Kokemuksia Etelä-Amerikasta?

 (Luettu 73960 kertaa)

Cathy

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 22.12.2004, 21:25:52 »
Nyt tulis aika laaja kysymys... :) Eli vaikka matkusteltua on tullut vähän ristiin rastiin, ei Etelä-Amerikan suunnalla ole tullut koskaan käytyä. Olisi kiinnostavaa kuulla mantereella enemmän reissanneilta, mitkä maat siellä erityisesti olisivat käymisen arvoisia? Onko väliä mihin aikaan vuodesta lähtee (johonkin aikaan touko-ja elokuun välillä sopisi parhaiten)? Kiinnostuksen kohteina ovat ennen kaikkea luonto, paikallisen kulttuurin näkeminen ja "liikunnalliset" aktiviteetit, sekä lähes kaikki mahdollinen muukin, mitä vaan osaatte suositella :)!

Olisimme luultavasti lähdössä reissuun kahden tytön voimin, ja koska emme osaa espanjaa eikä kokemusta tällä suunnalla reissaamisesta ole, olisiko jonkinlainen valmismatka paras? (vaikka kyllä kiinnostusta kieltenkin opiskeluun löytyy) Ja onko järjestetyistä esim. vaellus-/seikkailumatkoista kokemusta?

Kaikenlaiset kokemukset kiinnostavat, kiitos jo etukäteen :)...

Anonymous

 • Vieras
Re: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #1 : 22.12.2004, 22:45:32 »
Heti kärkeen sanoisin tuohon kieliasiaan, että siellä on mahdollisuus oppia kielestä ainakin perusteet nopeasti ja halvalla. Isommissa kaupungeissa, ja osassa pienempiäkin, on esimerkiksi viikon tehokursseja kieleen, ja lopun sitten oppiikin käytännössä. Viikon kurssista muutama kymppi ei ole paha hinta. Kouluja on joka lähtöön, eli kannattaa kysellä hostellilla tai kursseilla olleilta pallontallaajilta kokemuksia.

Sitten siihen laajaan kysymykseen :) Käymisen arvoisia ovat varmasti kaikki maat, riippuen vähän mistä tykkää. Perussa/Boliviassa Andit antavat vaeltajalle paljon, ja jos sen tyyppiset maisemat kiinnostavat niin jylhiä vuoria kelpaa siellä katsella. Näissä maissa myös alkuperäiskansojen kulttuuria pääsee näkemään, milloin aidompaa milloin muovisempaa. Brasiliassa on tietysti oma sambarumbabueno -rantakulttuurinsa, ja Argentiinassa ja Chilessa peruseurooppalainen meininki. Kolumbioista ja venezueloista ei ole kokemusta joten omakohtaista kokemusta ei ole, mutta yllättävän harva niitä kehuu. Paraguayssa nyt ei mitään kehumista olekaan :)

Näistä stereotypioista huolimatta lähes jokaisesta maasta löytyy tekemistä ja näkemistä joka lähtöön; kulttuuria, kulttuurien sekoitusta, luontoa, vettä, vuoristoja, andimaissa hyvät laskettelumahdollisuudet, suurkaupunkeja huvituksineen, sekä roistoja ja huijareitakin.

Huomaa myös, että ilmasto vaihtelee pohjoisen kuumasta ja kosteasta etelän kylmään. Jos matkustat touko-elokuun välillä, niin esim. jo Buenos Airesin korkeudella on silloin (huomattavasti) kylmempää kuin Suomessa samaan aikaan.

Jos nyt itse olisin lähdössä, niin yrittäisin ajoittaa lähdön jonnekin helmikuun lopun tai vaihtoehtoisesti elokuun tienoille. Silloin ei ole monessakaan paikassa lomia, joten ryysistä ei ole odotettavissa. Silloin on jo/vielä hiihtokausi Argentiinan ja Chilen hiihtokeskuksissa, mutta ei kuitenkaan vielä/enää kamalan hiostavaakaan paitsi jossain sademetsissä jossa hiostaa aina. Välimatkat on aika isoja, joten liikaa ei kannata näkemistä hommata etukäteen, ellei sitten satu tykkäämään linja-autossa istumisesta (kuten esim. minä tykkään :)). Lentämälläkin tietysti pääsee monia reittejä, jos vaan lompakko kestää.

