Libya?

 (Luettu 3910 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Libya?
« : 12.12.2004, 18:33:06 »
Tietääkö kukaan pääsekö nykyään jo Libyaan helposti matkaamaan?

Tarkoitus olisi tehdä Välimeren kattava kierros, joka alkaisi Egyptistä ja kulkisi länttä kohti Marokkoon ja sieltä taas Eurooppaan.

Onko kukaan muuten matkustellut Algeriassa? Tietoa turvallisuustilanteesta? (Maa on kai jo rauhottunut sisällissodan kauhuista vaiko ei?)


Dreipasou

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Libya?
« Vastaus #1 : 13.12.2004, 14:59:43 »
Seuraavat on poimittu suoraan ulkoministeriön matkustustiedotteista:

Libya:

Turvallisuustilanne Libyassa on hyvä. Libyassa käy enenevässä määrin turisteja. Turismi maahan on kuitenkin vielä vähäistä mm. viisumin saamisen hankaluudesta ja infrastruktuurin alhaisesta tasosta johtuen. Libyassa käy sen sijaan jatkuvasti ulkomaisia liikemiehiä.

Rikollisuus

Ulkomaalaisiin kohdistuva rikollisuus on Libyassa vähäistä. Mahdolliset taskuvarkaat ja näpistelijät on kuitenkin hyvä huomioida. Yleisesti on hyvä noudattaa normaalia varovaisuutta.

Kulttuurierot

Libyaan matkustavan on syytä huomioida kulttuurierot ja tutustua maan tapoihin jo ennen matkaa. Naisten on hyvä välttää liian paljastavaa pukeutumista. Samoin naisten on syytä välttää yksin liikkumista auringonlaskun jälkeen.

Muuta

Suurin turvallisuusuhka Libyassa matkustavalle on liikenne, jonka noudattamat säännöt ja tavat ovat suomalaisille usein kaoottisia.

Libyaan ei saa tuoda lainkaan alkoholia. Pienenkin määrän maahan tuominen saattaa johtaa rajalla ongelmiin.

Suomen suurlähetystö Tunisissa pyrkii seuraamaan turvallisuustilanteen kehittymistä Libyassa ja päivittää tarvittaessa matkustustiedotetta. Suurlähetystö vastaa mielellään Libyassa matkustamiseen liittyviin kysymyksiin.

Libyan asioita hoidetaan alueellisesta suurlähetystöstä Tunisista käsin.


Ja sitten Algeria:

Turvallisuustilanne

Maan sisällä liikuttaessa (esimerkiksi Algerin ja Oranin välillä) on turvallisinta käyttää lentokonetta, koska 1990-luvulla alkaneet ääriainesten terrori-iskut ovat viime vuosina kohdistuneet pääasiassa maanteillä matkaaviin.

Omatoimista ja varomatonta matkustamista Algerian Saharassa tulee välttää. Keväällä 2003 joukko eurooppalaisia aavikolla matkustaneita turisteja otettiin panttivangeiksi. Algerialaisten matkatoimistojen järjestämät Saharan matkat ovat sen sijaan olleet turvallisia.

Rikollisuus

Omaisuusrikokset ovat riski Algeriassa matkustaville ulkomaalaisille. Pimeän aikaan ei kannata liikkua yksin ulkona. Suurissa kaupungeissa kannattaa pysytellä pääkaduilla ennen kuin oppii tuntemaan eri kortteleiden turvallisuustilanteet.

Kulttuurierot

Algeriaan matkustavan on syytä huomioida kulttuurierot ja tutustua maan tapoihin jo ennen matkaa. Naisten on syytä välttää liian paljastavaa pukeutumista. Yleisesti ottaen Algeriassa eurooppalaisten ei ole kovin vaikea huomioida paikallisen kulttuurin erityisvaatimuksia.

Liikenne

Liikennekulttuuri Algeriassa voi olla suomalaisille outo ja kaaottinen.

