Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia

 (Luettu 17843 kertaa)

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #20 : 04.02.2005, 13:18:45 »
>Jos tarkastellaan puhtaasti ihmisoikeuksien ja ilmaisunvapauden perusteella USA:a, niin Yhdysvallat on tällä hetkellä koko maailman pahimpien ihmisoikeusrikkojien listan kärjessä. Mm. suurin osa maailman alaikäisten lasten laillisista teloituksista tapahtuu jenkkilässä. Ja sitten on vielä Patriot Act?

Jotain rajaa...>

Mikähän tuollainen lista on ja kuka sitä pitää?

Kenen mielestä alaikäisten teloitus on ihmisoikeusrikkomus? Kuolemanrangaistuksesta voidaan olla montaa mieltä, mutta kansalaisten itse valitsemat päättäjät ovat päättäneet, että näin toimitaan. Kyllä Suomessakin alaikäinen saa murhasta "elinkautisen", joka on meillä maksimirangaistus.

Kun puhutaan käytännön ilmaisuvapaudesta ja yksilönvapauksista Suomessa on paljon puutteita verrattuna USA:aan.

Muutamia esimerkkejä:

Suomessa:

- Mediassa vallitsee itsesensuuri, media välttelee valtion ja hallituksen arvostelua kuin ruttoa. Eriäviä mielipiteitä omaavien ihmisten on mahdotonta saada ääntään kuuluviin.

- Valtion pyrkii kontrolloimaan ihmisten elämää mahdollisimman paljon.

- Poliisilla on käytännössä rajattomat valtuudet. He voivat tunkeutua halutessaan ihmisten koteihin. Puhelinkuuntelu on myöskin käytännössä täysin vapaata. Poliisi voi hankkia todistusaineistoa haluamillaan keinoilla, eikä sitä mitätöidä, vaikka se olisi laittomasti hankittua. Poliisia valvoo poliisi itse.

USA:ssa

- Media on kriittistä, eikä se sensuroi itseään. Kaikista asioista voidaan keskustella, ja valtionjohtoa arvostellaan hyvin kärkkäästi. Median omistuspohja on laajempi kuin Suomessa.

- Valtio kontrolloi ihmisten elämää paljon vähemmän kuin Suomessa, tosin vasemmisto pyrkii sitä lisäämään.

- Poliisilla on melko rajatut valtuudet. Esim. kotietsintöihin ja puhelinkuunteluun tarvitaan tuomioistuimen päätös. Poliisi ei voi hankkia todistusaineistoa laittomin keinoin. Poliisi ei valvo itse itseään.

Nämä ovat siis asioita, jotka käytännön tasolla vaikuttavat tavallisen ihmisen elämään.

tico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 223
  • Profiili
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #21 : 04.02.2005, 13:30:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Swingbream"
Lainaus käyttäjältä: "tico"
Mielenkiinnolla odotamme kuka seuraavaksi vapaista medioista SanomaWSOY:n ikeen alle.


Kuka viimeksi?


Valitse naista, toinen toteutunut jo, toinen toteutuu kohta:

SanomaWSOY ostaa Venäjän johtavan aikakauslehtikustantajan, Independent Median [19.1.2005 12:15]
 
Sanoma Magazines International laajenee Serbia ja Montenegroon [22.12.2004 16:00]

Edelleenkaan en pida Amerikkalaisen median itsekritiikin puutteesta tai siita etteivat lukijat kykeke muodostamaan kriittista suhtautumista median tarjoamiin mielikuviin, aivan samalla tavalla en edelleenkaan pida ajatuksesta etta kotiovella ollaan menossa aivan samaan suuntaan. Jollain tavalla pidan kuitenkin Eurooppalaisen median tapahtumia ensisijaisena.

