London Stansted

 (Luettu 43558 kertaa)

nvvena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #40 : 31.05.2005, 17:20:42 »
Lainaus käyttäjältä: "haahuilija"
eli minä, vähän alle 20-v tyttö uskallan nukkua Stanstedilla "yksin", eikös niin?


Kyllä uskallat. Itse olen yhtälailla nukkunut siellä vähän alle 20-vuotiaana ja "yksin". Yllätyt kun näet miten paljon siellä on yöaikaan väkeä, jos ihmiset eivät olisi niin väsyneitä ja nukkuisi, lähtöselvitykset kiinni ja ulkona pimeää, et edes arvaisi että on yö. Kai nuo Ryanairin lennot osaksi tekee sen, että sitä väkeä on siellä niin hitosti. Monilla tulee lento myöhään illalla kentälle ja aamulla on lähtö klo 6.40 eteenpäin.

WasntMe

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 93
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #41 : 04.06.2005, 20:49:05 »
Tulipahan itsekin koettua tuo Stanstedilla nukkuminen viime kuussa. Yllättävän hyvin nukuin, varmaan noin viisi tuntia, mikä oli enemmän kuin oletin. Pienestä koosta oli apua käsinojallisilla penkeillä nukuttaessa (jos olet lyhyt, mahdut nukkumaan kyljelläsi yläkroppa yhdellä penkillä, jalat toisella, kannattaa tosin olla jokin tyynyksi kelpaava pään alle).
 Ainoa juttu oli, että paikkavalintani "ansiosta" heräsin viideltä, kun ihmisiä kerääntyi jonottamaan lähtöselvitystiskeille. Onneksi omanikin oli jo kuudelta niin ei hirveästi harmittanut. Toisaalta korvatulpat voisi olla ihan hyvä ottaa ensi kerralla mukaan.

Nappinen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #42 : 10.05.2006, 15:46:43 »
Lainaus käyttäjältä: "donostia"
Onko siinä kentän lähellä mitään näkemistä tai tekemistä? Luulen, että en muutamaksi tunniksi viitsi lähteä Lontoon keskustaan asti, sehän sijaitseekin kai lähemmäs sadan kilometrin päässä Stanstedista joten matka ei liene ihan halpa . Nähtävyden ei tarvitse varsinaisesti olla mikään perinteinen turistikohde, vaan se voi olla erikoisuus muullakin tavoin. Itä-Euroopan neuvostoslummeja voisi pitää yhtenä tällaisena esimerkkinä, jotka nähtyään osaa olla kiitollinen omasta luukustaan.


Niin, osaako kukaan sanoa tähän mittään?

Nallis03

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 643
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #43 : 11.05.2006, 17:24:30 »
No siinä on kylä nimeltä Bishops Stortford vieressä. En tiedä mitä siellä on mutta varmaan kyseessä on perusenglantilainen pikkukylä. Lisäksi kentältä on suhtnopea bussiyhteys Cambridgeen, joten sinne voisi mennä kummastelemaan yliopistokaupungin ilmapiiriä.

finn_lily

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #44 : 12.05.2006, 19:59:01 »
Tunkeudun tähän ketjuun, kun tuntuisi otsikkoon sopivan asiani.

Minkälainen on tapahtumasarja Stanstedilla Ryanairin saavuttua paikalle? En ole koskaan käynyt ulkomailla / suurella lentokentällä ja kaikki käytännön jutut hermostuttavat. Pääseekö koneelta suoraan terminaaliin, vai tarvitaanko shuttle tms? Mistä löytyy laukkuhihnat? Ihan koko ketjun voisi joku viitseliäs kertoa, kun minua huolestutta eksyminen, ihmismassat, vieras kieli. Kiitos kovasti!

Nallis03

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 643
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #45 : 12.05.2006, 20:37:24 »
Stanstedilla on semmoinen juna, mutta käsittääkseni kaikki Ryanairin koneet saapuu siihen osaan terminaalia, missä junalla ei tavritse matkustaa. Lentokentällä on sellaisia keltaisia kylttejä jossa lukee Luggage/Baggage Claim. Mene sinne. Muutkin menevät sinne. Katso televisioruudulta mistä hihnalta tavarasi löytyvät (esim Belt 1). Odota hihnan vieressä. Ryanairin ollessa kyseessä odotat kauan. Saatuasi tavarat, kävele tullin kautta ulos (valitse EU-linja, tunnistat sen EU:n lipusta).

