Paljon kysymyksiä Brittein saarista

 (Luettu 10550 kertaa)

olik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« : 17.05.2005, 21:34:59 »
Olen lähdössä kaverin kanssa reilaamaan Brittein saarille kesäkuun alussa 16 päiväksi, ja kaipailisin oikeastaan kaikenlaisia vinkkejä, niin reilaamisesta yleensä (olemme ekakertalaisia ja 17- ja 18-vuotiaat) kuin Brittein saarista reissukohteena. Mutta muutamia kysymyksiäkin on noussut mieleen:
1. Onko siellä paljon lisämaksullisia junia?
2. Onko hostellikortista apua?
3. Saako opiskelijakortilla alennuksia?
4. Missä kannattaisi käydä (tapahtumia, paikkoja, kaikkea)? Minua kiinnostaa luonto ja mm. hevoset sekä kirjallisuus ja jossain määrin myös historia, ei mikään yöelämöinti.
5. Kivoja  JA HALPOJA majoituspaikkoja?
6. Millaisia ihmiset ovat? Ovatko ulkomaalaisystävällisiä, auttavaisia, luotettavia?
7. Onko turvallista esim. nukkua ulkona tai leirintäalueilla? Onko jokamiehenoikeuksia? Maalaisjärkeä ja partiotaustaa löytyy :)
8. Pohjois-Irlanti lienee turhan vaarallinen paikka meille?

Kiitän!

olik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #1 : 17.05.2005, 22:23:55 »
Sanokaa toki joku jotain! Olen hyvin kiitollinen vähäisistäkin vastauksista edes johonkin kysymykseen!

nvvena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #2 : 17.05.2005, 22:59:31 »
Melkoinen kysymyslista! Olethan jo käyttänyt foorumin hakua ja lueskellut täältä aiemmin kirjoitettuja juttuja? Netistä löytyy muualtakin valtavasti kaipaamaasi tietoa, kun jaksaa vain hakea. Kirjoittelen kuitenkin ihan pienesti.

Itse en ole käynyt kuin Lontoossa ja Skotlannissa (Edinburgh, Glasgow, St. Andrews). Hintataso on yleisesti ottaen korkea, eli rahaa saa kyllä kulumaan. Skotlanti (tälleen vahvasti yleistettynä, en lopulta edes tiedä siitä kovin paljon, saattaahan siellä olla seutua jossa tämä ei päde) on hurjan kaunis. Siis ihan vaan bussimatkatkin menee tuijotellessa ikkunasta ja huokaillessa. (Varmaan junamatkatkin, en vain ole matkustanut siellä junalla.)

Kaikkialta toki löytyy niin ystävällisiä kuin epäystävällisiäkin ihmisiä, ja luotettavia kuin epäluotettaviakin. Oma kokemukseni Skotlannista oli hyvin myönteinen. Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, niin pubeissa tavatut kuin bussikuskitkin. Asiat toimivat samaan malliin kuin täällä kotipuolessakin. Bussikuskeja ei tarvitse lahjoa että päästään matkaan enkä pelännyt missään vaiheessa henkeni edestä. :wink: Lontoo-kuvani voi olla jokseenkin pintapuolinen parin viikon visiitin perusteella, mutta siellä nyt ei ainakaan kukaan kummastele matkaajaa, sen verran turistirysä se kuitenkin on.

Yksi helpottava tekijä määränpäävalinnassanne on englannin kieli, olettaisin että hallitset sen "meidän muiden" tapaan jo valtion turvaaman peruskoulutuksenkin ansiosta varsin mainiosti. Tuolla siis ongelmaksi ei koidu ainakaan se, että sinä puhut sujuvaa englantia (ja vaikka saksaa, ranskaa, japania ja kreikkaa), kun kaikki muut puhuvat vain ja ainoastaan, vaikkapa, öö, puolaa. (En nyt viittaa puolalaisten todelliseen keskimääräiseen kielitaitoon, kun en siitä tiedä.) Tarkoitan siis sitä, että yhteinen kieli löytyy varmasti, se on vallan käytännöllistä: Kaikki selviää kysymällä.

Mukavaa reissua, vaikkei minusta tämän kummempaa hyötyä nyt ollutkaan!

Sipris

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 576
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #3 : 17.05.2005, 23:33:06 »
en osaa paljoo auttaa kun junalla ei ole tullut kuljettua.

Paikkana suostittelen Edinburghia, itse pidin tosi paljon. :)

Ja britit on kyl ihan ystävällisiä kyllä.

