Etelä-Ranska

 (Luettu 119079 kertaa)

giz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #40 : 22.05.2009, 20:35:22 »
Yksi hyvä vaihtoehto olisi hurauttaa TGVllä Nizzasta Montpellieriin (yleensä vaihto Marseillessa), joka on oikein kiva, kohtalaisen iso ja vilkas, kansainvälinen opiskelijakaupunki. Englannilla pärjää varmasti...Se on sisämaassa, muttei kohtuuttoman suurta mutkaa matkaan aiheuta. Siellä on keskustan tuntumassa ihan ok HI-ketjun hostellikin. Itse reissasin juuri Montpellieristä Barcelonaan vuosi sitten. Eurolinesin bussilla noin 20 e ja 6 tuntia kesti. Bussi piti varata netistä etukäteen. Mukavaa reissua  :)

pompidou

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Vaihtoehto Marseillelle?
« Vastaus #41 : 25.05.2009, 13:29:32 »
Tarkoitukseni oli mennä Nizzasta Marseille n. 4 yöksi kesäkuussa, mutta majoitus näyttää olevan ongelma, koska hostelleita ei näytä juuri olevan ja ne vähäisetkin on varattuja. Nyt pitäisi löytää vaihtoehtoinen kaupunki ennen matkan jatkumista Barcelonaan. Ainut vaatimus, että majoitusta löytyy edullisesti ja ei mikään hirveän pieni paikka, koska ranskaa en osaa sanaakaan.

Aix-en-Provence ja Avignon ovat kivoja kaupunkeja. Marseille jaa kauaksi jalkeen naita kaupunkeja verrattaessa.

-sissi-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #42 : 25.05.2009, 14:04:39 »
Tulevan heinäkuun Nizzan matkaa tässä suunnitellaan. Tämä on mulle jo viides kerta Nizzassa, mutta viimeksi olen siellä junia käyttänyt aika monta vuotta sitten...

Mietimme sellaista päiväreissua, että ensin aamulla Nizzasta Ventimigliaan markkinoille ja lounaalle, sitten iltapäivällä Ventimigliasta Monacoon pariksi tunniksi ja illaksi sitten Monacosta takaisin Nizzaan.

Tiedän kyllä, että bussilla jokainen noista välimatkoista maksaa vain 1 euron. Ajattelimme kuitenkin käyttää junaa, koska se on nopeampi ja heinäkuun helteessä ja turistipaljoudessa varmaan myös miellyttävämpi vaihtoehto.

Minkälaisilla lipuilla tuo kannattaisi toteuttaa. Edullisin vaihtoehto on tietysti menopaluu, mutta jos ostan menopaluun Nizza - Ventimiglia - Nizza, niin voiko paluumatkalla poiketa Monacossa? Vai joudunko ostamaan joka etapille oman menolipun? Vai olisiko tässä tapauksessa toimivin ratkaisu ilm. 12 euroa maksava Carte Isabelle?

Tietääkö kukaan?

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #43 : 25.05.2009, 22:44:54 »
Muistelen, että maksoimme joko Nizza - Monaco tai Menton - Nizza -välistä reilun kahdeksan euroa. Tarkoittaa sitä, että edestakainen matka Nizzasta Mentonin ohi Ventimigliaan on kalliimpi kuin tuon mainitsemasi päiväkortin hinta. Kelpaako kortti myös busseihin?

Mun mielestä juna oli nykyisellä linjauksellaan aika tylsä, joten maisemien takia voisi olla kiva vaikkapa palata Monacosta Nizzaan bussilla. Juna on toki nopeampi ja varmasti miellyttävämpi.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

-sissi-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 163
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #44 : 26.05.2009, 07:48:49 »
Carte Isabelle käy ilmeisesti vain junissa. Luin siitä eka kerran jostain englanninkielisestä matkaoppaasta. Googlella löysin SNCF:n sivuilta seuraavan tekstin:

From June 1st to September 30th 2009, you can enjoy all the beaches and the wonders of the French Riviera, from Fréjus to Ventimiglia and from Nice to Tende and Vievola and from Cannes to Grasse as well.