Rzeczpospolitaa ette saa! :)
Mirrors and copulation are obscene, for they increase the numbers of mankind." -- Borges

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Oma vastineeni
« Vastaus #22 : 04.02.2005, 13:55:57 »
>>Mikähän tuollainen lista on ja kuka sitä pitää? >>

YK:lla, Amnesty Internationalilla ja Human Rights Watchilla on kaikilla se. Alla raportti USA:n nykyisestä ihmisoikeustilanteesta (en löytänyt tämän vuoden raporttia online-versiona).

http://web.amnesty.org/web/ar2002.nsf/amr/usa!Open

>>Kenen mielestä alaikäisten teloitus on ihmisoikeusrikkomus? >>

YK:n kansainvälinen ihmisoikeussopimus:
http://www.amnesty.fi/history/lapset.htm

>>Suomessa:

>>- Mediassa vallitsee itsesensuuri, media valttelee valtion ja hallituksen arvostelua kuin ruttoa. Eriäviä mielipiteitä omaavien ihmisten on mahdotonta saada ääntään kuuluviin. >>

Ei eroa USA:n mediasta millään lailla, mutta esiintyy pienemmässä mittakaavassa.

>>- Valtion pyrkii kontrolloimaan ihmisten elämää mahdollisimman paljon. >>

Ei eroa USA:sta millään lailla.

>>- Poliisilla on käytännössä rajattomat valtuudet. He voivat tunkeutua halutessaan ihmisten koteihin. Puhelinkuuntelu on myöskin käytännössä täysin vapaata. Poliisi voi hankkia todistusaineistoa haluamillaan keinoilla, eikä sitä mitätöidä, vaikka se olisi laittomasti hankittua. Poliisia valvoo poliisi itse. >>

Ja Patriot Act ei sitten ole salakuuntelua? Patriot Actissa voidaan vakoilla ihan mitä tahansa ja ketä tahansa ja monia vangitaan kuulusteluihin koska heidän epäillään olevan yhteydessä terroristeihin – vaikka olisivat vain tavallinen keskilännen pariskunta, joka kritisoi ääneen Bushia.

Poliisia valvoo Suomessa poliisi itse, sekä eduskunnan oikeusasiamies, joka ei tosin ehdi tutkia kaikkia kanteluja. Tämä on ongelma Suomessakin, mutta vielä enemmän USA:ssa, jossa poliisit ja vanginvartijat toimivat täysin vailla valvontaa ja usein jopa esimiehetkin osallistuvat vääryyksiin. Se, että poliisi ei virallisesti valvo itseään Yhdysvalloissa ei valitettavasti ole osoittautunut tehokkaaksi ihmisoikeusloukkausten minimoimiseksi.

Yhdysvaltojen yksi suuri ihmisoikeuskysymys onkin nimenomaan poliisien ja vanginvartijoisen toiminta.

>>USA:ssa

>>- Media on kriittistä, eikä se sensuroi itseään. Kaikista asioista voidaan keskustella, ja valtionjohtoa arvostellaan hyvin kärkkäästi. Median omistuspohja on laajempi kuin Suomessa. >>

Media sensuroi itseään todellakin. Esim Fox Newsin tj on kieltänyt alaisiaan kritisoimasta republikaaneja ja livehaastattelut uutisissa katkaistaan heti jos haastateltava menee liian pitkälle. Jos olet katsonut tv:tä, olet varmasti havainnut tämän. Alaisia myös erotetaan, jos he eivät suostu johdon vaatimuksiin. USA:n media muistuttaa yhä enemmän kommunistipropagandaa. Ihme ettet ole huomannut.

Alla pari kiinnostavaa artikkelia:

http://baltimorechronicle.com/052704FreeSpeechZones.shtml
http://www.freeexpression.org/patriotstmt.htm

>>- Valtio kontrolloi ihmisten elämää paljon vähemmän kuin Suomessa. >>

Millä perustein? Minusta näyttää siltä, että USA kontrolloi pelottavan paljon tietyillä elämän alueilla. Ei niin ettei Suomen valtio kontrolloisi kansalaisiaan, mutta se ei vähennä USA:n rikkomusten painoarvoa millään lailla. Ihmisoikeusloukkaus on loukkaus tapahtui missä maassa tahansa.

Suomen suurin ihmisoikeusloukkaus on totaalikieltäytyjien ja turvapaikanhakijoiden kohtelu. USA:lla on kontollaan lähes kaikki mahdolliset ihmisoikeusloukkaukset, jopa kansanmurha.

