Boikotoitko jotakin?

 (Luettu 59407 kertaa)

chao

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #40 : 12.08.2005, 17:33:10 »
kylla, pyrin boikotoimaan, olemaan ostamatta. en koe menettavani valintojeni takia mitaan, tai elamani olevan hankalampaa. en halua tukea omilla rahoillani esim. nestlén kaltaisen yhtion toimintaa. haluan koettaa elaa, kuten ajattelen. painotus sanalle koettaa. tiedostan esim. ihmisten joutuneen mm. keskisessa afrikassa karsimaan vieressa olevan nokian kannykkani sisaltamien tiettyjen raaka-aineiden vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: "juhok"

Ymmärrän että boikotti on tod.näk. periaatteellinen eikä sillä haetakkaan suoraa vaikutusta.


totta kait mina saan yksinani valttamalla nestlén tuotteita nestlén lopettamaan esim. nykyisenlaisen aidinmaidonkorvikkeen mainontansa kehitysmaissa. :wink:

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #41 : 12.08.2005, 17:46:14 »
Lainaus käyttäjältä: "chao"
totta kait mina saan yksinani valttamalla nestlén tuotteita nestlén lopettamaan esim. nykyisenlaisen aidinmaidonkorvikkeen mainontansa kehitysmaissa. :wink:


Ja niiden suklaa on pahaa.   :x
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Boikotti
« Vastaus #42 : 12.08.2005, 18:03:00 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Ei niin, mutta jostain Afrikan tai Etela-Amerikan tai Kiinan tms itamaan tyrannilandian perakylasta tulleelta saattaa vaatiakin aika paljon ymmartaa, etta taalla tyontekijalla on oikeuksia, etta on maaratty jotain sopivista tyoajoista, minimipalkasta jne.

Eipä ole tämäkään minun vikani tai ongelmani. Taidan kuitenkin jättää boikotoimatta.

Mitä noihin "oikeuksiin" tulee, niin minusta työmarkkinoiden tulisi olla vapaat säännöstelystä niin kuin esim. tavaroiden kauppakin on.

Skrible

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • http://www.rumpalit.net
Boikotti
« Vastaus #43 : 12.08.2005, 21:04:03 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"

En osta turkistuotteita enka edes tekoturkistuotteita. Jos tapaan ihmisen, jolla on paallaan tarhatun elaimen turkkia/nahkaa, koitan syyllistaa hanet ja aiheuttaa hanelle pahan olon valintansa vuoksi.


Mielestäni tuo on lähinnä tyhmää. On järjen käyhyyttä huudella kadulla "turkis on murha" yms. sontaa. Tuskin kukaan turkiksen ostaja sitä minkkiä on nirhannut.

Itse voisin boikotoida aktivisteja.
teenpäin on mentävä.

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 601
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #44 : 12.08.2005, 21:15:56 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Pakko kysyä kun ylikansallinen yhtiö tuntuu olevan itseisarvoisesti paha, niin mikä niistä tekee sen pahempia kuin ne olivat aloittaessaan autotallifirmoina tai yhden ravintolan "ketjuina". Se että ne ovat menestyneet?


Nestle toilaili rahanhimossaan aidinmaidonvastikkeen kanssa Afrikassa.

H&M jai kiinni lapsityovoiman kaytosta, samasta on arvosteltu myos Nikea ja Reebokkia.

McDonalds riistaa tyontekijoita ja sen samoin kuin Starbucksin markkinoilletulotapa on varsin arveluttava: pikkukylan paakadun molempiin paihin pistetaan liike ja hinnoitellaan paikalliset kilpailijat ulos markkinoilta. Sitten kun ovat kaatuneet, lakkautetaan toinen liike ja ollaan kukkulan kuningas. Myos lihankaytossa suositaan mahdollisimman halpaa eli tehotuotantolihaa.

Yleispateva kaikkiin maailmanlaajuisiin kulutushyodykkeita tuottaviin firmoihin: taustalla on jotain arveluttavaa. Halvalla harvemmin voi tuottaa hyvaa ja eettista. Ja raha on ylikansallistumineen yrityksen tavoite ja elinehto.