Suomen suurlähetystö Tunisissa pyrkii seuraamaan turvallisuustilanteen kehittymistä Algeriassa ja päivittää tarvittaessa matkustustiedotetta. Suurlähetystö vastaa mielellään Algeriassa matkustamiseen liittyviin kysymyksiin.
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Anonymous

 • Vieras
Libya?
« Vastaus #2 : 23.01.2005, 01:25:20 »
Libya on helpottunut, mutta ei se vielä paljoa tarkoita. Viisumi on ongelmallisin, koska se on haettava Tukholmasta henkilökohtaisesti eli pariskunnan tapauksessa molempien on käytävä siellä jne. Libyan lähetystön numeron löytää kohtuullisen helposti ruotsalaisilta valtioneuvoston tai vastaavan sivuilta, siellä ovat varsin avuliaita mutta eivät hekään säännöistä luistaa.

Viisumin taisi saada jopa ilman kutsua. Jos piti olla kutsu, niin suomeksi se tarkoittaa sitä, että pitää sopia ainakin yksi tapahtuma etukäteen eli kutsun saa matkanjärjestäjältä tai muulta ohjelmatoimistolta kyllä, ja heidät taas tavoittaa jälleen hakukoneilla. Myös ulkomaan kieliset matkailusivustot vaikuttivat hyviltä, mutta toisaalta enpä saanut juurikaan vastauksia tervehdyksiini, tosin syy voi olla se, että enpä varmaan onnistunut muotoilemaan kovin vakuuttavia ensiviestejä.

Tietoa etsiessäni huomasin reppumatkaajien jonkin verran kulkevan eteläistä Välimerta pitkin maitse ja toiset kertoivat Egyptistä saatavan viisumeita. Toisilla oli ollut jotain ongelmaa. Niin, tämän maan kanssa joutuu tekemään paljon töitä, beaten path does not exist.

Mielenkiintoinen ja erittäin erilainen maa, muslimien tavoista on syytä olla hyvin perillä eikä pidä epäröidä englannilla pärjäämättömyyttä, jos poistuu keskuksista.

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili
Libya?
« Vastaus #3 : 05.01.2008, 06:53:04 »

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 346
  • Profiili
Libya?
« Vastaus #4 : 05.01.2008, 17:39:10 »
Suosittelen lonelyplanetin postauksiin tutustumista. Siella on ollut aika monta kyselijaa, joilla on ollut sama reitti mielessa.

Olen sielta ymmartanyt ettei algeriaan/algeriasta voi menna maateitse. Ja nykyaan (siis ihan viime aikoina) libyaan vaaditaan joku passin virallinen kaannos (=byrokratia tosi monimutkasita).

Tuolta:
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/forum.jspa?forumID=9&keywordid=29

Linnunlahti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 320
  • Profiili
Vs: Libya?
« Vastaus #5 : 11.04.2008, 17:10:23 »

Olen sielta ymmartanyt ettei algeriaan/algeriasta voi menna maateitse.
Ja nykyaan (siis ihan viime aikoina) libyaan vaaditaan joku passin virallinen kaannos (=byrokratia tosi monimutkasita).
Ei voi menna Algeriaan/Algeriasta maateitse. Nykyaan todellakin vaaditaan passista ja viisumihakemuksesta virallinen kaannos arabiaksi. Tunisiassa ja Egyptissa tama onnistuu. Lapikulku viisumin sa helpommalla.
"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusi tuttavuuksia."
-Muumipappa

Annakins

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 166
 • pisama
  • Profiili
Vs: Libya?
« Vastaus #6 : 12.04.2008, 10:32:10 »
Mun piti toteuttaa toi sama osana Lähi-idän reissuani kesällä 2005. Alotin sillon Libanonista ja aluks oli tarkotus lentää takas Espanjasta, mutta tiputin lopulta Pohjois-Afrikan (pl. Egypti) pois ja lensin takaisin Kairosta. Syy oli yksinkertaisesti just se, että Libyan viisumi ei ollu mikään ihan iisi keissi hankkia ja lisäks noi Algerian rajanylitykset on vähän ongelmallisia, hankalia ja kalliita.