Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa

 (Luettu 8082 kertaa)

Plösö

 • Vieras
Onko kukaan lentänyt USA:n itärannikolle pysähtymällä välillä Islannissa? Huomasin, että Icelandair tarjoaa 1-3 vrk:n mahdollisuutta pysähtyä Islannissa matkalla USAan ja moinen mahdollisuus kiinnostaisi hurjasti. Islantiin on aina tehnyt mieli, ja koska ensi kesänä ajattelin suunnata n. 5-6 viikoksi Yhdysvaltoihin, olisi hienoa, jos nämä voisi yhdistää!

En vielä ehtinyt selvittää hintoja yms, joten niistäkin otan infoa vastaan!

Kiitän ja kumarran!

anski

 • Vieras
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #1 : 17.02.2005, 10:51:03 »
hellurei!

Tuota vaihtoehtoa kannattaa ehdottomasti kokeilla! Islanti on hurjan hieno maa ja jopa kolmessa päivässä ehtii nähdä paljon! Ensimmäisen kerran kun tuota kokeilin voitin lennot islantiin ja syntyi idea että sitähän vois samalla käydä amerikassa vaihtariperhettä moikkaamassa kun nyt islanti kumminkin oli jo melkein puolitiessä! Se onnistui ongelmitta pientä maksua vastaan ja tehtiin siis niin että ensin lennettiin Bostoniin jossa oltiin 2 viikkoa ja kotimatkalla pysähdyttiin Islantiin jossa pörrättiin 5 päivää.

Niin kauan kun nyt muistan niin selitän sen miten voitiin pysähtyä 5 päiväksi kun yleensä se on juuri tuo 1-3vrk. Matkatoimistosta kun kysyt niin se pisin mahdollinen pysähdys on juurikin tuo 1-3vrk ..meillä oli silloin ensimmäisen kerran kun mentiin pikku etulyöntiasema siinä suhteessa että kun voitettiin liput me saatiin ne suoraan Iceland Air'ilta ja hoidin kaikki suoraan heidän kanssaan..joten 5vrk'n stoppi hoitu ongelmitta. Yleensähän Icelandair ei vissiin itse myy lippuja vaan nimenomaan matkatoimistot...Nojoo, sitten tuossa toissa vuonna kun oltiin menossa niin kyselin taas lippuja matkatoimistoilta mutta ei taaskaan onnistunut pidempi pysähtyminen..joten otin suoraan yhteyttä icelandairiin. Kirjoitin heille meiliä että onnistuuko tuollainen 5 vrk stoppi kun 1-3 ei ehdi kiertää koko saarta ja kun nyt kerran sinne menee niin se kannattaa ehdottomasto tehdä. Sainkin heiltä vastauksen jossa sanottiin että joskus he antavat poikkeuksellisesti pysähtyä hiukan kalliimmalla lipulla n. 5 yötä. Tää "hiukan kalliimpi" hinta oli noin 60erkkiä kalliimpi. Vastauksessa todettiin myös että he voivat tehdä itse varaukset siellä (icelandairilla) ja sitten siirtää ne johonkin matkatoimistoon (josta ne liput haetaan). Erittän loistavaa palvelua  :D meillä oli sen lisäksi sellainen juttu että haluttiin lentää Bostoniin ja pois Nykistä ja tätä mahdollisuutta ei matkatoimistoista myöskään saanut joten suosittelen ehdottomasti kääntymään suoraan Icelandairin puoleen jos a) pidempi stoppi islannissa kiinnostaa b) pitää tehdä jotain extra kikkailuja.

Eniveijs.ehkä hiukan off topic mutta hyvä tietää jos haluaa islannista saada mahdollisimman paljon irti!