Miten olis vaikka tämmönen kierros: lento Buenos Airesiin, jossa kielikurssi ja -kylpy heti alkuun. Siitä etelään, lentämällä Tulimaahan, tai bussilla pysähdellen välillä päiväksi pariksi patagonian luonnon helmassa. Etelän jäätiköiltä sitten Chilen kautta pohjoista kohti, muutama päivä laskettelemassa jossain sopivassa kohteessa, esim. Mendozan (Arg.) nurkilla, jossa voi vierailla vaikka viinitiloilla ostamassa edullista pullotettua kulttuuria. Siinä piipahdukset vaikka Santiagossa ja Viña del Marissa jos kiinnostaa. Matka jatkuu Machu Picchulle, Titicacalle, siitä lämä tiskissä kohti Iguazun putouksia ja edelleen Brasiliaan. Sieltä kattelee jonkun kivan pikkukaupungin missä levähtää pari päivää, pyyhkäisee siitä Rio de Janeiroon jossa käy pakolliset käynnit Jeesus-patsaalla yms. kohteissa ja lentää pois.

No huhhuh, tulipahan reissu. Paljonkos teillä sitä aikaa oli? Tuossa kierroksessahan menis pelkkään bussissa istumiseen kaks viikkoa. No, kerrankos sitä elämässään kärsii. Ja jos ei nappaa niin jättää Tulimaan pois, tai Perun ja Bolivian. Ehkä kannattaa harkita jos keskittyis vaikka alueeseen Ecuador-Peru-Bolivia-pohjoinen Chile-luoteis-Argentiina. Tai eteläinen Brasilia-Argentiina-Uruguay-Chile, riippuen vähän mitä haluaa nähdä.

P.S. fillari on hyvä keksintö, kantsii vuokrata

P.S. jos käy Buenos Airesissa, niin sieltä on sitten pakko käydä laivalla Uruguayssa Colonian pikkukaupungissa. Ei siellä juuri mitään näkemistä ole, mutta pakko mikä pakko :)

Cathy

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #2 : 25.12.2004, 15:12:42 »
Kiitos paljon vinkeistä!!!! Hyvältä kuulosti... joo, ehkä lähtö kannattais sit ajottaa tosiaan vaikka jonnekin elokuun alkuun, ja ottaa koulun alusta vähän omaa lomaa... ;) Luuletko että jossain 1,5 kuukaudessa ehtis jo näkeen jonkin verran, vai pitäiskö varata enemmän aikaa? Toi Tulimaa tosiaan on aika kaukana, mutta jos noiden muiden kohteiden ympärille alkais reittiä suunnitteleen. Onko tuolla muuten yleisesti ottaen miten helppo päästä paikasta toiseen, eli millä tasolla julkinen liikenne on? Entä onko joitain maita, jotka on pienille suomalaistytöille liian vaarallisia (eli joissa oma varovaisuus ei riitä)? :roll:

LM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #3 : 27.12.2004, 22:36:26 »
Muissa maissa en talla suunnalla ole reissannut, mutta tasta Perusta ei ole ainakaan pahaa sanottavaa. En tieda onko syyna "ei turistikausi" vai mika, mutta en ole kokenut oloani enka omaisuuttani millaan tavalla uhatuiksi taalla, vaikka ollaan kierretty maata niin jalan, hevosella kuin moottoripyorallakin.

Espanjasta osaan vain niukat alkeet, lahinna perusfraaseja seka numerot mutta hyvin ollaan parjatty ja koko ajan oppii kielta lisaa kun on pakko.