Stansted on melko idioottivarma kenttä. Ei syytä huoleen!

finn_lily

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #46 : 13.05.2006, 11:37:25 »
Kiitos kaunis, Nallis03 :) Tuo selvensi jo paljon. Idioottivarmuus tarpeen, kun jännittää uudet tilanteet.

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #47 : 08.06.2006, 20:42:06 »
Tuolla toisessa (lukitussa) ketjussa kyseltiin mukavia kyliä lähellä Stanstedia. Ehdotan vierailua Bishop's Stortfordiin, joka mielestäni on kiva pikkukaupunki kahdeksan mailin päässä Stanstedin lentokentältä. Taksilla ainakin pääsee.
http://www.bishopsstortford-herts.co.uk/

kristian

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #48 : 14.06.2006, 01:40:10 »
Lainaus käyttäjältä: "finn_lily"
Tunkeudun tähän ketjuun, kun tuntuisi otsikkoon sopivan asiani.

Minkälainen on tapahtumasarja Stanstedilla Ryanairin saavuttua paikalle? En ole koskaan käynyt ulkomailla / suurella lentokentällä ja kaikki käytännön jutut hermostuttavat. Pääseekö koneelta suoraan terminaaliin, vai tarvitaanko shuttle tms? Mistä löytyy laukkuhihnat? Ihan koko ketjun voisi joku viitseliäs kertoa, kun minua huolestutta eksyminen, ihmismassat, vieras kieli. Kiitos kovasti!


Stansted Expressin (juna Lontoon Liverpool streetin asemalle) sivuilla on tämmönen interaktiivinen opastus.

Eli vasemmalta listasta Stansted, sitten Arrivals -> Interactive guide.
http://www.stanstedexpress.com/ ;)

Eiku harjoittelemaan.

Edit: Jahas.. kysymys olikin jo kerennyt kuukauden mädäntyä.  :oops:  Vaan eipäs informaatioarvokaan ollut kummoinen. ;)

maria12345

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Cambridge on lähellä
« Vastaus #49 : 15.06.2006, 09:13:20 »
Stanstedistä menee tavallisia junia Cambridgeen vähän yli puolessa tunnissa. Se on lähin (kiva) kaupunki. Jos on Stanstedillä yli 6 tuntia, suosittelen ehdottomasti retkeä Cambridgeen. Siellä on parikin Youth Hostelling International hostellia, joissa voi nukkua halvemmalla. Yksi on aika lähellä juna-asemaa.

Toisin kuin Stanstedin lähikylissä, jonne pääsee huonosti ja on kallista, on Cambridgessä paljon köyhiä opiskelijoita, joten palveluitakin on. Ei mikään Englannissa tosin halpaa ole.

Sitä paitsi Cambridge on Englannin 2. suurin matkailukaupunki Lontoon jälkeen. Keskiaikainen keskusta on todella kaunis, joten pikkukävelyretki on paikallaan. Yöllisillä kävelyillä kannattaa olla hieman varovainen. Cambridge voi näyttää idyllille mutta siellä on aika paljon pikkurikollisuutta ja sosiaalisia ongelmia.

Mutkia matkassa: en ole varma voiko matkalaukkuja jättää Stanstediin minnekään lokeroon. Varmaan ei. Cambridgessäkään en muista mitään rinkka/matkalaukku varastoa.

Junat menee nopeasti mutta usein junissa on jotain häikkää. Kannattaa siis olla menemättä ihan sillä viimeisellä tai ainoalla mahdollisella junalla. Aikataulut: http://www.nationalrail.co.uk/times_fares/

Bussi kulkee hitaammin mutta varmasti, paitsi ruuhka-aikaan kestää tuhottoman kauan. Bussit kulkee myös läpi koko yön n. kerran tunnissa, eli aina pääsee kentälle takaisin. Matka kestää noin 45 min. mutta bussissa on mukava nukkua, eikä matkat maksa paljoakaan.

Huom: bussin kyltissä voi lukea mitä tahansa, joskus jopa Stansted Airport mutta usein jotain muutakin, yhdessä vaiheessa bussit meni Stanstedin jälkeen Heathrowhun. Kysy siis kaikista sopivaan aikaan lähtevistä busseista meneekö ne Stanstediin.
http://www.nationalexpress.com/home/hp.cfm

Juna-asema on Cambridgessä kilsan parin päässä Cambridgen keskustasta. Sinne menee bussi tai edessä on aina takseja. Bussi-asema on ihan keskustassa.

Stansted Expressillä pääsee toki Lontooseenkin 45 minuutissa mutta tuo Cambridge optio on leppoisampi ja halvempi (bussit ja junat). Koska Cambridge on tosi pieni kaupunki (siis keskusta), pystyy siellä liikkumaan helposti  ja halvalla yölläkin taksilla tai kävellen. Hyvä taksi-firma on Panther, jonka numeron osaan vieläkin ulkoa: 01-223-715 715 (luulisin).  Jos tulet täydessä bussissa keskellä yötä ja aiot mennä taksilla, kannattaa sellainen soittaa ja varata jo bussista. Odotus taksirampilla voi tulla aika pitkäksi.

Löysin vielä tällaista infoa wiki-travelista. http://wikitravel.org/en/London#By_plane:

Sleeping in Stansted Airport. The airport's location far outside London, the high price of accommodation in the city, the fact that the Underground does not operate before 5:30 am, the fact that airport hotel rooms for under $100 per night are virtually non-existent, the large number of budget flights often departing as early as 6:00 am (when the lowest fares are available), and the fact that many budget airlines don't pay for accommodation in the event of cancellation, all contribute to the reality that an increasing number of travellers choose to spend the night in "Hotel Stansted" prior to their flight. A crowd of around 100 people (up to 400 in summer) camp in the main departure/arrivals hall every night, effectively turning it into a giant dormitory. If you decide to make Stansted Airport your domicile for a night, there are a few things to bear in mind: You should arrive early, preferrably around 10pm, and stake your territory immediately. Benches without armrests are in limited supply and fill up quickly. If you arrive later take a floor mat and sleeping bag. Sleeping on the floor is tolerated by the staff, but avoid pitching your bed in front of shops and counters. A Sleeping bag is generally recommended as the automatic doors constantly open and close as passengers arrive, and it can get chilly in winter. Safety is not a problem. The airport is miles away from any settlement and security guards overlook the open-plan building 24/7. Ear plugs and eye covers are a must, as the cleaning staff are noisy and shop assistants start arriving at 4am to open shutters. At least one cafe is open all night, offering snacks and hot drinks. Toilets remain open and are normally in good condition.

Elliz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #50 : 21.06.2006, 16:08:07 »
Kyllä siellä oli leftluggage, tosin maksoi ihan kohtuullisesti. Kahvila oli läpi yön auki, jos sitä joku pohti. Sakkia oli kivasti, ihan turvallinen ja vilkas meininki yölläkin. Kyllä siellä näin nuorena naisenakin kelpasi olla, ei onkelmia!

annipurna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • http://nomadin.vuodatus.net
  • Sähköposti
London Stansted
« Vastaus #51 : 07.07.2006, 00:12:46 »
heh tulipahan sitten vietettya aikaa sitten stanstedillä. ja olipahan hauskaa. katsottiin saksa-italia matsia pubissa ja sitten juhlittiin italialaisten kanssa heidan voittoaan. nukkuminen onnistui ok, vaikka olikin tupaten taynna, tuntui kaikille loytyneen joku nurkka missa levähtää.  kahvila oli auki lapi yön ja muutenkin paikat auki melko myöhään ja aukesivat taas aamulla aikaisin. kaikki check init ja turvatarkastukset sujuivat sutjakkaan väkimäärästa huolimatta....

ehdottomasti toimiva lentokentta. eli en pelkaa toista kertaa menna.

ja se terravision bussi on lämpimästi suositeltava. liverpool streetin juna-aseman vieressa on pysäkki josta kyyti stanstedille 7 puntaa. itse sain ihan privaatti kuljetuksen kun ei siihen kellon aikaan ollut kukaan menossa. ilmastoitu bussi ja italialainen kuski joka jännitti pian alkavaa pelia.
..asemalla kaikuivat, kuulutukset. kutsuna jota pakoon ei paase. nouset kyytiin kerran, oot kyydissa aina....om shanti.

http://nomadin.vuodatus.net

ellina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 743
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #52 : 07.07.2006, 15:42:55 »
Ma olin viime lauantain ja sunnuntain valisen yon Stanstedin kentalla. Ihan turvalliselta tuntui. Oli kylla karmea yo ja kylmakin. Nukahdin hetkeksi epamukavalle penkille epamukavaan asentoon ja sain sen seurauksena kauhean niska- ja paansaryn seuraavaksi paivaksi. Corkin lennolle aukesi lahtoselvitys jo neljan jalkeen aamulla, joten ei ollut pitka yo. Olin kentalla jotain 6 tuntia.