>>- Poliisilla on melko rajatut valtuudet. Esim. kotietsintöihin ja puhelinkuunteluun tarvitaan tuomioistuimen päätös. Poliisi ei voi hankkia todistusaineistoa laittomin keinoin. Poliisi ei valvo itse itseään. >>

Mutta vankien kiduttamista, kaduilla käytävää “puhdistusta” ja mustien syrjintäähän ei tietenkään lasketa ihmisoikeusloukkauksiksi. You’re missing the point. Byrokratia joka USA:n poliisivoimien toimintaa valvoo, ei ulotu sille tasolle missä ne suurimmat ongelmat ovat. Ja tätä pitäisi muuttaa.

Pintaa syvemmältä löytyy ehkä jotain joka pelottaa, mutta sinne katsominen kasvattaa.

 8)

Edit: Lisäys
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #23 : 04.02.2005, 14:29:35 »
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Suomen suurin ihmisoikeusloukkaus on totaalikieltäytyjien ja turvapaikanhakijoiden kohtelu.


Hymy huulessa olen seurannut teidän hyvä USA vs. paha USA -keskustelua, josta ei sen enempää, mutta tähän on jo pakko jotain sanoa: kerrohan BlueZ, mitä ihmisoikeutta loukkaavaa on siinä, että maanpetturit laitetaan linnaan? Tai että elintasopakolaisia ei Suomenmaahan päästetä helpolla?

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #24 : 04.02.2005, 14:46:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Suomen suurin ihmisoikeusloukkaus on totaalikieltäytyjien ja turvapaikanhakijoiden kohtelu.


Hymy huulessa olen seurannut teidän hyvä USA vs. paha USA -keskustelua, josta ei sen enempää, mutta tähän on jo pakko jotain sanoa: kerrohan BlueZ, mitä ihmisoikeutta loukkaavaa on siinä, että maanpetturit laitetaan linnaan? Tai että elintasopakolaisia ei Suomenmaahan päästetä helpolla?


Tästä taidettiin keskustella jo eri topicissa. Ihmisoikeuksista ei ole sen pätevämpiä määritelmiä kuin YK:n. Amnesty on puolueeton järjestö, ja se on adoptoinut myös suomalaisia mielipidevangeiksi.

Esittänet tähän jonkun puolueettoman tahon mielipiteen siitä, että Suomen asevelvollisuusjärjestelmä ei ole syrjivä? Jos kuulut väärään uskontoon tai sukupuoleen, rangaistusmittainen sivari tai linna odottaa. Mielestäni ei ole maanpetturuutta kieltäytyä syrjivistä käskyistä. Sinun mielestäsi on ok, että jos et satu olemaan nainen, jehovan todistaja tai ahvenanmaalainen, sinulta edellytetään ihan muuta kuin muilta?

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #25 : 04.02.2005, 15:09:07 »
>>tähän jonkun puolueettoman tahon mielipiteen siitä, että Suomen asevelvollisuusjärjestelmä ei ole syrjivä? Jos kuulut väärään uskontoon tai sukupuoleen, rangaistusmittainen sivari tai linna odottaa. Mielestäni ei ole maanpetturuutta kieltäytyä syrjivistä käskyistä. Sinun mielestäsi on ok, että jos et satu olemaan nainen, jehovan todistaja tai ahvenanmaalainen, sinulta edellytetään ihan muuta kuin muilta?>>

Siviilipalvelus on pidempi, jos se lasketaan päivissä. Todellisuus on kuitenkin se, että puolustusvoimissa palvelusaika on 24 tuntia vuorokaudessa, kun se siviilipalveluksessa on 8 tuntia, eli normaali työpäivä. Jos laskemme tehdyt työtunnit on siviilipalvelus itseasiassa lyhyempi, kuin keskimääräin palvelus puolustusvoimissa.

Toki siviilipalvelus voisi olla lyhyempi, jos työpäivät olisivat vastaavasti pidempiä.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #26 : 04.02.2005, 15:11:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Mora"

Siviilipalvelus on pidempi, jos se lasketaan päivissä. Todellisuus on kuitenkin se, että puolustusvoimissa palvelusaika on 24 tuntia vuorokaudessa, kun se siviilipalveluksessa on 8 tuntia eli normaali työpäivä. Jos laskemme tehdyt työtunnit on siviilipalvelus itseasiassa lyhyempi, kuin keskimääräin palvelus puolustusvoimissa.