The "Carte Isabelle" pass will allow you unlimited travel, in 1st or 2nd class for the whole day.
Once purchased, the pass cannot be exchanged nor refunded and is valid for one person on all regional trains (TER) except high speed trains (TGV) and limited access trains.


You can buy it for 12€ (from June 1st) at any train station ticket office (SNCF) in the "Alpes Maritimes" département and at the SNCF boutique Nice Liberté, as well as the Fréjus, St Raphaël Valescure and Boulouris train stations.

Eli jos junalla mennään, niin tuo olisi varmaan paras vaihtoehto. Siitä ei ilmeisesti nuoriso saa mitään alennusta, missään ei ainakaan ole mitään mainintaa moisesta.

Ollaan pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja bussin ja junan välillä. Ehkäpä tehdään nyt niin, että ostetaan tuo päivälippu junaan. Katsoo sitten, miten väsyksissä ollaan siinä vaiheessa kun ollaan lähdössä Monacosta takaisin Nizzaan. Jos porukka on vielä innostunutta, niin voisihan sitä junalipusta huolimatta silti sen välin mennä bussilla. Eihän se neljälle olisi kuin 4 eur lisäkustannus. Mitähän tietä se bussi tuon välin kulkee? Viime kesänä omalla autolla harhauduimme Monaco - Nizza välin ajamaan sitä ylintä tietä pitkin ja silloin kyllä vähän pelotti... Tarkoitus oli ajaa rantatietä pitkin, mutta nopealiikkeisessä liikenteessä meidän navigaattori ei ihan pysynyt mukana ja yhdestä liikenneympyrästä sitten mentiin väärin  :) Ja hups, hetken päästä oltiinkin pilvien seassa.

Se on harmi, että sitä junaradan linjausta on muutettu. Juurikin tuo Nizzan ja Ventimiglian välinen osuus oli ennen tosi hieno.

J.J.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #45 : 03.06.2009, 20:20:45 »
moro
Syksyllä matkasimme aamulla junalla ensin Ventimigliaan ja iltapäivällä sieltä Monacoon, illalla Nizzaan, juurikin tuolla päivälipulla. Paljon enempää siellä ei päivässä ehdi. Oli aika helppoa. Yksi juna oli kokonaan peruutettu...
Voi olla tuttuakin asiaa, mutta juna-asemantiskiltä ostimme tuon päivälipun ja leimasimme leimasinkoneessa ennen junaan menoa.
Keväällä menimme euron bussilla ensin Mentoniin ja sieltä euron bussilla takaisin Monacoon ja illalla alatietä pitkin euron bussilla Nizzaan. Paluumatkalla bussi oli aivan tupaten täynnä ja seisoimme täydessä bussissa koko matkan Monacosta Nizzaan, hiki ja vain huonoa onnea?
En tiedä olisiko istumaan päässyt, jos olisi noussut bussiin ennen Casinoa olevalta pysäkiltä. Me nousimme bussiin myöhemmältä pysäkiltä.
Jos molempia matkustuslaitteita käyttää niin paluu voisi olla helpompi ehkä junalla. Nizzassa kun nousee bussiin jo asemalla niin pääsee istumaan. Asemalta meni joitain pikavuoroja Monacoon kait ylätien kautta.
j.j.
« Viimeksi muokattu: 03.06.2009, 20:22:20 kirjoittanut J.J. »

mikkeli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #46 : 28.07.2009, 11:06:57 »
onkohan missään karttalinkkiä etelä-ranskaan? etsin ympäröiviä paikkoja kaupungille Gourdon tarkoituksena lähteä sinnepäin reissuun.
en halua olla kalliissa turistipaikassa, mutta lennot menee ilmeisesti nizzan kentälle...