Joten ei muuta kuin matkaan! Jos menee turistikauden ulkopuolella, majoitus, moottoripyoravuokrat jne ovat paljon edullisempia. Esim. saimme hyvatasoisen hotelliHUONEISTON 12 dollarilla kun sen normaalihinta olisi ollut 68 dollaria.  Pyoravuokrat miinus 40% vilkkaimmasta turistiajasta.

Anonymous

 • Vieras
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #4 : 30.12.2004, 20:08:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Cathy"
Kiitos paljon vinkeistä!!!! Hyvältä kuulosti... joo, ehkä lähtö kannattais sit ajottaa tosiaan vaikka jonnekin elokuun alkuun, ja ottaa koulun alusta vähän omaa lomaa... ;) Luuletko että jossain 1,5 kuukaudessa ehtis jo näkeen jonkin verran, vai pitäiskö varata enemmän aikaa? Toi Tulimaa tosiaan on aika kaukana, mutta jos noiden muiden kohteiden ympärille alkais reittiä suunnitteleen. Onko tuolla muuten yleisesti ottaen miten helppo päästä paikasta toiseen, eli millä tasolla julkinen liikenne on? Entä onko joitain maita, jotka on pienille suomalaistytöille liian vaarallisia (eli joissa oma varovaisuus ei riitä)? :roll:


Hyvä matka se tulee olemaan meni sitten millon vaan. Mutta jos menee Suomen kesällä, niin jättäisin eteläisen osan kokonaan väliin ja keskittyisin enemmänkin Brasiliaan, Pohjois-Argentiinaan, Boliviaan, Peruun.

1,5 kuukautta riittää hyvin, vähempikin riittää, mutta matka on vaan suhteutettava siihen käytettävissä olevaan aikaan. Tuon ajan saa menemään helposti vaikka pelkästään Brasseissa, mutta tuskinpa tekään siellä viikkotolkulla samassa paikassa viihdytte, eli todennäköisesti ehditte vaikka mihin. Sehän tuolla on hyvä että jos joku paikka tuntuu tylsältä niin sieltä pääsee julkisella liikenteellä yleensä suht hyvin pois, ja vieläpä edullisesti. Argentiinassa, Chilessä ja Brasiliassa julkinen liikenne on ihan ok, Argentiinassa bussit ovat tasoltaan parhaimmillaan jopa loistavia (yöbussit, makuupaikkoja, lentokonesafka kuuluu lipun hintaan jne.), ja tällä hetkellä hyvin edullisia. Myös maiden välinen liikenne pääsääntöisesti toimii, pientä seikkailua joskus toki on mutta sehän kuuluu asiaan. Junia on sitten vähän heikommin eli ei sit kannata inhota bussimatkustamista...nimimerkillä yli 40 tunnin bussireissuja siellä päin maailmaa :)

Turvallisia on ne kaikki maat. Ja turvattomia kans. Kyllä siellä pääsee omaisuudestaan eroon, terveydestäänkin ja jopa hengestäänkin jos ei pidä varaansa. Mutta etenkin näissä "sivistyneissä" etelän maissa ei eroa normaaliin eurooppalaiseen kaupunkiin ole. On slummeja, ja arveluttavalle alueelle saattaa joutua vahingossakin jos ei katsele minne menee. Aina sieltä jotenkin selviää, normaaleja varotoimia ei kuitenkaan kannata unohtaa (ei kaikkia rahoja samassa paikassa, passin kopiot, älä mene yksin sinne ja tänne, äläkä yöllä ja vältä tiettyjä paikkoja päivälläkin, älä ota taksia suin päin yms. tiedät varmaan nämä).

