berliiniberliiniberliini

 (Luettu 326226 kertaa)

Zambba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 147
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #460 : 24.06.2010, 09:20:05 »
Tuo WelcomeCard on periaatteessa laajempi juttu kuin pelkkä joukkoliikennelippu, sillä sillä pitäisi saada huimia alennuksia sieltä sun täältä...  ::) - ja saa ihka oikean kartan. Aivan mahtavaa, sillä karttoja saa kyllä ilmaiseksi BVG:n tiskiltä vaikkapa lentokentältä.  ;D

Varsinaisesti pelkän joukkoliikennelipun saa ostaa sitten 7 päivälle. Hinnaksi tulee AB-vyöhykkeillä 26,20 €, ja ABC:llä 32,30 €. Sitä lyhemmät monen päivän lipun tuotteet on näköjään naitettu aina jonkun turistipaketin kanssa. En oikein jaksa uskoa, että noista CityTour- tai WelcomeCardeista olisi kamalasti etuja ainakaan minun tottumuksillani.

http://www.bvg.de/index.php/de/3786/name/Tarifuebersicht.html

Jeda

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #461 : 01.07.2010, 00:04:28 »
Olen Berliinissä 15-19.7. ja aion katsastaa museoita & aiemmin tutuksi tulleita kiintoisia paikkoja. Tällä kertaa ohjelmassa mm. Bode- ja Neuesmuseum. Museuminselnin museot ovat kansainvälisestikin huippuluokkaa, ja suosittelenkin http://www.citytourcard.com/english/berlin/ctc-museumsinsel/citytourcard-museumsinsel.html eli jos nämä huippumuseot kinostavat, niin tämä kortti on loistava (ovat muuten .n 8€/kpl).
Lisäksi http://berliner-unterwelten.de/ tarjoaa järkihintaisilla exkuillaan (n 9€) mielenkiintoisia rundeja. Jos seura tuolloin kiinnostaa, niin yv toimii.

Terv. 4. kerta Berliiniin, yhä innostunut...

 

T0pi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #462 : 15.07.2010, 15:10:37 »
Mites vkl:n brunssipaikat? Mikä on ehdoton suosikkinne ja miksi?
Tällainen kiinnostava kysymys löytyi tuolta muutama sivu taempaa ilman vastausta. Erityisesti Mitten paikat kiinnostavat.

jeppekoira3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #463 : 12.08.2010, 01:58:37 »
Itseäni kiinnostaa kuinka myöhään u- ja s-bahn menevät. Sekä viikkoisin, että viikonloppuisin. BVG:n englanninkielisillä sivuilla on jotain yövuoroista, mutta ohjeet ohjautuvat kuitenkin saksankieliseen pdf:ään:

http://www.bvg.de/index.php/en/binaries/asset/download/58165/file/1-1

Tarkoitus olisi käydä jotain klubeja (Tresor, Watergate jne.) läpi ja muutekin nauttia olutta keskeisillä paikoilla, joten yökulkeminen huoletuttaa vähän. U-bahn pysäkeistä Hansaplatz (U9) ja s-bahn pysäkeistä Bellevue (S5, S7, S9, S75) ovat lähimpänä majapaikkaa.

Nienna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 265
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #464 : 12.08.2010, 10:45:58 »
Eikös tuossa pdf:ssä sanota, että u-bahnit menevät puoli yhteen? Muistelisin, että olin Berliinissä yhden bändin keikalla ja pääsimme sieltä vielä jollakin bahnilla pois, mutta kello ei varmasti ollut ainakaan yli yhden silloin. En usko, että missään suurkaupungissa metrot kulkevat läpi yön. (?) Busseista en mene sanomaan mitään.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #465 : 12.08.2010, 11:20:07 »
Tämän mukaan Berliinissä on metroliikennettä läpi yön viikonloppuisin.

kivi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #466 : 12.08.2010, 23:47:53 »
Mites vkl:n brunssipaikat? Mikä on ehdoton suosikkinne ja miksi?
Tällainen kiinnostava kysymys löytyi tuolta muutama sivu taempaa ilman vastausta. Erityisesti Mitten paikat kiinnostavat.

Prentzlauerbergin Morgenrot. Mene sinne, tosi hieno aamiaispaikka. En just tähän hätään löydä osoitetta, google lienee viisaampi. Mittestä pari metropysäkinväliä.

skugga

 • Vieras
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #467 : 22.08.2010, 01:01:56 »
Olisko kenelläkään tietoa saksan armeijan ylijäämäkamojen myymälöistä berliinissä?