Vastakkaisena esimerkkina taas The Body Shop; kalliimmallakin tuotteella voidaan menestya jos vaan tuotteen ja yrityksen arvot natsaavat kuluttajan arvojen kanssa.Valitettavan useasti ylikansalliset yhtiöt käyttävät (raha-)mahtiaan häikäilemättä hyväksi. Harvalla kehitysmaalla valtion budjetti nousee samalle tasolle Coca-Colan, Nestlen tai Shellin kanssa. Nimenomaan Shell on hyvä esimerkki yhtiöstä, joka napsutteli sormiaan ja sai Nigerian hallituksen tanssimaan pillinsä mukaan. Valtio antoi (todennäköisesti pilkkahintaan) Shellille porausoikeudet ja monopoliaseman joillekin öljykentillensä. Puute pääomasta ja tekniikasta edesauttoi suuren länsimaalaisen yhtiön rantautumista Afrikkaan. Oma maa mansikka, muu maa mustikka; Shell vähät välitti Nigerialaisten pusikoista ja lammikoista. Ympäristötuhot alueella ovat valtavat. Ja mitä hyötyi Nigeria kaupoista? Muutamia alkuperäisheimoja tuhoutui ja suuret öljyrahat valuivat länsimaalaisten taskuun.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

Mane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #45 : 13.08.2005, 00:10:09 »
Boikotoin mäcciä, naikkia ja yritän muutenkin olla käyttämättä suurien monikansallisten yhtiöiden tuotteita ja palveluita. :wink:
Voimassa kaikkialla maailmassa.

Suvih

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 886
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #46 : 13.08.2005, 01:00:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Skrible"
Tuskin kukaan turkiksen ostaja sitä minkkiä on nirhannut.


Ei, mutta kysyntä luo tarjonnan. Se ei kuitenkaan saa minuakaan huutelemaan kadulla vastaantulijoille.

Juzt

 • Moderaattori
 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #47 : 13.08.2005, 01:17:28 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"


Nama usein kulkevat kasikadessa ennemminkin kuin sulkevat toisensa pois: joku joka ei syo Makkarissa kayttaa ne rahan paikallisella grillikioskilla. Kun ei shoppaile H&Mssa tai muissa isoissa ketjuissa, usein ostaa sitten vaatteensa kirppareilta tai pienemmista, yksityisista kaupoista.

Näin maailmassa jossa ei ole kuin Mäkkäri ja paikallisgrilli, tai H&M ja "kiva pikku kotimainen vaatepuoti".

Käytännössä olen huomannut että varsin moni muodikkaasti suuria yhtiötä boikotoiva ei ole loppupeleissä kovinkaan tarkka siitä mitä ostaa, kunhan se ei ole näistä synkistä pahan pesäkkeistä. Lähimmästä halpahallista voi silti ostaa "ei nike" verkkareita, jotka saattavat hyvinkin olla huomattavasti vähemmän eettisiä kuin se kaiken pahan alku ja juuri, hirviömäinen Nike. Isoilla yhtiöillä on sentään jonkinlainen mahdollisuus kontrolloida alihankkijoitaan ja jonkinlainen tarve. Ei kukaan muista jos "Chi Hio Pong" verkkareiden tehtaalta löydetään lapsikatras ompelukoneen ääreltä. Ja jos muistaa niin arvottoman merkin voi tarvittaessa vaihtaa. Tunnetuilla brändeillä sen sijaan on imago jota pitää yrittää pitää huolta: Niken (tai pikemminkin alihankkijan) tehtaalta löydetty lapsikatras taas kummasti painuu ihmisten takaraivoon, eikä Nikella ole varaa luopua omasta brändistään.

