Matkavakuutus

 (Luettu 283101 kertaa)

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 487
  • Profiili
Vs: Matkavakuutus
« Vastaus #660 : 13.07.2017, 14:18:18 »
OP-Pohjolan vakuutus minullakin viimeksi oli (tänä vuonna) ja ostaessani sen kysyin eritoten, korvaako malarian hoidon. Vakuutusvirkailija väitti, että korvaa. Tosin en ole 100% varma, koska virkailija tuntui olevan melko pihalla kaikesta.

Saatan muistaa väärin, mutta olen aika varma tuosta. Kelasin viime vuonna vakuutusehdot pari-kolme kertaa kokonaan läpi kun olisin vakuutusta tarvinnut. Kyseessä oli virkailijan moka ja meni Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, mutta paha rasti, kun on sana sanaa vastaan. Virkailija oli tässä tapauksessa sopparia tehdessä antanut väärää tietoa vakuutuksen kattavuudesta. Kyseessä ei ollut verktorisairaus, mutta oli oikein hyvä motivaattori lukemaan ehdot kunnolla läpi. Kamalaa kapulakieltä.

Lelu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Matkavakuutus
« Vastaus #661 : 13.07.2017, 17:07:41 »
Suosittelen kysymään tuosta korvattavuudesta ko. vakuutusyhtiön korvauspalvelusta. Valitettavan usein myyjät tai muut asiakaspalvelijat eivät osaa vastata 100% varmasti vakuutuksen korvauksista mutta niitä korvausasioita päivittäin käsittelevä osaa varmasti sanoa, onko esim malarian hoito korvattavaa (jos siis vain osaat itse kertoa millaisesta vakuutuksesta kyse, ellei vakuutusta ole jo otettuna).

musti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkavakuutus, pistosten ja puremien seuraamukset
« Vastaus #662 : 13.07.2017, 21:32:17 »
Suora lainaus https://www.pohjola.fi/loso/1334181.pdf  sivu 5
"kohta 7.2 Matkatapaturmana ei korvata ... puremasta tai pistosta saatua tartuntatautia."
Oudoksuttaa, että esim hyönteisten pistosten aiheuttamat tartuntataudit luokitellaan tapaturmiksi. Mutta juristin koulutuksen saaneena yllämainittu ei anna paljon tulkinnanvaraa eli esim hyttysen pistosta seuraava malaria, dengikuume.... eivät olisi ainakaan matkatapaturmana korvattavia. Voisi tietysti yrittää korvausta sanomalla kyseessä olevan matkasairaus. Itse aiassa 10 v sitten täällä Palliksessa päätteli RantaPallero sillä tavoin http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=730.msg139599#msg139599, ja hieman myöhemmin superslacker sanoo ottaneensa asiasta selvää ja että korvattaisiin. Tosin hänen vakuutuksenantajansa ei näytä olleen OP-Pohjola. Finlexistä ei löydy ennakkoratkaisua. Lelun mainitseman korvauspalvelun vastauksesta kannattanee ottaa jonkinlainen todiste, jos asia myöhemmin riitautetaan.

Saattaa olla, että vakuutusyhtiöt ovat vakuutusehtoihin kirjanneet tuon yllämainitun sekaannusta aiheuttavan 7.2 kohdan maininnan, ettei matkatapaturmana korvata puremasta ja pistosta saatua tartuntatautia jotta yhtiön ei tarvitsisi korvata esim malarian hoitokuluja 120 päivää ylittävältä osin, sillä matkatapaturmassa hoitokuluja korvataan aina 3 vuoteen asti (kts OP-Pohjola hoitokorvaus kohta 8.1.1 toinen kappale). Eli kiertäen malaria ym korvattaisiin matkasairautena.

Lelu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Matkavakuutus
« Vastaus #663 : 14.07.2017, 16:52:26 »
Oli muuten nyt pakko alkaa kaivamaan itsekin nuo matkustajavakuutuksen ehdot esille. Itsellä siis OP Vakuutuksen Mittaturvavakuutuksen matkustajavakuutus (Eurooppalainen), siellä on nimenomaan matkatapaturmana rajattu tuo puremasta tai pistosta johtuva tartuntatauti. Matkasairauksissa taas sitä ei ole rajattu pois. Se, korvataanko malarian hoitoa matkasairautena - no, sitä neuvoisin edelleen kysymään sieltä korvauspalvelusta. Matkustajan hoitoturvan osalta korvattavissa kuluissa ei ehtojen mukaan ole eroa sairauden ja tapaturman välillä, ainoastaan tuo mustinkin mainitsema korvausaika.

Kahden vakuutusyhtiön kokemuksella uskallan sanoa, että siitä soitosta korvauspalveluun jää merkintä ja puhelut nauhoitetaan. Eli jos asiaa on tarpeen myöhemmin tarkistaa/riitauttaa, niin kannattaa ottaa itselle ylös että milloin on soittanut. Näitä on kaiveltu usein jälkikäteen, kun asiakas sanoo että joku silloin joskus sanoi että korvataan :)

SlummiViikuna

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Matkavakuutus
« Vastaus #664 : 01.08.2017, 14:02:05 »
Miten tuo nyt sitten määritellään? Jos mie sairastun denguekuumeeseen niin sen hoitoa sairaalassa ei korvata, koska se on lähtöisin hyttysen pistosta? Vai onko aina? Tapiolassa tuo sama elukan pisto kohta vakuutusehdoissa tapaturma kohdassa. :D Ompa monimutkaista.musti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkavakuutus, hyttysen pistos vakuutussopimuksissa
« Vastaus #665 : 01.08.2017, 21:49:01 »
Miten tuo nyt sitten määritellään? Jos mie sairastun denguekuumeeseen niin sen hoitoa sairaalassa ei korvata, koska se on lähtöisin hyttysen pistosta? Vai onko aina? Tapiolassa tuo sama elukan pisto kohta vakuutusehdoissa tapaturma kohdassa. :D Ompa monimutkaista.
Soita vakuutusyhtiön korvauspalveluun kuten "Lelu" yllä on ehdottanut. Jollei se ole mahdollista, niin lue tarkkaan aiempi kirjoitukseni. Siinä todetaan, ettei OP-Pohjola korvaa hyttysen piston aiheuttamaa tartuntatautia matkatapaturmana mutta korvaa sen luultavasti matkasairautena.

Miten Tapiola on laatinut sopimustekstinsä ei ole tiedossani. Kirjoituksestasi näyttää jääneen joku sana pois, mutta tulkitsen kirjoitustasi niin, että Tapiolan sopimustekstissä hyttysen piston aiheuttamat vaivat katsotaan matkatapaturmiksi ja siis korvataan kuten tapaturmat yleensä, jollei Tapiola muualla erikseen rajaa hyttysen piston aiheuttamia tartuntatauteja matkavakuutuksensa ulkopuolelle.

SlummiViikuna

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Matkavakuutus
« Vastaus #666 : 02.08.2017, 08:58:52 »
^^ Kiitos. Joo nämä on näitä "vääntäkää nyt joku rautalangasta" -juttuja. :D Tapiolalla oli samalla tavalla, kuin Pohjolassa, että tapaturmana ei korvaa, mutta matkasairautena ei ollu mainintaa siitä etteikö korvaisi.