Linnunlahti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 320
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #47 : 28.07.2009, 11:59:38 »
onkohan missään karttalinkkiä etelä-ranskaan? etsin ympäröiviä paikkoja kaupungille Gourdon tarkoituksena lähteä sinnepäin reissuun.
en halua olla kalliissa turistipaikassa, mutta lennot menee ilmeisesti nizzan kentälle...

http://maps.google.com/ Googlen kuvahaulla saa tälläisen

"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusi tuttavuuksia."
-Muumipappa

misja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #48 : 30.07.2009, 13:04:27 »
Tarkoitus ois lähtee tonne Etelä-Ranskaan pyörimään elokuussa. [..] Onko tuolta helppo löytää yö paikkoja ja onko tietoa hinnoista? noissa rantakohteissa näytti olevan **hotellihuoneet n. 70€ alkaen. kiinnostais viettää aikaa myös ei rantakohteissa, onko noissa halvempaa yöpyä? Muuntenkin kaikki mahdollinen info alueella pyörimiseen otetaa innolla vastaan!

Viime vuonna alkukesästä pyörittiin etelä-Ranskassa. Hotellihuoneet etsittiin vasta paikanpäällä, ja vapaita löytyi aina. Yleensä maksettiin n. 50e/2hh. Loppukesällä tungosta tosin on varmaan enemmän, ja hintakin saattaa olla vähän kalliimpi.
Junalla pääsee hyvin, mutta lippujen osto, etenkin mutkikkaammalla matkalla, voi olla hankalampi juttu pelkällä englannilla.

Nizza oli todellinen turistirysä, mutta pienemmistä kaupungeista löytyy enemmän tunnelmaa. Esim. Arles on aivan ihana, joskin suht pieni kaupunki. Camarguessa (mm. juuri Arlesin lähellä, bussilla ehkä 0,5h) kannattaa ehdottomasti käydä pyöräilemässä/kävelemässä autiolla hiekkarannalla ja bongailemassa flamingoparvia!giz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #49 : 05.09.2009, 23:50:08 »
Suosittelen lämpimästi Provencea/Rivieraa. Sinne suuntautui oma eka Ranska-reissuni aikoinaan ja sinne jäi myös sydän heti sillä kerralla. Niinpä muutamana viime vuotena on tullut koluttua sitä seutua varsin mukavasti  Kiss Omasta mielestäni Provence on Ranskan ehdoton laventelintuoksuinen kultakimpale monipuolisuudellaan: nähtävyydet, luonto, ilmasto, ihmiset, kaupunkien tunnelma jne. (vrt. esim. Pariisi).

Helpoin reitti Suomesta Midin (= Etelä-Ranska) maisemiin lienee suora lento Nizzaan, mahtavaan kaupunki-ja rantakohteeseen, jossa voi nauttia lähes takuuvarmasta auringosta. Kaupunki on ns. turvallinen valinta, mikäli perusturistina hengailu riittää tai pelkää ranskankielen käyttöä, turistikaupunkina Nizzassa myös enkulla pärjää hyvin. Ainakin Le Château-kukkulalle on kiivettävä ihailemaan hulppeita maisemia. Ja tietysti myös muut Côte d'Azurin helmet Monaco, Cannes, St Tropez ovat hollilla naapurissa, mutta niistä on kovin turha mitään syvällisempää tunnelmaa hakea. Sitä vastoin rahaa saa palamaan, vaikkei juuri mitään ostaisikaan. Aivan Nizzan kupeessa on upea, pieni Eze-kylä korkealla, josta on huimat näkymät jopa Korsikalle asti. Sinne siis kannattaa kyllä mennä. Nizzasta on hyvät juna- ja bussiyhteydet näihin kaikkiin muihin Rivieran kohteisiin, eikä hinnatkaan päätä huimaa (esim. bussi Monacoon ja Cannes'iin taitaa olla vieläkin 1e suuntaansa!).