Kannattaa myös muistaa ettei oleellista ole niinkään esim. vaatteiden kohdalla mistä sen ostaa, vaan mitä ostaa. Ei Suomen H&M työllistä yhtäkään lasta, kuten ei se kotimainen halpahallikaan, mutta siitä kotimaisesta halpahallistakin saa todennäköisesti riistäen tuotettuja rättejä päällensä. Ja isoista tavarataloista löytyy takuulla vaatteita joiden alkuperässä ei ole hämärää, menkää vaikka Stockmannille ja ostakaa jotain kotimaista.

Lisäksi ostaminen on huomattavasti merkittävämpi ja vaikutusvaltaisempi päätös kuin ostamatta jättäminen. Ostaessasi farkut jätät aina tuhansia muita pareja ostamatta.

Kulutustottumuksien ohjailulla eettiseen suuntaanhan on nimenomaan ideana tehdä eettisestä liiketoiminnasta kannattavaa. Megayhtiöt käyttäytyvät vaikka kuin äiti Teresa, jos se on taloudellisesti kannattavaa. Juuri tästähän esim. Reilussa kaupassa on kyse, ja toisaalta Chiquitan parannuksista omilla tiloillaan. Eettisyys kannattaa jos kuluttajat suosivat eettisiä tuotteita.

Lainaus

Totta taas. Silti, jos eivat olisi jaaneet kiinni tekisivat sita vielakin. Ja laatu on sitapaitsi aivan surkeaa.

Muistaakseni tässä oli todellakin alihankkijat kyseessä, en yksityiskohtia muista, kuten sitä voidaanko firman johdon olettaa olleen asiasta kuinka tietoinen.

En sano että H&M on laatukauppa, p*skaa suurinosa niistä rievuista on, laatu olematonta. Ei firman toiminta kuitenkaan minusta mitään erityismainintaa pahaan suuntaan ansaitse, vaikka ongelmia on menneisyydessä ollutkin. Veikkaisin H&M:n itseasiassa olevan keskimääräistä halppismerkkiä eettisempi ratkaisu.

Mitään häpeää en tunne jos käyn HenkkaMaukalla alet tarkastamassa.
Lainaus

Toisaalta jos boikotilla onnistutaan vaikuttamaan yhteen, on se laksy muillekin. Hypoteettinen tilanne, etta H&M olisi ajautunut konkurssiin kohun takia. Olisi tullut muille iso hata siivota omat tehtaansa, ennenkuin tarkastajat ehtivat sinne asti. Samoin uskon kayneen ainakin jossain maarin jo H&Mn kiinnijaamisen seurauksena, vaikkei siita noin radikaaleja seurauksia ollutkaan. Leima seuraa lopun aikaa, ehka joku muu ottaa opikseen jotta valttyy silta leimalta.

Toisaalta miksi vaivautua tekemään parannuksia, jos kerran leima ei kuitenkaan lähde pois. H&M on tehnyt kuitenkin töitä ongelman poistamiseksi, vaikkei mikään pulmunen olekkaan. Jos kukkarolla halutaan kouluttaa niin eikö tälläinen toiminta pitäisi toisaalta olla palkittavaa?
Ota myös se huomioon että tänä alihankinnan kulta-aikana voi sinänsä eettinenkin firma tietämättään käyttää lapsityövoimaa. Eikö kuitenkin parempi olisi että firmat suhtautuvat asiaan avoimesti, myöntävät asian olemassaolon ja pyrkivät työskentelemään ongelman poistamiseksi, kuin että he joutuvat salailemaan koko hommaa. Kiinnijääminen on ensi askel parannukselle, eikä sen seuraamukset pidä olla liian kovat jos halu asian korjaamiseen löytyy.

Lainaus

Paaasia kai se, etta tekee jotain. Vai jos ei isointa pahaa vastaan lahde niin ei sitten saa lahtea pienempaakaan, niinko? Juurikaan mitaan on eurooppalaisen vaikea tehda esim lapsisotilaiden pelastamiseksi.

Tuo lapsen aseman heikkeneminen ei sekaan ole noin suora ja selkea asia. Lapselle voi maksaa vahemman kuin aikuiselle. Tuotettava on mita on tilattu, Kiinassakin. Jos lapsityovoimaa on lakattava kayttamasta on tilalle otettava aikusia. Heille on maksettava enemman kuin lapsille. Rahaa lahtee tyolaisten kayttoon enemman, ja elintaso kasvaa.

