppalaisia, mutta vieressani ollut heppu ei saanut punaviinia sanoilla "red wine". Neljankaan hitaasti lausutun toiston jalkeen ei baarimikko ymmartanyt. Toki autoin sitten hiukan ja heppu sai viininsa.
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

Merkkari

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • MSN Messenger - juhomertanen@jippii.fi
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #23 : 09.03.2009, 15:08:55 »
Itellä kanssa tuo kieli tulee olemaan englanti, jonka lisäksi omistan jonkun turistisanakirjan. Saa nähdä, kuinka käy.

WasntMe, kuinka suuria summia Angel Fallsin näkemisestä pitäisi maksaa? Jos bussilla taivaltaisi Caracasista.. Onko paikka valjastettu täysin turismille eli kaikesta pulitetaan ja hyvin?

Edit: viilasin pilkkua
« Viimeksi muokattu: 09.03.2009, 15:16:18 kirjoittanut Merkkari »
And now, let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

T-musu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 546
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #24 : 10.03.2009, 10:23:22 »
Taidan joutua tän koko ajatuksen passaamaan, kun näyttäis siltä, että matkaseuraa en saa. Ja ilmeisesti sitten ei ole liian fiksua lähteä sinne palloilemaan omin päin.
Eipä muuten ees tullut sitä kysyttyä vielä, että onko kaksi naista reissussa sitten parempi kuin yksi nainen? Vai oisko tosiaan suositeltavaa, että matkassa ois myös mies?

No, näyttäis siltä, etten saa messiin naista, enkä miestä, joten.. :(WasntMe

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 93
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #25 : 12.03.2009, 11:18:19 »
Öö, en yhtään muista paljon olis maksanu retki Angel Fallseille (sinne ei siis pääse omin avuin, vaan pitää ottaa retki esim. Ciudad Bolivarista käsin), meillä ei vaan enää ollut niin paljon valuuttaa, eikä sitten katsottu sitä niin tärkeäksi, että oltais nostettu kalliilla automaatista.
Itse reissannut siellä kaksi naista systeemillä ja hyvin meni. Itse asiassa enemmän vaarassa oltiin varmaan silloin kuin mukana oli paikallinen mies, jolla oli "hyviä ideoita", esim. pystyttää teltta rannalle ja huomata yöllä, että tämä ei ehkä ollut hyvä idea... (mitään ei käynyt, mutta näin jälkikäteen hirvittää).

YNWA1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #26 : 27.06.2009, 23:07:11 »
Kävimme juuri Venezuelassa kolmen viikon reissun lasten kanssa(2 aik.+2 lasta). Emme käyneet juurikaan turistikohteissa vaan matkasimme täysin omin päin rannikon lähellä Caracasista länteen. Auto oli viikon vuokralla,muuten liikuimme takseilla tms.
Lähellä Maracayn kaupunkia oli hieno rantakohde(Bahia de Cata).Vietimme rannalla viisi päivä lomamme lopussa. Asuimme rantaravintolan vuokraamassa huoneessa joka oli 20 metriä mahtavasta rannasta. Halpa majoitus. Rannalla tutustuin saksalaiseen mieheen,joka vaihtoa meille rahaa ja auttoi muutenkin käytännön asioissa.Mies on ollut maailmalla lähes koko ikänsä ja asunut nyt venezuelassa 11 vuotta.Puhuu hyvää englantia,mikä on todella harvinaista ainakin manner Venezuelassa. Mies antoi puhelin numeronsa jonka laitan nyt tänne.Hälle voi soittaa ja kysyä kaikkea käytännön asioita,melko palvelualtis mies. Hän vaihtaa rahaa hyvään kurssiin.Saimme kesäkuun 10. päivä dollarilla 6.2 bolivaria ja eurolla 8 bolivaria.Kurssit toki vaihtunut melko tiheään. Mies vuokraa myös majoitusta ja voi auttaa muissakin pulmissa mm.lentolippujen hankinnoissa ym..Ainakin meille olisi ollut iso apu saada kontakti jo maahan ennenkuin saavuimme sinne jotenka sen takia yhteystiedot tänne. puh nro. 00582439511064 paikallisliittymä johon soittaminen pitäisi olla halpaa. Mihen nimi on Ed ja kutsumanimi El Aleman. Hänen S-posti [email protected],en tiedä miten usein pääsee niitä lukemaan,mutta aina voi yrittää.
Hieno maa tuo Venezuela!

