Filippiinit

 (Luettu 474976 kertaa)

susa3110

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1180 : 09.04.2017, 20:45:03 »
Suunnitelmissa Cebu city-Oslob (ja valashait) -Bohol-Camotes-Boracay-Puerto Princess-Port Barton-El Nido. Kokemuksia ko. kohteista? Riittääkö kuukausi? Millainen reitti liikkumisen kannalta? Mitä jättäisit pois tai lisäisit reitille ja miksi?

ruisrock2006

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1181 : 09.04.2017, 21:51:10 »
Jätä Boracay pois. En katsonut miten osuu reitillä, mutta en menisi uudestaan. Mieluummin myös vähemmän kuin enemmän kohteita.

Toki vain oma mielipide tämä :)

Matkamuija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1182 : 09.04.2017, 22:28:54 »
Haluisiko joku antaa muutaman vinkin ensi kertaa Filippiineille matkaavalle?

Lähtisin miesystävän kanssa noin 3viikon budjettireissulle, jos raha riittää matkaa voi venyttää max 4 viikkoon.
Kaavailtiin budjetiksi 80e per päivä (sisältää siis 2hlö yöpymiset, liikkumiset, syömiset ym.) kuulostaako kohtuulliselta?
Onko Filippiineillä minkälaiset kelit kesä/heinäkuussa? Kesä ainoa vaihtoehto reissulle mutta ei haluttaisi mennä pahimpaan sadeaikaan vaan aurinkoa kaivataan.

Minkälaisia kohteita suosittelette ensikertalaisille Filippiineillä noin 3viikon matkan aikana? Ei haluttaisi pahimpiin turistimestoihin mutta ei myöskään niihin kaikista askeettisimpiinkaan jossa saa olla miltei keskenään.
 Onko Manila hyvä kaupunkikohde - jos reissun aikana haluaa myös yhden kaupunkikohteen  parin päivän ajan shoppailuun ja vastaavaan toimintaan?

Mitä saaria tai muita paikkoja suosittelisitte? Tärkeimpänä olisi kaunis luonto, eläimet/mahdollisuus esim viidakkokävelyyn ja eläinten kohtaamiseen luonnossa, auringonotto ja uiminenkin ja snorklailu ja jos jotain pientä aktiviteettiakin löytyisi kuten joyain pienyä nähtävyyttä tai muuta.

Sukeltajajia tai surffaajia ei olla lainkaan eikä myöskään kaivata kalliita retkiä tai suuria turistikohteita (Thaimaan Koh Samui  ja Malesian Langkawi saaret menivät juuri ja juuri kun vältteli turistisimpia alueita). Rauha ja kauniit rannat lekotteluun ja pienet aktiviteettimahdollisuudet kun löhöäminen alkaa tympiä ovat etsinnässä (tässä kohtaa jälleen Malesian Langkawi on kuitenkin hyvä vaihtoehto - rantoja niin hiljaisia kuin suosittujakin, auton vuokraus ja ajelua saarta ympäri, muutamia nähtävyyksiä, hyvää paikallista ruokaa..

Kaikenlaisia vinkkejä voi antaa! Onko Filippiinit turvallinen matkakohde / onko paikkoja joihin kannattaa harkita menoa?
Eniten kuitenkin vinkkiä kaipaan noista saarista ja millä suunnalla hyvät kelit kesällä ettei olisi niin sateista aikaa?


« Viimeksi muokattu: 09.04.2017, 22:32:16 kirjoittanut Matkamuija »

Sakcris

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1183 : 10.04.2017, 21:50:16 »
Suunnitelmissa Cebu city-Oslob (ja valashait) -Bohol-Camotes-Boracay-Puerto Princess-Port Barton-El Nido. Kokemuksia ko. kohteista? Riittääkö kuukausi? Millainen reitti liikkumisen kannalta? Mitä jättäisit pois tai lisäisit reitille ja miksi?

Vähän tiukalta kuulostaa kuukauden reissua varten, jotain jättäisin pois.

En voi suositella Oslobia tiedostavalle matkaajalle http://dive-bohol.com/conservation/5-reasons-not-go-oslob/

susa3110

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1184 : 12.04.2017, 08:28:47 »
Kiitos vastauksista Sakcris & ruisrock2006, ollaan kyllä nopeita liikkeissämme eikä yleensä viihdytä kuin max 3-4 pvää / mesta.. Turistirysiäkään emme kavahda, mutta itsekin kyllä mietin tuota Boracayta, että ehkä me kuitenkin sen skippaamme.