Semmonen näppituntuma lienee hyvä että mitä pohjoisemmaksi mennään sitä epämääräisemmäksi homma menee. Ja paikallisilla on toisinaan aika mielikuvituksellisiakin konsteja kerätä irtonaiset rahat turisteilta pois (rahat ne kuitenkin mieluummin vie kuin hengen joten siinä mielessä ei hätää) eli terve epäluuloisuus auttaa joskus suunnattomasti. Vähänpä niitä rosvoja on, mutta ne kun käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin muutkin ihmiset (juttelee tuntemattomille, koskettelee, auttaa, opastaa jne jne) niin silloin saattaa hämääntyä.

Boca

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #5 : 01.01.2005, 14:41:41 »
höpö-höpö ettei kolumbiassa olisi mitään erityistä: aivan mahtava luonto, biodiversiteetti, kulttuurien kirjo (inkkarit!!) ehdottomasti seikkailun arvoinen! turvallisuus on tietenkin toinen juttu mutta kun pysyttelee pois venezuelan rajan tuntumasta ja on supervarovainen niin pitäisi olla ok. cartagenan vanha kaupunki aivan mahtava!!!

Olav

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Paraguay ym.
« Vastaus #6 : 03.01.2005, 18:43:39 »
Höpöhöpö että Paraguayssa ei olisi mitään kehumista! Paraguayhin kannattaa mennä, sillä siellä ei ole pahemmin turisteja. Erittäin eksoottinen paikka ja korruptoitunut. Kannattaa yrittää tutustua siellä saksalaisiin siirtoilaisiin, jos osaat saksaa. Mielenkiintoisimmat ihmiset olen tavannut ja nähnyt Paraguayssa. Näin jopa kadulla Pekka Siitoisen natsikopion ruskeassa univormussa ja Hitler-viiksissä. Meinasin ottaa kuvan hemmosta, mutta en sitten uskaltanut. Paraguayn nähtävyydet ovat vähäisiä, mutta jos tutustuu ihmisiin siellä niin mielenkiintoisia juttuja saa kokea roppakaupalla.

Mitä tulee espanjantaitoon niin kun osaatte numerot ja Cuenta cuesta (=mitä maksaa) niin pärjäätte jo aika hyvin jopa Brasiliassa. Itse ainakin pärjäsin vaikkakin saksastakin voi tietyillä seuduilla olla ihmeesti hyötyä!

Kannattaa välttää kaupunkien (ainakin hieman isompien) keskustoja jokaisessa maassa iltaisin. Eivät ole terveellisiä paikkoja edes Uruguayssa!  

Etelä-Amerikka on vaarallinen mutta paranoidi ei kannata olla. Lue matkaoppaiden neuvot tarkkaan! Itse olen matkustanut yksin kahteen otteeseen E-Amerikkassa. 1- reissu oli Chilessä, Argentiinassa ja Uruguayssa ja 2. reissu kuukausi sitten oli kuukauden reissu Riosta Iguassulle, Asuncioniin ja lopulta Pohjois-Argentiinan kautta Montevideoon. Ihmiset ihania mutta hyvä olisi tietysti osata espanjaa sujuvasti jos haluaa tutustua ihmisiin kunnolla:( Itse opiskelen nyt kieltä täyttä häkää, jotta ensi kerralla saa reissusta enemmän irti!

Oman kokemukseni suosikkini ovat silti Brasilia ja Chile. Peru ja Ecuador olisivat listalla jos olisin sinne jo ehtinyt...

-jussi-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #7 : 04.01.2005, 09:52:01 »
entäs venezuela, tuntuu että siellä on aika harva käyny ku olen yrittäny ihmisiltä kysellä vinkkejä tulevaa venezuelan ja brasislian reissua varten.

10. helmikuuta on lähtö edessä eikä malttais enään paikoillaan jähiä mitenkään..

j

Cathy

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #8 : 14.01.2005, 15:15:37 »
Milloin tuo turistikausi on pahimmillaan?