Lapsityövoimaksi on aiheita josta voisi perustaa oman ketjunsa jos sellaista ei jo ole. Kuitenkin väitän että ihmiset jotka suhtautuvat täysin nollatoleranssilla lapsityövoimaan ovat joko naiveja, tai eivät vain tiedä mistä puhuvat.

Lapsityövoima on joissakin mailman kolkissa vielä välttämättömyys, ja olisi parempi että lapsille taattaisiin valvotut ja kelvolliset työolot ja ehdot, kuin että täydellä kieltämisellä ajettaisiin lapsityövoima pois valvonnan alta, ja mahdollisesti myös huomattavasti huonompiin työvaihtoehtoihin, kuten lapsiprostituutioon tai -pornoon. Eivät vanhemmat ilkeyttään lapsian töihin laita, joissain paikoissa se on vain välttämättömyys.

Voisin itse kuvitella iloissani ostavan lapsityövoimatuotteita, jos tietäisin että ne on valmistettu lapsityövoimalla valvotuissa ja asiallisissa oloissa. Tälläinen olisi minusta huomattavasti eettisempi vaihtoehto kuin pelkkä "pahan lapsityövoiman" boikotoiminen. Tehdastyö jossain HenkkaMaukan alihankkijalla ei ole vielä lähelläkään pahimpia vaihtoehtoja toimeentuloa hankkivalle lapselle.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Cachorro

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #48 : 13.08.2005, 14:57:23 »
Olen parhaani mukaan boikotoinut kaikkia espanjalaisia tuotteita. Viinit, tomaatit, sitrushedelmät, jne... ostan aina jonkin muun maalaista, vaikka olisi paljon kalliimpaakin.

Syy? Yksi kyseisen maan kansalainen on terrorisoinut elämääni uskomattoman paljon. Voitte pitää tyhmänä syynä, mutta niin se vaan jotenkin tuntuu, että kaikki mikä tuohon maahan liittyy, tuntuu nykyisin hyvin vastenmieliseltä.
quot;Cachorro sem vergonha"

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Boikotti
« Vastaus #49 : 13.08.2005, 15:00:58 »
Nestle, Maccari. Nyt tyottomana ei kauheesti shoppailla ja jos shoppaillaan valitettavasti kaannyn ketjujen puoleen, silla paikallinen second hand shop on kalliimpi kuin tavalliset kaupat. Yritan ostaa ruokani lahikaupasta suurten ketjujen sijaan, mutta yleensa laatu pikkukaupoissa ei ole yhta hyvaa kuin ketjuissa (monestiko olen joutunut viemaan kassalle kasan ruokia, joiden viimeinen kayttopaiva on mennyt umpeen..?)
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #50 : 13.08.2005, 15:04:57 »
Boikotoin Ryanairia heidän huonojen työolosuhteidensa ja ammattiliittovastaisuutensa takia. Lisäksi boikotoin kaikkia pikaruokaketjuja, kauan eläköön mummosnägärit.

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #51 : 13.08.2005, 15:20:36 »
Lainaus käyttäjältä: "falck"
Kannattaa lukea " Rosvovaltio " tai Mikael Mooren kirja " Tyhmät valkoiset miehet ", " CIA "  tai sitten katsoa vaan telkkaria niin voi ehkä ymmärtää miksi minä suhtaudun puhtaan rasistisesti Amerikanyhdysvaltoja kohtaan, vähän hävettää mut en voi sille mitään. Jos saisin jutella yhdysvaltain kansalaisen kanssa, siitä tuskin tulisi mitään, koska ainoa tarkoitukseni olisi keskustelussa saada hänet muuttamaan kotimaastaan pois, koska sillä, että hän asuu
amerikassa, hän tukee suoraan ihmisten tappamista, kiduttamista ja heidän oikeuksiensa riistämistä, ynnä maapallon lämpenemistä, joka osuu minun nilkkaani viimeistään siinä vaiheessa kun mannerjäätikkö sulaa.  Voisin kirjoittaa tästäaiheesta romaanin, ja jos joku haluaa kunnon väittelyn kyseisestä aiheesta " onko jenkit perseestä " niin olen valmis väittelemään,  syy, olen tehnyt sen monesti ennenkin ja kertaakaan en ole joutunut pettymään. 8)


