Hawaii

 (Luettu 84361 kertaa)

Mr. Voyageur

  • Moderaattori
  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 330
    • Profiili
Vs: Hawaii
« Vastaus #80 : 08.02.2016, 17:14:30 »
Tulipa tuossa vuodenvaihteessa pyörähdettyä Havaijilla, kiitos KLM:n ja Deltan kolmen huntin menopaluulippujen. Vietin reilun viikon Oahulla ja neljä päivää Kauailla, joita voin molempia suositella. Upeita paikkoja, siitä ei pääse mihinkään. Kuten ei myöskään siitä, että saarilla on melko kallista. Pienehköllä budjetilla on kyllä mahdollista matkustaa, mutta ihan helppoa se ei ole.

Jos budjetti on tiukka, kannattaa suunnata Oahulle siitä yksinkertaisesta syystä, että siellä on suhteellisen kattava bussiverkosto. Kertalipun hinta on 2,5 dollaria ja se oikeuttaa kahteen vaihtoon. Busseihin voi myös ostaa neljän päivän passin (n. $35 - cash only), joita on myynnissä ABC-kiskoissa ja tietääkseni myös 7Eleveneissä. Honolulun ulkopuolelle liikkumista kannattaa suunnitella The Busin nettisivuilla, koska bussit kulkevat melko harvakseltaan erityisesti viikonloppuisin. Bussimatkoihin tuhraantuu paljon aikaa erityisesti Honolulussa, koska pysäkkejä on noin viiden metrin välein.

Hintaesimerkkejä: halpa illallinen etnisessä ravintolassa tai havaijilaisesta ruoka-autosta noudettuna $8-15, yö hostellissa $25-35, lentokenttäkuljetus Waikikiin ja takaisin $29 (SpeediShuttle, busseihin ei saa viedä suuria matkatavaroita - en tosin tiedä kuinka tarkasti tätä valvotaan), häppäribisse räkälässä $3, halvin mahdollinen kolmioleipä ABC-kiskasta tai Walmartista $4-6, aamiainen keskitason jenkkidinerissa $10 ilman juomia. Budjettia suunnitellessa kannattaa muistaa myös pakolliset tipit, jotka tuovat kokonaiskustannuksiin mukavan lisän. Kun tilaat $10 aamiaisomeletin, $3 kahvin ja ehkä vielä jonkun juoman, maksat koko lystistä $20. Hostelleissa reppureissarit näkyivät tekevän itse omia pöperöitään, mutta mielestäni elintarvikkeiden hintataso on niin korkea, ettei siinä lopulta säästä juuri mitään. Waikikin alueella hinnat ovat hieman korkeampia kuin muualla, mutta ei mitenkään merkittävästi. Bisse, limu ja parturissa käyminen on Havaijilla halvempaa kuin Suomessa.

Olin Havaijilla vuoden ruuhkaisimpaan aikaan ja yllätyin siitä, miten rauhallista siellä loppujen lopuksi oli. Oahulla on paljon upeita ja rauhallisia rantoja, eikä Waikiki Beach ole sekään mitenkään mahdoton: rannan eteläpäässä on rauhallisiakin spotteja ja toisin kuin monet muut rannat talvikuukausina, se soveltuu hyvin uimiseen (ei suuria aaltoja tai vaarallisia virtauksia). Havaijin vitsauksena tuntuu olevan kausittain rantautuvat meduusat, joiden takia joillakin rannoilla liehui punaiset liput. Minua ei sellainen onnistunut pistämään, mutta joka päivä näin jonkun epäonnisen uimarin. Reaktioista päätellen pistot voivat olla melko kivuliaita. Meduusatilannetta voi tarkastella esim. täältä.

Kauai on upea ja yksi päräyttävimmistä paikoista, jossa olen koskaan käynyt. Siellä vuokra-auto on melkein ehdoton, jos haluaa nähdäkin jotain. Kauailla on kaksi (tai ehkä kolme?) hostellia, joten varaaminen etukäteen on suositeltavaa. Näistä Honuea hostel on mielestäni parempi, vaikka Beach House onkin lähempänä rantaa. Kauailta löytää upeaa luontoa, dramaattisia maisemia ja rauhallista kylämeininkiä. Harmittaa vieläkin, kun en mennyt Na Pali -risteilylle ($100-150). Sukellus oli hienoa myös (2 tankkia $100-200 plus tipit), koska tammikuussa mestoilla on paljon ryhävalaita.

Isona ja rikkaana täytynee vielä käydä tsekkaamassa muutkin saaret ja Kauaille haluan mennä uudestaan.

Kantojoh

  • Aloittelija
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Hawaii
« Vastaus #81 : 16.09.2018, 00:05:51 »
Olemme lähdössä mieheni kanssa reilun 3 vkon reissuun Havaijille toukokuussa 2019.
Lento Oahulle Honoluluun, jossa ensin 3 yötä Waikikin tuntumassa. Sitten auto alle ja Haleiwassa 3 yötä pohjoisosaan saaresta tutustuen.
Seuraavaksi Kauaille, jossa Princevillessä 8 yötä ja auto vuokralla koko ajan.
Lopuksi 9 yötä Kealakekua Big Islandilla ja myös auto vuokralla koko ajan.
Vinkkejä ottaisimme mielellämme vastaan eri saarilta paikoista joissa ehdottomasti kannattaa käydä. Pienimuotoista patikointia, snorklausta ja ehkä jossain myös maastopyöräilyä olisi haaveissa.
Tämän viestiketjun olen lukenut läpi ja sieltä jo joitain vinkkejä bongaillut. Tuoreita kokemuksia myös kaipailisimme  :)
Kiitokset jo etukäteen