Toinen vaihtoehto on lentää Marseilleen (ei taida olla suoria lentoja) tai vaikkapa jatkaa matkaa sinne ja muualle Provencen ytimeen Nizzasta TGV-junalla (opiskelija n 20e). Marseille on iso, monikulttuurinen ja omalla karulla tavallaan kaunis kaupunki, jonka vanhasatama (le Vieux Port) todellakin on Ranskan vanhin satama. Kaupunki ei ole mikään turisti-paratiisi - hyvä niin - enkä välttämättä suosittelisi sitä esim. lapsiperheille. Maine tosin taitaa olla paranemaan päin, mutta edelleenkin uskon sen olevan Midin arvaamattomin paikka, siltikin rohkeempien reissareitten 'must'.

Marseillen kupeessa, itäpuolella on varmasti yksi Euroopan kauneimmista paikoista; piskuinen Cassis on kuin palanen paratiisia turkoosine laguuneineen ja vaaleine kalliolahdekkeineen ('calanques'). Unohtumatonta kyytiä Välimeren aalloilla saa esim. noin tunnin paattiretkellä (15 e), jonka aikana pääsee tutustumaan lähemmin kuuluisiin "kalankkeihin". Cassisiin kulkee varsinkin kesäaikaan ihan hyvin busseja isommista paikoista (Marseille, Aix..)

Aix-en-Provence (puolisen tuntia Marseillesta pohjoiseen) on Provencen ehdoton timantti, jos hakee sitä hurmaavaa tunnelmaa, kauniita maisemia, kapeita pikkukujia, suihkulähteitä, kahviloita, taiteilijaelämää (Cézanne)...Rantaa ei löydy, mutta kaikkea muuta kylläkin, taidetta, historiaa, kulttuuria ja elävää, nuorekasta menoa. Lähistöllä (lyhyt bussimatka) on kaunis Sainte Victoiren vuori ja turkoosi järvi Lac de Bimont, oiva päiväretkikohde siis.

Aixistä länteen edetessä tulee vastaan muita ihastuttavia Provencen 'pitäjiä' eli Avignon, Arles ja Nîmes. Kaikki kauniita, pulputen historiaa ja nykyaikaa sopusoinnussa keskenään. Avignonin päänähtävyys jättiläismäinen Paavien palatsi, jossa saa kulumaan yhden kokonaisen päivän, Arles'ssa mm. amfiteatteri, samoin Nîmes'ssa, jossa myös hieno Jardins de la Fontaine -puutarha. Nîmes'n lähistöllä (vaatii melkeinpä oman auton) on mahtava roomalaisajan Pont du Gard -akveduktikin, jossa riittäisi jo koon puolesta ihmeteltävää myös perheen pienimmille. On siis ihan ilmainen nähtävyys keskellä kaunista luontoa, mutta hankala sinne on päästä yleisillä menopeleillä  Sad

Arles'sta käsin (bussi Saintes Maries de la Meriin) taas voi tehdä unohtumattoman päiväretken Camargueen, etelän suistoalueeseen, joka on sekin Cassisin tavoin kuin oma, erillinen, pieni maailmansa Euroopan ytimessä. Uskomattoman kaunista tasaista maisemaa, meren rantaa, suoalueita, matalia lammikoita, kuivunutta merenpohjaa...silmänkantamattomiin. Ja bongata voi niin flamingoja, valkeita villihevosia kuin härkiäkin. Jos vain suinkin uskaltaa (miksei uskaltaisi), on aikaa ja hiukan ylimääräistä matkakassaa, ihan ehdoton on hevosvaellus 'erämaassa' oman oppaan johdolla. Sopii ihan ekakertalaisillekin, hinta pyörii noin 15 e/tunti.

Tässäpä siis joitain Etelä-Ranskan reissuvinkkejä. Valitettavasti ns. parhaimpiin paikkoihin päästäkseen on väkisinkin liikuttava junin ja bussein, mutta sitä on turha pelätä, kaikki toimii ihan hyvin (elleivät ranskalaiset juuri innostu lakkoilemaan) eikä hinnatkaan juuri Suomen tasosta eroa. Ja ainakin juuri Provencessa ihmiset ovat mukavia ja avuliaita, tietysti (alkeellinenkin)kielitaito auttaa tässäkin asiassa ja on iso plussa matkaajalle. Jos vain suinkin mahdollista, olisi oman auton vuokraus ihan huippu juttu varsinkin maisemien kannalta. Pikkukaupunkien välillä maaseudulla voi nimittäin juuri nauttia niistä laventeli- ja mimosapeltojen väriloistosta.