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #468 : 23.08.2010, 11:10:08 »
Yksi on ainakin Schlesiches Tor (toivottavasti meni oikein..) juna-aseman lähellä.


edit: Todennäköisesti se oli tämä:
http://www.qype.co.uk/place/379256-Trendy-Army-Store-Berlin

Hintataso oli mielestäni suhteellisen halpa.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2010, 11:14:03 kirjoittanut pekkapoks »

kulmalukko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 122
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #469 : 24.08.2010, 15:06:07 »
Varasin easyHotelista huoneen viideksi yöksi, kun sitä oltiin niin kovasti hypetetty täällä.

Mites Berliinin rahanvaihtopisteet, mistä saisi halvimmalla vaihettua euroja Puolan zloteiksi? Ainakin Reisebank ja Euro Change näyttäisivät antavan turhan huonolla kurssilla. Noista sais esim. tänään 1 euro -> 3,62-3,68 zlotya, kun taas esimerkiksi Suomen Nordean myyntikurssi oli tänään 1 euro -> 3,84 zlotya.

Kiinnostaa myös ne isot betonilähiöt, ainakin Marzahn:ssa olisi tarkoitus piipahtaa. Onko Berliinissä muitaki vastaavia?

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 239
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #470 : 24.08.2010, 15:18:25 »
Unohda Marzahn. Siellä ei ole mitään mitä ei olisi Soukassa, Kantsussa ja muissa vastaavissa. Taloja vaan on hieman enemmän ja kerroksia on pari lisää. Niihin on hirmu matka S-baanalla ja perillä sinua odottaa 70-luvun taloja, jotka on kunnostettu ihan yhtä siisteiksi kuin kotimaan vastaavat. Lähiön keskellä vanha ostari, jossa leipomoita, säästökassa, kahviloita jne. Ei keppanabaareja, kuten meillä. Isoimmissa lähiöissä on sitten vielä uusi ostari, jossa samat H&M, P&C:t ja C&A:t kuin muistakin vastaavilta ostosmestoilta.

Lähiön reunoilla on sitten siirtolapuutarhapalstat, autokaupat, joutomaat ja kaikki ihan kuin meilläkin. 

jeppekoira3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #471 : 02.09.2010, 21:32:35 »
Tuli oltua Berliinissä viikon verran. Kieltämättä mukava paikka ja voisin kuvitella asuvani siellä vaikka vaihtarivuoden. Viikko oli vähän liian lyhyt aika kaikkiin "perus juttuihin", jotka piti koluta läpi. Kaksi viikkoa olisi ollut jo parempi. Pastean tähän suoraan "matkasuunnitelmani", jonka kirjoitin Wordiin. Lähinnä referaatti tämän threadin annista sekä muilta kanavilta saaduista suosituksista.

----

Zoologischer Garten. Lännen keskusta, jossa myös eläintarha ihan vieressä. Eläintarhassa sellaisia mitä ei Korkeasaaresta löydy: ainakin jääkarhut, virtahepo, kirahvit ja sarvikuonot.

ZG:lta pääsee helposti kävelemällä Ku'damm:lle (Kurfürstendamm). Guccia, Porschea ja Rolexia vieri vieren. Tässä paikassa ei oikeastaan ole mitään nähtävää ellei sitten sisimmässä asu pikkusnobi. Paikkaa kuvasi hyvin avo-Bentleyllä terasille kurvaava dressmanmies, suussa puolen nyrkin kokoinen sikari ja kainalossa mallibeibi.

Prenzlauer Berg. Hieno baari/kahvila/rafla -elämä. Ennen 19.00 monessa paikassa häppäri, ei kertaakaan maksettu yli 10e tippeineen safkasta ja 0,5l bissestä. PB:ssä on myös Mauerpark, jota voisi luonnehtia paikalliseksi kaivopuistoksi. Sunnuntaina oli hieno ulkokaraoketapahtuma, jossa jengiä oli todella paljon kuuntelemassa sekä tunnelma erittäin hyvä. Ilmeisesti siellä järkätään kaikenlaisia tapahtumia. Myös graffittien tekijöitä. Pääsee: U8  - Bernauer Strabe ja siitä kävelyä Pohjoiseen.

