sukellus egyptissä+muuta

 (Luettu 29286 kertaa)

mokkula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: sukellus egyptissä+muuta
« Vastaus #20 : 28.01.2012, 14:05:30 »
Kannattaako sukelluskurssi varata etukäteen vai vasta paikan päältä? Monet firmat tuntuvat tarjoavan halvempia hintoja, jos maksaa ennen saapumista, mutta olisiko silti halvempi paikan päältä metsästää tarjouksia? Entä osaako joku suositella Sharm el Sheikhistä hyvää firmaa, jonka kanssa kannattaisi sukellusharrastus aloittaa?

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: sukellus egyptissä+muuta
« Vastaus #21 : 29.01.2012, 15:57:28 »
^en ole enää vuosiin hakenut sukellusfirmoja paikan päältä johtuen ennen kaikkea siitä, etten ole halunnut tuhlata lomapäiviä firman etsiskelyyn. Samoin kotoa käsin ehtii hiukan sondeerata ihmisten kokemuksia firmoista, tasoerot ovat kuitenkin melkoisia.
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

mokkula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: sukellus egyptissä+muuta
« Vastaus #22 : 22.02.2012, 03:42:29 »
Vastaanpa nyt Suomeen palattua ittelleni, jos joku muu pohtii samaa asiaa. Eli päädyin kyselemään etukäteen tarjouksia OW kurssista netistä löytämiltäni firmoilta, hinnat oli aikalailla samoja, muutaman kympin eroja oli suuntaan jos toiseen. Koska oli low season, hinnat oli noin -25% etukäteen varattuna. Meillä oli äkkilähtö Sharmiin, hotellista tai sen sijainnista ei ollut tietoa, mutta sehän nyt ei sinällään ole ongelma, koska kaikilla firmoilla hintaan kuuluu kuljetukset, tai ainakin pitäisi kuulua. Päädyin Naama Bayssa sijaitsevaan Red Sea Diving Collegeen, mikä osottautui hyvin laadukkaaksi paikaksi. Mulla oli erinomainen suomalainen opettaja, Susa, ja koska olin ainut suomalainen, olin koko kurssin opettajan kanssa kahden kesken. Niiden sijainti on loistava, koululta menet rantabulevardin yli ja olet meressä riutan vieressä. Henkilökunta jees ja hinnat kohdallaan. Meidän hotelli oli kuitenkin Hadabassa eli koska oli low season ja asiakkaita vähän, niin parina iltana jouduin sitten ottamaan taksin koululta hotelllle, koska ei ollut muita tulossa poispäin. Vaalea nuori nainen yksinään taksissa on sitten taas valitettava tarina erikseen... Eli jos olisin etukäteen tiennyt hotellin sijainnin, niin olisin varmaan etsinyt sukelluskoulun Hadabasta, jolloin olisin päätynyt Colona Diversiin, joka oli hotellin vieressä. Heillä paljon suomalaista henkilökuntaa, oikein hyvän tuntuinen ja avulias asiakaspalvelu, kun heidän apuaan tarttesin erääseen asiaan eli Colonaa varmasti voisin myös suositella. Ja niillä kuuluu myös sitten siihen laivapäivien hintaan lounas, mikä RSDC piti ostaa erikseen LE50 hintaan.