Rohkeasti siis vain tutustumaan myös niihin 'harvinaisempiin' paikkoihin, jotka vaativat ehkä hiukan vaivannäköä, mutta ovat taatusti sen arvoisia. Totuushan on, että onneen ei ole oikotietä - ei tässäkään tapauksessa  Wink

Mardis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • MSN Messenger - ojalamarjo@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #50 : 10.03.2010, 00:36:16 »
Heippa!

Oon lähdössä kesäkuussa pariksi viikoksi E-Ranskaan yksin. Alustavasti suunnitelmissa on reitti Nizza - Aix-en-provence - Avignon - Arles - Nizza.

Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan kokemuksista Aixin ja Arlesin hostelleista. Netistä tuntuu löytyvän aika huonosti noita ja molemmista löysin vain yhdet hostellit.. Onko kukaan yöpynyt Aixissa  HI -hostellissa Aix-en-Provence hostel - Les Jas de Bouffan? Jostain luin että sinne on hieman hankala päästä ja viiminen bussi kaupungista menee klo 20... Onko siellä muita hostelleja?

Entäs sitten Arlesissa Arles hostel? kokemuksia? Onko Arlesissa muita hostelleja?

Tilasin juuri Provencen LP:n netistä, joten sieltä ehkä selviäisi enemmän näistä hostelleista mutta muiden kokemusten kuuleminen on aina kivempaa.. enkä malttais odottaa oppaan saapumista :)

Noista mainitsemistani hostelleista ei voi varata sänkyä netistä joten pitää kai rohkaistua ja soittaa sinne..

Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

kiitos vastauksista etukäteen!

page

 • Reissaaja
 • Viestejä: 31
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #51 : 14.03.2010, 12:13:46 »
Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

Ranskan junissa ei käy kansainvälinen opiskelijakortti, vaan täytyy olla sellainen Ranskan rautateiden oma kortti, jos opiskelija-alennuksen haluaa. Samaa pätee nuorisohintoihin (<26v). Nuorisokortti maksaa muistaakseni n. 40e.

Ranskan bussiliikenne on lähes olematon. Selvittelin itsekin asiaa hiljattain ja kävi ilmi, että Ranskassa ei juurikaan ole kaupunkien välistä bussiliikennettä. Onneksi junaverkko on todella kattava.

Electra

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 711
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #52 : 14.03.2010, 12:31:20 »


Ranskan bussiliikenne on lähes olematon. Selvittelin itsekin asiaa hiljattain ja kävi ilmi, että Ranskassa ei juurikaan ole kaupunkien välistä bussiliikennettä. Onneksi junaverkko on todella kattava.

Tarkoitat varman, että SUURTEN kaupunkien välillä ei ole juurikaan bussiliikennettä? Itse olen ollut todella tyytyväinen (halpaan) bussiverkostoon ja sen toimivuuteen juuri nimenomaan esim. Nizzasta risteillessä eri paikkoihin.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #53 : 15.03.2010, 00:18:48 »
^ja ainakin vielä vuosi sitten Nizzan seudulla kaikki bussimatkat maksoi euron.  Ja verkosto oli kattava ja hyvä. Aika usein myöhästelivät, mutta...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

dua

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 316
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #54 : 15.03.2010, 12:17:28 »
Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

Ranskan junissa ei käy kansainvälinen opiskelijakortti, vaan täytyy olla sellainen Ranskan rautateiden oma kortti, jos opiskelija-alennuksen haluaa. Samaa pätee nuorisohintoihin (<26v). Nuorisokortti maksaa muistaakseni n. 40e.
Ruuhka-ajan ulkopuolisista junista saa 25 % alennuksen ilman nuorisokorttiakin, kunhan ymmärtää esittää todistuksen iästään ennen junalipun ostoa.