Toki siviilipalvelus voisi olla puolet lyhyempi, jos työpäivät olisi tuplasti pidempiä.


Jaa, ihme että kaikki armeijassa olleet kaverit nimen omaan valittelivat luppoajan määrää..  Itse olin sivarissa 500km päästä kotoa, ja olin sidottu sinne pari viikkoa kerrallaan. Eli taatusti se vei aikaani enemmän kuin armeija olisi vienyt.

Miksi Amnesty pitää siviilipalveluksen kestoa syrjivänä? Sinun kiusaksesi?

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #27 : 04.02.2005, 15:14:01 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Mielestäni ei ole maanpetturuutta kieltäytyä syrjivistä käskyistä.

Mistä syrjivistä käskyistä?

Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Sinun mielestäsi on ok, että jos et satu olemaan nainen, jehovan todistaja tai ahvenanmaalainen, sinulta edellytetään ihan muuta kuin muilta?

Sitä kutsutaan nimellä suomalaisen miehen velvollisuus. Sinä et ko. aiheesta liene koskaan kuullutkaan?

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #28 : 04.02.2005, 15:17:37 »
Oli siellä luppoaikaa tai ei, olet kuitenkin kokoajan palveluksessa, etkä ole vapaa poistumaan tai tekemään mitä haluat. Odottelu on muuten paljon vittumaisempaa kuin tekeminen.

Amnesty on yksi järjestö miljoonien muiden joukossa. Se ei ole mikään maailman ylin auktoriteetti.

Kuten sanoin, jos päivät olisivat siviilipalveluksessa yhtä pitkiä kuin puolustusvoimissa, voisi palvelusajan pituus olla sama. Tasa-arvoista, eikö vain?

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #29 : 04.02.2005, 15:17:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Hymy huulessa olen seurannut teidän hyvä USA vs. paha USA -keskustelua, josta ei sen enempää, mutta tähän on jo pakko jotain sanoa: kerrohan BlueZ, mitä ihmisoikeutta loukkaavaa on siinä, että maanpetturit laitetaan linnaan? Tai että elintasopakolaisia ei Suomenmaahan päästetä helpolla?


Ilomielin  :)  Vaikka olen yllättynyt käyttämästäsi ilmaisusta "maanpetturit".

Varusmiespalvelun kesto on 6kk. Siviilipalvelus 9kk, joka on rangaistusluontoinen tapa kohdella osittaiskieltäytyjiä. Totaalikieltäytyjät, nämä henkeen ja vereen väkivaltaa vihaavat saavat vankeusrangaistuksen vakaumuksensa takia. Samaan aikaan esim. Jehovan todistajat uskonnonvapauden nimissä saavat kieltäytyä aseista ilman vankeusrangaistusta. On siis kyse yhden perustavan ihmisoikeuden, ilmaisun- ja mielipiteenvapauden, sekä aatteenvapauden rikkomista vangita ihminen.

http://www.aseistakieltaytyjaliitto.fi/lt/t051200.htm
http://web.amnesty.org/report2003/fin-summary-eng

On valtioita, joissa asevelvollisuutta ei ole, vaan se on vapaaehtoinen. Näissä maissa ei olla havaittu maanpuolustuksen heikentymistä, erityisesti palkkasotilaille tämä houkuttelee helpommin motivoituneita armeijan kävijöitä kuin suomalainen tapa repiä väkisin armeijaan sellainen, joka ei sinne soveltuisi kuitenkaan.

Itse suosittelen armeijaa miehille, mutta en tahdo tehdä sitä pakottamalla. Tahtoisin asevelvollisuuden vapaaehtoiseksi, jotta armeijaan saataisiin ne aidosti motivoituneet, kiinnostuneet ja pärjäävät yksilöt. Siviilipalvelus on hyvä vaihtoehto, mutta se ei saa olla rangaistusluontoinen. Sen tulisi olla vaihtoehto.