Ja on tuolla pohjois-irlannissa tullut käytyä myös enkä sitä kovin vaarallisena pidä.
yörällä lontooseen mennään 3 viikkoa ja kävellen 2. Lentokoneella 1 tunti, raketti on nopein mikä maailmassa voi koko maailmaa kiertää.
-Into 5v-

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #4 : 18.05.2005, 09:33:17 »
Heips!

Itse olen ollut Lontoossa ja liikkunut sieltä eteenpäin Stonehengen ja Bathin kautta Walesiin.
Vanha kylpyläkaupunki Bath on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, ja siellä esim. YHA:n hostelli on nätti ja mukavalla paikalla. Katso: http://www.yha.org.uk/hostel/hostelpages/85.html

Stonehenge on hieno, mutta sisäänpääsymaksu ja kaiken maailman Stonehenge-tikkarien ym. krääsän myyminen vähän ärsyttivät.
Walesia suosittelen ehdottomasti ihmisille, jotka nauttivat kauniista luonnosta. Mahtava patikointipolku, cost path, kiertää lähes koko Walesin rannikon, ja sitä pitkin on luvallista ja mukavaa kulkea. (Upeat maisemat!) Jokamiehenoikeuksia ei omien kokemusteni perusteella Walesissa ole: (tuskinpa muuallakaan Brittein saarilla) ihan kiltisti kävelin viime kesänä pellonreunaa pitkin, kun äkäinen maanomistaja juoksi perääni ja alkoi huutaa vaimmatusti! :lol: Siitä häkeltyneenä -ja Suomessa jokamiehen oikeuksiin tottuneena- lähdin äkkiä pakoon kompastuen piikkilanka-aitaan ja sen jälkeen kaatuen rähmälleni piikikkääseen pensaaseen.. Näin. En siis suosittele kokeilemaan, kuinka sallittua toisten mailla liikkuminen on. :wink:

Etelä Walesissa Pembrokeshire on todella kaunista seutua (kuten koko muukin Wales) ja St. Davids headista pääsee tietääkseni ainakin Fishguardista lautalla Irlannin puolelle.

Hauskaa matkaa! Kirjoittelen vielä lisää jos herää uusia kysymyksiä.

Emma

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Skotlanti
« Vastaus #5 : 18.05.2005, 12:17:38 »
Hei,

Skotlanti on upea paikka. Itse olen ehtinyt tosin oleskella vain Glasgow'ssa ja Edinburghissa, mutta maisemat junamatkalla ovat todella upeita.

Kaikkein hienointa matkaajalle on se, etta lahes kaikki museot ja galleriat ovat ilmaisia! Ainakin Glasgow'ssa ja Edinburghissa. Ja jos olet Harry Potter-fani, kannattaa kayda kahvilla tai teella kahvilassa, jossa Rowling kirjoitti ensimmaisen HP-kirjansa (Edinburghissa, en nyt muista nimea, mutta liittyi jotenkin norsuihin, varmaan turisti-infossa osaavat kertoa tarkemmin). Glasgow'ssa suosittelen Gallery of Modern Arts:ia, sen edesta loytaa patsaan, jolla on liikennetottero (tai miksika niita nyt kutsutaankaan  :oops: ) paassaan. Se on yksi Glasgow'n tunnusmerkkeja. (se otetaan aina valilla pois, mutta seuraavana paivana se on taas ilmestynyt sinne)

Opiskelija-alennuksia kannattaa kysya aina, aika monessa paikassa sellaisia on, myos vaatekaupoissa. Glasgow onkin shoppailijan paratiisi (Lontoon jalkeen Iso-Britannian paras shoppailukaupunki).

SYHA:n hostellit ovat aika halpoja (~£13/yo). Niissa yopyaksesi tarvitset SYHA:n jasenyyden, joka maksaa £6, mutta sen maksaminen tapahtuu siten, etta niin kauan kun et ole taysivaltainen jasen, maksat £1 enemman/yo, ja saat korttiisi tarran. Sitten kun olet yopynyt kuusi yota, ei tarvitse maksaa ylimaaraista, ja olet jasen. http://www.syha.org.uk/SYHA/web/site/home/home.asp

Tassa vinkkeja hyvin kapealta alueelta. Toivottavasti on apua.

Ophelia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
  • http://irc-galleria.net/view.php?nick=Ophelia
  • Sähköposti
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #6 : 18.05.2005, 13:55:44 »
No jos sua kiinnostaa mm. hevoset ja kirjallisuus (samat intressit kuin mulla oli aikoinaan omalla Britti-turneelle :) ), niin eiköhän sun kannata käydä ainakin Stratford-on-Avonissa missä William Shakespeare asusteli aikoinaan.