Ja noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.
"annettu on kaikki mitä onneen tarvitaan
kädet levällään sen kaiken eessä itketään"

Ripple

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #55 : 29.03.2010, 17:18:33 »
Siis tarkoitatteko kylien/kaupunkien sisäisiä yhteyksiä vai niiden välillä kulkevia linjoja?


Matkailin  esim. Monacosta Nizzaan 1 euro ja sitten vaihdoin Nizzassa Cannesin bussiin 1 euro eli 2 eurolla pääsi Monacosta Cannesiin. Ja vaihtoehtoja on kyllä paljon siellä rannikolla joka suuntaan.
Monacon oma sisäinen bussilinja maksaa myös 1 euron sekä Nizzan kaupunkiliikenne ja Tramway euron.
Junalla oli hiukan kalliimpaa. Monte Carlon asemalta Cagnes-sur-Meriin 10 euroa edestakaisin (n 40 min suunta) ja Monte Carlo Nice Ville asemalle 3.20 euroa.
Cannes- Monte Carlo väli junalla jotain 8 euroa.

Joten siellä kärsii kyllä reissuttaa. Hinnat ovat kyllä ihan toista kun täälla Suomessa.


Kuulostaapa edulliselta!

Itse olin ajatellut mennä elokuussa etelä-ranskaan ja ostaa yhden maan interrailkortin, mutta kannattaakohan se sitten ollenkaan?

Ripple

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #56 : 29.03.2010, 17:34:03 »
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?

Mardis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • MSN Messenger - ojalamarjo@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #57 : 31.03.2010, 17:15:34 »
Eikö kellään ole kokemuksia noista hostelleista mistä kyselin aiemmin? :-\

dua

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 316
  • Profiili
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #58 : 01.04.2010, 11:28:15 »
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?

noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.

Siis, öö... jos aiot matkustaa vaan Cannesin ja Monacon väliä sen kaksi viikkoa, busseja löytyy, mutta kauemmas et pääse. Kaksikin viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika viettää neljässä samanlaisessa kaupungissa, kun vähän kauempana ois vaikka mitä nähtävää: Marseille, Camarques, Aix, Avignon ja Provence, Carcassonne, Toulouse, Pyreneet, Bayonne... puhumattakaan niistä lukemattomista pienistä idyllisistä kylistä!

Eri asia on, kannattaako interrail-kortti, jos et tuon pitempiä matkoja aio suhata: oman käsitykseni mukaan halvimmalla pääset, jos ostat erilliset junaliput etukäteen (2-3kk) netistä. Hinnoittelu toimii kuin lentolipuissa, matkan lähestyessä hinnatkin nousevat.
"annettu on kaikki mitä onneen tarvitaan
kädet levällään sen kaiken eessä itketään"

Ripple

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Ranska
« Vastaus #59 : 01.04.2010, 16:30:58 »
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?

noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.

Siis, öö... jos aiot matkustaa vaan Cannesin ja Monacon väliä sen kaksi viikkoa, busseja löytyy, mutta kauemmas et pääse. Kaksikin viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika viettää neljässä samanlaisessa kaupungissa, kun vähän kauempana ois vaikka mitä nähtävää: Marseille, Camarques, Aix, Avignon ja Provence, Carcassonne, Toulouse, Pyreneet, Bayonne... puhumattakaan niistä lukemattomista pienistä idyllisistä kylistä!

Eri asia on, kannattaako interrail-kortti, jos et tuon pitempiä matkoja aio suhata: oman käsitykseni mukaan halvimmalla pääset, jos ostat erilliset junaliput etukäteen (2-3kk) netistä. Hinnoittelu toimii kuin lentolipuissa, matkan lähestyessä hinnatkin nousevat.

Kiitti. Juurikin tämän takia vastauksia kaipailin, kun ei ole itsellä oikein käsitystä kaupunkien välimatkoista ja lippujen hinnoista. Tänks! :)