No niin, sitten itse islanti. Islanti on yksi mahtavimmista paikoista mitä mä olen ikinä nähnyt!! Siellä on niin USKOMATTOMAN kaunis luonto. Siellä on niiiiin paljon näkemistä ja mit parasta..ei maksa mitään! (siis joo, tietty museot etc. maksaa mut kaikki vesiputoukset, geysir jne. ei maksa). Kaikki opaskirjat sanoo että pitää varata vähintäänkin 7 vrk saaren kiertämiseen mutta ei pidä paikkaansa...olen saaren nyt kahteen kertaan kiertänyt ja 4 päivää on just sopiva...ekana päivänä ajaa reykjavik-skaftafell (matkalla mm. Geysir ja Gullfoss) Skaftafell on luonnonpuisto jossa hyvä leirintäalue, samaisesta luonnonpuistosta päsee hyvin kävellen katsomaan erästä todella kaunista vesiputousta ja vatnajökull-jäätikköä..siis siihen kohtaan mihin vatnajökull tavallaan "laskeutuu". Toisena päivänä skatfafell - Seydisfjordur..mahtava pikku kalastajakylä jonne ajaessa kirjaimellisesti ajaa vuoren yli...se on aika spookyä varsinkin jos on kova sumu..oikeesti ei näe kuin metrin kerrallaan ja tie kimertulee minkä kerkeää..siellä on kiva hostelli. Tuolla pätkällä näkee yhden mahtavimmistä paikoista mitä oon ikinä nähnyt, nimittäin Jökulsarlon (täällä esim. on kuvia: http://www.islandhanomag.de/joek2.htm
Kolmantena päivänä Seydisfjordur-akureyri (ensimmäisellä reissulla) tai seydisfjordur - joku pienempi kylä jonka nimeä en tähän hätään muista ja sitten neljäs päivä akureyri/pikku kylä - reykjavik. Suurimmaks osaksi seurattiin päätietä (ringvei, tie nr. 1) mutta välillä poikettiin pienimmille teille. Päätie on nykyään erinomaisessa kunnossa (ensimmäisellä kerralla ei voinut sanoa samaa..mutaosuuksia oli silloin jonkin verran) ja mitään ongelmia ei ole kun kartta on mukana...mitä nyt niitä miljoonia lampaita saa varoa :shock:

Asuttiin suurimmaks osaks teltassa (yksi yö hostellissa) ja teltan mukaan ottaminen ei ole ongelma kun mantereen välisillä lennoilla saa olla se 60kg tavaraa mukana. Pienimmissä kylissä telttailu oli ilmaista  :D ja kun joka (ja tarkoitan ihan joka) kylässä on uimahalli ei peseytyminenkään ollut ongelma.

Itse reykjavikissa ei mun mielestä ollut niinkään paljoa nähtävää..Kaupunki on siis kyllä ihan näkemisen arvoinen mutta sen on kyllä nähnyt päivässä.. ja siellä on kuitenkin aika kallista. Tosin kyllä REK'istäkin järjestetään retkiä esim. Geysirille ja Gullfossille (kalliita) ja onhan Blue Lagoon ehdottomasti nähtävä joten etköhän sä pari päivää saa REK'issäkin kulumaan! Mut jos seikkailuhalua löytyy niin suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista!!!

Nyt olen taas jauhanut niin että eiköhän tää riitä. Kerron mielelläni lisää jos joku vielä jaksaa kuunnella  :wink:

ps. icelandair: Tel: +358 9 612 6070  ja E-mail: [email protected]

plösö

 • Vieras
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #2 : 21.02.2005, 14:19:21 »
Kiitos infosta! Soitin itsekin jo suoraan Icelandairille ja sain aivan erinomaista palvelua. Saman asian kertoivat, eli että periaatteessa he eivät myy lentoja, mutta että asia järjestyy heidänkin kauttaan. Ystävällinen nainen pyysi ottamaan henkilökohtaisesti suoraan häneen yhteyttä kun olen päätökseni tehnyt.

Matkatoimistossakin asiaa kyselin ja heidän mukaansa onnistuu ihan hyvin jos lentää esim New Yorkiin ja tulee Bostonista pois. Asiaa täytyy alkaa suunnittelemaan, heti kun tulen kotiin Pekingistä, jonne suuntaan ensi viikon perjantaina :)

Kermit

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #3 : 25.02.2005, 12:13:23 »
Myös täällä ajatus Islannista polttelee sen verran, että seuraava reissu suuntautuu sitten sinne  :P  

Onko jollain suositella majataloja Islannissa?

Muistaako Anski Seydisfjordur:ssa sijainneen mukavan hostellin nimeä? Googlettamalla kun löytyi parikin vaihtoehtoa.

Sisältyikö 4-5 päivään vaellusta hevosilla? Tai vastaavasti osaako joku sanoa, löytyykö vaelluksia tarjoavia talleja helposti vai kannattaako lyhytkin vaellus varata etukäteen.

Iceland Airin tarjouksia odotellessa.....

unqueen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 119
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #4 : 25.02.2005, 14:00:20 »
Meille ainakin tarjottiin jatkuvasti erilaisia vaellusmahdollisuuksia poneilla tai ilman.
llei kykene ärsyttämään ketään, ei juuri kannata kirjoittaa. -Kingsley Amis

anski

 • Vieras
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #5 : 25.02.2005, 15:13:34 »
hellurei!

Muisti on hyvä mutta lyhyt joten jouduin hiuken googlettamaan jotta löytyi.. tässä linkki sivulle josta selviää perustietoa siitä hostellista missä me oltiin (kummallakin reissulla)..en tiedä onko kylässä enemmänkin hostelleja mutta tästä me ainakin tykättiin:

http://www.simnet.is/hafaldan/staying.htm


Reykjavikin youth hostel on myös siisti..siellä oltiin 1 yö..siitä löytyy lisää infoa tästä linkistä:

http://www.hihostels.com/performLocationSearchHome.sma?city=a26001&AffiliateID=97026

sieltä näyttäsi löytyvän myös tietoa Seydisfjordurin hostellista!

Muuten myö nukuttiin teltassa joten muista en ikävä kyllä tiedä.

Jos muita kysymyksiä niin kysykää ihmeessä!

G A Wallin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #6 : 01.12.2005, 15:45:37 »
Onko siis joitakin, jotka ovat lentäneet icelandairillä ja tehneet stopoverin Reykjavikissa?

Ko.lentoyhtiön sivujen varausmoottorista en saa millään edes järkevää hintaa matkalle, jossa on stopover. Paljonko maksoit ja miten meni jos olet tehnyt ko. tempun? Epäilen että kukaan ei ole tehnyt koska tuo varausjärkkäri on niin omituinen..

anski

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #7 : 07.12.2005, 15:21:01 »
Mie olen tehnyt kyseisen reissun kahteen kertaan..eli kummallakin matkalla lennetty jenkkeihin ja sitten koti matkalla pysähdytty islantiin..katotaanpa olisko mulle niitä mejlejä jäljellä..olihan ne: tää oli siis kesällä 2003 mutta luulisin että aika samoissa mennään:
HEL-JFK-HEL EUR 635 (hiukan kalliimmat liput, jotka oikeuttavat n. 5 päivän stop-overiin islannissa)
HEL-BOS-HEL EUR 715 (nämäkin oikeuttivat pidempään stop-overiin)

tai yhdistelmä HEL-BOS, JFK-HEL EUR675 (ja pidemmällä pysähdyksellä)

+ verot kaikkiin.

jos 1-3 päivää riittää islannissa se on halvempaa.

En usko että noita hintoja saa varausmoottorista. kannattaa soittaa suoraan iceland airille ja tiedustella. Juttu menee siis tosiaan niin että "normi" hinnalla saa pysähtyä 1-3 yötä ja hiukan kalliimmalla lipuilla n. 5 yötä (hiukan kalliimpi = +50-100eur). Ja jos haluaa olla enemmän kuin 1-3 niin se pitää tosiaan varailla suoraan iceland airiltä, matkatoimisto ei sitä voi tehdä.
ive Well -  Laugh Often -  Love Much

G A Wallin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #8 : 19.12.2005, 10:52:15 »
Kiitos!

LouKrieger

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #9 : 28.02.2008, 16:21:25 »
Nostetaanpas vähän vanhempaa ketjua ylöspäin :D

Elikkäs oon menossa Islantiin/Reykjavikiin pariks päiväks Icelandairin stopoverilla, niin sellanen kysymys ois et onko lentokentällä millaset säilytysmahdollisuudet, että vois jättää turhat rojut säilöön? Selviäis vaan niin paljon helpommalla.

Lisäksi ois mielenkiintosta kuulla miten tuo kaks päivää kannattas tuolla viettää. Tarkotus ois ainakin Bluelaguunilla käydä. Busseilla varmaan pääsee kätevästi kuleksimaan lentokentältä Reykjavikiin ja Bluelagoonille?

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #10 : 21.12.2011, 12:48:12 »
Jos pysähtyy stopoverilla Islantiin, niin päteekö silti 2x23kg? Onko jollain kokemusta tai tietoa asiasta? Yhtiön nettisivuilta en suoraa vastausta löytänyt.
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

Tarmo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 148
  • Profiili
Vs: Icelandairin lennot Usaan - stopover Islannissa
« Vastaus #11 : 25.12.2011, 12:34:02 »
Jos pysähtyy stopoverilla Islantiin, niin päteekö silti 2x23kg? Onko jollain kokemusta tai tietoa asiasta? Yhtiön nettisivuilta en suoraa vastausta löytänyt.
"Turistiluokka

Turistiluokassa matkustavien sallittu matkatavaramäärä:

Euroopan sisäiset lennot: sallittu määrä kirjattavaa matkatavaraa on 20 kg.
Mannerten väliset lennot: (Eurooppa – Amerikka/Kanada) kaksi kirjattavaa laukkua per henkilö, jotka saavat painaa korkeintaan 23 kg / laukku, ja joiden yhteenlasketut ulkomitat ovat korkeintaan 158 cm (P+L+K) / laukku."

http://www.icelandair.fi/information/baggage-information/checked-baggage/

Se, että pysähtyy Islannissa hieman kauemmaksi aikaa ei käsittääkseni muuta tilannetta mitenkään. "Lentokoneen vaihto" kestää vain hieman kauemmin.