Oman, Arabiemiirikunnat

 (Luettu 54862 kertaa)

zekit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« : 23.02.2005, 22:44:35 »
Heippa!

Ois mukava kuulla kokemuksia mitä teillä mahdollisesti on kyseisistä maista.. :>

Estella

 • Vieras
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #1 : 24.02.2005, 21:33:58 »
Yep, olen käynyt molemmissa, kävin jopa pari kertaa viime vuonna. Ensi viikolla olisi lähtö Dubaihin ja Bahrainiin. Kerro mitä tarkemmin haluat tietää niin yritän auttaa!

zekit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #2 : 24.02.2005, 22:26:47 »
Ei nyt mitään tarkkoja kysymyksiä ole esittää, mutta ihan sun omia kokemuksia ja vähäsen yleiskuvaa, millasia paikkoja ovat.. :)

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #3 : 25.02.2005, 07:00:24 »
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi :D

Rumarko

 • Vieras
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #4 : 25.02.2005, 11:38:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi :D


http://rmk.hamk.fi/~lahtima2/Dubai2003/

Tuossa pari kuvaa dubaista ja omanista. 11pv olin dubaissa, omanista ei ole kokemuksia kuin päivän ajalta, muttei ne kait nii paljoo eroo toisistaan. Dubai ainakin on juoppojen paratiisi :)

Estella

 • Vieras
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #5 : 26.02.2005, 23:30:15 »
Dubai ei oikeen ole mikään perinteinen reppumatkustajapaikka. Sinne mennään ihmettelemään suurudenhullua, shoppailemaan ja laiskottelemaan rannalle. Sukellusta, surffaamista ja sellaista löytyy. Ihan mukava paikka löysällä muutama päivä ja nauttia luksuksesta muutama päivä. Sukellus on ihan ok, ei mikään huippukohde, mutta kaikkea kivaa löytyy. Retkiä aavikkoon voi myös tehdä, siellä voi harrastaa kaikkea kamelinratsastuksesta lumilautailuun ja huristella erilaisilla autoilla. Alkoholia ei tosiaan Araabiemiraateista löydy kun isoista kansainvälisistä hotelleista ja sitä et todellakaan kannata juoda julkisissa paikoissa. Pukeutumiseen kannattaa myös kiinnitää huomiota, eli shortseissa ja hihattomissa paidoissa ei kannata liikkua muualla kun rannalla tai hotellialtaan ympärillä. Yleiset rannat ovat myös jaettu miesten ja naisten rantoihin! Arabiemiraateista löytyy sentään erittäin halpoja bussimatkoja koko Lähi-Itään.

Oman on todella kaunis paikka. Siellä on paljon vuoria ja väriskaala onoranssi-keltainen -ruskea, aivan mielettöman upea eritysesti auringonnousussa ja -laskussa. Muscat on aika hiljainen paikka, basaareissa (souk) kannattaa käydä katsomassa, siellä myydään kaikkea roinaa vaatteista, aasialaisista leluista, vanhoista rahoista hopeaan. Salalahn ympäristö on vehreää ja sieltä löytyy paljon banaaniviljelmiä. Paljon erilaisia vanhoja linnoituksia löytyy ympäri Omania ja ne ovat kiehtovia paikkoja. Sukellus on parempaa kuin Arabiemiraateissa.

Näissä maissa liikut parhaiten vuokra-autolla ja bensa on halpaa. Ruokaa saa myös halvalla jos vaan rohkeasti menee paikallisten mestoihin. Tosin siellä ei puhuta muuta kun arabiaa, mutta muutamalla arabiankielen sanalla ja elekielellä pärjää pitkälle.

zekit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #6 : 27.02.2005, 12:59:11 »
Okkei, iso kiitos tästä.. :)    Sellasta viel haluisin tietää, että voitko selvittää tarkemmin noit halpoi bussimatkoi? :>

Estella

 • Vieras
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #7 : 27.02.2005, 20:25:13 »
Esim Dubain bussiasemalta sai lippuja esim Omaniin, Saudeihin, Jemeniin, Jordaniaan, Syyriaan ja Iraniin. Bussiliikenne koko Lähi-Idässä on kattava ja halpa tapa matkustaa. Tosiaan jotkut matkoista ovat tukahduttavan pitkiä, jopa pari päivää saattaa vierähtää bussissa!! Bussit sentään ovat suht nykyaikaisia, pitää vaan muistaa pukeutua kunnolla koska ilmastointi on jäätävä.

En muista ihan tarkkaan noita hintoja mutta Muscat-Dubai taisi olla 10€, Dubaista Riaydhiin Saudia-Arabiaan noin 30€. Riyadhista Cairoon maksoi jotain 40€. Riaydh - Istanbul oli samaa luokkaa kun sitä utelin. Eli todella halvalla pääsee. Hinnat pikkasen vaihtelee menetkö expressbussilla vai normaalilla bussilla.