Kiinnostaisi myös kuulla onnistuuko liikkuminen Filppareilla yhtä helposti kuin esim Thaikut, Vietnam, Kambodza? Matkatoimistoja joka kulmalla ja kaikkialle pääsee yhden lipun taktiikalla?

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 217
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1185 : 13.04.2017, 03:49:47 »
Kiinnostaisi myös kuulla onnistuuko liikkuminen Filppareilla yhtä helposti kuin esim Thaikut, Vietnam, Kambodza? Matkatoimistoja joka kulmalla ja kaikkialle pääsee yhden lipun taktiikalla?

Kuten varmaan olette jo huomanneet, niin Filsut on lähtökohtaisesti pelkkää saarta. Eli ei yhden, mutta kahden, lentolipun taktiikalla kyllä pääsee melkein joka mestaan. Eli monesti joutuu lentämään Cebun tai Manilan kautta. Toki näihin lentoihin saattaa joutua liittämään vielä bussimatkan ja/tai paattimatkan, riippuen mihin haluaa. Mitä tikettien hankintaan puolestaan tulee, niin en muista montaakaan lentolippua kuitenkaan matkatoimistosta ostaneeni, koska internet on keksitty. Bussi- ja lauttalipput olen saanut bussiasemalta tai satamasta.

Jos haaveilee kolmen päivän keikoista joka mestassa, niin siirtymisiin saa tuhlattua iisisti ison osan reissusta. Aina ei vaihdot osu kohdalleen, eli ainoa saapuminen illalla esim. Cebuun ja haluttuun kohteeseen lähdöt Cebusta aina aamuisin, välillä sää ei anna (muka) periksi lähdölle ja olettekin jumissa jossain ja eri lipuille ostetut jatkolennot menee siinä jne. Filippiineillä voi tapahtua lähes mitä vaan ja siksi en suosittele mitään viimeisen päälle viilattua aikataulua, vaan väljyyttä suunnitelmiin.

Silppa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1186 : 13.04.2017, 14:07:35 »
Olen ajatellut mennä ensiviikolla toiselle filippiinireissulle. Mutta kohde on vähän hakusessa. Cebu, bantayan, bohol, panglao on jo käytyny. Ajatukseni olisi olla noin 2 viikkoa ja välttellä boracayn turistimestat sekä ehkä samasta syystä myös el nido/palawan vaikka niin paljon on sitä kehuttu. Mietinkin jos ottaisin lennot kaliboon ja lähtisinkin toiseen suuntaan (Isla Gigantes ja cabugao) kuin missä boracay on. Tai cebun pohjoisen saarille esim. Malapascua, camotes tms? Tarkoituksena olisi etsiä hyvä snorklauspaikka ja rentoutua :)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 442
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1187 : 14.04.2017, 02:09:00 »
^ noista mainitsemistasi ei ole kokemusta mutta Siquijor on hyvä mesta oleiluun + snorklaukseen / dyykkaukseen. Ei liian pieni eikä mikään isoin turistirysäkään. Palawanilla on toki muitakin mestoja kuin ainakin high seasonilla aika tukossa olevan El Nido. Coron vaikuttaa myös mielenkiintoiselta mestalta, itse en tosin siellä ole käynyt.

Pääsiäisen jälkeen ollaan kyllä low seasonilla joten tuskin edes El Nidossa on ruuhkaa...

maikkeli

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1188 : 27.04.2017, 15:14:16 »
Mitä mieltä olette filippiinien turvallisuudesta nyt? Suunnitelmissa olisi kk päästä lentää cebulle, siitä sitten käydä oslobin valashait katsastamassa, ja sen jälkeen boholille. Ja Palawanille vielä jos jää aikaa. Ulkoministeriön tiedotteessa kehotetaan välttämään boholia ja etelä-cebua kohonneen kidnappausriskin vuoksi. Uskaltaisiko silti noihin kohteisiin mennä? :-\