ruumis3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #27 : 25.07.2009, 17:38:28 »
 >:(Moi
Olimme Venezuelassa 08 joulukuussa. Venezuela on sosialistinen maa, rahanvaihto
tapahtuu pimeesti. Euroilla hyvä kurssi. Varokaa vatsa tautia, oli meidän matkaporukalla melkein kaikilla.  Caracasissa pitää olla tosi varovainen  paikallisetkin
varotti emme tosin käyneet. Ihan oman laisensa maa, puhun sillä kokemuksella että
ollaan käyty  ehkä noin 10 kohteessa .
Mukavaa matkaa

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #28 : 04.12.2009, 11:46:21 »
Moi,

Onko kenelläkään päivitettyä tietoa Venezuelasta? Erityisesti kiinnostaisi Macuton ja Catia La Marin toimivuus majoituskohteena Caracasissa. Kiinnostaisi ennen kaikkea mennä rannalle eikä vaaralliseksi parjattuun Caracasiin.

Ja oletteko lentäneet Caracasista Isla de Margaritalle? Sujuuko homma jouhevasti ja tuleeko jotain veroja lentolippuhintojen lisäksi? Olisiko jotain erityissuositeltavaa yhdeksän päivän reissulle?

Tämän hetkinen matkasuunnitelma (vaikka fiilispohjalta mennäänkin): eka yö macutoon. Seuraavana päivänä lento Islalle. Siellä 4-5 pv. Sitten takaisin mantereelle ja Maracayn suuntaan. Maracayssa päivä ja sitten Parque national Henri Pittieriin ja rannikolle Puerto Colombiaan. Kommentteja näistä?

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #29 : 04.01.2010, 14:52:41 »
Vähän matkakuulumisia Venezuelasta:

Lensimme Caracasista suoraan Isla de Margaritalle ja ensimmäisenä kohteena oli Juangriego. Paikkaa ei voi erityisesti suositella ainakaan pimeän aikaan. Playa Caribe oli ihan ok ranta, mutta vailla mitään palveluja. Saaren pääbiitsillä Playa el Aqualla oli jonkin verran elämää päivisin, mutta iltaisin olimme öbaut ainoat turistit liikkeellä. Tai oikeastaan lähes ainoat ihmiset liikkeellä, koska paikallisiakaan ei juuri näkynyt. Biitsi oli kyllä täynnä lupaavannäköisiä baareja ja ravintoloita, mutta niissä ei syönyt kukaan, koska turistit olivat suurimmaksi osaksi all inclusive -hotelleissaan. Tällaisessa olimme itsekin, johtuen siitä, että ruoka ja juoma eivät maksaneet hotellin päälle paljoa ja beachilla saatavat piña coladat olivat oikeastaan reissun paras value. Suositeltava oli Hotel Playa Caribe tai jotain. Myös Coral Caribe oli kivannäköinen mesta siisteillä huoneilla ja kivalla viidakkomaisella allasalueella. Jälkimmäinen sisälsi vain aamupalan.

Tapasimme pari tyyppiä, jotka olivat asuneet mestoilla pidempään ja he sanoivat, että vielä 5 vuotta sitten ranta oli täynnä väkeä ja beach partyt pyörivät aamukuuteen asti useammassa mestassa. Nyt auki oli yksi disco, jossa asiakkaina lähinnä me, joitakin paikallisia ja läjä maksullisia naisia. Kaverit kävivät yhtenä iltana lähellä Porlamaria Camy beach -clubilla, jossa oli enemmän porukkaa, mutta meno muuten aika vaisu. Señor Frogs oli kiinni, koska siellä oli pari viikkoa aikaisemmin ammuttu pari tyyppiä.

