Indonesia/vinkkejä?

 (Luettu 464565 kertaa)

asia4ever

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 63
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #560 : 03.03.2012, 12:35:37 »

Onnittelut hyvästä valinnasta Jinnai, tässä nopeat ja lyhyet vastaukset (osiin kysymyksistäsi) :)

Ainakin AirAsia lentää Bangkok-Medan välin kerran päivässä, viimeksi oli 80e mutta muistaakseni "tarjouksessa" voi olla jopa 60e. Eli luultavasti on huomattavasti kalliimpi vasta kentältä ostettuna. Budjetti riittää varmasti koska olen itse pärjännyt tuolla lähes puolta vähemmällä. Tosin mulla oli enemmän aikaa jolloin kaikki tulee halvemmaksi.

Sumatralla ei tosiaankaan kulu juurikaan rahaa alkoholiin. Olin itsekin miljoonakaupungissa lauantai-iltana ehkä 1000 muun kanssa ulkoilmakonsertissa - vesilinjalla... Sumatran valtteja ovat ehdottomasti viidakot ja tulivuoret (sekä paikalliset häät jos satut saamaan kutsun). Lake Toba on lähinnä Madventures-fanien pyhiinvaelluspaikka :D

Pari lyhyttä keskustelua Sumatrasta:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=26343.msg306099#msg306099
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=24815.msg286189#msg286189
« Viimeksi muokattu: 03.03.2012, 12:38:06 kirjoittanut asia4ever »

Kesis

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #561 : 03.03.2012, 17:38:02 »
Jinnai, muutamia vastauksia:
Viisi viikkoa on Indonesiaan toivottoman vähän, semminkin kun liikkuminen on usein hidasta ja hankalaa, mutta esimerkiksi yksin Sumatralle on jo kohtuullinen aika. Yhtä hyvin sen koko viisi viikkoa voisi käyttää myös Sulawesille, mutta jos ahnehdit sekä Sumatran että Sulawesin, että vielä Jaavankin, niin kiirus tulee... Uskoisin, että Jaavan voisi jättää kokonaan väliin, minun mielestäni siellä ei ainakaan ole mitään sellaista erityistä, että kannattaisi varta vasten mennä (paitsi ehkä se surffaus, ks. alempana). Jos yhdistät Sumatraa ja Sulawesiä, kannattaa siinäkin tapauksessa suunnitella astetta tarkemmin: mihin lennät, mistä pois jne, koska kiirus uhkaa taas tulla.

Sekavaa, mutta tiivistäen: ota joko Sumatra tai Sulawesi ja keskity siihen, ehkä mielummin se Sumatra kun kerta mainitset että se on pitkään ollut haaveissa. Yksi vaihtoehto olisi toki lentää Makassariin ja sieltä kulkea Manadoon, josta lentää takaisin Bangkokiin... :) Monet ovat vaihtoehdot...

Jos ja kun (toivottavasti) jätät Balin väliin, niin surffausmestoja aloittelijoille on ainakin läntisellä Jaavalla (mm. Cimaja ja Batu Karas), mutta varmasti myös jossain päin Sumatraa. Joku muu osaa kenties niistä valaista paremmin.

En osaa sanoa voitko BKK:ssa vain kävellä tiskille ja ostaa lennot, mutta Indonesian sisällä ainakin useimmiten pystyt korkeintaan muutaman päivän varoitusajalla saamaan haluamasi lennot kohtuulliseen hintaan.

1500 riittää mainiosti matkabudjetiksi varsinkin kun mainitset, että bailaaminen ja shoppailu ei ole mielessä. Sehän tekee nimittäin jo nelisenkymppiä per päivä. Semmoista summaa on Indoissa vaikea saada menemään, jollet ole luksus-hotelleissa tai lentele aivan tolkuttomasti. Eli ei mitään hätää. Varsinkin jos päätät keskittyä esimerkiksi vain Sumatralle, jää roposia reilusti paluunkin jälkeen.