Ja hevostelun kannalta esim. Dartmoor ja Newforest on varmasti ihan kivoja vierailupaikkoja. Tosin itselläni meinasi mennä Newforestissa hermot kun eksyin johonkin turistirysäkeskukseen missä oli vaan about 6 matkamuistomyymälää vierivieressä ja ponit sinkoilivat siellä kaduilla ihan vapaina  :evil:  Turisteista se oli söpöä mutta mun mielestä raivostuttavaa, jotenkin...

Mutta kyllä Newforestista löytyy vielä villiponejakin nummilta, niitä pääsee siellä ihailemaan. Me käytiin yksi ilta istumassa Newforestissa jossain ihan mahtavassa luxory-hotellissa missä oli myös hevostila siinä samassa (oikein sellainen upea, perienglantilainen). Täytyypä sanoa että oli unohtumattoman hieno ilta, mutta onneksi eräs miekkonen tarjosi meille ne kahvit joista piti pulittaa 10puntaa...  :wink:

Niin ja älähän unohda kiertää kaikkia kirjakauppoja, niitä Briteissä on kuin sieniä sateella! Ja kirjat on itseasiassa yllättävän halpoja Suomen hintoihin verrattuna. Mä ainakin taisin raahata sieltä kotiin about 10 sellaista mahtavaa opusta joiden olemassa olostakaan en ollut tiennyt. Jos lukeminen innostaa, jätä rinkkaan tilaa  :D
quot;Teissä ja joissa on jotain hyvin merkillistä. Niitä katsoessa tulee mieli kaihoisaksi ja haluaa lähteä katsomaan minne ne päätyvät." -Nipsu-

nvvena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #7 : 19.05.2005, 13:44:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Mahtava patikointipolku, cost path, kiertää lähes koko Walesin rannikon, ja sitä pitkin on luvallista ja mukavaa kulkea. (Upeat maisemat!) Jokamiehenoikeuksia ei omien kokemusteni perusteella Walesissa ole: (tuskinpa muuallakaan Brittein saarilla) ihan kiltisti kävelin viime kesänä pellonreunaa pitkin, kun äkäinen maanomistaja juoksi perääni ja alkoi huutaa vaimmatusti! :lol: Siitä häkeltyneenä -ja Suomessa jokamiehen oikeuksiin tottuneena- lähdin äkkiä pakoon kompastuen piikkilanka-aitaan ja sen jälkeen kaatuen rähmälleni piikikkääseen pensaaseen.. Näin. En siis suosittele kokeilemaan, kuinka sallittua toisten mailla liikkuminen on. :wink:

Skotlannin itärannalta löytyy myös tuollainen rantakävelyreitti, eli Fife coastal path. Reitti täällä: http://www.contours.co.uk/self-guided/maps/fife-coastal-path.gif Itse kävelin vain St. Andrewsista kohti Crailia, en perille asti. Lähdettiin turhan myöhään liikkeelle ja jo muutaman/parin tunnin jälkeen alkoi tulla pimeä, valaistusta ei ollut missään ja alkoi pikkuhiljaa väsyttää, kun pellot tuntuivat jatkuvan loputtomasti eikä missään ollut merkkiä lampaita ja lehmiä kummemmasta elämästä. Katkaistiin rantakävely kun vastaan tuli peltojen välissä kulkeva hiekkatie, ajateltiin että siitä pääsee suht suoraan "isolle" tielle, jota bussit kulkee. Suoraan ja suoraan, jättikokoisen farmin halki, erilaisten työkonehallien ja maatilarakennusten ohitse, kummasti katsovien maatilallisten valvovien silmien ohitse... Meitä ei moitittu, vaikka tielle päästyämme sillä puolella tilaa oli kyllä yksityisalueesta toitottava kyltti. Varmaan ennenkin nähneet väsähtäneitä kävelijöitä.  :roll: Talsittiin sitten vissiin reilu pari mailia sen tien viertä "kotia kohti", kunnes löydettiin bussipysäkki, sellainen komea, lähes umpinainen kivikoppero. (Jossain vaiheessa matkaa myös selvisi että toisessa suunnassa pysäkki olisi ollut lähempänä...)

Mutta jos siis tuollaiselle kävelyretkelle lähtee ajoissa ja tietää minne on menossa, on varmasti tosi upeaa. Maisemat ihan mielettömiä! Kyllä siinä hiukan harmitti, kun kamerasta loppui patterit ensimmäisen puolen kilometrin aikana. Mahdollisimman kuiva sää on myös plussaa, mutta siitä huolimatta ainakin meidän reittimme oli paikoittain hyvin märkä ja mutainen ja kengät ja housut sen myötä myös. Eli kannattaa varata toisetkin kengät jos meinaa saman päivän iltana mennä vielä vaikka teatteriin. :wink: Lisäksi reitti kulkee härkäaitausten halki (onkos ne nyt "ylämaan sonneja" vai mitä, ne karvaiset, tämännäköiset: http://www.dahlias.co.uk/Page2/Images/Bull.JPG), ja siellä täällä on varo härkää -kylttejä. En tiedä miten hyökkääviä ne nyt sitten oikeastaan on, yhteenkään ei livenä törmätty, sen sijaan jättikokoisiin sorkanpainaumiin kyllä vaikka millä mitalla, ja niiden ei-myöskään-järin-pieniin jätöksiin...

akoski

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Pohjois-Irlanti
« Vastaus #8 : 19.05.2005, 15:32:20 »
Nain Belfastissa opiskelevana voin sanoa etta Pohjois-Irlanti ei todellakaan ole mikaan vaarallinen paikka turistille. Ainoa suht vaarallinen alue on ehka Lansi-Belfast, jos sinne sattuu erehtymaan joskus aamuyosta :) Muuten on todella turvallista, koska poliiseja aika huomattava maara juuri mahdollisten levottomuuksien varalta, ja niitapa riittaa sitten partioimaan ympari kaupunkia. Keskenaanhan nama pirulaiset taalla tappelevat, ja aina muualla kun turistien nakopiirissa.

Yksi asia kuitenkin kannattaa muistaa kun Pohjois-Irlantiin matkustaa. Ala missaan nimessa pida mitaan vaatteita jotka viittaavat joko Englantiin tai Irlannin tasavaltaan. Eli parasta unohtaa ne "Ireland"- ja "I heart London"-paidat, seka brittifutisseurojen asusteet. Muutaman kerran olen nahnyt kun ihmiset ovat joutuneet kinaamaan paikallisten kanssa juuri tuon takia, mutta yleensa turistikin paasee palkahasta kun selittaa ettei ole tajunnut kannattavansa yhtenaista/erillista Irlantia.

Eli reippaasti vain tanne pain. Pohjois-Irlannissa kannattaa ainakin kayda katsomassa pohjoisrannikon nahtavyydet. Muutama bussiajelu lahtee Belfastista, ovat usein nimella Giant's Causeway Tour, mutta sisaltavat myos muut rannikon kohteet. Belfastissa ei kovin hirveasti ole nahtavaa. Elukkatarha on hienosti rakennettu maen rinteeseen ja seinamaalauksia voi kayda katselemassa.

Pohjois-Irlannissa ovat ihmiset varsin ystavallisia, omasta mielestaan maailman ystavallisimpia. Jos esim. kysyt tieta niin ihmiset lahtevat usein vaikka kadesta pitaen opastamaan toiselle puolen kaupunkia. Tosin puheesta voi joskus olla vaikea ottaa mitaan tolkkua, edes englantia aidinkielenaan puhuvat eivat aina tajua, mutta kun tarpeeksi monta kertaa kysyy niin kylla jotain tolkkua saa :)

olik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #9 : 19.05.2005, 16:23:03 »
Kamalasti kiitoksia kaikille teille loistavista vinkeistä! Tässähän alkaa matkakuume uhkaavasti nousta :) Kiva kuulla, ettei Pohjois-Irlantikaan välttämättä ole niin kovin vaarallinen paikka, se nimittäin kiinnostaisi meitä kovasti.

Ja otan kyllä vielä kaikenlaista tietoa ilolla vastaan!

wertty

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 106
  • MSN Messenger - tiia-eskelinen@luukku.com
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #10 : 19.05.2005, 19:03:05 »
On ne ystävällisiä kun muistatte vaan sanoa please, thank you ja vielä kerran please  :D

Tässä muuten yksi linkki majoituksesta ym. - näyttää melko monipuoliselta paketilta, vaikken oo tutustunutkaan tarkemmin

Hauskaa matkaa molemmille!

mustikka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Re: Skotlanti
« Vastaus #11 : 19.05.2005, 19:18:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Emma"
Ja jos olet Harry Potter-fani, kannattaa kayda kahvilla tai teella kahvilassa, jossa Rowling kirjoitti ensimmaisen HP-kirjansa (Edinburghissa, en nyt muista nimea, mutta liittyi jotenkin norsuihin, varmaan turisti-infossa osaavat kertoa tarkemmin).