Suositeltavaa Islalla oli vesipuisto, joka oli ihan kiva setti kivalla säällä. Myös snorkkelireissu (n. 20e sis. ruoat ja juomat) oli ok-kokonaisuus, vaikkakin itse snorklaus oli aika heikkoa eli ei ollut mitään ihmeempää nähtävää. Kaverit tekivät myös retket Los Roquesiin ja Angel Fallseille, mutta päiväretkeksi 200e on kuitenkin aika paljon ja noi reissut jäätyivät lentojen osalta useamman tunnin eli aika säätöä luvassa. Erityisesti Los Roques oli kuitenkin kuulemma hieno mesta.

Saaren pääkaupunki Porlamar tarjosi jonkin verran enemmän elämää ja pääkadulla oli jonkin verran mm. kauppoja. Ostareita ei erityisesti voinut suositella, ellei halua ihan samanlaista kuin länsimaissakin. La Vela ja Sambia olivat täynnä normaaleja Niken, Tommy Hilfigerin yms. kauppoja aika normaalein suomihinnoin.

Mantere jäi sitten loppujen lopuksi kokonaan väliin, kun emme saaneet yhtään sitä suosittelevaa kommenttia keneltäkään. Kaikki henkilöt, joilta Caracasista kysyimme, suorastaan kielsivät sinne menemisen. Niin paikalliset kuin kokeneet reppumatkaajatkin. Meitä oli kuitenkin neljä jannua liikkeellä ja kaikki reissanneet enemmänkin, mutta jäi kyllä niiden stoorien jälkeen väliin.

Pimeä rahanvaihto sujui kätevästi ja vaihtajia piisasi. Lentokentällä tarjottiin dollarista 5 bolivaria ja islalla parhaimmillaan 5,5. Eurosta sai Islalla 8 Bolivaria. Pankkikortilla tuolla ei tee mitään (koska joutuu maksamaan virallisen kurssin mukaan), joten käytännössä koko matkakassa on oltava mukana dolsuina tai euroina. Euroissa oli suhteessa jopa parempi kurssi.

Islalla suositeltava matkajärjestäjä Rachid Magictoursilta oli todella avulias monissa asioissa ja on jo toimivien nettisivujensakin perusteella suositeltava asiointikumppani. http://www.islamargarita.com/magic-tours-english.htm Äijä myös suostui höyläämään visalta bolivareja kutosen kurssilla, jos aivan akuutti rahapula iskee. Hänelle oli myös mahdollista maksaa retket euroilla 7,4:n kurssiin ja 10%:n komissioon. Tämä oli ainoa paikka, jossa korttimaksu länkkärivaluutalla onnistui.

Summa summarum, en lähtisi suosittelemaan Venezuelaa (tai no ok, Isla de Margaritaa) matkakohteeksi vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen aikana. Chavez ei kerta kaikkiaan halua tonne turisteja ja se näkyy kaikessa. Me oltiinkin esim. Porlamarissa ainoat turistinnäköiset viiden päivän aikana. Mikä ei tietenkään sinänsä ole ongelma, koska monesti sitä onkin mielummin paikallisten parissa. Mutta mutta: tuolla ei liiku paikallisetkaan pimeän tullen ulkona. En tiedä miksi, mutta osasyy on se, ettei esim. Porlamarissa ole oikein mitään paikkoja joihin mennä. Kaikki sellainen lattarimainen kahvila/baarikulttuuri, musa yms. puuttui tuolta. Tilalla oli ainoastaan epämääräinen turvattomuuden tunne ja autiot kadut. Tuntui, että se lattarikulttuuri, jota tuoltakin on varmasti joskus löytynyt, on kuristettu täysin pois.

