Indonesia/vinkkejä?

 (Luettu 491463 kertaa)

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #860 : 26.01.2014, 10:56:03 »
Taas tätä "se on niin turistijuttu, ei sinne kannata mennä"- horinaa "trävelleriltä" joka ylenkatsoo muita matkailijoita kuultuaan jonkin "paikallisen" kommentit ja vietettyään joitakin kuukausia turist....anteeksi trävellerinä pitkin Kaakkois-Aasiaa. Kyllä Pariisistakin löytyy niitä, jotka eivät lainkaan tajua kaupunkinsa kulttuuriaarteiden arvoa ja Helsingistä niitä, joiden mielestä ainoa "aito ja paikallinen" Helsinki löytyy Jakomäestä eikä heitä saisi Kansallisoopperaan kirveelläkään. Nuo ovat siis myös makuasioita. On varmasti niin, että Ubudin kulttuuritarjonta on olemassa turismia varten, mutta toisaalta turismin takia perinnetanssit yms ovat myös säilyneet. Ja mikä minä tietenkään olen sanomaan niiden tanssiesitysten taiteellisesta tasostakaan, kun en ole kyseisten tanssilajien asiantuntija, mutta hienon ja hauskan näköisiä ne tanssit minusta olivat eikä Indonesiassa ole jäljellä hindukulttuuria juuri muualla kuin Balilla. Indonesiassa ei ole mielestäni mitenkään helppo lyhyessä ajassa löytää "aitoa" perinnekulttuuria. Kulttuuri kun sattuu muuttumaan ja kehittymään, ja suurinta osaa eivät enää kiinnosta perinnetanssit vaan samat asiat kuin meitä kaikkia muitakin... Kaikilla ei ole aikaa koluta kaikkia Balin kolkkia, eikä jokaiselle kympin lisähinta/yö kaada matkabudjettia.
Siispä: Kyllä Ubudissa jokunen päivä kannattaa viettää. Helposti ja nopeasti näkee paljon. Lähialueilla hienoja temppeleitä. Ja tulivuori. Sadekausihan siellä on, mutta ei sadekautena joka päivä sada. Ja toisaalta kuivana kautena saattaa sataa joka päivä kaatamalla (koettu Indonesiassa molemmat vaihtoehdot). Balilla on ilmeisesti tieverkkokin parantunut viime vuosina.

olen mina siella Ubudissa kahdesti kaynyt mutta ei vaan irtoa. turistina olen nelja ja puoli vuotta putkeen ja niista yli kaksi vuotta aasiassa. ehka en ole hyva turisti kun en saanut noista tanssiesityksista ja koristeellisista taloista mitaan irti. enka "paikalliselta" torilta jossa kauppiaat vittuili meille etta jos et meinaa ostaa niin ela kosketa niita tuotteita. ystavani kokeili yhden vaatekappaleen materiaalia minka tuntuista ja laatuista se on. vahan tuntuu olevan pinna kirealla porukalla siella.
mutta varmasti Ubudi voittaa Legianin alueen 10-0. ellei sitten valttamatta tykkaa bilettaa tapotaysissa clubeissa jossa soi sama mainstream musiikki joka ilta.

Reconquista

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #861 : 26.01.2014, 15:24:24 »
Pidin Ubudissa näkemistäni tanssiesityksistä mutta en kuvataiteesta  mistä paikka on kuuluisa. Se oli pääasiassa "toritaidetta" ja parhaimmillaankin naivistista tyyliä joka ei minua miellytä. Eipä kiinnostanut lähteä katsomaan sellaista maalaavien taiteilijoiden ateljeita. Ubud on sisämaassa ja siellä on kuuma. Ei kävelykaupunki. Minä en aja moottoripyörällä. Positiivisimpana asiana jäi mieleen vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin ylläpidetty Pondok Pekak library jossa toimiI myös kahvila ja jossa järjestetään erilaisia kursseja. Ubudiin kannattaa mennä katsomaan joku tanssiesitys ja ostamaan matkamuistot (puuveistoksia!) mutta pitkän vierailun arvoinen se ei ole.

Mappe82

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #862 : 27.01.2014, 01:57:21 »
Se on totta kuten tässäkin keskustelussa on huomattu että joillekkin ubud sopii ja joillekkin ei. Itse tykkäsin ubudista, en ollut siellä yötä vaan päiväseltään kävin. Seuraavalla reissulla suunnitelmissa myös yöpyä siellä osan aikaa reissusta. Balilla kaikki muut paikat oli mieleeni paitsi kuta, aivan hirveä nuorten aussien leikkikenttä. Ymmärrän jos joku pitää tästä paikasta, itselle sellainen ei oikein soveltuisi lomakohteeksi. Lembonganin saari oli itselle ehkäpä suurin positiivinen yllätys, paljon pieniä kivoja rantoja ja sopivan kokoinen saari muutaman yön visiitille.