Sita alkuperaista kahvilaa ei enaa ole olemassa, mutta sen paikalla on nykyaan joku muu kuppila.
Suosittelen kylla yleisesti Edinburghia, on natti ja kiva kaupunki, ja tarpeeksi pieni hallittavaksi. Ja Royal Milella on pari ihanaa fudgekauppaa, en pysty kavelemaan ohi pistaytymatta sisaan... (siinahan ne tarkeimmat nahtavyydet olikin ;) )

akoski

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Re: Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #12 : 19.05.2005, 22:44:32 »
Vastaillaas nyt loppuihinkin kysymyksiin, jos jotain osaisi sanoa :)

Junista en tiedä, busseja olen käyttänyt koska ne ovat usein paljonkin halvempia. Irlannin bussit ja junat löytyvät http://www.buseireann.ie/ ja Pohjois-Irlannin http://www.translink.co.uk/

Hostellikortilla sai jonkin verran alennusta, muistelisin kaverini joskus laskeskelleen että kymmenisen yötä pitäisi olla hostelleissa että kannattaa.

Opiskelijakortilla saa alennuksia, mutta aika monessa paikassa homma kuitenkin menee niin että sanot vain olevasi opiskelija, niin ei kukaan mitään kortteja kysele :) Joskus taas vaaditaan jotakin maksullisia opiskelijakortteja, että saisi alennuksia. Näin ainakin Irlannin saarella.

Noita paikkoja missä kannattaa käydä kannattaa etsiä vaikka googlella tai etsiä täältä keskusteluista kaikki viestiketjut hakusanoilla Irlanti/Englanti/Skotlanti/Britit/jne. Kannattaa muistaa että Brittein saarille lähes kaikki museot ja galleriat ovat ilmaisia (erikoisnäyttelyitä lukuunottamatta).

Kivoja ja halpoja majoituspaikkoja voi etsiä vaikka osoitteesta
http://www.hostelworld.com/ Irlannin hostellit ovat usein siistejä ja ihan mukavia paikkoja viettää yötä.

Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ainakin Irlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Skotlannissa. Englannista ei ole kokemusta kuin Lontoosta, siellä ihmiset olivat vähän tylympiä. Pitävät usein kovasti turisteita ja tulevat kyselemään kaikkea kun huomaavat ulkomaalaiseksi. Huijareitakin löytyy kyllä, Belfastin Europa Bus Stationin lähellä on muutama kaveri joilla on aina sama tarina: "äiti/isä/mummi/veli oli onnettomuudessa Dublinissa/Belfastissa ja pitäisi päästä katsomaan sairasta/kotiin takaisin, tarvis £20 lippuun." Luotettavuus on vähän semmosta että voivat lupailla kaikkea, mutta jää vaan puheeksi. Usein ovat myöhässä ja unohtelevat kaikkea, kannattaa varmistella asiat moneen kertaan jos ovat tärkeitä. Kannattaa myös huomata että bussit ja junat ovat usein aika reippaasti aikatauluista jäljessä ja monet laitteet (esim. ATM:t) monesti rikki.

Jokamiehenoikeuksia ei taida olla.

Ja Pohjois-Irlantiin vastailinkin jo.

reetuska

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Re: Skotlanti
« Vastaus #13 : 20.05.2005, 00:47:05 »
Lainaus käyttäjältä: "mustikka"
Lainaus käyttäjältä: "Emma"
Ja jos olet Harry Potter-fani, kannattaa kayda kahvilla tai teella kahvilassa, jossa Rowling kirjoitti ensimmaisen HP-kirjansa (Edinburghissa, en nyt muista nimea, mutta liittyi jotenkin norsuihin, varmaan turisti-infossa osaavat kertoa tarkemmin).

Sita alkuperaista kahvilaa ei enaa ole olemassa, mutta sen paikalla on nykyaan joku muu kuppila.


Ai? Kävin pari viikkoa sitten kyseisessä Elephant Housessa, ja paikallinen kaveri kyllä ainakin puhui siitä paikasta sinä nimenomaisena kahvilana, jossa Rowling kirjoitteli. Että kyllä minun mielestä oli hyvinkin olemassa. :) (Mutta enhän minä tiedä oliko se juuri se aito ja alkuperäinen. Norsuja joka tapauksessa piisasi. :))

olik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #14 : 20.05.2005, 17:03:24 »
Kiitos taas runsaasta tiedosta!

Onko muuten Brittein saarilla vesijohtovesi juomakelpoista?

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #15 : 20.05.2005, 17:21:02 »
Lainaus käyttäjältä: "olik"
Kiitos taas runsaasta tiedosta!

Onko muuten Brittein saarilla vesijohtovesi juomakelpoista?


On, vaikkakin maistuu pahalle aina vahan aikaan sen jalkeen kun on palannu Suomen lomalta.
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

mustikka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Re: Skotlanti
« Vastaus #16 : 21.05.2005, 18:47:48 »
Lainaus käyttäjältä: "reetuska"
Lainaus käyttäjältä: "mustikka"
Lainaus käyttäjältä: "Emma"
Ja jos olet Harry Potter-fani, kannattaa kayda kahvilla tai teella kahvilassa, jossa Rowling kirjoitti ensimmaisen HP-kirjansa (Edinburghissa, en nyt muista nimea, mutta liittyi jotenkin norsuihin, varmaan turisti-infossa osaavat kertoa tarkemmin).

Sita alkuperaista kahvilaa ei enaa ole olemassa, mutta sen paikalla on nykyaan joku muu kuppila.


Ai? Kävin pari viikkoa sitten kyseisessä Elephant Housessa, ja paikallinen kaveri kyllä ainakin puhui siitä paikasta sinä nimenomaisena kahvilana, jossa Rowling kirjoitteli.

No nyt on tunnustettava, etten muista, miten tahan kasitykseen olen tullut, mutta olin tuon kirjoittaessani varma etta nain on. :D Nayttaapa silta, etta olin vaarassa. (en vaarassa vaan váárássá...)

nvvena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #17 : 22.05.2005, 18:15:29 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "olik"
Kiitos taas runsaasta tiedosta!

Onko muuten Brittein saarilla vesijohtovesi juomakelpoista?


On, vaikkakin maistuu pahalle aina vahan aikaan sen jalkeen kun on palannu Suomen lomalta.


Tämäkin on vissiin vähän tapauskohtaista. Skotlannissa kuulin sanottavan, että lämmintä vettä ei saa käyttää esim. ruoanlaitossa (lämpö liuottaa jotakin putkista?), vaan kylmääpä ainakin minä käytän Suomessakin. Kylmä vesi oli siellä kyllä tosi hyvää, ei mitään outoja makuja. Lontoossa yövyin ho(s)tellissa, jossa oman huoneen kylppärin vesi oli juomakelvotonta, mutta keittiön vesi oli ok (joskin julmetun pahan makuista). Jostain säiliöstä puhuivat. Eli kannattaa kysäistä erikseen majapaikan henkilökunnalta. Kyllä mä olen lentokenttien jne. vessoissa juonut vettä tarpeen vaatiessa kysymättäkin.

olik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #18 : 22.05.2005, 21:38:12 »
Niin, ei kai se Suomessakaan ole suositeltavaa käyttää kuumaa vettä ruuanlaittoon juuri sen liukenemisen takia. Mutta hyvä tietää, että voi periaatteessa juoda hanasta, kun on niin kurjaa aina ostaa juomaa jos on kuumakin päivä.

akoski

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Paljon kysymyksiä Brittein saarista
« Vastaus #19 : 23.05.2005, 00:42:42 »
Brittein saarillahan on aina kaksi hanaa, yksi kylmälle ja toinen kuumalle (pari poikkeustakin olen nähnyt mutta vain baarien vessoissa joissa vesi on tarkoitettu käsien pesuun). Siinä saa sitten valita aina että palelluttaako kätensä vai polttaako ne :/

Joku minulle selitti että tuo johtuu jostain vanhasta säädöksestä. Paikallisten uskomusten mukaan lämmin vesi voi sisältää bakteereita tms ja ei ole soveliasta että lämmintä ja kylmää vettä sekoitettaisiin.

Kyllä se kylmä vesi tosiaan usein on juomakelpoista, mutta usein hyvin pahan makuista. Kannattaa ostella niitä 2l vesipulloja aina matkaan, eivät ne hirveästi maksa. Ruoanlaittoon se kraanavesi välttää (ruoka kun on muutenkin hirveää täällä :)

Minusta tuntuu että kylmästä vedestäkin irtoaa ainakin täällä Belfastin kämpässäni jotain, joka värjää kaiken oranssinpinkiksi (hirveä väri on se).