Ruoasta on vielä sanottava, että yhtään hyvää ateriaa ei ton reissun aikana syöty (ja syötiin muutakin kuin hotellien all inclusiveissa). Parasta oli snorklausreissussa saatu barracuda, mutta siihen vaikutti aika paljon kivat merelliset puitteet ja urheilusta tullut nälkä. Ruoka oli yksitoikkoista, kallista ja esim. liha suorastaan ala-arvoista. Paikallisista mätöistä parasta olivat empanadakset, eli eri jutuilla täytetyt letut (?). Toki ruoka-arvostelu saattoi kärsiä siitä, että perusturistiripuli vaivasi meitä kaikkia tiukasta käsihygieniasta huolimatta.

Parasta reissussa oli ilmasto, rantailu ja kylmät piña coladat. Myös paikallinen bisse oli ihan jees. Mutta rannatkaan eivät olleet sellaista valkoista hiekkaa ja sinistä vettä kuin esim Mexicossa, joten suosittelen valitsemaan jonkin toisen matkakohteen, kun siistejäkin mestoja tällä pallolla on.

Hercco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #30 : 04.01.2010, 17:15:00 »
Ollaan kolmen viikon päästä lähdössä kaverin kanssa reppureissaamaan samoille suunnille Venezuelaa. Tarkoitus on pyöriä aluksi viikon päivät Isla de Margaritalla, basecamppi Juangriegossa - pienessä hotellissa nimeltä Hotel Patrick.

Hyviä tipsejä saa poimittua sun kuulumisista conard  :)  Kiitos niistä. Se kiinnostaisi, että mistä tarkalleen ottaen onnistuit tuon 8 bolivaria eurosta saamaan? Viime aikoina keskimääräinen vaihtokurssi kun on kuulemma pyörinyt siinä 7.5BsF/1€ tienoilla ja kaikki ylimääräiset hilut olisivat plussaa. Ja käytittekö liikkumiseen Margaritalla takseja vai busseja? Venezuelan paikallisbussiliikenne vaikuttaa aika epämääräiseltä, joten olisi kiva kuulla suomi-ihmisen mielipide.

Koko ajan tulee mieleen uusia kysymyksiä, toivottavasti jaksat vastata edes johonkin  ;D  Otitteko siis snorklausreissunne juuri tuolta Magic Toursilta? Itse ollaan katseltu sellaista sukellusreissujen järjestäjää kuin Enomis Divers (http://www.margaritadivers.com), vaikuttavat melkosen asiantuntevilta, tosin hintakin nousee sitten lähemmäs 40€:a per lärvi per päivä.

Ja niin, Caracas ei todellakaan ole mikään houkutteleva kohde ja aiomme itsekin sitä välttää mantereella matkatessamme. Margaritalta lähdettyämme lennämme Andeille Méridaan (Lento CCS:n kautta El Vigiaan, josta bussilla eteenpäin), jonka ympäristössä pyörimme seuraavan viikon. Maracaibojärvellä on myös tarkoitus käydä. Siitä eteenpäin reissu onkin auki ja selviää matkan edetessä.

Mitä lentoyhtiötä muuten käytitte kun lensitte Caracaksesta Porlamariin ja oliko millainen kokemus? Pitivätkö lentoaikataulut? Itse menemme CCS -> PMV suunnan niinkin luotettavan kuuloisella yhtiöllä kuin LASER, PMV -> CCS -> VIG taas Conviasalla. Ja miten on lentokenttähenkilökunnan englannin kielen taidon kanssa, onnistuiko check-init sun muut englanniksi vai sujuuko espanja niin hyvin, ettei tarvinnut edes kokeilla?  ;)

Tosiaan, tässähän tätä, ja rispektiä jos jaksat vastata! Me kirjoitellaan sitten omia kokemuksia ja tuntemuksia reissun päältä.