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #863 : 27.01.2014, 06:51:18 »
Suomalainen kaveri mainitsi etta Ubudista saa paljon monen lankkarin himoitsemia terveys ja luonnontuotteita. esim aitoa hunajaa, mehilaiskuningattaren hunajaa, raaka suklaata. todella hyvaa salamia ja vaikka mita kun vahan kyselee. etta on se tehty tietynlaiselle travellaajalle mukavaksi paikaksi asua. paikalliset jotka ovat siella asuneet ovat "mainostaneet" Ubudia myos siita etta siella ei ole bordelleja tai sen suuntaista toimintaa. mutta tama on pelkkaa kuulopuhetta, ja ei nama paikat muuallakaan indonesiassa kovin nakyvilla ole. niihin ei tormaa jos niita ei halua etsimalla etsia.

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 778
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #864 : 27.01.2014, 08:37:29 »
Me pidimme Ubudista kovasti ja jumituimme sinne muistaakseni viideksi päiväksi. En kokenut sitä lainkaan kuumaksi paikaksi, päinvastoin, sijaitseehan se vähän korkeammalla. Yhdeksi päiväksi vuokrasimme fillarit, pyöräilimme ohi riisiviljelmien ja kävimme katsomassa temppeleitä. Koimme, että kuukauden reissun parhaat sapuskat söimme Ubudissa, ravintolatarjonta on varsin kattavaa, ruoka on puhdasta, maukasta ja edullista. Viihtymistä lisäsi myös erinomainen majapaikka. Päivät kuluivat mukavasti; kävimme museoissa, katsomassa apinoita, parturissa ja minä myös hierojalla. Ubudiin voisin mennä uudelleenkin!
Reissupäiväkirja löytyy täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=10108.0
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

cintaku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
  • Varjossa +39
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #865 : 27.01.2014, 13:09:03 »
Ubudi, tuo helvetin ja paratiisin kehto :)

Kun kävin ensimmäistä kertaa Ubudissa olin hyvin pettynyt koko paikkaan.  Olin saanut aivan erilaisen kuvan paikasta mitä se todellisuudessa minulle nättäytyi. Se oli sekava ja meluisa paikka. Kiskurihintaan ruokaa ja juomaa, krääsää ja rihkamaa joka katu täynnä..

Toinen kerta, se kolahti.
Vietin Ubudissa kaksi viikkoa ja olisin voinut olla pitempäänkin.
Miten ihmeessä sain aikani kulumaan ja miten kaupunki säilytti viehätyksensä?

Itse hullaannuin ubudin tarjoamaan kulttuuriin. Kiertelin museoita, kävin katsomassa tanssi esityksiä, opettelin puun kaiverrusta. Harmikseni minulta loppui aika, olisin niin halunut oppia balilaisen tanssin, tai ainakin ne alkeet.
Tein ubudista käsin reissuja lähikyliin pyörällä, poikkesin kiippeämässä tulivuorelle ja nautin vain elämästä.
Hengasin päivän ubudin palatsissa jutellen paikallisesten kanssa. 
Toisen taas vietin hautajaisissa, tai koko kylähän siihen osallistui.

Ruoka oli hyvää ja halpaa, kunhan vain poistui niiltä suuremmilta kaduilta, ihmiset olivat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä.
Mielenkiintoisimmat keskustelut kävin silloin kun kyse oli balin kulttuurista tai indonesian kielestä.
Kerran (ei tosin ubudissa) kaveri kyllästyi kyselyihini kun kyselin jatkuvasti mitä mikin tarkoittaa ja alkoi piruuttaan heitellä hatusta vastauksia rituaaleihin ja tavaroihin...

www.varjossa39.wordpress.com/
Avainrengas on kätevä pikku härveli, jonka ansiosta voit hukata kaikki avaimesi yhdellä  kerralla

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #866 : 27.01.2014, 14:57:17 »
Huomasin tassa etta ainakin Balilla kannattaisi aina tarkistaa pesulassa etta kaikki vaatteet on saatu. vietiin pari pukua kuivapesulaan ja haettiin pois. antoivat kuitin mutta ei tarkistettu etta onko kaikki siella. himassa huomattiin etta puuttuu yksi paita ja huntu. takaisin kyselemaan niin syyttivat meita etta on varmaan tippunut matkalla... varmasti annettiin ne teille. meinasivat ihan suuttua ja lopulta kun hetki syyteltiin siina niin loytyivat lattiatasosta pakattuina. Balilaiseen kulttuuriin tuntuu kuuluvan etta omia virheita ei myonneta vaan jos mahdollista niin syytetaan asiakasta. 
paikkana Balin Kuta, Melia laundry & dry cleaning.
En usko etta ne varastaa tarkoittivat vaan selvastikin tekivat ihmimillisen virheen ja kun ei meinannut 10 minuutin etsimisen jalkeen loytya niin asiakkaan syyksi vaan kun ei tajuttu tarkistaa etta kaikki varmasti on saatu kun poistuimme pesulan ovesta ulos.

TTUmattu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #867 : 15.02.2014, 09:33:23 »
Onko kellään tietoa mikä meininki mahtaa olla Lake Toballa kun Sinabung on syössyt tulta viimeaikoina? Olisi tarkoitus n. 2 viikon päästä mennä sinne.

enmafin

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #868 : 15.02.2014, 20:42:44 »
tuosta lake toban tilanteesta olisin itsekin kiinnostunut..

mitenkäs indonesialaiset lentoyhtiöt, mihinkä niistä uskaltaa kyytiin hypätä ettei oo lentolupakirjaa saatu pelkästään rahalla kun olen joskus sellaistakin kuullut.. ?

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #869 : 16.02.2014, 08:54:30 »
tuosta lake toban tilanteesta olisin itsekin kiinnostunut..

mitenkäs indonesialaiset lentoyhtiöt, mihinkä niistä uskaltaa kyytiin hypätä ettei oo lentolupakirjaa saatu pelkästään rahalla kun olen joskus sellaistakin kuullut.. ?

olen lennellyt lion airilla eika ole viela tippunut oman lennon aikana. ne maksaa ihan hyvat korvaukset jos tipahtaa ja saat sitten retostella iltanuotiolla miten selvisit lentokoneen putoamisesta. kannattaa ehka pakkaa kaikki eletroniikka vesitiiviisiin pusseihin, vaikka noita sukellussakkeja kaytat niin saatat saada kamasi viela ehjana takaisin.

asia4ever

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 63
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #870 : 16.02.2014, 14:53:06 »
tuosta lake toban tilanteesta olisin itsekin kiinnostunut..

mitenkäs indonesialaiset lentoyhtiöt, mihinkä niistä uskaltaa kyytiin hypätä ettei oo lentolupakirjaa saatu pelkästään rahalla kun olen joskus sellaistakin kuullut.. ?

Ei vaikuta Lake Toballe. Ihmisiä on evakuoitu muutaman kilometrin säteellä vuoresta, Lake Toba taas on monen tunnin matkan päässä. Viime loka/marraskuussa olin viikon verran Berastagissa (lähellä Sinabungia), silloin siellä oli haittaa vain tuhkasta jota joka purkauksella tuli lähiseuduille.

Itse lennän seuraavalla kaavalla:

Indonesiaan ja sieltä pois:
1. Air Asia

Maan sisällä:
1. Air Asia (aina kun vain mahdollista)
2. Lion Air (suht ok, paljon reittejä, uudet koneet)
3. Sriwijaya Air (jos on aivan pakko...)

*Pantai*

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #871 : 16.02.2014, 17:19:02 »
Garuda on toiminut, muutaman kerran lentänyt väliä Jakarta-Semarang
Ehkä niitä ei todellakaan kiinnosta mikään "väliaikainen pysäköinti kielletty"-kyltti!

Oskari S.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #872 : 22.02.2014, 12:15:21 »
Päivää!
Ollaan maaliskuussa lentämässä saigonista medaniin ja sieltä lake toballe pitäs pariksi viikoksi mennä.
Ja nyt pohdin tota rahapuolta, eli käykö sumatralla dollarit? Ja jos ei niin kannattaako paikallista rahaa hankkia jo vietnamista vai esim. Medanin lentikentältä? Ja onko lake toballa automaattia? Jostain luin että yksi olisi?