Joka tapauksessa tällä hetkellä aseistakieltäytyjiä kohdellaan mielipidevankeina ja asiaan pitäisi saada muutos.

Elintasopakolaisista:

Itse olen joutunut erinäisistä mainitsemattomista syistä näkemään jo jonkin verran Suomen pakolaispolitiikkaa. Turvapaikkaa kipeästi tarvitsevat palautetaan kotimaahansa, missä heillä on vaara joutua kidutetuiksi, vainotuiksi ja tapetuiksi. Tämä on jopa omaa Ulkomaalaislakiamme vastaan, mutta sitä rikotaan silti jatkuvasti, monissa eri yhteyksissä.

Lisäksi turvapaikanhakijoiden olot vastaanottokeskuksissa ovat jopa omaa vankilaamme pahemmat. On raportoitu pahoinpitelyjä ja syrjintää työntekijöiden puolelta. Laitoksissa hygieenisyys ei ole parhaimmillaan ja silti siellä pidetään pieniä lapsiakin. Yöt nukutaan selleissä.

Byrokratia toimii hitaasti, niinkin hitaasti että osa hakijoista tekee itsemurhan päästäkseen kärsimyksistään. Hakija joutuu odottamaan jopa vuosia kurjissa oloissa täysin vieraassa maassa ja usein erillään perheenjäsenistään - jonka jälkeen hänet palautetaan kotimaahansa tai kierrätetään muissa Euroopan maissa.

Turvapaikanhakuprosessi tällä hetkellä on halventava. Äitejä, isiä ja lapsia istutetaan huonoissa oloissa ilman kunnollista vaatetusta ensipäivinään - vaikka Suomessa paukkuu pakkanen. He eivät aina pääse pois keskuksesta edes lyhyeksi ajaksi, vaan viettävät aikaa kuin vangit sellissään. Heidät eristetään yhteiskunnasta, johon heitä pitäisi sopeuttaa. Heitä kierrätetään ympäri Euroopan maita kuin roskia, jotka kuitenkin palautetaan kotiin. Kotimaassa uhkaa nälänhätä, sota, kurjuus ja köyhyys. Tähän päälle vielä sotilaiden suorittamat raiskaukset ja lapsikauppa, lapsisotilaiden värvääminen tai yksinkertainen sadistinen joukkomurha. Tällaiseen paikkaan monet heistä palautetaan.

Suomella pakolaiskiintiö on pieni, Ruotsilla se on jopa kaksinkertainen mutta sekin pieni. Pientä kiintiötä perustellaan usein työttömyydellä etenkin kansalaisten taholta, mutta perustelut ovat heikot: suurempi osa maahanmuuttajista työllistyy kuin suomalaisista, ja ulkomainen työvoima on tällä hetkellä hyvinkin tervetullutta.

Sen vielä tarkennan, että kaikki turvapaikanhakijat eivät tule oloista, jotka Ulkomaalaislain mukaan oikeuttaisivat turvapaikanhakuun. Osalla on hyvinkin hyvä mahdollisuus selvitä hengissä ja koskemattomana kotimaassaan. Mutta kyse on vain osasta. Somaliasta, Sudanista, Kongosta... monista maista tulevat turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat kipeästi vailla turvaa ja ihmisoikeuksia. Ja mitä Suomi tekee? Nakkelee niskojaan ja kohauttaa olkiaan.

http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/pakjaulk/kenial.html
http://www.ihmisoikeudet.net/Meillajamuualla/mejamuut_1_10_a.html

Tiivistelmä: Suomi rikkoo omaa Ulkomaalaislakiaan usein turvapaikanhakuprosesseissa. Turvapaikanhakijoiden olot eivät ole ihmisoikeussopimusten mukaisia, tai sitten ne heiluvat juuri siinä raja-alueella, veteen piirretyllä viivalla. Suomalaiset itse ovat yhä yllättävän ahdasmielisiä ja negatiivisia mitä tulee afrikkalaisiin turvapaikanhakijoihin.