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #31 : 04.01.2010, 22:49:05 »
Hotel Patrick oli myös meidän ensimmäinen kohteemme Juangriegossa. Siellä oli itse asiassa ihan hauska meno: hotellinpitäjä 3-4 keski-ikäisen naisystävänsä kanssa aikamoisessa pöllyssä ja heti istuttivat meidät pöytään bisselle. Sitten alkoivat tanssia Merenqueta. Toi mesta olikin niitä parhaita "lattarifiilistelyjä", joskaan siitä ei pitkän matkustelun jälkeen oikein osannut ottaa irti. Hotelli oli täynnä, joten mammat soittivat kaverinsa viereisestä hotellista (nimeä en muista) hakemaan meidät sinne. Kaverilla oli niin punaiset silmät, että oli vetänyt muutakin kuin uistinta, mutta muuten oli asiallinen ja puhui myös hyvin enkkua.

Juangriego basecampina on vähän niin ja näin, koska siellä ei ole mitään. Päivällä toimii ja auringonlasku kannattaa varmaan katsoa (me ei nähty), mutta illalla siellä on tasan 40metriä, jossa käytännössä voi liikkua, ellei sitten halua liikkua pimeillä kujilla, joilla ei ole mitään.

Meitä oli neljä jannua, joten liikuttiin taxilla. Se oli kätevin ratkaisu. Meidän maksamia taxihintoja:

lentokenttä-Juangriego: 80bolivar
juangriego-playa caribe: 15
playa caribe-juangriego-playa el aqua: 40
playa el aqua-parque el aqua: 20
playa el aqua-porlamar: 60-70

Dösällä meno ei tuolla varmaankaan mikään ongelma, ne tuntuivat kyllä kulkevat. Varsinkin porlamarissa ihan ok ratkaisu. Me käytettiin kuitenkin taksia, kun ei paljoa maksanut ja ei sit tarvinnut venailla. Mutta dösä ei (valoisaan aikaan) missään nimessä mikään ongelma. Pimeällä menisin vain taksilla.

Vaihtokurssi nousi meidänkin aikana dollarin osalta 5,3:sta 5,5:een ja euron kohdalla 7,5:stä 8:iin. Kasin kurssin sai playa el aquan pääkauppa-alueen kohdalla olevasta nettikahvilasta/puhelinmestasta/rahanvaihtolasta. Samasta paikasta kannattaa soittaa himaan pihalla olevan gaiffarin kännykästä. Puhelut suomeen 1 bolivar/minuutti.

Magictoursilta otettiin tosiaan snorklaus. Maksettiin 160bol. Siinä oli olevinaan alennus, koska kaverit otti muitakin retkiä. Tota mestaa kyllä suosittelen varauksetta, koska saatiin sieltä paljon muitakin palveluita, joita ilman oltaisiin oltu vaikeuksissa (äijä mm. varasi meille porlamarista hotellin, varasi lentoliput caracasiin yms.) Snorklausreissujen sisällöt olivat kaikilla firmoilla aika samat, mutta hinnat saattoivat vaihdella.

Sukeltamaan olisi myös päässyt samaan syssyyn (en tiedä, olisiko magictoursin kautta). Meidän porukassa oli myös yksi sukeltaja, eikä hän ollut maksanut kahdesta sukelluksestaan kuin 350bol (muistaakseni). Ei siis paljon kalliimpi kuin snorklaus, eli jos sukeltamisesta tykkäätte. Mestat eivät kuitenkaan todellakaan kovin erikoisia olleet ja tuskin sukeltelemalla paljoa sen kummempia.