muhooja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
 • I dont know where im going but, im going on my way
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #873 : 24.02.2014, 05:22:27 »
Selamat siang! Kyllä löytyy automaatteja siitä satamasta ennen samosiriä, nimeä en muista!   
Muistaakseni siellä samosirillä ei ole automaattia..
Kannattaa vaihtaa medanissa rahaa, kyllähän ne dollareita vastaan ottaa mut saattaa mennä pikkusen omaan taskuun ku kurssi vaihtelee päivittäin!! Eli rupiat taskuun ja nauttimaan kakkasten viher alueiden hippitatteja!!  :oSukellus Asiaan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
  • Sukellus Asiaan
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #874 : 24.02.2014, 05:29:37 »
Olimme Toballa marraskuussa 2013. Parapatista ja Tuk tukista löytyy automaatti. Netti oli suurimmalta osin poikki tietöiden aiheuttaman kaapelikatkoksen vuoksi. Mikäli tulee mieleen muita Kaakkois-aasian matkailuun liittyviä kysymyksiä, meihin voi ottaa yhteyttä myös suoraan sähkopostilla.

Oskari S.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #875 : 24.02.2014, 15:10:28 »
Kiitoksia paljon!
Onkos vinkkejä missä kannattaa yöpyä?
Unelma mesta ois oma bungalowi/mökki
Veden ääressä mistä pääsis uimaan noin
3 sekunnissa ja pihalle sais riippumatot, niin ja tietenkin mahd halpa :) eli jos hintoja vo
itte myös sanoa:)
« Viimeksi muokattu: 24.02.2014, 15:12:24 kirjoittanut Oskari S. »

Sukellus Asiaan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
  • Sukellus Asiaan
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #876 : 24.02.2014, 19:00:24 »
Tuk tukissa oli semmonen mesta kuin Reggae guesthouse. Siellä tuli iltasin jamiteltua äijien kanssa. Niillä on siellä yks Batak-talo. Jos sen onnistut saamaan niin hyvä. Kaks kerrosta ja voi hypätä järveen omalta partsilta. Eikä se kyl muistaakseni ihmeitä todellakaan maksanu.

Hermit

 • Reissaaja
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #877 : 25.02.2014, 09:55:42 »
Reaggae guesthousea ja Batak taloa voin itsekin suositella! Oi, tuli oikein ikävä Reaggaen tyyppejä! Osasivat kyllä laulaa ja soittaaa. Hintaa tuolle talolle taisi tulla 8-10$ yö noin kaksi vuotta sitten, jos en nyt aivan väärin muista. Paikassa oli myös halvempia huoneita, mutta olihan se siistiä yöpyä once in a life time Batak talossa. Hyvin todennäköisesti lautalla Parapatista TukTukkiin on ainakin yksi Reaggen tyyppi.

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #878 : 25.02.2014, 14:38:14 »
Päivää!
Ollaan maaliskuussa lentämässä saigonista medaniin ja sieltä lake toballe pitäs pariksi viikoksi mennä.
Ja nyt pohdin tota rahapuolta, eli käykö sumatralla dollarit? Ja jos ei niin kannattaako paikallista rahaa hankkia jo vietnamista vai esim. Medanin lentikentältä? Ja onko lake toballa automaattia? Jostain luin että yksi olisi?

Niita dollareita ei kannata jos ei ole pakko niin vaihtaa viela kentalla. Ainakin Balilla ja monessa muussa paikassa, lentokentan kurssi on aina huonompi kuin keskustassa. Siita en tieda vaihtavatko rahaa Toballa kun en ole koskaan kaynyt, edella mainittiin etta automaatteja loytyy.
jos ette vieta aikaa medanissa vaan suoraan kentalta pikapikaa toballe niin sitten tietenkin kentalla vaihdettava.
Joku Toballa kaynyt voisi valaista etta loytyyko sielta rahanvaihtopisteita vai pitaako vaihtaa kentalla/medanissa?

Lisataampa viela etta olen henkilokohtaisesti sita mielta etta automaatit talala indonesiassa antaa ulkomaisille korteille kaikkine pankkikuluineen todella huonon kurssin. eli jopa niiden dollareiden vaihtaminen kentalla voi tulla edullisemmaksi kuin nostella automaatista. Kaytan Australian depit mastercardia niin suomen pankkien korttinostoista en oikeastaan tieda yhtikas mitaan.
« Viimeksi muokattu: 25.02.2014, 14:42:47 kirjoittanut Vaisjani »

Oskari S.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Indonesia/vinkkejä?
« Vastaus #879 : 26.02.2014, 06:46:19 »
Hyviä pointteja! Kannattaa varmaan nostaa kerralla 2viikon rahat niin saavat vaan kerran sen palkkion..ja tietenkin vähä niitä kursseja kattelee!