Eräs tapaamani turvapaikanhakija ilmaisi asian näin: "Suomi ei ole kylmä vain ilmastoltaan, kylmyys on myös itse kansalaisissa."
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #30 : 04.02.2005, 15:24:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Mora"
Amnesty on yksi järjestö miljoonien muiden joukossa. Se ei ole mikään maailman ylin auktoriteetti.quote]

Vihamielisyytesi kummastuttaa, puolueettomiahan tässä pitäisi olla?  :shock:

Amnesty on yksi järjestö muiden joukossa, mutta se on puolueeton, jonka takia se ei ole sama asia kuin useimmat kansalais- tai poliittiset järjestöt. Amnesty ei ota kantaa poliittisesti, mutta vaatii kaikkia valtiomuotoja hyväksymään YK:n ihmisoikeusjulistuksen - ja toteuttamaan sitä.

Amnesty, Human Rights Watch... mitä niitä onkaan, nojaavat YK:hn, joka on itsekin järjestö. Tällä hetkellä YK on myös se ylin auktoriteetti. Amnesty ei julkaise tietoja, jotka ovat ristiriidassa YK:n tutkimusten kanssa, ja yhteistyö YK:n kanssa on jokapäiväistä. Oma Ulkoministeriömme nojautuu ensi sijassa Amnestyyn, jos heillä on ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.

Tarja Halonen on muuten Amnestyn jäsen  :D
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #31 : 04.02.2005, 15:27:34 »
>>Varusmiespalvelun kesto on 6kk. Siviilipalvelus 9kk, joka on rangaistusluontoinen tapa kohdella osittaiskieltäytyjiä. Totaalikieltäytyjät, nämä henkeen ja vereen väkivaltaa vihaavat saavat vankeusrangaistuksen vakaumuksensa takia. Samaan aikaan esim. Jehovan todistajat uskonnonvapauden nimissä saavat kieltäytyä aseista ilman vankeusrangaistusta. On siis kyse yhden perustavan ihmisoikeuden, ilmaisun- ja mielipiteenvapauden, sekä aatteenvapauden rikkomista vangita ihminen. >>

Varusmiespalvelun keskimääräinen kesto ei ole todellakaan 6kk, joka on lyhin mahdollinen palvelusaika. Keskiarvo lienee noin 9kk. Niinkuin jo aiemmin selitin, 9kk siviilipalveluksessa on tavallisesti huomattavasti vähemmän palvelustunteja. Siinä vaiheessa kun siviilipalveluksessa on samanlainen kuri, asuinolot, palvelustunnit, ja palvelusaika ovat asevelvollisuuden ja siviilipalveluksen suorittajat tasvertaisessa asemassa.

Minä en ymmärrä mitä tekemistä PUOLUSTUSVOIMILLA on väkivallan kanssa. Jos joku ajattelee toisin, hän voi valita aseettoman palveluksen, siviilipalveluksen, tai vankilan. Ainoa asia, jota pidän nykysysteemissä vääränä on uskonnon perusteella myönnettävä  vapautus.

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #32 : 04.02.2005, 15:29:09 »
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Totaalikieltäytyjät, nämä henkeen ja vereen väkivaltaa vihaavat saavat vankeusrangaistuksen vakaumuksensa takia.

 :lol:  :lol:  :lol:
...henkeen ja vereen.... Uskotko itsekin tuohon?

Miksi jauhat siviilipalveluksesta, siitä on keskusteltu useissa aikaisemmissa ketjuissa, samaten linkittämäsi järjestöjen sivut ovat mitä ovat, henkilökohtaisesti en voisi vähempää arvostaa kumpaakaan niistä.

Pakolaisten ottaminen tiettyyn rajaan asti on mielestäni ok, mutta perusteet millä heitä maahan otetaan on syytä tutkia tarkasti, muuten on edessä ruotsalaismallinen ongelma.

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #33 : 04.02.2005, 15:30:41 »
>>Vihamielisyytesi kummastuttaa, puolueettomiahan tässä pitäisi olla?  :shock:

Tarja Halonen on muuten Amnestyn jäsen  :D>>

Minulla ei ole mitään Amnestyä vastaan. Haloskan tai kenen tahansa poliitikon pitää mielestäni saada kuulua mihin järjestöön he ikinä haluavat.