Toi ei ehkä ole hyvä lähtökohta lähteä juttelemaan kenenkään jenkin kanssa. Kannattaa muistaa että niin isoon maahan mahtuu paljon myös niitä jotka vastustavat esimerkiksi Bushin hallintoa, asepolitiikkaa ja muita asioita jotka siellä ovat päin seiniä meidän mielestämme. Ja nämä ihmiset ovat kurkkuaan myöten täynnä negatiivisia asenteita ja ennakkoluuloja siitä että jokainen jenkki kantaa asetta, kannattaa bushia, sotavankien huonoa kohtelua ja on muutenkin täysin pimennossa elävä idiootti. Kyllä siellä on paljon myös niitä jotka työskentelevät tätä kaikkea vastaan. Ja tuskinpa kukaan niin vain haluaa jättää kotimaataan, koska joku kehottaa niin tekemään...

Olen silti samaa mieltä kanssasi että moni homma kusee Ameriikan ihmemaassa, mutta ei kaikkea pahaa maailmassa voi heidän syykseen laittaa. Ja tosiaan, propaganda toimii myös toisin päin, eli Mooren dokumentteja ei voi ottaa 100% faktana, vaikka niissä asiaakin on. Tellkkarista nyt puhumattakaan!
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

BlueZ

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 771
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #52 : 13.08.2005, 18:49:31 »
Lainaus käyttäjältä: "falck"
Kannattaa lukea " Rosvovaltio " tai Mikael Mooren kirja " Tyhmät valkoiset miehet ", " CIA "  tai sitten katsoa vaan telkkaria niin voi ehkä ymmärtää miksi minä suhtaudun puhtaan rasistisesti Amerikanyhdysvaltoja kohtaan, vähän hävettää mut en voi sille mitään. Jos saisin jutella yhdysvaltain kansalaisen kanssa, siitä tuskin tulisi mitään, koska ainoa tarkoitukseni olisi keskustelussa saada hänet muuttamaan kotimaastaan pois, koska sillä, että hän asuu
amerikassa, hän tukee suoraan ihmisten tappamista, kiduttamista ja heidän oikeuksiensa riistämistä, ynnä maapallon lämpenemistä, joka osuu minun nilkkaani viimeistään siinä vaiheessa kun mannerjäätikkö sulaa.  Voisin kirjoittaa tästäaiheesta romaanin, ja jos joku haluaa kunnon väittelyn kyseisestä aiheesta " onko jenkit perseestä " niin olen valmis väittelemään,  syy, olen tehnyt sen monesti ennenkin ja kertaakaan en ole joutunut pettymään. 8)


Olen lukenut kaksi ensimmäistä mainitsemaasi kirjaa, enkä silti ole jenkkivastainen, enkä todellakaan rasistinen heitä kohtaan. Olen jutellut erilaisten jenkkien kanssa, yhteiskuntaa kritisoivien, sekä republikaanista puoluetta tukevien kanssa.  En tahdo heidän muuttavan maastaan pois, vaan tahtoisin heidän huomaavan maansa puutteet ja vastustavan aktiivisemmin nykyistä politiikkaa.

By the way: Juttelin kerran erään ammatiltaan republikaanisen puolueen neuvonantajan kanssa. Hän kannatti kuolemantuomiota ja Bushin politiikkaa. Hän myös sanoi, ettei ikinä muuttaisi Suomeen, koska maassamme on lasten kurittaminen lailla kielletty :shock: Näistäkö sitten väittely tuli! Oli hämmästyttävää huomata, että jo puolen tunnin keskustelun jälkeen tämä ammatiltaan poliitikko huojui argumentaatiossaan ja ajautui umpikujaan, josta ei löytänyt ulospääsyä. Luulisi, että hänen koulutukseensa kuuluisi argumentointi ja vastapuolen argumenttien tuntemus, mutta ei. Mieshän oli kuin ei olisi koskaan ajatellutkaan asiaa sen enempää. Ja ammatiltaan neuvonantaja! Siinä alkoi kyllä hieman miettimään republikaanien ammattitaitoa - ja poliitikkojen yleensäkin :?