Jinnai

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 148
  • Profiili
  • Hunt The Sun
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #562 : 03.03.2012, 19:04:34 »
Kiitokset jo tulleista vastauksista! Auttavat mua kyllä kaikki vähän miettimään näitä juttuja etukäteen. Vaikka parashan olisi jättää suunnitelmat ja lentää jonnekin päin Sumatraa edeten fiiliksen mukaan. Ei ainakaan stressaisi  ;D

Ja kiitos Kesis pidemmästä vastauksesta! Mä olin kanssa miettinyt itseasiassa tuota Jaavan(kin) jättämistä kokonaan ja keskittyä näihin "viidakko"saariin, semminkin kun en ole rannalla löhöily ihmisiä (vaikka uiminen onkin pop). Nämähän on ihan mielipide asioita, mutta niistä olenkin kiinnostunut, joten jos olet itse kokenut sekä Sumatran ja Sulawesin, niin kummasta itse tykkäsit enemmän? Toki muidenkin mielipiteet kiinnostaa!

Jotenkin mun päässä luksushotellit ja rähjänen reppureissu ei sovi yhteen  ;) Nojoo, halvoissa hostelleissa olisi tarkoitus yöpyä ja osa matkasta menee couchsurffaten, kuten aiemmillakin reissuilla niin ehkäpä selviän niukalla budjetillani! Mites näin yksin, kannattaa vissiin ottaa opas näihin viidakon uumeniin tutustuessa? Olen nyt Lonely Planetia lueskellut siinä toivossa, että tajuaisin paljonko tällaiset reissut tulisi maksamaan, mutta 1+1+5 tuntuu olevan hankalaa.

Huhhahhei, jännitys alkaa tuntumaan, kun reissuun on kuukausi...!
"Not all those who wander are lost."
- J. R. R. Tolkien
http://www.huntthesun.blogspot.com

Mojito

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #563 : 04.03.2012, 12:49:07 »
Onhan nämä niin makuasioita, Jaavallakin tuli kyllä ihan hauskaa aikaa vietettyä. Jogyakarta ja Probolingo toimi itsellä hienosti, Jakarta taas ei oikein antanut mitään. Bromolla oli ihan jees poiketa vaikka keli ei ollut paras mahdollinen. Menisinkö uudestaan, en usko. Mutta onhan tuo Jaava pitkä saari ja reissaamista tulee, jos meinaa paremmin koluta.

Baliakin täällä välillä moititaan, mutta kyllä sieltäkin vaan oikein mukavia pikkukyliä löytyy, kun ottaa pari rengasta alle ja päästelee pois aussikeskittymistä. Amedin reunat ja Nusa Lembongan jäi päälimmäisinä mieleen, ainakin "talvikaudella" oli sopivan rauhallinen meininki. Lembonganilta pääsee muuten Ceninganille pientä siltaa pitkin skootterillakin.

Itse kanssa suuntaamassa Sumatralle huhtikuun alkupuolella, aikaa tosin ei ole kuin kolme viikkoa. Tarkoitus kiertää Medan, Bukit Lawang, Toba, Padang + lähisaaria.

Kesis

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #564 : 04.03.2012, 12:58:13 »
Jinnai, yritän vastailla vielä lisää :)
Minulla on vähän tuntemusta juuri Sumatralta ja Sulawesiltä, jollain muulla on varmasti enemmän. En osaa sanoa, kumpaan suuntaisin jos nyt pitäisi jommasta kummasta valita kuukauden reissu... Sumatralla lienee ainakin paremmat mahdollisuudet päästä viidakkoihin ja siellä taitaa olla enemmän surffia. Sulawesillä taas on enemmän ihan puhtaita paratiisibiitsejä. Sulawesillä on paikoin olematon turismi-infra, minkä vuoksi mm. organisoituja trekkejä voi olla vaikea saada järjestymään. Vastakohtana toki suklaus-resortit. Hmm... voi olla että suuntaisin Sumatralle ihan viidakkotrekkien vuoksi, tai sitten suuntaisin Sulawesille ihan puhtaasti löhöilyn vuoksi... vaikea valinta :D