Anonymous

 • Vieras
Etelä-Amerikka
« Vastaus #9 : 17.01.2005, 21:41:06 »
Itsellä tekisi mieli hieman sukkuloida Etelä-Amerikassa tuossa noin vuoden kuluttua, esim. Buenos Aires, Rio de Janeiro ja Cuzco tekisi mieli katsastaa. Air Madridilla pääsee "halvalla" Limaan, mutta miten sieltä Buenos Airesiin- Rioon ja takaisin Limaan? Juna, bussi vai lennoilla? Lentäen tulee melko suolainen hinta...Tai sitten pitää Lima jättää väliin ja koittaa käydä Rio ja Buenos Aires, onko jollain jotain vihjeitä miten matka tehdä?Linkkejä bussifirmoihin?
Suunnittelu on kova, mutta rahatkin pitäs kokoon saada :D

LM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #10 : 18.01.2005, 17:07:54 »
Jos Peruun menet niin enpä kyllä voi suositella Cuscoa. Kuukauden aikana oikeastaan ainoa kaupunki siinä maassa josta en pitänyt. Miksi? Kaupunki on täynnä turisteja ja kaikki tuntuu jotenkin... epäaidolta. Sacred Valley on toki näkemisen arvoinen. Jos toistamiseen lähtisin Machu Picchua ihailemaan, yöpyisin varmaankin Aquas Calientesissa Cuscon sijaan, sekin oli (kaikkine turisteineenkin) mukavampi paikka kuin Cusco.

Ucee

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • MSN Messenger - jjsoini@hotmail.com
  • Yahoo Instant Messenger - jjsoini@yahoo.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #11 : 20.01.2005, 19:28:41 »
Peru on ihan loistava maa mutta 98% turisteista tekee sen virheen etta suuntaavat Limasta suoraan etelaan kohti "pakkonahtavyyksia" Titicacaa, Cuzcoa ja Machu Picchua. Aivan upeita paikkojahan nuokin ovat mutta todella turistimaisia ja siksi monelle jaa "koko" Perusta turismin kyllastama maku. Tanne matkaaville suosittelisin varaamaan ainakin 3 viikkoa pohjoisen (Cajamarca, Chachapoyas, San Martin) ja keskiosan (Mantaro-laakso, Chanchamayo, Pucallpa) tutkailuun, jossa muutaman viikon jalkeen voi tulla jopa ikava valkonaamoja.

Muista paikoista Buenos Aires, Brasilian koillisrannikko ja Kolumbia on sellaisia paikkoja joista kuulee vaan kehuja. Mut silti parhaita matkakokemuksia saa usein menemalla just sinne mista ei kuule yhtaan mitaan.. kartta kateen vaan.

LM: mentiin kai sitten ristiin kun mulla alkoi duunireissut :) mites teidan reissu meni? joko kotona?
ussi Soini
Matkanjohtaja/Aventura

LM

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #12 : 21.01.2005, 08:49:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Ucee"

LM: mentiin kai sitten ristiin kun mulla alkoi duunireissut :) mites teidan reissu meni? joko kotona?


Juu, ristiin taidettiin mennä. Oltiin Limassa vielä kolme päivää ennen tänne Suomeen paluuta. Nyt siis valitettavasti olemme palanneet tänne loskan keskelle.  :( Matka meni ihan loistavasti. Tykkäsin Perusta tosi paljon, uudestaan mennään heti kun voidaan, seuraavalla kerralla pohjoiseen Peruun. Kierrettiin reitti Lima-Pisco-Ica-Nasca-Arequipa(-Chivay)-Puno-Cusco-Puerto Maldonado-Lima-Trujillo-Lima. Oikeastaan ainoa paikka josta en tykännyt oli Cusco, arvaat varmaan miksi. Tosin Sacred Valleyn kiertäminen omaan tahtiin moottoripyörällä oli kiva kokemus.

Ehdimme nähdä Perun kolme eri puolta: vuoriston karuuden, viidakon vehreyden ja rannikon upeat biitsit aallokkoineen. Jokainen viehätti omalla tavallaan.