GOzou

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #53 : 12.11.2006, 16:03:35 »
Itselläni olisi sellainen ongelma, että saavun 19 aikaan illalla Stanstedille ja vaihtoaikaa koneen laskeutumisesta seuraavan check-in:n sulkeutumiseen jää 1h 45min. Varasin liput ennen kuin tuli tietoon nämä tiukemmat turvamääräykset ja kysyisin viisaammilta ja Stanstedin kautta lentäneiltä, riittääkö tämä 1h 45min? Stanstedille saavun blue1:lla ja jatkan matkaa Easyjetillä UK:n sisällä.

Fawlia

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #54 : 13.11.2006, 18:19:33 »
Kyllä minusta 1 h 45 min ajassa ehdit hyvin check-in tiskille. Turvatarkastushan on vasta sen jälkeen ja koneesta poistuttaessa ei mitään ihmeempiä turvatarkastuksia ole, laukun metsästystä ja passin tarkastus vain.

Eri asia sitten tietysti, jos ensimmäinen lentosi on myöhässä esimerkiksi tunnin tms.

Shanessa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • MSN Messenger - angels_wont_lie@hotmail.com
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #55 : 13.11.2006, 18:52:28 »
Hmm. Joku mainitsi tuosta Stanstedin interactive guidesta...
Siinä näytettiin, että Liverpool Streetille menevään junaan voi ostaa lipun automaatista, joka kuitenkin toimi luottokortilla. Kai siellä jossain myydään lippuja, jotka voi maksaa käteisellä??
ydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään.

Tijeros

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #56 : 30.11.2006, 13:31:38 »
Stanstedilta keskustaan makso 8 puntaa bussimaksu keskustaan. Bussi pysähtyy Liverpool Streetilla ja Victorialla. Myös National Express (eikumikäseoli) menee koko ajan sinne keskustaan. Just for ur information. :)  
Stanstedilla pitäs kyl alkaa vuokraan vaikka patjoja väsyneille kulkijoille. :) Siinä pisnesidea jollekki. koju vaan pystyyn ja menekki on taattua.
Pitää liikkua ettei tule kylmä.

mangostan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #57 : 09.12.2006, 20:21:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Shanessa"
Hmm. Joku mainitsi tuosta Stanstedin interactive guidesta...
Siinä näytettiin, että Liverpool Streetille menevään junaan voi ostaa lipun automaatista, joka kuitenkin toimi luottokortilla. Kai siellä jossain myydään lippuja, jotka voi maksaa käteisellä??


Voi maksaa käteisellä ainakin lipunmyyntitiskillä. Tuloaulassa myydään lippuja, samoin alakerrassa, missä junalaituritkin sijaitsevat.

Storm

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
London Stansted
« Vastaus #58 : 14.04.2007, 02:52:33 »
Laitan tämän nyt tänne, kun en viitsi uutta ketjua tehdä aiheesta.
Stanstedistä pääsee siis 7.6.2007 lähtien myös Easybus:lla keskustaan alkaen £2/suunta (!). http://www.easybus.co.uk

Urho_Kekkonen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 554
  • Profiili
  • Kuvia
  • Sähköposti
London Stansted
« Vastaus #59 : 16.04.2007, 15:09:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Tuolla toisessa (lukitussa) ketjussa kyseltiin mukavia kyliä lähellä Stanstedia. Ehdotan vierailua Bishop's Stortfordiin, joka mielestäni on kiva pikkukaupunki kahdeksan mailin päässä Stanstedin lentokentältä. Taksilla ainakin pääsee.
http://www.bishopsstortford-herts.co.uk/


Kannatettu. Itse mätänin joulukuisella Itävallan-matkallani 7 tuntia Stanstedilla mennessä, ja päätin että paluumatkalla en moiseen kiirastuleen enää hankkiudu.

Kävin siis Bishop's Stortfordissa (junalippu muistaakseni 3,60 puntaa, junamatka 8 minuuttia/suunta) ja kävin pubilounaalla (jotain 5 puntaa). B's S'fordissa on varsin komean näköinen kirkko (varmaankin se "Bishop's" tulee juuri siitä), mutta näin sen vain ulkoapäin kun siellä oli häät tjsp. Muuta erityisen kiinnostavaa siellä ei näyttänyt olevan. Voi siellä ollakin, en vain nähnyt. Kyseessä ei ollut elämää suurempi kokemus, mutta paljon miellyttävämpi iltapäivä kuin lentokentällä olisi ollut.

Suosittelen kaikille ehdottomasti koneenvaihtoajan viettämistä Bishop's Stortfordissa tai missä tahansa muussa todellisessa paikassa Stanstedin sijasta.
http://ihmeellisiaasioita.blogspot.fi/

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen.
-Ääntenlaskija 1956