Niin, niistä viidakkotrekeistä: kyllähän sinne opas on saatava mukaan. Riippuen tietysti paikasta, usein on mahdollista yksin matkustavankin saada mukaan joku remmi muista reissareista. Muutoin trekille ei välttämättä edes pääse, tai ainakaan se ei tule halvaksi. Mutta tosiaan, kun sinua selvästi kiinnostaa "viidakkosaari", niin kyllä se silloin olisi ennemmin Sumatra kuin Sulawesi. Matkabudjetistasi ei tosiaan kannata huolehtia, tulee riittämään hyvin. Esimerkiksi ruokaan Indonesiassa on lähes mahdoton tuhlata isoja rahoja.

Reconquista

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #565 : 04.03.2012, 19:54:51 »
Muutaman viikon päästä Balille kolmeksi viikoksi ja sieltä käsin olisi tarkoitus mennä katsomaan komodonvaraaneita ja Floresin värillisiä järviä. Komodolle pitää ostaa jonkinlainen retki. Oletteko käyneet äskettäin, mistä ostitte retken ja oliko hyvä? Sukellus/snorklaus Komodolla tai Floresilla kiinnostaa myös.
Sulawesillä pidin Tana Torajasta, mielenkiintoisia taloja, hautoja ja hyvä fiilis. Voisin mennä uudestaan joskus kesällä kun siellä on enemmän hautajaisia. Pohjois-Sulawesillä Living Colours (Bunaken) ja Lembeh Lodge (Lembeh-salmi) ovat molemmat pieniä, yksilöllistä palvelua tarjoavia sukellusliikkeitä maailmanluokan sukelluskohteissa mutta kummassakaan ei sitten voi tehdä mitään muuta kuin sukeltaa. Pantai Bira (Bulukumbu) oli pikku rantakohde, ei mitään vikaa muttei toisaalta mitään syytä mennä uudestaan.
Sumatralla pääsee viidakkoon oppaan kanssa esim. Bukittingistä käsin, näin siellä elämäni ainoat Rafflesia Arnoldiit (maailman suurin kukka). Sumatralla Toba-järvi on se paikka johon voisin kuvitella meneväni uudestaan.

aussietraveller

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #566 : 16.03.2012, 17:57:47 »
Moro!

Osaatteko Balilla kayneet kertoa, onko Kuta-biitsilla meininki samaa luokkaa, kun Koh Taon Saireella? Jos Balille suuntaa ja haluaisi opetella surffaamaan, mihin kannattaa menna. Tai loytyyko lahettyvilta muita hyvia mestoja. Katsoin Southeast asian rough guidesta Kutan ylapuolelta (lange tai jotain sinnepain), etta se voisi olla vahan syrjassa kovimmasta halinasta. Turha toivo, vai totta?

Maanantaina lento BKK-KL ja sielta ehka suoraan eteenpain. Paaseeko Kutalta helposti johonkin rauhallisemmille mestoille, mista voisi saada jonkun pienen ohjeistuksen surffauksen alkeisiin ja laudan vuokralle.getty

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #567 : 16.03.2012, 19:27:06 »
Juuri pari viikkoa Kutan seudulla lomailleena, mutta surffailua vain seuranneena:

Kuta-Legian-Seminyak -seutu on yhtä pitkää rantaa ja surffareita riittää koko piitsin mitalle. Tosiaan Kuta ruuhkaisin, mutta sekaan kyllä mahtuu, kun lähtee menemään rantaa ylöspäin Legianin suuntaan. Uskoisin, että hinnatkin samalla halpuvat. Opetteluun rantakaistale kuulemma sopii hyvin: aallot eivät yleensä ole liian isoja.
Kutalta pääsee ihan mihin vain mieli tekee, joko paikallisen kyydissä tai vuokraamalla mopon, jossa on jo valmiiksi telineet laudalle. Omin kulkuneuvoin liikkuessa suosittelen aikaisempaa kokemusta aasialaisesta liikennekulttuurista - meno on villeintä mitä olen nähnyt ja kokenut  ;D
Mutta siis, hieno paikka, kaikki järjestyy kyllä.