Anonymous

 • Vieras
E-Amerikka
« Vastaus #13 : 21.01.2005, 19:17:36 »
Onko kenelläkään antaa eri bussiyhtiöiden nettiosoitteita ja noin hintoja seuraaville väleille:
Rio-Iguassu
Iguassu-Buenos Aires
tai Buenos Aires- Santiago de Chile?

Olav

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Bussit
« Vastaus #14 : 22.01.2005, 20:49:33 »
Hei!

Itse menin Riosta Curitibaan Penha-nimisellä yhtiöllä ja Curitibasta Catarinense yhtiölle Foz do Iguacuun. Hyviä yhtiöitä mutta en tiedä web-osoitteita:(

Iguassulta varmaan pääsee Cruz de Sul (en oo ihan varma nimest', kai se on jotain sinne päin) Buenos Airesiin.

Andesmar on hyvä ainakin Buenos Airesista Menodozaan, menee varmaan Santiago de Chileen asti: www.andesmar.com.ar

Hinnotja en muista mutta edullisia matkoja nuo oli ja bussit luxustasoa, jota Suomessa ei näe!

Anonymous

 • Vieras
Re: Bussit
« Vastaus #15 : 23.01.2005, 20:12:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Olav"
Hei!

Itse menin Riosta Curitibaan Penha-nimisellä yhtiöllä ja Curitibasta Catarinense yhtiölle Foz do Iguacuun. Hyviä yhtiöitä mutta en tiedä web-osoitteita:(

Iguassulta varmaan pääsee Cruz de Sul (en oo ihan varma nimest', kai se on jotain sinne päin) Buenos Airesiin.

Andesmar on hyvä ainakin Buenos Airesista Menodozaan, menee varmaan Santiago de Chileen asti: www.andesmar.com.ar

Hinnotja en muista mutta edullisia matkoja nuo oli ja bussit luxustasoa, jota Suomessa ei näe!


Mites tuolta Andesmarin sivuilta saa katottua lippujen hintoja Bue-Santiago välille...oon niin amatööri!

Kermit

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #16 : 25.02.2005, 11:22:02 »
Tultiin just noilta nurkilta ja alla muutama dösäyhtiö Andesmarin lisäksi:

Flecha Bus http://www.flechabus.com.ar/

Chevallier http://www.nuevachevallier.com/

TUR-BUS http://www.turbus.cl/

Via Bariloche http://www.viabariloche.com.ar/

Expreso Uspallata http://www.turismouspallata.com/

Sendas

CATA

Trasporte Automotor Cuyo TAC


Matkat bussin tasoluokasta riippumatta edullisia (comun con aire, coche cama, coche semi-cama, ejucutivo). Muutaman tunnin matkoihin riittää comun, mutta yli 10 tunnin matkoja varten kannattaa vähintään semi-cama tai cama. Penkit menevät lähes makuuasentoon.Jos matkustat sesongin ulkopuolella, eli kun paikallisilla ei ole paraikaa lomia, riittää että kävelet bussiasemalle ja ostat liput noin 30-60 min ennen. Kaikilla asemilla on vieri vieren eri yhtiöiden kojuja, josta valitset itsellesi sopivimman.

Jos olet liikkellä tammi-helmikuussa varaa lippusi yöbusseihin viimeistään viikkoa ennen!! Kaikki "makuubussit" ovat täysin loppuunmyytyjä jo hyvissä ajoin. Suorat (ei kierrä tai pysähdy joka kaupungissa) saattavat olla täynnä jo viikkoja ennen. Suoria vuoroja kun on yleensä vain kerta pari viikkoon!

Lähes kaikilla yhtiöillä on sekä hyviä että huonoja busseja. Yhtä yli muiden ei varsinaisesti ole, paitsi ehkä CATA:n "musta" Buenos Aires - Mendoza linja. Yksi mitä suosittelen välttämään on mm. Asuncionista eri kohteisiin Argentiinan puolelle operoiva BRUJULA..yksinkertaisesti mikään ei toiminut ja matka-aika tuplaantui (5h -> 10h) bussin "pikkuvioista" johtuen.

