Visin saarelta Anconaan?

 (Luettu 1736 kertaa)

1963

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« : 10.02.2005, 12:53:42 »
Onko kellä kokemusta Visin saaren yhteyksistä Anconaan? Kaikki linjat näyttävät väittävän, että sunnuntaisin ei ole liikennöintiä.

Mahtaako pitää paikkansa`?
Tuolta on katsottu:
http://www.sem-marina.hr/eng/brodovi/rezervacija.asp
voir un corps, c'est la grande menace pour l'esprit.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« Vastaus #1 : 10.02.2005, 17:28:25 »
Moi,
tsekkasin nopeasti Jadrolinijan (http://www.jadrolinija.hr), niillä ei ole tuolla välillä suoraa yhteyttä ollenkaan ja Splitistäkin vain lauantaisin Anconaan. Vis on niin omatoimisten matkaajien paratiisi, että pääosa tulee saarelle omalla veneellä..
Saarihyppelyyn joutuu varaamaan paljon aikaa, sanoisin karvaalla kokemuksen äänellä.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

1963

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« Vastaus #2 : 15.02.2005, 17:05:49 »
Kertoisitko vähän lisää, Neiti Q? Perheeni on varannut Visistä ensi heinäkuuksi kämpän viikoksi. Hyytyykö sinne?

Tässä yhteydessä mainittakoon, että 10- ja 13-vuotiaat seurueen jäsenet voivat hyvin snorklata 6 tuntia putkeen.
voir un corps, c'est la grande menace pour l'esprit.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« Vastaus #3 : 15.02.2005, 17:44:57 »
Kävimme Visillä heinäkuussa 2003, pikaisesti parin yön keikalla niin kuin tuolla reissulla oli tapana. Menimme laivalla Splitistä ja samaa reittiä takaisin (ja ne pirun linjat oli suunniteltu niin, että edes aamun ekalla yhteydellä ei olisi ehtinyt Dubrovnikiin menevälle laivalle - > istuimme kuutisen tuntia bussissa päästäksemme etelään). Saari on tosi viehättävä, siellä on kaksi kaupunkia, Hum-vuori ja paljon viinipeltoja. Korkeuserot on aika suuret, eli esimerkiksi pyöräily heinäkun helteessä oli aika haastavaa. Matkailijoiden omatoimisuus, tai kääntäen se, ettei saarella käy hirveän paljon muita kuin paikallisia (+italialaisia veneilijöitä) turisteja, näkyy palveluiden vähäisyytenä.

Näin me teimme: Vuokrasimme pyörät ja lähdimme suunnistamaan Visistä saaren vastakkaiseen päähän. Matkalla piti nousta Hum-vuorelle, koska turistitoimiston poika sanoi, että siellä on luolia, joista Tito johti partisaanien taisteluita kesällä 1944. Ylöspäin kapuaminen huonosti kyltitetyllä, aivan liian jyrkällä tiellä oli kamalaa, niin kamalaa että heitin lopulta pyörän ojaan ja raahustin hellehalvausta peläten jalkaisin ylöspäin. Viimeisiä portaita noustessamme aloimme ihmetellä mitä oikein teemme koko paikassa - kumpaakaan ei olisi voinut vähempää kiinnostaa Titon luolat! (Hanki tietoa etukäteen, jos olet kiinnostunut; paikan päällä tarjonta on 0.) Hellehalvausta pelkäsin, koska vielä ei ollut kulunut montaakaan päivää siitä kun meiltä loppui vesi kesken Paklenican kivierämaassa, eikä saaren keskiosissa ollut keskipäivällä mitään kauppoja tai ravintoloita, joissa ravita tai edes juottaa itseään.  Tässä vaiheessa päivää arvelimme, että saaren toinen kaupunki, se siellä vastakkaisella reunalla sijaitseva, taitaa nyt jäädä näkemättä, ja suuntasimme jälleen turistitoimiston pojan ohjeita noudattaen saaren "ehdottomasti parhaalle uimapaikalle". Oh yeah, poukama oli ihan mielettömän näköinen, kun se lopulta tuli vastaan lähdetyämme kapuamaan alaspäin. Mutta paikka oli noin sata metriä suoraan allamme, kivisen rinteen pohjalla! Kun oli kapuamaan lähdetty, ei voitu leikkiä keskenkään jättää, mutta varsinaisesti virkistyneeltä olo ei tuntunut kauaa - pitihän meidän taas kavuta sama rinne ylös pyörien ja tasaisen asfaltin luo.