Naiset yleensä istuvat bussin takaosassa, miehet etuosassa, tosin se vähän vaihtelee maasta maahan. Jos et osaa ollankaan arabiaa niin yritä opetella miten kirjoitetaan ja luetaan numeroita arabiaksi, ne ovat todella helppoja ja toimii samalla tavalla kun meidän numerot.

zekit

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #8 : 27.02.2005, 21:11:30 »
Kuulostaapa hyvältä, todella hyvältä noi bussimatkat, kiitokset!  :lol:

Belmondo

 • Vieras
Salalah
« Vastaus #9 : 04.03.2005, 21:02:23 »
Satun olemaan Salalahissa, eli pari kommenttia voinen pistaa. Ensinnakin, keli on juurikin nyt erittain hyva:paivisin ei pakahduttava ja oisin viilea, eli hyva nukkumiseen. Veneella olen liikkeella, joten Port Salalahissa lahinna tulee oltua. Nyt kirjoittelen expateille suunnatulla klubilla (Oasis, 1km satamasta), jossa kaljavalikoima on mainio ja hintataso kohtuullinen (0,5l Amstel n.1,6e),Pingis ja Biljardi ilmaisia ja OIKEAT vessat tarjolla. Nayttaapi olevan ihan kivasti myos noita lankkarihotelleja, joissa aina saa bissea, joten kuosittamisen kanssa ei pitaisi tulla ongelmia.
 Nakoalat ovat ainakin nakemisen, jollei jopa kokemisen arvoiset. Tanaan pyorittiin vuorilla ja varsin miellyttavaa seutua olivat. Ilmanala vuorilla mainio ja leppoisa elamanasenne huokui joka puolelta.
 Koska kyse on islaminuskoisesta maasta, on vastaanotto ja kohtelu erinomaisen ystavallista ja huomioonottavaa. Aika hyvia huumorimiehiakin vaikuttavat olevan, jopa oma kieroutunut huumorintajuni saa kannattajia ja paikalliset ovat hyvin mukana lapanheitossamme. Englantia puhutaan melkoisen hyvin, oma kielitaito taitaa olla se, joka enemman koetukselle joutuu.
 Vaikka nahtavaa on ja erityisesti eramaa ei lopu nakemalla, on Salalahin kaupunki pikaisesti tsekattu. Kauppoja jonkun verran ja turistinahtavyydet onneksi niin vaikeissa paikoissa, etta toivon sai heittaa monasti jo kauan ennen niihin saapumista. Linnoituksia on paljon, raunioita taitaa olla vahemman. Todennakoisesti siksi, etteivat edes valloittajat aikanaan niita loytaneet. Mene ja tieda. Naapuriveneiden miehistoista osa lahti sukeltamaan, vaikka ei nama Arabian meren sukemahdollisuudet niin huikeita pitaisi olla. Tieda nyt sitten siitakaan sitten mitaan.. Muutama paiva taalla ollaan viivytty, ja mukava olisi viela pari viipya, mutta huomenna jatketaan kohti Jemenia. Kahtoo mita siella tuleman pitaa.
 Ihan nakemisen arvoinen paikka Salalah sinallaan. Oman Air mainostaa lentavansa Dubaista (en muista oliko tanne vai Muscatiin vai molempiin, taallakin joka tapauksessa kansainval. lentokentta) joku 53 kertaa viikossa. Ei voi olla kamalan kalliita nuo lennot. Tai niinhan sita luulisi.

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #10 : 05.03.2005, 12:35:17 »
Lainaus
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi Very Happy


Jos lennät Dubaihin, voit ostaa Dubain lentokentältä laskeuduttuasi reissun viinat ja kaljat, jos niitä kaipaat (vielä edullisesti). Omaniin ei saa viedä alkoholia ja reput pengotaan pintapuolisesti rajalla.

jack2

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #11 : 23.07.2006, 01:12:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Estella"

En muista ihan tarkkaan noita hintoja mutta Muscat-Dubai taisi olla 10€, Dubaista Riaydhiin Saudia-Arabiaan noin 30€. Riyadhista Cairoon maksoi jotain 40€. Riaydh - Istanbul oli samaa luokkaa kun sitä utelin.


Kannattaa kuitenkin muistaa viisumimääräykset ennen kuin lähtee noita bussimatkoja varailemaan. Saudeihin ei perinteisesti ole otettu lainkaan turisteja, eli sinne ei yksinkertaisesti pääse länsimaalainen, ellei sitten ole jonkun siellä työskentelevän expatin perheenjäsen tai sukulainen, jolle on sillä perusteella myönnetty viisumi. Nyt kuitenkin aivan viime aikoina ovat kuulemma alkaneet myöntää joitakin turistiviisumeja koeluontoisesti Saudi-Arabiaan. En tiedä onko tuosta täällä kenelläkään mitään käytännön kokemuksia?

jack2

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #12 : 23.07.2006, 01:20:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Rumarko"
11pv olin dubaissa, omanista ei ole kokemuksia kuin päivän ajalta, muttei ne kait nii paljoo eroo toisistaan.