Laserilla taidettiin lentää ainakin toiseen suuntaan. Ei niillä paljoa eroa ole. Kun menette Caracasin kentän matkalaukkualueelta ulos, teidän seuraanne lyöttäytyy heti sellainen virallisissa vaatteissa oleva gaiffari. Me oltiin tätä kohtaan tosi epäileväisiä, mutta seurattiin sitä sitten kuitenkin kotimaan terminaaliin, joka on eri rakennuksessa kuin ulkomaanterminaali. Kaveri sitten selvitti meille lennonkin ja ei löydetty kilpailutuksella halvempaa, joten otettiin se. Lento kyllä ostettiin ihan tiskiltä, mutta toi jannu varmaan tekee rahansa sillä, että siltä sitten vaihdettiin rahaa, kun sitä ei kerran ollut. 1$=5bol. Mutta siis meidän kokemuksemme mukaan siniasuisilta lentokenttävirkailijoilta voi vaihtaa rahaa turvallisesti, kunhan tekee sen diskreetisti. Rahanvaihto ei ylipäänsäkään ollut mikään ongelma ja varsinkin playalla täysin avointa toimintaa.

Me bamlattiin espanjaa sen verran, että asiat saatiin hoidettua sillä. Jos osaatte yhtään avustavastikaan, niin auttaa kyllä ihan sikana, koska enkkua ei kauheasti osata.

Mutta tosiaan, ei liikoja varoituksia, meillä oli kyllä kiva reissu, mutta paljon siistimpiäkin paikkoja löytyy. Mantereelta uskon kyllä itsekin löytyvän niitä aidompia spotteja, mutta meidän aikamme ei niihin riittänyt.

Hercco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #32 : 04.01.2010, 23:57:36 »
Tonneittain kiitoksia kaikesta infosta! Selkeyttää kummasti kun saa kuulla tuoreita kokemuksia mestoilta. Pitää kävästä magictoursin toimistolla kun päästään perille ja varata pari touria, varmaan pitää tyytyä ny snorklaukseen kun ei oo laitesukelluksesta aiempaa kokemusta.

Saattaapi olla, että lähdetään sitten jo pari päivää suunniteltua aiemmin mantereelle, riippuu miten nähtävää saarella riittää ja mitä jaksaa. Porlamarista takaisin mantereelle suuntautuvia lentoja ei vielä olla keritty varata, mutta helmikuun puolella ei pitäis olla niin paljoa ruuhkaa että koneet ois täynnä. Se jääköön sit siellä päässä hoidettavaksi. Juangriego taitaa meillä olla lähinnä yöpaikkana, vaikka oishan sitä parempienkin yhteyksien varrella olevan hotellin voinu valita. Vaikutti vaan rennolta tuo irkkumeininki. (kertoo muuten paljon tilanteesta jos paikan parhaat lattarimeinigitkin löyty irkkumestasta)

Sitä oisin vielä kysyny, että lensittekö Caracaksesta ulos Venezuelasta ja jouduitteko maksaan sen 137,5 bolivarin international airport feen käteisellä? Ite lennetään Lufthansalla poies ja oon yrittäny selvittää kuuluuko se fee siihen lipun hintaan, kun lentoyhtiöltä väittävät että kuuluu mut foorumeilla yks paikallinen jannu taas sanoo päinvastaista.

Ja pitää käydä bongaamassa playa el agualta toi nettikahvila/cambio jos kerran noin hyvät kurssit saa. Vähän noi lentokentän rahanvaihtajahyypiöt epäilyttää, mutta muutama kymppi euroja on pakko vaihtaa kentällä takseja ja lentokenttäveroa varten kun jatketaan suoraan Caracaksesta eteenpäin. Senhän näkee sit miten käy.

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #33 : 05.01.2010, 08:01:36 »
Toi valuutanvaihtokurssin kehitys on kyllä ollut mielenkiintoinen, mutta tuollaistahan se meno oli ennen Itä-Euroopassakin.
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

Teemil

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #34 : 05.01.2010, 12:16:07 »
Olin Margaritalla tammikuussa 2009, ja juuri tuossa conardinkin manitsemassa Coral Caribe hotellissa, josta minulla ei ainakaan ole pahaa sanottavaa. Aamupala tuolloin kyseisessä paikassa oli tosi hyvä ja huoneet perussiistit. Pieni miinus siitä, ettei henkilökunta puhunut englantia käytännössä yhtään.