Herba

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #568 : 17.03.2012, 16:08:03 »
Pariin edelliseen kyselyyn...

Olen tällä hetkellä Senggigissä Lobokilla ja varaanien ihmettely kiinnostaa myös. Perama tour järjestää esitteen mukaan Lombokilta lähtien useamman yön reissuja Komodolle, ja joka itseäni kiinnostaa, päivämatkoja Rincan saarelle jolla myös liskoja majailee. Hinta alk. 1250000 eli satasen luokkaa (sis. Kuljetus veneelle ja takaisin, venematkat, parin tunnin kävely saarella oppaan kanssa, lounas, rannalla makoilua ja snorklailua), halvempaa sitten mitä enemmän lähtijöitä. En ole noihin vielä sen enempää perehtynyt, varmasti jostain saa halvemmallakin ja myös Balilta lähteviä retkiä.

Surffailua opeteltiin Balin Kutalla Poppies ll:lla putiikkia pitävän kaverin johdolla. 25$/ parin tunnin opetus, lauta ja paita. Siinä oppi ihan hyvin surffaamaan niissä ranta-aalloissa, seuraavan kerran kokeiltiin Lombokin Kutalla ja aallot olivat vähän toista luokkaa ja hyvä kun hengissä selvittiin pyörityksestä ;) En oikein osaa sanoa oliko meno samaa kuin Taolla, siellä vietettiin vain sukelluskortin vaatima aika. Kutalla ehkä oli omasta mielestä enemmän riivaajia ja turisteja sekä rannalla että hostellien kulmilla...

Lombokin Kutaa kyllä suosittelen muuten, yksi rauhallisimmista ja mukavimmista paikoista tällä reissulla :)
Pahoittelut sekavasta tekstistä, luurilla kirjoittelen kaljapäissäni.
Ruisleipää ja lakipykäliä, somisteita ja virallisia päätöksiä

KorbSe

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #569 : 18.03.2012, 08:44:10 »
Terveiset Labuanbajosta!
Jos suunnittelette tanne tuloa lahipaiville, niin tiedoksi etta taalla on tosi surkeet kelit sataa ja myrskyaa ja odotellaan itsekin sukellukselle ja Rincalle paasya. Viimeiseen viiteen paivaan ei ole oikeastaan voinut menna sukeltamaan ja yksi sukelluspaatti on uponnut. Jonkin sortin taifuuni pyyhki yli.

Ollaan oltu 2 viikkoa Floresilla ja joka paiva on satanut, lentoja on peruttu ja mekin jouduttiin Timorille pariks paivaks kun lento ei voinut laskeutua Maumereen. Ja Merpatia lentoyhtiona ei suositella kellekkaan :)

Joten hieman tyynempia saita odotellessa. En tieda onko Balilla sit paremmat kelit? Kukaan siella nyt? Harkitaan Lembonganille menoa mut jos siellakaan ei voi nyt sukeltaa niin... ::)
Matkustus ei ole tuhlausta, vaan pääomaa.

Herba

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #570 : 18.03.2012, 17:04:50 »
Jep samanlainen sää täällä lombokin länsipuolellakin. Kysyin Peraman toimistolta tuota päiväretkeä Rincalle mutta paatti ei kuulemma tällä hetkellä kulje ollenkaan, kehottivat lentämään Floresille ja yrittämään sieltä sitten. Joka tuskin toimii näillä säillä sen paremmin :) Taitaa liskot jäädä seuraavaan kertaan, varmaan Gileille suunnataan seuraavaksi.Siitäkin soittivat satamaan ja kysyivät että kulkeeko edes sinne lauttoja..
Ruisleipää ja lakipykäliä, somisteita ja virallisia päätöksiä

KorbSe

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #571 : 19.03.2012, 12:55:46 »
Jep samanlainen sää täällä lombokin länsipuolellakin. Kysyin Peraman toimistolta tuota päiväretkeä Rincalle mutta paatti ei kuulemma tällä hetkellä kulje ollenkaan, kehottivat lentämään Floresille ja yrittämään sieltä sitten. Joka tuskin toimii näillä säillä sen paremmin :) Taitaa liskot jäädä seuraavaan kertaan, varmaan Gileille suunnataan seuraavaksi.Siitäkin soittivat satamaan ja kysyivät että kulkeeko edes sinne lauttoja..
Joo, Perama ei ainakaan taalta pain kulje ennen kuin 10 paivan paasta. Samoin lautta Labuanbajon ja Sumbawan valilla peruttu ainakin tanaan ja lahipaivina. Tanaan oli hieman parempi saa, ja paastiin sukeltamaan. Mantoja nakyi   ;D Huomenna yritetaan sukellusten ohessa kayda Rincalla. Labuanbajossa sataa tosin taas kaatamalla, mutta saaristossa voi olla paremmat kelit kuten oli tanaan.

Saa nahda saako taalta lentoja pois kun vesireitein ei paase. Toisen kaden tietona muuten etta Gileillakin on ollut tosi huonot kelit, sahkotkin pois ja laivaliikenne poikki. Mut ehka nyt jo paatit kulkee...
Matkustus ei ole tuhlausta, vaan pääomaa.

Reconquista

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #572 : 19.03.2012, 16:40:43 »
Ostin juuri lennot Helsinki-Denpasar 30.3. ja takaisin 18.4. Finnair ja Garuda. Jollen säiden takia pääse Komodolle, menen johonkin muualle. Menen ensimmäiseksi yöksi Kutalle ja mietin sitten jatkoa. Voisin harkita myös Gili-saaria. Otan joka tapauksessa sadeviitan mukaan.

jais

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 204
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #573 : 19.03.2012, 18:07:30 »
Helsinki-Denpasar 30.3. ja takaisin 18.4. Finnair ja Garuda.
Olin viime vuonna Huhtikuun puolenvälin tienoilla LBajossa ja säät olivat enimmäkseen hyvät. Oli aurinkoista että pilvistä, yhtenä päivänä satoi kevyesti. Monsuunisateista ei ollut tietoakaan. Rinca saaren luonto oli vielä vihreää sadekauden jälkeen, oppaan mukaan kesällä saari on kuivunut ruskeaksi ja pölyiseksi.

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #574 : 20.03.2012, 07:36:21 »
Balilla on nyt satanut aikalailla ja ollut tosi tuulista aikaajoin tan viikon. sukelluksista en tieda mitaan, muutenki ollut kipeena ni eipa naa kelit paljoa haittaa, kiva vain kun on vahan viileampi.

Manitoba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #575 : 23.03.2012, 03:53:43 »
Tää Sumbawa vaikuttaa ihan helvetin upeelta. Harmi, että nyt on vähe hoppu, mutta saatanpa tulla takasin paremmalla ajalla.

henqqa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #576 : 23.03.2012, 10:25:19 »
Onko kukaan käynyt trekkaas tuonne Mount Rinjanille Lombokilla? Minkälaista varustusta kyseinen reissu vaatii (etenkin kenkävalinta), ja järjestetäänkö sinne esim. jotain ryhmäreissuja?

Ja tietenkin suosituksia muista hyvistä trekkauskohteista Bali/Lombok-akselilla lähisaaret mukaanlukien, Borneolle tosin tuskin olen menossa.

Kyselen koska ensi vuoden alusta olisi mahdollisesti reissu tiedossa tuonnepäin  :)

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 755
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #577 : 23.03.2012, 19:24:19 »
Onko kukaan käynyt trekkaas tuonne Mount Rinjanille Lombokilla? Minkälaista varustusta kyseinen reissu vaatii (etenkin kenkävalinta), ja järjestetäänkö sinne esim. jotain ryhmäreissuja?

Ja tietenkin suosituksia muista hyvistä trekkauskohteista Bali/Lombok-akselilla lähisaaret mukaanlukien, Borneolle tosin tuskin olen menossa.

Kyselen koska ensi vuoden alusta olisi mahdollisesti reissu tiedossa tuonnepäin  :)

Balin Mt Baturin kokemuksia (ja trekkareilla mentiin):

Maanantaina oli heratys kolmelta, meidat haettiin hotellilta puoli nelja. Autossa istui jo pari brittipoikaa. Vuoristo-oppaamme Jeru otti meidat nelja hoiviinsa trekin lahtopisteessa ja pilkkopimeassa taskulamppujen valossa aloitimme nousun Batur-vuorelle. Jo alkumatkasta Hannu sai riisua fleecensa ja mina Annan lahjoittaman kirpparivillatakin. Nousu jyrkkeni ja polku muuttui kiviseksi, valilla kivet pyorivat kenkien alla vaarallisesti. Hannulla oli vaikeuksia pysya perassa, pidimme tiuhaan juomapausseja. Valilla tihuutti vetta, mutta se vain virkisti kuumaa ihoa. Taivas oli pilvessa eika tuullut yhtaan. Nainko jaa auringonnousu nakematta kaiken vaivan jalkeen? Hyvissa ajoin ennen kuutta saavutimme tasanteen, jossa saimme aamiaista ja jaimme odottamaan auringonnousua. Tasanteella oli kymmenia trekkaajia eri maista. Ostimme lasilliset kuumaa teeta ja puimme pitkahihaiset paalle, paikallaan olo kylmetti nopeasti. Auringonnousu nakyi pilvista johtuen vain osittain. Aamun valjettua jatkoimme hetken matkaa ja kavimme katsomassa kuumia lahteita ja luolan, jossa kylanvaki viettaa omia taydenkuunjuhliaan.

Aloitimme laskeutumisen alaspain. Jeru kertoi vuoriston korkeudesta, tulivuorenpurkauksista ja paikallisista kasveista. Kun kysyin hanelta eilisillan moskeijakutsuista, han sanoi ettei kylassa ole muslimeja eika moskeijaa, kyseessa oli jonkun balilaisen pyhapaivan seremonia (joka jatkui taas kun palasimme majapaikkaamme).

Me puhumme Mt. Baturin trekkauksesta, kaikki muut + opaskirjat kiipeamisesta (climbing Gunung Batur). Kokemuksen mukaan se on jotain silta valilta, kulkeminen varsinkin pimeassa oli toisinaan todella jyrkkaa ja kivista hommaa.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

Manitoba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #578 : 24.03.2012, 12:57:57 »
Rinjani taitaa olla suljettu trekkaajilta tammi-maaliskuun, ja sen verran hullut oli sateet siella tossa viikko sitte, etten ihmettele miksi.

Manitoba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #579 : 29.03.2012, 07:36:08 »
Lakimuutoksen johdosta halvin "premium"-bensa nousee 1.4. alkaen 4500 rupiasta 6000 rupiaan/litra ja tama tulee vaikuttamaan about kaikkiin hintoihin ympari maata. Kannattaa siis pitaa tama mielessa, kun tinkaa, muttei kuitenkaan kannata ihan mita tahansa hintoja ruveta makselemaan.