Päivämme pelasti Nico's, viinitarhurin ravintola keskellä ei mitään (paikan nimi saattaa olla myös Rico's tai jotain vastaavaa..). Olimme tankanneet siellä jo tulomatkalla, ja koska tunnustimme maaston haasteellisuuden ja palasimme samaa reittiä, oli se ainoa ravitsemusliike myös paluumatkalla. Että me juotiin monta kannua vettä, ja menihän siinä vähän viiniäkin. Talon alkupalalajitelma kuivattuine kinkkuineen oli erinomainen, ja tuolla parhaat ruoat -ketjussa hehkutin myös uunissa muhennettuja artisokkia, joihin jopa mieheni ihastui - ehdottomasti käynnin arvoinen paikka!

Pyöräretkeltä laskettelimme takaisin Visiin auringon jo laskiessa, komeita maisemia ihaillen. Taisimmepa palkita itsemme jäätelöllä ja oluella - ensinmainittu on Kroatiassa aivan yhtä ihanaa kuin Italiassa, kioskien ohi on vaikea kävellä (ja jälkimmäinen on tietty paljon parempaa kuin Italiassa :) )   Kaupungin ravintoloista mulle ei ole jäänyt mieleen mitään erityistä - paitsi sellainen viinibaari. Se sijaitsi rantabulevardilla, noin 400 - 500 metriä satamasta itään (vähän riskaabelia tämä ilmansuuntien sekoittaminen mukaan..) Paikan sisustus muodostui viiniköynnöksistä ja jostain antiikinaikaisesta roinasta, valaistus pelkistä kynttilöistä; viehättävin baari johon olen Kroatiassa törmännyt.

Turistitoimistosta saa kuolemattomia vinkkejä hyvistä uimapaikoista, eli teille riittää varmasti joka päivälle uusi poukama snorklailuun. Sinne saaren toiseen päähän taisi olla noin 30 kilsaa, hyvä retkikohde bussilla tai autolla. Yritän askarrella toiseen viestiin jonkun kuvan Visiltä. Ja kysy lisää, jos jotain olennaista jäi uupumaan!

ps. Jadrolinijakin taitaa ajaa Vis-Ancona-linjaa, mutta vasta alkaen 16.7. eli muotoilin aiemmin hiukan puutteellisesti. Tarkastit varmaan jo teidän päivämäärät.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

1963

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« Vastaus #4 : 16.02.2005, 08:51:31 »
Kiitoksia oikein paljon, Mlle Q! Kuulostaa aika kivalta sittenkin.

Työkaverini, joka on ollut perheensä kanssa Kroatiassa monena kesänä, huomautti että parina viime vuonna palvelujen taso ja määrä on noussut huomattavasti. Täytyy mennä, ennen kuin se on noussut liian korkealle.

Ainakin kommunikaatio pelaa. Tuolta majapaikasta:
http://www.dalmatianet.com/nikola/

on vastattu sujuvalla englannilla kaikkiin kyselyihimme todella nopeasti, ja lauttalinjaltakin tuli seitsemässä minuutissa meiliin vastaus. Hämmentävää.
voir un corps, c'est la grande menace pour l'esprit.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Visin saarelta Anconaan?
« Vastaus #5 : 16.02.2005, 09:40:06 »
Hyvältä näyttää majapaikkanne!
Onko viikon pysähdys osa interrail-rypistystänne? Varmaan ihan tarpeen, kun koko perheen voimin olette menossa. Jossain muussa ketjussa mainitsemasi reitti kuulosti oikealta namupalojen kokoelmalta!

Palveluista Kroatiassa sen verran, että eron huomasi myös vuosien 2001 ja 2003 välillä. Ja jälkimmäisellä kerralla olimmekin sitten lähinnä hämmentyneitä, kun jostain löytyi vielä pala kansallispuistoa ilman kuppiloita tai Visin saaren kaltaista neitseellistä maastoa. Selvyyden vuoksi sanottakoon vielä, että itse Visin kaupunki oli tietenkin pullollaan ravintoloita, mutta esimerkiksi hotelleja oli vain yksi tai kaksi. (Yövyimme hyvin kaurismäkeläisissä tunnelmissa entisessä kasarmirakennuksessa siinä rantabulevardilla - rantauduttiin muistaakseni niin myöhään, ettei voinut havitella mummomajoitusta.)
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)