Mutta olen keskustellut myös aivan toisen linjan jenkkien kanssa. On sotaa, kuolemantuomiota ja ilmastopolitiikkaa vastustavia ja aktiivisia kansalaisaktivisteja, jotka jatkuvasti pyrkivät lobbaamaan hallitustaan muutoksen aikaansaamiseksi. Jos he muuttaisivat maasta pois, heistä tuskin olisi mitään hyötyä.

Falck, jatka ihmeessä lukemista. Mutta lue myös vastapuolen kirjallisuutta, ja yritä etsiä jostain neutraalimpia lähteitä kuin Michael Moore. "Know thy enemy". Asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin miltä näyttävät, eikä Amerikka mikään pahuuden kehto. :)
i]"I feel at home here / in the middle of nowhere." - Kings of Convenience: Summer on the Westhill [/i]

Radical

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #53 : 14.08.2005, 15:34:12 »
Yritän vältellä Mäkkäreitä ja turkkilaisten kebabravintoloita.

Suosin suomalaista aina kun se vain on mahdollista.
"VIP-henkilö. Erittäin vaarallinen". Hyvä kytät,näin just. Koulukiusatut kytät pitäisi kieltää lailla,koska kiusaaminen siirtyy lailliseksi ja pilaa monen elämän.

missoni

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 117
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #54 : 14.08.2005, 18:35:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Radical"
Suosin suomalaista aina kun se vain on mahdollista.


Voi kun kaikki tekisivät niin. Monet ihmiset kehtaavat säästää sen muutaman sentin, kun ostavat ulkomaalaisia tuotteita, vaikka lähipitäjän (luomu)vaihtoehtokin olisi. Kaljahyllyllä siitä kitsailusta ei sitten ole tietoakaan  :roll: .

Tigalily

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Yahoo Instant Messenger - tiger_lily1980
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #55 : 15.08.2005, 14:42:16 »
Boikotoin boikotointia.
quot;Happiness is in the journey, not at the end of the road."
- Quilter's saying

Siljams

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 316
  • Profiili
  • Sähköposti
Boikotti
« Vastaus #56 : 15.08.2005, 21:04:31 »
Yritän boikotoida mutta se on välillä pirun vaikeaa. Boikotoin Nestléa, mutta usein jo tuotteen ostettuaan löydän pienellä präntillä tekstin, joka kertoo että kyseisen merkin (esim. Bona tai Piltti) omistaa Nestlé. Yhtiö itsekkin tietää huonon maineensa, eikä ilmeisesti siis näkyvästi mainosta omistavansa jonkin tuotteen. Jo senkin takia Nestléa pitäisi boikotoida, sillä se leviää kuin rutto ja sitä on vaikea pysäyttää. Katsokaapa seuraavan kerran esim. karkkihyllyä kaupassa, suurimman osan tuotteiden takana on Nestlé.

Olin yläasteella tosi H&M vastainen. Nyt ehkä vähän enemmän lukeneena, tiedän enemmän taustoista ja että H&M on siistinyt paljon imagoaan.  En silti pysty asioimaan kyseisessä kaupassa, sillä jotenkin leima lapsityövoimasta kummittelee yhä takaraivossa. Näen punaista jos keskustelen ihmisten kanssa jotka sanovat "entä sitten, jos ostan vaatteita, joiden valmistukseen on käytetty lapsityövoimaa, kunhan vaan saan halpoja trendivaatteita" arrghh.  Ärsyttää kun ihmiset ei välitä.
a merien yllä savuavat sydämet!

silva

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 376
  • Profiili
  • Sähköposti
Boikotti
« Vastaus #57 : 15.08.2005, 21:43:16 »
Eihän H&M ole edelleenkään täysin vapaa lapsityövoima epäilyistä. Eli jos ja kun muitakin vaihtoehtoja on, ei ole mitään syytä tukea ko liikettä.