Pancho_Villa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Re: Etelä-Amerikka
« Vastaus #17 : 25.02.2005, 23:50:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Itsellä tekisi mieli hieman sukkuloida Etelä-Amerikassa tuossa noin vuoden kuluttua, esim. Buenos Aires, Rio de Janeiro ja Cuzco tekisi mieli katsastaa. Air Madridilla pääsee "halvalla" Limaan, mutta miten sieltä Buenos Airesiin-:D


Kannattaa tsiigaan noitten Etela-Amerikan maiden l-yhtioiden nettisivuja!! Esim:
Argentinan Airlinesilla meno-paluu
Santiago BA oli ouhelimessa vajaa 160 euroa ja netin
kautta 85, eli hinta on oikeesi ihan eri kun vinguttaa vahan Visaa..

 :lol:
wo roads diverged in a wood, and
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.
-Robert Frost

gringo loco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
  • Sähköposti
Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #18 : 02.04.2005, 11:02:47 »
http://www.clarin.com/diario/2005/04/02/policiales/g-06301.htm

Tuon uutisen perusteella ainakin jollakin suomalaisella on nyt yksi mieleenpainuva kokemus enemmän Etelä-Amerikasta, varsinkin Argentiinasta. Ei ole tarkoitus pelotella, mutta kaikkea voi sattua.

Pikainen katsaus uutiseen:
Manuel Tienda Leonin bussit kulkevat Bs As:n kansainväliseltä lentokentältä keskustaan ja jatkoyhteyksille. Ovat vastaavia kuin Finnairin bussit Helsingissä, eli hieman nopeampia ja hieman kalliimpia kuin normaalit paikkurit. No tässä tarinan bussissa oli sitten ollut matkustajan ominaisuudessa kolme katalaa konnaa jotka kesken matkan ryhtyivät ryöstöpuuhiin, vieden fyrkat, korut ja kamerat. Arvatenkin ihan kelpo business ryöstelijälle, olihan bussi puolillansa turisteja, niin argentiinalaisia kuin ulkomaalaisiakin ja niillä on yleensä jonkun verran likviditeettiä päällänsä sekä kamerat viimeistä huutoa. Yksi suomalainen ja yksi italialainen saivat jonkunlaisia fyysisiä muistutuksia toimituksen vaatimasta suoritustasosta. Matkatavaratilassa olleet tavarat saivat olla rauhassa. Vastaavanlainen tapaus oli sattunut viimeksi vuonna 1999 eli ei ihan ennennäkemätön tapaus jos kuitenkin harvinainen.
..mä seuraan suuntaa kirkkaan johtotähden
ja pyörät pyörii, päivät vierähtää
ei tärkeää se ole mä miksi lähden,
on tärkeää vain se mä miks en jää...
- Juice Leskinen: Per Vers, runoilija -

Anonymous

 • Vieras
Argentiina ja Chile
« Vastaus #19 : 11.04.2005, 23:37:09 »
Nyt on sitten ensi jouluksi varattu meno-paluu lennot Buenos Airesiin, yllättävän hyvään hintaan, vaikka joulu onkin! Tarkoituksena oli heti samaan syssyyn pyrähtää Chileen, lennot Santiagoon 150€ meno-paluu. Tarkoitus olla 6 päivää Chilessä ja 9 päivää Argentiinassa. Pari-kolme päivää kulutella Santiagossa ja tehdä lyhyt trippe jonnekin "lähistölle" (kaikki suhteellista), missä kannattaisi käydä? Argentiinassa keskitymme luultavammin BA:iin ja lyhyt trippi bussilla Iguassulle. Vähän neuvoja ja vihjeitä kehiin. Onkos Argentiinassa ja Chilessä muuten jokunlainen lähtövero lentokentillä  :shock: ?