Olen asunut työni vuoksi muutama vuosi sitten Arabiemiraateissa ja matkustanut sieltä käsin Omaniinkin lomalle. Ensiksi täytyy todeta, että Dubailla ja Omanilla on kyllä selviä eroja! (niin kuin Estella tuossa ylempänä jo valottaakin)

Niin kuin toiset ovat jo osin todenneetkin, ei Arabiemiraateista (joista Dubai on yksi seitsemästä emiraatista) löydy vanhaa historiaa (muutamia museoita lukuun ottamatta), vaan lähinnä pilvenpiirtäjiä, rantoja, shoppausta ja kimallusta. Elämyksiä voi kuitenkin hankkia esim. autiomaasafarilla tai kameliratsastuksella. Turisteja on etenkin Dubaissa paljon (esim. Abu Dhabissa taas vähemmän) ja varsinaisten paikallisten ihmisten kanssa ei pääse suurissa kaupungeissa kovin paljoa tekemisiin, sillä heitä onkin maan koko väestöstä vain 10-15 prosenttia. Loput ovat siirtotyöläisiä, joiden enemmistö on Pakistanista, Intiasta, Bangladeshista ja Filippiineiltä, ja joukossa on sitten myös eurooppalaisia ja pohjois-amerikkalaisia. Arabiemiraateissa on pääsääntöisesti erittäin turvallista ja helppoa matkustaa ja palvelut tasokkaita.

Oman poikkeaa Dubaista heti siinä, että sieltä löytyy historiaa: maata on usein pidetty Tuhannen ja yhden yön tarinoiden ja Sindbad Merenkävijän kotimaana. Kannattaa katsastaa vanhat linnat, joita löytyy runsaasti, vaikka ne ovatkin usein vähän liiankin hyvin restauroituja. Kauniita ja kiehtovia silti. Omanissa on myös hieman vähemmän muita turisteja ja ystävällinen paikallisväestö ottaa helpommin kontaktia kuin kiireiset emiraatit.

Reissu Pekka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Dubai - Oman
« Vastaus #13 : 18.09.2007, 09:57:34 »
Olemme menossa joulukuun alussa Dubaihin viikoksi. Ehtiikö sieltä ajaa Omaniin, mitä äskeisessä, jo hieman vanhemmassa viestissä kehuttiin. Tarvitaanko viisumia, kantsiiko lähteä, kiitos kaikista neuvoista.
53 maata tähän mennessä takana, 32:ssa autoillut, 16:ssa kokannut

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #14 : 19.09.2007, 13:23:19 »
Kannattaa lahtea ilman muuta. Emiraattien viisumi on voimassa myos Omanissa, joten maahan paasee vaivatta ilmaiseksi Emiraateista.

Ajoaika on viidesta kuuteen tuntia, busseja kulkee suuret useita paivassa. Dubain aamu- ja iltaruuhkien aikaan matkustusaika on pisimmillaan (tuskin kuitenkaan yli tuon kuuden tunnin).

Olette ilmeisesti kuitenkin menossa vuokra-autolla? Hyva idea. Tosin talloin pitaa olla Omania koskeva autovakuutus, jonka saa Herzista ja Avisista ja joidenkin tietojen mukaan rajalta (ei henk.koht kokemusta).  

Jos on aikaa, kannattaa Muscatissa olla ehka kaksikin yota ja tutustua alueen vuoristoon, joka tarjoaa Arabian niemimaan vaikuttavimmat maisemat. Paateilla ajelee tavallisilla autoilla kepeasti, mutta jos haluaa tutustua rotkoihin sun muihin pitaa olla jykevampaa tekoa oleva auto alla.

Muscat itsessaan on varsin viehattava pikkukaupunki.

Reissu Pekka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #15 : 19.09.2007, 18:11:59 »
Sidy! Paljon kiitoksia. Hauskaa nähdä että aihe heräsi henkiin!  :D
53 maata tähän mennessä takana, 32:ssa autoillut, 16:ssa kokannut

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #16 : 24.09.2007, 07:22:51 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Kannattaa lahtea ilman muuta. Emiraattien viisumi on voimassa myos Omanissa, joten maahan paasee vaivatta ilmaiseksi Emiraateista.Siis se maahansaapuessa saatava 60 päivän mittainen?
Homma on sitten ilmeisesti muuttunut kun jokunen vuosi
sitten eivät minua Omaniin päästäneet kun autolla ajoin
rajalle vaan vaativat erillistä viisumia Omaniin.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #17 : 30.09.2007, 02:30:22 »
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #18 : 30.09.2007, 11:46:59 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.


Mistä kohtaa menit läpi?

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Oman, Arabiemiirikunnat
« Vastaus #19 : 01.10.2007, 09:24:29 »
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.


Mistä kohtaa menit läpi?


Itse lomailin pari vuotta sitten Emiraateissa ja kuljin pari viikkoa lähes päivittäin Emiraattien Al Ainista rajan yli Omanin Al Buraimiin, eikä minulla ollut tai minulta vaadittu erillistä viisumia Omaniin.