Suomalaista ostan silloin kun se on järkevää. Jos tuote on paska ja ympäristöä kuormittamalla tuotettu tms, niin silloin on lähes sama ostaako kotimaista vai ulkomaista.

Muuten vältän näitä "perinteisiä" Mäkkiä, Nestleä, syistä joita on jo puitu täällä juurta jaksain. Eikä luonnollisesti vain "koska näin pitää tehdä". En osta henkkamaukalta sen takia että jostain muualta, ehkä halvemmasta liikkeestä saisi "tod näk lapsityövoimalla tehtyjä riepuja". Firma joka on toistuvasti jäänyt kiinni tietoisesta lapsityövoimaa hyödyntävien alihankkijoilta ostamiselta, olisi voinut useamman vuoden sisällä jo parantaa tapojaan jos halua löytyy. Ja mitä tulee lapsityövoimaan noin yleisesti, on turha puolustella asiaa sillä "ettei niillä mitään muutakaan työtä olisi"... :)  no, ei varmaan jos näin jatkuu seuraavat 10-15 vuotta. Ei se ongelma ratkea hetkessä, mutta ei voi myöskään noin jatkua loputtomiin.

absurdin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 97
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #58 : 15.08.2005, 21:50:27 »
Boikotoin asioita lähinnä typeristä syistä. Esimerkiksi H&Mää sen imagon ja järkyttävien mainosten takia (stadissa niitä ei päässyt jossain vaiheessa karkuun mitenkään), en niinkään lapsityövoiman vuoksi.

Juzt

 • Moderaattori
 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Boikotti
« Vastaus #59 : 15.08.2005, 23:55:25 »
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Nestle, Maccari. Nyt tyottomana ei kauheesti shoppailla ja jos shoppaillaan valitettavasti kaannyn ketjujen puoleen, silla paikallinen second hand shop on kalliimpi kuin tavalliset kaupat. Yritan ostaa ruokani lahikaupasta suurten ketjujen sijaan, mutta yleensa laatu pikkukaupoissa ei ole yhta hyvaa kuin ketjuissa (monestiko olen joutunut viemaan kassalle kasan ruokia, joiden viimeinen kayttopaiva on mennyt umpeen..?)

Tästä tulikin mieleeni mieleeni että kovin moni on täällä ilmoittanut boikotoivansa liikkeitä erillaisten aatteiden ja eettisten näkökantojen vuoksi, mutta silti ollaan valmis hyväksymään olematon laatu?

Itse ainakin pistäisin kaupan, joka jatkuvati myy vanhentuneita tuotteita (tai muutenvaan heikkolaatuisia, vaikkapa hedelmät), välittömästi ainakin väliaikaiseen boikottiin kunnes tapansa parantavat. Olkoot vaikka kuinka söpö pikkuputiikki, niin kyllä minusta kuitenkin perusedellytys kaupan valitsemiselle on, että tuotteet ovat kelvollisia. Pikkukauppojen kuitenkin pitäisi kilpailla nimenomaan palvelulla, ja mätien hedelmien tyrkytys on minusta surkeaa palvelua.


Mitä tulee kirppareihin ja second hand shoppeihin, ihmiset tuntuvat välillä pyytävän ihan käsittämättömiä summia rojuistaan. Olkoon vaikka kuinka ympäristöystävällistä kierrätystä, ei käytetystä tavarasta silti voi pyytää uuden hintaa. Lisäksi kirpputoreilla myydään välillä puhdasta roskaa: Vaatteita joita en kehtaisi viedä UFF:lle, puolinaisia pesuainepulloja ja ongelmajätteeksi muuttunutta elektroniikkaa... Ihmiset unohtaneen tuntuvat rahanahneuksissaan koko homman idean.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani