Guam/Saipan/Mikronesia?

 (Luettu 14977 kertaa)

omppupomppu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Guam/Saipan/Mikronesia?
« : 01.07.2005, 14:58:25 »
Onko kellään kokemuksia Guamista tai Saipanista? Kumpaan kannattaisi enemmin matkustaa? Kaikki tieto kyseisistä saarista kelpaa...
« Viimeksi muokattu: 18.02.2015, 20:32:38 kirjoittanut jk »

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Guam/Saipan?
« Vastaus #1 : 24.08.2005, 14:31:45 »
Olen matkustellut aika paljon Mikronesiassa ja mielestäni Guam ja Saipan ovat kaikista vähiten viehättäviä paikkoja siellä. Tietenkin jos on hirvee jenkki-fani ja tykkää Hawaii-tyylistä, niin sitä löytyy Guamista. Muuten saari on karu jenkkilä Tyynellä merellä. Guamiin on myös paljon turistilehtoja esim Japanista ja Koreasta ja heille se on semmonen cool-suffaus ja sukelluskohde. Tosiasiassa paikka ei ole oikein kumpaankaan kovin häävi. Tai riippuu tietty mihin vertaa, en tiiä, millaista ks. harrastukset on Japanissa tai Koreassa...

Saipanissa on vähemmän trafiikkia ja enemmän luontoa, mutta silti vielä täysin jenkkilä mun makuun. Musta Yap on viehättävin Mikronesian saarista varsinkin jos pääset PMA:lla ns. outher islands kuten Ulithille. Palaulle pääsee myös helposti ja sieltä löytyy myös paljon turisteja ja äksöniä, mutta siellä on oma Palau-fiilis, eikä pelkkä Ameriikan kopio.

Guamin saaresta vielä, että puolet saaresta on armeijan aluetta ja suurin osa asukkaita armeijan palveluksessa tai heidän perheitään. Alkuperäisasukkaat ovat lihavampia, kuin missään muualla Mikronesiassa, koska syövät pelkkää amerikkalaista tuontiruokaa. Mulle ainoo syy palata sinne aina uudelleen on transit pysähdys muualle Mikronesiaan mennessä,

MeiMei

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Guam/Saipan?
« Vastaus #2 : 28.08.2006, 09:08:42 »
Itsellä olisi peruuntuneen reissun takia mahdollisuus matkustaa Guamille ja siitä eteenpäin muualle Mikronesiaan. Matka on kohtuukiire päättää, ja siksi kaipaisinkin alueella matkanneilta kommentteja/mielipiteitä, onko paikka käymisen arvoinen?

Lähinnä hintataso, ilmasto, jenkki&japsituristivapaat saaret/alueet, mitä muuta tekemistä kuin sukeltelua, onko saarien välillä helppo matkustaa...jne..

Kaikki tieto otetaan kiitollisena vastaan;)
n heaven all the interesting people are missing.

- Nietzsche

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Guam/Saipan?
« Vastaus #3 : 30.08.2006, 11:36:34 »
Saarien välillä on helppo matkustaa lentokoneella. Muuten välimatkat ovat todella suuria, vaikka kyllä rahtilaivoillakin pääsee. Matkaan Yapilta Chuukiin menee kuitenkin sellainen reilu viikko, säistä riippuen jopa kaksi. Laivat pysähtyvät lähes jokaisella asutulla atollilla, mutta satunnaisen matkamiehen on huomioitava, etteivät muukalaiset ole tervetulleita maihin. Jos kuitenkin haluaa välttämättä mennä tutkimaan paikkoja on parempi varautua lahjomaan saaren päämiestä ruhtinaallisesti jollain käyttökelpoisella. Ei kuitenkaan rahalla. Tupakkakartonki (ei siis pari savuketta) tai useita säilykepurkkeja ajanee asian. Kuitenkin on paljon mahdollista, että päämies ottaa lahjukset, mutta sanoo, ettet ole tervetullut saarelle. Päämiehen näin päättäessä ei muilla saarelaisilla ole oikeutta kutsua sinua vieraakseen. Jos taas päämies antaa vihreää valoa, (mikä etenkin ulommilla saarilla on epätodennäköistä,) olet vapaa liikkumaan, missä haluat.

Riippuen siitä, miten paljon aikaa on käytössäsi ja miten monella saarella haluaa käydä on yksi varteenotettava vaihtoehto Continental Micronesia Airlinesin Island Hopper. Siellä yrittää aina säännöllisesti myös muita lentoyhtiöitä, kuten Palau Micronesia Air . Muut, kuin Continental ovat kuitenkin aina aika lyhytikäisiä, joten tarkasta, mitä muita vaihtoehtoja juuri tällä hetkellä on. Continental Micronesian normaalihinnat ovat kalliita, mutta sentään niistä saa business-pisteet.

Hintataso on korkea alkaen jo kalliista lentolipuista. Vaikka kyllä jokaisesta osavaltiosta edullisetkin majapaikat löytyvät, mutta ne on kuulemani mukaan varsinaisia loukkoja.

Telttailu ehdottoman kiellettyä, sillä kaikki maa on yksityistä. Ja jo yksityiselle alueelle astuminen, itse asiassa jo sinne tarkkaan katsominen on kiellettyä. Teillä ja poluilla voi kulkea, mutta pihoihin ei saa tuijottaa. Jos kuitenkin osoittaa kunnioitusta paikallisia kohtaan, eikä käyttäydy tyyliin ”jokamiehenoikeus”, tutustuu paikallisiin helposti.

