New York - musikaalit ym. vapaa-aikaa

 (Luettu 32832 kertaa)

Shibbii

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
New York - musikaalit ym. vapaa-aikaa
« : 18.05.2005, 16:31:57 »
Heippa!

Olen lähdössä syksyllä Nykiin ja nyt mietityttää nämä kulttuuririennot. Matkaa ei tosin vielä ole varattu, otetaan vähän niinkuin äkkilähtö ihan sen takia että vasta syksyllä selviää mitkä päivät on mahdollista kadota maisemista kun on koulua sun muuta sellaista.

Mutta halua siis löytyy mennä kattomaan musikaali broadwayllä, tai vaihtoehtoisesti Stomp jota ei kai enää esitetä broadwayllä mutta se on yhden teatterin ohjelmistossa.
Nyt kysyisinkin, että miten tässä nyt oikein pitää tehdä jos niitä lippuja halajaa? Ilmeisesti broadwayn näytöksiin on kova tunku, miten tulee siis toimia jos me lähdetään parin viikon - kuukauden varoitusajalla? Onko silloin vielä mahdollista saada lippuja vai menevätkö ne kuukausia aiemmin? Entä voiko niitä ostaa suoraan paikan päältä vai kannattaako varaus aina tehdä aikaisemmin netissä? Ja millä nämä tiketit sitten maksetaan (netissä)? Itselläni kun ei ole luottokorttia. Tarvittaessa saan toisen henkilön maksamaan omalla kortillaan, mutta olin lukevinani broadway.com sivuilla että kun niitä lippuja sitten lunastaa tulee näyttää sekä kyseinen luottokortti että henkkarit. Sehän ei käy jos en ole omalla kortillani maksanut.

Ja sitten vielä pukeutumisesta; tyhmänä  nyt kysyn että onko olemassa jotain tiettyä koodia jonka mukaan pitää pukeutua kun menee teatteriin Nykissä? Riittävätkö naisella siistit vaatteet esim. tyyliin hame/suorat housut ja joku nätti jakkuyläosa, vai pitääkö olla oikein iltapuku? Onko muita asioita jotka pitäisi huomioida jos aikoo musikaaliin?
Entä onko teillä jotain hyviä vinkkeja muihin kulttuurikohteisiin tai muuten vain nähtävyyksiin ja muihin paikkoihin? Museoita? Hyviä ja edullisia ravintoloita? Sight-seeings?
Itse olen kyllä kyseisessä kaupungissa pari vuotta sitten käynyt, mutta silloin en ehtinyt muualle kuin pakollisiin  kohteisiin tyyliin vapaudenpatsas sekä empire state building.

Kiitän ja kumarran jo etukäteen :)
« Viimeksi muokattu: 20.11.2009, 05:50:12 kirjoittanut Juzt »

Tigalily

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Yahoo Instant Messenger - tiger_lily1980
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #1 : 20.05.2005, 11:57:50 »
EN nyt kommentoi muuhun, kun siihen, että stand-up komiikkascene kannattaa katsastaa! Huippua! Pukeutumisesta...paikasta riippuen. Joihinkin paikkoihin voi mennä ihan siisteissä farkuissa etc. mutta joihinkin vaaditaan enemmän.
quot;Happiness is in the journey, not at the end of the road."
- Quilter's saying

NO50

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 117
  • MSN Messenger - NO50
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #2 : 20.05.2005, 20:00:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Tigalily"
stand-up komiikkascene kannattaa katsastaa! Huippua! Pukeutumisesta...paikasta riippuen. Joihinkin paikkoihin voi mennä ihan siisteissä farkuissa etc. mutta joihinkin vaaditaan enemmän.


Me saatiin loistava Stand Up -esitys kun mentiin Penn Stationilta metrolla JFK:lle. Joissain siellä kaukana Manhattanin valoista alkoi sitten eräs vanhempi musta mies selittämään kaikille (huumorilla höystettynä), että koittakaa nyt hyvät ihmiset siistiä hänen kotiaan (metro-vaunua) sillä huomenna on tulossa vieraita... Hyvää showta jatkui monen pysäkkivälin ajan.  :D

Oli kuulemma ollut ennen 300 paunaa (vajaa 150 kiloa) painava muijakin, mutta kun ei enää jaksanut kantaa hänelle ruokaa. Yhdellä pysäkillä mies sitten poistui viereisestä ovesta. Metron lähtiessä liikkeelle hän tuli käytävää pitkin takaisin ja tokaisi: "did ya think I left the building?" Samaa settiä jatkui vielä hetken ja sitten hän keräili ihmisiltä tipit pois ja jäi jollain pysykillä pois.

Manhattanilla kannaattaa mennä pyörimään Ed Sullivan -teatterin nurkille klo 17 aikaan. Siellä kuvataan David Lettermanin show:ta tuohon aikaan. Kun kyseisen illan kuvauksiin menevä porukka on mennyt sisälle, tulee ulos jotain tettiläisiä antamaan ilmaisia lippuja seuraavan illan show:hun. Me satuttiin paikalle ihan sattumalta kun tultiin pubista ulos röökille ja kaveri tuli kysymään pari kyssäriä Daven showsta. Se oli varsin mukava kokemus. Ed Sullivan theater sijaitsee Broadwaylla muistaakseni 52. ja 53. katujen välissä. Time Squaresta vähän puistoon päin.

Suosittelen!!!!
quot;Kuolema kuittaa univelan ja asuntolainat"

Dreadygal

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Broadwayn liput ja dress-code
« Vastaus #3 : 23.05.2005, 22:33:27 »
Olen töissä hotellin vastaanotossa Manhattanilla ja musikaaleissa jonkin verran käyneenä voin kertoa että siellä ei todellakaan ole mitään pukeutumiskoodia. Ihmiset tulevat ihan farkuissa vaan. Oli kyseessä sitten Broadway tai off-Broadway show. STOMPhan on off-broadway musikaali ja sitä esitetään Orpheum teatterissa East Villagessa.

Lippuja kaikkiin musikaaleihin saat ostettua halvalla TKTS-kioskeilta, joista toinen sijaitsee Times Squarella ja toinen South Street Seaportissa (etsi netistä hakusanalla TKTS). Näissä myydään alennettuja lippuja saman päivän esityksiin (South St. myös seuraavan päivän). Jonot ovat pitkät, liput saattavat kyseiseen esitykseen olla loppu kun luukulle pääset :( , mutta säästät pennin jos toisenkin :D . Muuten voit mennä teatterin lippuluukulle ja yrittää ostaa sieltä, hyvissä ajoin.

Jos muuta kysyttävää on, niin kysy ihmeessä. Rakastan New York Cityä ja toivon että ihmiset kokevat onnistuneita reissuja täällä.

Milma

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 468
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #4 : 29.05.2005, 16:26:22 »
Me ostettiin liput suoraan teatterista samalle illalle. Hinta oli noin 30 taalaa (v.2002). Musikaalina Les Miserables. Hyvä esitys oli!Kyseessä oli ilmeisesti off-Broadway teatteri.

Meitä ainakin neuvottiin hostellista kysymään suoraan teatterista lippuja. TKTS-kojultakin niitä saa, mutta jonottamiseen kannattaa varautua. Eli jos ei ole niin tarkka sen suhteen mitä haluaa nähdä, niin kyllä lippuja aina saa eikä joudu maksamaan itseään kipeäksi.

Pukeutumiskoodia ei tosiaan ole. Sortsit ja t-paita linjalla oltiin eikä oltu ainoita näin pukeutuneita. Joten siitä ei kannata paineita ottaa.

Ally

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #5 : 30.05.2005, 20:28:57 »
Itse kävin katsomassa Lion Kingin, oli hyvä esitys ja liput ostettiin teatterista. Taidettiin saada melkolailla viimeiset liput, tuntui olevan kovasti suosittu esitys. Lippuja oli kyllä tarjolla muihin näytöksiin enemmänkin. Ja pukeutuminen on tosiaan vapaata, ei ole mitään pukeutumiskoodia.

snoop

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 102
  • Profiili
Re: Broadwayn liput ja dress-code
« Vastaus #6 : 31.05.2005, 12:33:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Dreadygal"

Lippuja kaikkiin musikaaleihin saat ostettua halvalla TKTS-kioskeilta, joista toinen sijaitsee Times Squarella ja toinen South Street Seaportissa (etsi netistä hakusanalla TKTS). Näissä myydään alennettuja lippuja saman päivän esityksiin (South St. myös seuraavan päivän). Jonot ovat pitkät, liput saattavat kyseiseen esitykseen olla loppu kun luukulle pääset :( , mutta säästät pennin jos toisenkin :D . Muuten voit mennä teatterin lippuluukulle ja yrittää ostaa sieltä, hyvissä ajoin.ostakaa liput TKTS-kopilta niin kun tossa edellä sanotaan. Menettä vaan hyvissä ajoin aamulla jonottaa (esim matkan ensimmäisinä päivinä kun aikaero haittaa) ja ostakaa sieltä liput saman päivän näytöksiin. Tosin että välttämättä pääse katsomaa juuri sitä esitystä jota tahdotte mut broadwayllä on koko ajan paljon kiinnostavia esityksiä.
For the born traveller, travelling is a besetting vice. Like other vices, it is imperious, demanding its victim's time, money, energy and the sacrifice of comfort.'
- A. Huxley, Along the Road

solfiza

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #7 : 28.06.2005, 14:52:01 »
TKTS:sta sen verran että toukokuussa ollessani siellä saatiin tosi hyvät paikat Sweet Charity nimiseen musikaaliin, vaikka ostettiin liput vasta viiden maissa. Luukut aukeaa muistaakseni jo kolmelta ja silloin siellä on älytön jono. Kysyttiin joltain info-ihmiseltä luukkujen edestä onko mahdollista saada lippuja ja se neuvoi tulemaan viiden maissa. Kun saavuttiin myöhemmin paikalle, jonoa ei enää ollut ja saatiin liput -50% 5 minuutin jonotuksella. Tilanne saattaa tietysti vaihdella ihan näytöstenkin mukaan, joihin saattaa liput loppua nopeasti.
Käteinen ja matkasekit käy luukulla, ei kannata luottaa korttiin. Eikä kannata kysyä myyjältä mitä se suosittelee, me yritettiin sitä, eikä ne tiedä niistä mitään.. ;-)
Oltiin itse tosi tyytyväisiä Sweet Charity-musikaaliin, se oli hyvä ja viihdyttävä. Ihmisillä oli tosi rennot vaatteet, ei siis mitään pukeutumiskoodia. Ihan tiedoksi, että teatterissa oli tosi kylmä. Eikä siellä saa ottaa kuvia.
Hauskaa matkaa, oon ihan kade. Rakastuin kaupunkiin ja sen ilmapiiriin! ;-)

bluedrops

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 69
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #8 : 08.02.2006, 21:19:52 »
Itse kun olin Nykissä kävi ilmeisesti tuuri. Saavuin kaverin kanssa Times Squaren TCKTS-kojulle puoli yhdeltätoista aamulla ja saatiin liput kahden minuutin jonottamisen jälkeen, ihan sinne minne haluttiinkin, ja loistava show oli :)

jane

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 410
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #9 : 08.02.2006, 21:34:31 »
Lainaus käyttäjältä: "solfiza"
Luukut aukeaa muistaakseni jo kolmelta ja silloin siellä on älytön jono.


Kyllä luukut aukeaa kolmelta. Kannattaa mennä paikanpäälle vaikka puol kolme, niin pääsee hyville paikoille jonossa. Niin ja lipunmyynti on äärettömän helppo löytää Time Squarelta!
"Kattele ny se maailma kunnolla ettei tartte toista kertaa lähteä!"

isolde

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
TKTS/Stand-up
« Vastaus #10 : 16.10.2007, 14:57:59 »
Ment mentiin TKTSiin torstaina puoli viiden mais, jolloin jono oli pitkä, mutta se meni todella nopeasti - ehkä jonotettiin joku kymmenen minuuttia. Hairsprayhin liput makso 53taalaa.

Stand-up-klubille päädyttiin kun Times Squarella tuli mies kauppaamaan ale-lippuja Comic Strip -klubille. Sai kaks kahden hengen lippua hintaan 20 $, ja se varas meille pöydänki saman tien. Sisäänpääsyyn kuulu 2 drinkin minimi, eli jokaisen piti ostaa kaks paukkua (tai min. 20$). Tämä on aika yleinen käytäntö klubeilla.

Illan kruunasi hyvien koomikoiden lisäksi se, että sinne saapui itse Chris Rock yllätysvierailulle! Se tuli testaileen uutta ohjelmistoa, ja oli kieltämättä vähän huono...
Ilta alko puoli yhdeksältä, ja me lähdettiin Rockin jälkeen pois puolenyön aikaan, jonka jälkeen siellä olis ollu vielä uusia nimiä.

Ari

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #11 : 17.10.2007, 23:05:46 »
Conania ei oo vielä mainittu  :?:

Arkiaamuna Rockefeller Plazan (tms..?) eli sen NBC:n rakennuksen eteen jonottamaan lippua, riittänee kun menee 8 aikaan, ja iltapäivällä sitten itse show'hun. Eikä maksa mitään. Hauska ja mielenkiintoinen kokemus.

Juzt

 • Moderaattori
 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #12 : 18.10.2007, 02:31:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Ari"
Conania ei oo vielä mainittu  :?:

Arkiaamuna Rockefeller Plazan (tms..?) eli sen NBC:n rakennuksen eteen jonottamaan lippua, riittänee kun menee 8 aikaan, ja iltapäivällä sitten itse show'hun. Eikä maksa mitään. Hauska ja mielenkiintoinen kokemus.

Onkos kukaan koittanut soittaa noita lippuja itselleen?

Numeronhan saa niin showsta kuin netistäkin, mutta internetin ihmemmaassa on hyvin ristiriitaista tietoa siitä kuinka tuo toimii, jotkut vakuuttavat 6kk jonotusajan olevan normaalia, toisaalla sanotaan vain ettei ihan samalle päivälle tai välttämättä edes viikolle saa lippuja. 6kk ja 1vko on aikas iso ero, joten mikä lienee totuus? Ja toimittavatko kotosuomeen?
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Nalle Nallukainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 664
  • Profiili
New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #13 : 18.10.2007, 10:54:24 »
Me yritettiin soittaa lippuja Conaniin, mutta siellä oli aina vastaaja päällä eikä koskaan päästy edes juttusille oikean ihmisen kanssa.

Käytiin myös katsomassa Les Miserables. Liput oli ihan normaalihintaiset, 2 lippua oli jotain 80 dollaria, ja päästiin saman illan näytökseen.

Jos noita TKTS:n jonoja haluaa välttää, niin Times Squaren Virgin megastoren nurkassa istuu tyttö, joka myy ihan samoja lippuja kuin TKTS. Muistaakseni firma oli joku theatremania, ticketmania tms.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Re: Broadwayn liput ja dress-code
« Vastaus #14 : 30.03.2008, 23:28:33 »
broadwayllä on koko ajan paljon kiinnostavia esityksiä.

Ja ainakin yksi vähemmän kiinnostava.  :(

Ajattelin aloittaa musikaaleihin tutustumisen suoraan klassikosta, musiikalista jonka väitetään olevan kaikista parhain. Aiemmin en ole musikaaleista ollut innostunut. Laulu lauluna ja teatteri teatterina, olen ajatellut. Ja ajattelen edelleen. Itse en sentään nukkunut puolta musikaalista, kuten japanilainen vierustoverini, mutta hermoja koeteltiin sitäkin enemmän. Käsikirjoittajaparka oli unohtanut kokonaan käsikirjoituksen tekeleestään! Kaksi tuntia  mukanokkelia kommetteja, raajojen ojentelua ja iskelmien lurittelua ei vastaa minun käsitystäni viihdyttävästä 66 dollarin hintaisesta illasta.

Pysykää poissa kammottavasta Chorus linesta!

karistys

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #15 : 31.03.2008, 02:45:33 »
Onkos kukaan koittanut soittaa noita lippuja itselleen?

Numeronhan saa niin showsta kuin netistäkin, mutta internetin ihmemmaassa on hyvin ristiriitaista tietoa siitä kuinka tuo toimii, jotkut vakuuttavat 6kk jonotusajan olevan normaalia, toisaalla sanotaan vain ettei ihan samalle päivälle tai välttämättä edes viikolle saa lippuja. 6kk ja 1vko on aikas iso ero, joten mikä lienee totuus? Ja toimittavatko kotosuomeen?
En oo soittamista kokeillu, mutta paikan päältä on kyllä tullu liput haettua. Kannattaa tosiaan mennä aamusella hyvissä ajoin, mieluiten vähän ennen kasia, mestoille niin homma on aika saletti. Sieltä saa sellasen jonotusnumeron, joka oikeuttaa sitten paikkaan iltapäivän jonossa.

Ekalla kerralla oltiin liian myöhään paikalla ja jouduttii aika nopeesti pois sieltä iltapäivän jonosta. Mutta seuraavaa päivänä suunnattii ajoissa paikalle ja saatiin ekat numerot. Sillä kerralla 8 pääs sisään. Määrä vaihtelee varmaan päivittäin aika paljon, todennäkösesti yleensä pääsee useampi.

TKTS boothista saa tosiaan hyvin lippuja teattereihin tms. Oltii muistaakseni joskus viiden aikaan lippuja sieltä hakemassa ja jonoo ei ollu yhtään. Saatii ihan ok paikat Phantom of The Operaan Majestic Theatreen. Oisko maksanu 30 taalaa. Nämä siis vuonna 2005 marraskuussa.

Osuttiin paikalle NY City Marathonin aikaan. Ens vuonna vois vaikka testaa lähtee juokseen setin ihan ite.

eakin

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Vs: New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #16 : 20.08.2008, 12:55:56 »
Millasia on viimeaikojen kokemukset Conanista? Onko kukaan koittanut vielä soittaa tuonne vai onko kaikki käyneet aamulla jonottamassa?

Pitufo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 243
  • Profiili
Vs: New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #17 : 26.08.2008, 14:02:25 »
Tuntuu, että aika monetkin ovat käyneet katsomassa Conan O'Brienia tuolla rapakon takana, mutta sattuukohan kellään olemaan kokemusperäistä tietoa Colbert Reportin tai  Daily Show'n nauhoituksista? (haku ei ainakaan väitä ko. asioista aiemmin keskustellun, joten jatkan kysymällä tähän vapaa-aikaketjun perään). Tuo parempi puolisko etenkin olisi kiinnostunut juurikin noiden kahden ohjelman (tai siis jomman kumman) nauhoituksista ensi vuoden puolelle sijoittuvan Nykin-matkamme aikana.

Löysin toki netitse ainakin Colbertin lippujenvaraussysteemin, mutta sinne kai tulee niitä vapaita paikkoja jakoon aika satunnaisesti (esim. silloin kun katsoin ei ollut millekään päivälle lippuja). Enemmän houkuttaisi jättää asian järjestäminen siihen asti, että paikan päällä ja katsoo, miten on aikaa jne. Tiedän, että tuonne on  teoriassa mahdollista päästä katsomaan - kuten Conania - menemällä päivystämään ko. päivän nauhoituksiin lippuja. Kysymys siis kuuluukin, onko kellään tallaajalla tästä kokemusta? Onko joku päässyt sinne noin, oletteko menneet aikaisin odottamaan jne? Oliko kokemus mukava?
Yo llevo en el cuerpo un motor
que nunca deja de rolar
llevo en el alma un camino
destinado a nunca llegar.

titi83

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #18 : 13.11.2008, 09:19:49 »
Olettehen kaikki  ensi vuonna Conania katsomaan menevät huomanneet, että kyseinen herra siirtyy juontamaan Late Nightia Jay Lenon paikalle 1.6.09!! Ja se sitten taas kuvataan Losissa..Samalla tavalla sinne saa kyllä lippuja jos jaksaa jonottaa.
Täytyy mennä,että voi palata..Ja mennä uudestaan:)

samalos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: New York - musikaalit ym vapaa-aikaa
« Vastaus #19 : 13.11.2008, 10:07:37 »
Kannattaa mennä South Street Seaportin TKTS:n, se aukeaa jo klo 11am ja siellä on huomattavasti vähemmän porukkaa kuin Time Squarella (joka aukeaa vasta 3pm). 
Luonnollisesti South Streetiltä on myös paremmat mahdollisuudet saada lippu siihen näytökseen mihin haluaa, koska se aukeaa aikasemmin.
Arkipäivänä ei mennyt 10 minsaakaan jonottaessa South Streetillä, viikonloppuna menikin sit tunnin verran.

Itse kävin katsomassa Greasen ja Hairsprayn, kumpiinkin n. $60 makso liput. Noista parempi oli ehdottomasti Grease.