East side gallery. Pitkä seinusta täynnä graffitteja. Pääsee: S3, S5, S7, S9, S75 - Ostbahnhof.

Brandenburg gates. Heti sen vieressä Unter den Linden ("espa", turisteja). Ei mitään ihmeellistä, turisteja ja ylihintaisia nakkikojuja. Napattiin pakollinen kuva ja häivyttiin 5 minuutin jälkeen. Pääsee: S1, S2, S25 sekä U55 - Branderburger Tor.

Museumsinsel (Museosaari). Pergamon Museum (mm. Zeuksen alttari) ja kaikki muut museot. Pääsee: Friedrichstrabe U- sekä S-linjat.

Berliner Mauer (Berliinin muuri). Sinne pääsee mm. Niederkirchnerstrabe:lta. U2 sekä S1, S2 ja S25 - Postdamer Platziin ja siitä suunnistus em. kadulle. Berliinin muuria, kun jatkaa eteenpäin, niin tulee Checkpoint Charlie, joka on entinen Länsi- ja Itä-Berliinin välinen rajanylityspaikka.

KaDeWen tavaratalo. Stokkan Herkku kalpenee 7. kerroksen ruokaosaston edessä. 8. kerroksen buffet oli myös mihin olisin näin jälkikäteen halunnut. Ilmeisesti safkat otetaan seisovasta pöydästä, punnitaan kassalla ja sen mukaan maksetaan. Ei kyllä varmaan halvin paikka. Pääsee: U1, U2, U3 - Wittenbergplatz.

Alexanderplatz, Idän keskusta, jossa kaikennäköistä kauppaa. Shoppailu intoiset tytöt tulevat digaamaan. Berliinin isoin tavaratalo Alexa myös sijaitsee täällä. Suomihinnat, mutta jos tunnistaa oman pukeutumisensa sanasta "skedeys", niin suosittelen.

Kuuluisimmat klubit: Berghain (S3, S5, S7, S9, S75 - Ostbahnhof), Tresor (U8 Heirich-Heine-Strabe, kauemmaksi U2 Märkisches Museum), Watergate (U1 Schlesisches Tor). Valitettavasti vain Tresor tuli tsekattua, eikä sielläkään päässyt ihan kaikkialle, koska oli keskiviikko ja klubin osia suljettuna. Hyvä paikka ja propsit etenkin alakerran "basement -osasta".

Klubivinkkejä suomeksi kannattaa yytsiä täältä: http://stealthunit.net/thread/3186420. Täältä myös löytyy: http://www.last.fm/events/+place/Germany/Berlin

Mitä ei tullut koettua oli New Berlin Tourin tekemää Sachsenhausen keskitysleiri touria. 6h oli vähän liikaa omiin aikatauluihin, mutta ensi kerralla pakko käydä.


Suosittelen myös bussin käyttöä. Oletettavasti kaikkiin em. paikkoihin pääsee myös busseilla ja henk. koht. itse ihastuinkin busseihin. Jokaisella pysäkillä on jokaisen siitä menevän linjan pysäkkiaikataulu, joka helpottaa paljon. Busseissa myös yleensä on helposti seurattavat näytöt, jotka kertovat seuraavan pysäkin. Myös 2-kerros busseista plussaa, aina pääsi melkeen istumaan toisinkuin s- sekä u-bahnissa.

Paljon tuli pyörittyä paikoissa mitä en jaksanut listata Word dokumentin ulkopuolelta, mutta ei kuitenkaan mitään erityisen mainittavia "must see" -paikkoja. Että sellaista. Toivottavasti tästä on hyötyä jollekkin hätähousulle, joka ei itse "ehdi" ottaa kohteista selvää. ;)
« Viimeksi muokattu: 02.09.2010, 21:42:05 kirjoittanut jeppekoira3 »

jeppekoira3

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #472 : 02.09.2010, 21:52:34 »
Itseäni kiinnostaa kuinka myöhään u- ja s-bahn menevät. Sekä viikkoisin, että viikonloppuisin.

Voisin vielä vastata omaan kysymykseeni, että todella hyvin menivät. Perjantaina ja lauantaina 24h liikenne ainakin tietyillä s-bahneilla. Arkisin lopettavat liikennöinnin 24-01 ja alkavat 04, eli oikeastaan ihan sama minä viikonpäivänä on viihteellä. Baareihin mennään myös myöhempään mitä Suomessa, joten neljään asti "venailu" ei ollut ongelma ainakaan itselle.

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #473 : 03.09.2010, 23:23:55 »
Muutama tarkennus näihin:

ZG:lta pääsee helposti kävelemällä Ku'damm:lle (Kurfürstendamm). Guccia, Porschea ja Rolexia vieri vieren. Tässä paikassa ei oikeastaan ole mitään nähtävää ellei sitten sisimmässä asu pikkusnobi. Paikkaa kuvasi hyvin avo-Bentleyllä terasille kurvaava dressmanmies, suussa puolen nyrkin kokoinen sikari ja kainalossa mallibeibi.

Kudammilta löytyy myös ketjukaupat H&M (moneen kertaan) Esprit, Zara yms. On myös tavallisten tallaajien shoppailukatu. Kudammilla on myös mainittu KaDeWe.

PB:ssä on myös Mauerpark, jota voisi luonnehtia paikalliseksi kaivopuistoksi. Sunnuntaina oli hieno ulkokaraoketapahtuma, jossa jengiä oli todella paljon kuuntelemassa sekä tunnelma erittäin hyvä. Ilmeisesti siellä järkätään kaikenlaisia tapahtumia. Myös graffittien tekijöitä. Pääsee: U8  - Bernauer Strabe ja siitä kävelyä Pohjoiseen.

Kävele itään tai vaihtoehtoisesti U2 Eberswalder Str. ja kävele länteen.

East side gallery. Pitkä seinusta täynnä graffitteja. Pääsee: S3, S5, S7, S9, S75 - Ostbahnhof.

Ei graffitteja, vaan taiteilijoiden tekemiä maalauksia.

Jeda

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #474 : 04.09.2010, 15:20:56 »
Jos tarkkoja ollaan, on KaDeWen osoite Tauentzienstrasse 21-24. On toki Kudammin "jatke" itään päin.

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #475 : 04.09.2010, 21:11:27 »
Ja tuo jatke käsitetään yleisesti myös Kudammina, vaikkei sitä nimellisesti olekaan.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 239
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #476 : 04.09.2010, 23:08:02 »
Ku´Damm jatkuu sinne InterContinental hotellin suuntaan, jossa ei ole muuta kuin lähetystöjä, ihan kiva Biergarten puiston laidalla ja pari kebabkiskaa. Ensi viikolla taas pelipaikoille ja kyllä sinne on kova hinku. Ich möchte ein berliner sein?

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #477 : 04.09.2010, 23:27:11 »
Ai berliininmunkki;)
Berliiniläisittäin: Ick bin Berliner

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #478 : 05.09.2010, 00:10:31 »


PB:ssä on myös Mauerpark, jota voisi luonnehtia paikalliseksi kaivopuistoksi.

Mauerpark ei todellakaan ole paikallinen Kaivopuisto! Kaivopuisto on Helsingin hienoin puisto, Mauerpark taas puiston häväistys. Tosin tapahtuuhan siellä sunnuntaisin viereisen, niin ikään räkäisen, kirpputorin ansioista.

Berliinissä ei mielestäni ole kovin kivoja puistoja. Volkspark Friedrichschain on ok ja tietenkin se kaukana, jossain etelä-Berliinissä, sijaitseva puistosaari. Se on itse asiassa ihanan levollinen paikka.

Ikiliikkuja

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 807
  • Profiili
  • @ .
Vs: berliiniberliiniberliini
« Vastaus #479 : 05.09.2010, 02:20:08 »
Mitä ei tullut koettua oli New Berlin Tourin tekemää Sachsenhausen keskitysleiri touria. 6h oli vähän liikaa omiin aikatauluihin, mutta ensi kerralla pakko käydä.

No et ihan kamalasti missannut. Suunnilleen kaikki rakennukset on purettu, aidat
ja piikkilangat sekä paljaat uuninjäänteet ynnä ruumiinavaushuone tms on enää jäljellä, sekä isoja kivipaasia jotka ovat kai olleet parakkien merkkeinä.

Sinne pääsee helposti itsekin lähijunalla ja bussilla. Tuo touri näyttää olevan
14 euroa ja ei oikein ole kovin edukas kun junalipun joutuu näköjään kuitenkin
ostamaan itse (ja huomioi että Berliinissä 14 euroakin on jo kiva raha).
Sisäänpääsy ei muistaakseni maksa mitään muutenkaan,lahjoittaa tietysti voi.