Mikronesia on ehdottomasti käymisen arvoinen jos minulta kysytään. Etenkin Yap on minulle lähestulkoon paratiisia vastaava. Se on erittäin kokemisen arvoinen myös ei-sukeltavalle. Jo pääsaarella saa vaikutusta eteläisen Tyynenmeren alkuperäisasutuksesta, mutta turistina voi jatkaa matkaansa PMA:n paripaikkaisella avustuskoneella myös Ulithin atollille, missä on ihan oikea hotelli. Sielläkin on kuitenkin mentävä saaren päämiehen puheille saadakseen kulkuluvan saarelle. Ilman lupaa saa turisti pysyä hotellin alueella. PMA lentää säiden salliessa kahdesti viikossa ja edestakainen lippu maksaa muistaakseni USD120. Se oikeuttaa sataan kiloon, eli 80 kiloinen matkustaja saa ottaa vielä 20kiloa tavaraa. Ylipainosta pitää maksaa lisää.

Japsi- ja jenkkituristit rajoittuvat Palauhun ja Guamiin, jotka eivät poliittisesti kuulu Mikronesiaan. Palau on itsenäinen ja Guam kuuluu USA:lle. Palaun pääsaari ei ole mitenkään erityisen viehättävä, mutta sen pohjoispuolella on pääsaarta moninkertaisesti suurempi saari Babelthuap, joka on upea luontonsa puolesta. Pääasiassahan Palaun luonto on kuitenkin kuuluisa
asumattomasta saarialueestaan Rock Islands.

Ja on kyllä mainittava, että vaikka puhunkin turismista tällä alueella, niin se on silti lähes mitätöntä jos vertaa muihin Tyynenmeren turistikohteisiin, kuten Havaijiin tai Polynesiaan. Myös Tyynenmeren kulttuuri on täällä olemassa ihan muutenkin, kuin vain turistinäytöksissä.

Mielelläni kerron lisää, jos mieleesi tulee joku tietty kysymys. Takuuta en anna, että osaisin vastata, mutta useamman kerran paikanpäällä käyneenä ja useamman kuukauden perillä olleena, jotain sentään tiedän :P

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
päivä guamissa
« Vastaus #4 : 18.01.2007, 23:11:11 »
Kun kerran siellä olette olleet,niin mitä tehdä 10tunnin välilasku?klo 06-16...vinkkejä hyvistä rannoista/miten niille pääsee?
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

link83

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Guam/Saipan?
« Vastaus #5 : 08.01.2015, 14:51:28 »
Kellaan tuoreita paivityksia kyseisista paikoista? Hinta tasoa, onko sukellus mistaan kotoisin jne jne? Mites kookossaaret?

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Guam/Saipan?
« Vastaus #6 : 16.02.2015, 18:37:31 »
Minuakin alkoi kiinnostaa Mikronesia Alppiruusun kirjoituksen jälkeen. Mutta kun katsoin meno-paluun hintaa Manila - Yap, kauhistuin. Lähes 900 euroa, Mistä Kaakkois-Aasian kohteesta Mikronesiaan kannattaisi lentää?

Guamille, jos joku sinne väkisin haluaa, pääsee Manilasta jopa halvalla.

P.S. Voisiko mode muuttaa tämän ketju nimeksi Guam/Saipan/Mikronesia, kun mielenkiintoisin tieto koskee kuitenkin Mikronesiaa, josta ei nyt muutenkaan ole suuremmin juttua täällä?
« Viimeksi muokattu: 16.02.2015, 18:40:18 kirjoittanut UsvaAuer »

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Guam/Saipan?
« Vastaus #7 : 16.02.2015, 19:26:12 »
^jPari vuotta sitten Manilasta pääsi Unitedilla tai Continentanilla aika "halvalla" (n 450€ menopaluu) ainakin Kororiin (Palau). Mutta vaatii ihan kohtalaista lentometsästystä löytää "edullisia" lentoja. Aiemmin oli olemassa halpisyhtiö Manilasta, mutta siltä taisi tippua liikaa koneita tai jotain;)
muokkaus: Vanhana Palau-fanina (2x käynyt) jämähdin lentohakuun ja siedettävä yhteys löytyikin Soulista to-meno ja pe-paluu 463€. Mutta siis Palaulle. Yapille on kalliimpaa itseään raahata.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2015, 19:39:36 kirjoittanut tintin »
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 028
  • Profiili
Vs: Guam/Saipan?
« Vastaus #8 : 17.02.2015, 00:04:28 »
Mä maksoin UA MNL-GUM-YAP-ROR-MNL lennoista $772. Lennot ihan ok hintaiset mutta majotus on kallista saarilla.

Pussikenguru

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
 • Buy the Ticket, Take the Ride. -Hunter S. Thompson
  • Profiili
Vs: Guam/Saipan/Mikronesia?
« Vastaus #9 : 27.12.2016, 22:48:32 »
Minuakin on alkanut lähiaikoina kutkuttamaan Mikronesia ja minulla onkin siihen liittyen pari kysymystä. Ensimmäisenä, onko Mikronesian pääkaupungista hyvät veneyhteydet vaikkapa Kosraeen eli onko paljon botskeja satamissa? Toinen kysymys liitty hintatasoon, mikä olisi sopiva päiväbudjetti aloittelijalle mutta kuitenkin budjettimatkaajalle vaustaukseksi toivoisin tyylin esim. 25eur/päivä tai tuon kaltaisia :) Kolmas ja viimeinen kysymys koskee osavaltioita, onko jokaisessa tyyliin oma tunnelma, onko rajatarkastuksia osavaltioiden välillä ja mikä on oma lempparisi.

Kaikki vastaukset otetaan vastaan hyvillä mielin ja kiitän jo etukäteen KAIKISTA vastauksista jotka saan!

-Pussikenguru