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #34 : 04.02.2005, 15:38:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
[...henkeen ja vereen.... Uskotko itsekin tuohon?


Se nyt olikin vähän korniksi tarkoitettu ilmaisu  :D  Mutta se ei muuta tosiseikkaa, että heillä on yhtäläinen oikeus korostaa aatettaan kuin Jehovan todistajillakin.

Ja jos ajattelet että kaikki ovat vain saamattomia, niin eivät todellakaan kaikki. Ehkä jotkut. Mutta osa menee mieluummin vankilaan ja ottaa sen merkinnän tietoihinsa kuin rikkoo aatettaan.

Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Miksi jauhat siviilipalveluksesta, siitä on keskusteltu useissa aikaisemmissa ketjuissa, samaten linkittämäsi järjestöjen sivut ovat mitä ovat, henkilökohtaisesti en voisi vähempää arvostaa kumpaakaan niistä.


Ei niitä järjestöjä tarvitse arvostaa jos ei tahdo, mutta ei se sodi argumentteja vastaan  :shock:  Tosin sivaripalveluksesta voi jokainen olla mitä mieltä haluaa, mutta totaalikieltäytyjien kohtelu on mielestäni väärin.

Ja on vähän ylimielistä halveksia järjestöä, joka puolustaa sinunkin oikeuksiasi  :?  

Kovin on negatiivista porukkaa liikkeellä  :shock:  Missä on usko, toivo ja rakkaus?  :wink:
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

tico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 223
  • Profiili
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #35 : 04.02.2005, 15:50:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Mora"
>Varusmiespalvelun keskimääräinen kesto ei ole todellakaan 6kk, joka on lyhin mahdollinen palvelusaika. Keskiarvo lienee noin 9kk. Niinkuin jo aiemmin selitin, 9kk siviilipalveluksessa on tavallisesti huomattavasti vähemmän palvelustunteja. Siinä vaiheessa kun siviilipalveluksessa on samanlainen kuri, asuinolot, palvelustunnit, ja palvelusaika ovat asevelvollisuuden ja siviilipalveluksen suorittajat tasvertaisessa asemassa.

Minä en ymmärrä mitä tekemistä PUOLUSTUSVOIMILLA on väkivallan kanssa. Jos joku ajattelee toisin, hän voi valita aseettoman palveluksen, siviilipalveluksen, tai vankilan. Ainoa asia, jota pidän nykysysteemissä vääränä on uskonnon perusteella myönnettävä  vapautus.


Heh. Sivari sopivan mittainen? No joo, miten sen nyt ottaa, osa sivareidenkin ajasta kylla on sellaista 24h paikassa kiinni olemista, mahdollisuudet poistua ovat taysin olemattomat. Jopa silloin kun on ns. "vapaalla". Tama tietysti vaihtelee paikan mukaan. Kuinkahan prosenttia suoritetusta varusmiespalveluksesta on lahempana 6kk kuin 9kk, olettaen etta siella haluaa kayttaa aikaa minimin. Siviilipalveluksessahan *lyhin* mahdollinen aika on 9kk.

"Puolustusvoimat" on sotilaskoneisto, suunniteltu eliminoimaan maan rajojen yli vakivalloin tunkeutuva "vihollinen". Jollakin on nyt kasittamaton tarve tehda mustasta valkoista vaittamalla etta "puolustusvoimilla" ei ole mitaan tekemista vakivallan kanssa. Se on kuule ihan sama vetaisetko nyrkilla Ruotsalaista skinnaria naamaan vai ajaako puolustusvoimat panssarivaunulla Virolaisen sotilaan yli taistelukentalla. Ai, miksi ei venalaisen? No eihan silla pitanyt olla mitaan valia mista se "vihollinen" hyokkaa.

Talla hetkella sita "puolustusvoimien" toimenkuvaa laajennetaan siten etta voidaan toimia vakivaltakoneistona myos maan rajojen ulkopuolella (nahdakseni kasite "puolustusvoimat" ei tassa kohdin ole enaa voimassa vaan pitaisikin puhua armeijasta) "puolustamassa" - no, mita ikina.

Ainoa merkittava ero "puolustusvoimilla" ja "armeijalla" on se, etta jakimmainen voi olla ja usein onkin aktiivinen. Kylla sita ruumiita tulee molempien kasittelyssa ja keinot ovat aivan samat.
Mirrors and copulation are obscene, for they increase the numbers of mankind." -- Borges

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #36 : 04.02.2005, 16:02:24 »
>>Heh. Sivari sopivan mittainen? No joo, miten sen nyt ottaa, osa sivareidenkin ajasta kylla on sellaista 24h paikassa kiinni olemista, mahdollisuudet poistua ovat taysin olemattomat. Jopa silloin kun on ns. "vapaalla". Tama tietysti vaihtelee paikan mukaan. Kuinkahan prosenttia suoritetusta varusmiespalveluksesta on lahempana 6kk kuin 9kk, olettaen etta siella haluaa kayttaa aikaa minimin. Siviilipalveluksessahan *lyhin* mahdollinen aika on 9kk.>>

Alle 25% saapumiserästä "pääsee" 6kk:lla. Muistelen keskiarvon olevan n. 9kk. Kuten sanoin, pitäisi palvelustunteja olla molemmissa vaihtoehdoissa samanlainen määrä. Mikäli palvelustunteja on siviilipalveluksessa enemmän tai vähemmän, ei minulla ole mitään sitä vastaan, että sen kesto viilataan aspalvelusta vastaavaksi. Luulen kuitenkin, että keskimääräinen siviilipalveluaika olisi siltikin asepalvelusta pidempi.

Mitä tulee väkivaltaan, ilmaisin vain oman mielipiteeni asiasta. Minä en näe maani puolustamiseen tarvittavaa voimankäyttöä pahana, enkä koe sitä väkivaltana. Kaikkilla on toki oikeus mielipiteisiinsä ja valintoihinsa.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Yhdysvaltain nuorista tulossa vanhoillisempia
« Vastaus #37 : 04.02.2005, 16:06:33 »
Mistä tuo 9kk on tullut, siviilipalveluksen ainoa mahdollinen kesto on 13 kk

Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Mielestäni ei ole maanpetturuutta kieltäytyä syrjivistä käskyistä.


Mistä syrjivistä käskyistä?


Asevelvollisuus on syrjintää sukupuolen, uskonnon ja asuinpaikan perusteella. Velvollisuus ei koske naisia, jehovan todistajia eikä ahvenanmaalaisia.

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #38 : 04.02.2005, 16:06:33 »
Tämä on kieltämättä mielenkiintoinen keskustelu. Ja ainakin mun mielestä BlueZ on esittänyt varsin hyviä, selkeitä faktoja ja perusteluja.
  Eikä tässä kai ole kyse kiistelystä onko USA "hyvä" vaiko "paha".
Eihän mikään maa ole yksioikoisesti kumpaakaan, mutta hallitusten ja systeemien toimintaa on lupa arvostella.  
 Noam Chomskyn, William Blumin ("Roistovaltio") ja miksei vaikkapa Michael Mooren kirjat antavat ihan mukavasti tietoja ja ajattelemisen aihetta "maailman johtavasta demokratiasta".

Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
mutta tähän on jo pakko jotain sanoa: kerrohan BlueZ, mitä ihmisoikeutta loukkaavaa on siinä, että maanpetturit laitetaan linnaan?

Ilomielin  :)  Vaikka olen yllättynyt käyttämästäsi ilmaisusta "maanpetturit".  

Yllättynyt? Et taida ennen olla keskustellut Expatin kanssa?  :lol:  Minä en ylläty enää mistään.
 Mutta tosiaan; armeija vs. sivari -keskustelua voi  mennä jatkamaan sille perustettuun topiciin Aisan viereen.

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Oma vastineeni
« Vastaus #39 : 04.02.2005, 16:11:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Mora"
Minä en näe maani puolustamiseen tarvittavaa voimankäyttöä pahana, enkä koe sitä väkivaltana.

 Sotiminen ei ole väkivaltaa?  :shock:  Tämäpä jotakin!
Mutta nyt ehdottaisin, että tuonne:  http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=4097