Osallistuttiin paljon eri aktiviteetteihin, ja joitakin retkiä ostimme Magic Toursin kautta. Jos yhtään tykkää ratsastuksesta, niin ihan Playa el Aquan lähellä on yksi jenkkien pitämä ratsastusmesta, CabaCaribe, jota jaksan aina mainostaa. Oli niin loistava palvelu ja mahtavat retket! Vietettiin myös usea päivä saaren eteläpuolella sijaitsevalla Isla Coche nimisellä saarella ja Playa el Yaguen rannalla. Siellä oli ihan erilainen meno kuin Aqualla. Eli voisin siis suositella sielläkin käymistä.

Syötiin reissun aikana noissa Aquan rannan eri ravintoloissa, ja hyvääkin ruokaa sai useammin kuin kerran. Maa ei kuitenkaan häikäissyt ruokakulttuurillaan, mutta juomapuolesta ei voi muuta kuin antaa kiitosta:)

Meitä oli kaksi naista liikenteessä, ja kertaakaan ei pimeälläkään rannan/ravintoloiden/hotellin välillä pelottanut liikkua kävellen, vaikka ihmisiä oli aika vähän liikenteessä. Pidemmät matkat mentiin ilta-aikaan kyllä sitten taksilla. Muutenkin liikuttiin pääasiassa taksilla.

Me pidimme paikasta kyllä tosi paljon, ja ollaan menossa sinne vielä uudelleenkin. Erityisesti se ilmasto ja rantameinigit jäi mieleen sekä uudenvuodenbileet:)


conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #35 : 06.01.2010, 22:51:18 »
jep, maksettiin kyllä se 137bol maasta poistuessamme ja lisäksi ylimääräinen 28bol, koska joku vero oli noussut lippujen oston jälkeen. Onhan noi ison luokan vedätyksiä, mutta minkäs teet.


Hercco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #36 : 09.01.2010, 19:55:40 »
Toi valuutanvaihtokurssin kehitys on kyllä ollut mielenkiintoinen, mutta tuollaistahan se meno oli ennen Itä-Euroopassakin.

Todellakin. Tänään Bolivarin virallinen kurssi puolittui dollariin nähden ja tuokin devalvaatio tuli melkeen tyhjästä. Nyt siis dollarilla saa 4.3 BsF virallisestikin, ja kyllähän se mulle passaa!  ;D

Pihli5

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Venezuela
« Vastaus #37 : 11.02.2010, 22:49:32 »
Hei! Tuli varattua tyttöystävän kanssa lentoliput Caracasiin kun halvalla sai ja mieli tekisi sieltä heti Isla de Margaritalle. Miten sinne pääsee helpoiten/nopeiten? Miltä sivuilta olette varailleet lentoja Venezuelan sisällä, en ole vielä löytänyt mitään... :( Kaikki apu olisi tervetullutta, matkaan on enää viikko aikaa ja Caracasiin ei kyllä tee mieli jäädä...

Juha

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #38 : 12.02.2010, 04:44:19 »
jep, maksettiin kyllä se 137bol maasta poistuessamme ja lisäksi ylimääräinen 28bol, koska joku vero oli noussut lippujen oston jälkeen. Onhan noi ison luokan vedätyksiä, mutta minkäs teet.

Varsinkin toi 28 bolivaria on euroina niin paljon, että kuulostaakin oikeen ison luokan vedätykseltä.
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Venezuela
« Vastaus #39 : 12.02.2010, 04:46:30 »
Hei! Tuli varattua tyttöystävän kanssa lentoliput Caracasiin kun halvalla sai ja mieli tekisi sieltä heti Isla de Margaritalle. Miten sinne pääsee helpoiten/nopeiten? Miltä sivuilta olette varailleet lentoja Venezuelan sisällä, en ole vielä löytänyt mitään... :(

Helpoiten/nopeiten pääsee lentäen. Lippuja voit katsoa täältä http://www.vertaa.fi/lentoliput/
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.