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 442
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1189 : 27.04.2017, 20:05:43 »
UM:n tiedotteet on kirjoitettu kaikkia mahdollisia riskejä korostaen. Toki Filippiineillä on ollut kaikenlaista pientä kähinää varsinkin Mindanaon suunnassa eli kaikkea voi sattua mutta en nyt itse jättäisi Filippiinien reissua väliin tuon perusteella.

kissabussi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1190 : 29.04.2017, 14:19:53 »
Moikka! Täytyi tehdä tunnukset tänne sillä edessä häämöttää ensimmäinen Filippiinien (ja Aasian) reissu, jonne kaipailisin vinkkejä :) Olisi näillä näkymin tarkoitus viipyä kuukausi filippiineillä joulu-tammikuu kumppanin kanssa. Ollaan parikymppisiä ja kokemusta kaukomaista ei vielä ole. Sanokaa siis, jos reissusuunnitelmassa pistää kokeneemman matkaajan silmään jokin asia. Kerron ensiksi vähän, mitä kaivataan matkalta.

Budjetti ja hintataso on vähän vaikea arvioida, koska emme ole olleet ennen Aasiassa. Ajateltiin budjetiksi n. 1500€/per naama (majoitus, eläminen, siirtymiset maan sisällä), onko tuo hyvä? Ajateltiin asua pääosin 10-25€ hintaisissa huoneissa ja käydä joillakin retkillä, lisäksi biletettyä tulee varmasti jonkin verran. Muutenkin matkasuunnitelmiin kuuluu lähinnä biitsillä löhöilyä ja snorklausta, sukelluskorttia ei kumpikaan omista.
Haaveillaan Malediivi-tyyppisistä valkoisista rannoista ja vaaleanturkoosista vedestä. Unelmana olisi käydä pienimmillä, lähes autioilla saarilla joissa voisi yöpyä. Eli pääkohteessa saa olla turisteja, mutta olisi mahtavaa jos sieltä pääsisi noille saarille pakoon :D

Varataan lennot Helsinki-Hong Kong. Menomatka HK-Cebu ja paluumatka Manila-HK. Karkea reittisuunnitelma Filppareilla olisi seuraava:

Cebu - Bohol - Siquijor
Palawan: Puerto Princesa - El Nido + Coron
Boracay (uusi vuosi ainakin)
 Manila (pari päivää)

Noista Cebu ja Puerto Princesa on sellaisia, joissa levätään pakolliset pari päivää, muttei ajateltu kuuleman perusteella jäädä pitemmäksi aikaa.

Miltä kuulostaa, mätsääkö kohteet meidän toiveisiin reissusta? Tuleeko liikaa matkustamista vai olisiko suositella reitin varrelle jotain muita paikkoja? Vai pitäisikö koko reitti laittaa kenties uusiksi? Onko Filippiinit maana ylipäänsä se, mitä haemme? Sana on vapaa. ;D

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 442
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1191 : 29.04.2017, 16:32:25 »
teillä on kuukauden reissuun keskellä kiireisintä high seasonia aika monta kohdetta. saatte kyllä lentää ja istua eri kulkuneuvoissa kyllästymiseen asti - oletteko yhtään miettineet millä kulkuneuvoilla tuollaisen rundin tekisitte? karsisin itse noista ainakin puolet pois. varsinkin kun olette ensimmäistä kertaa aasiassa niin kannattaa ottaa ohjelmaan vain pieni määrä kohteita - yleinen matkustamiseen liittyvä säätö & stressi voi alkaa ahdistamaan.

tässä ketjussa on aiemmin vaikka kuinka paljon pohdintaa noista mainitsemistanne kohteista.  ja muutenkin matkustamisesta filippiineillä...

Michael_as_Mike

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1192 : 05.05.2017, 17:06:58 »
Manilassa 2 päivää on melko maksimi, koska ei siellä juurikaan ole nähtävää meille eurooppalaisille, jotka olemme tottuneet käymään kaupunkilomilla Euroopassa. Cebu vähän sama juttu, mut mieluummin melkein Cebulla viettäisin aikaa kuin Manilassa, jos siis lentoa jonnekin Filippiinien kaupunkiin suunnittelette. Filippiineillä saaret kuitenkin on se juttu.

Jenniii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1193 : 15.05.2017, 10:52:31 »
Oltiin alkuvuodesta Palawanilla ja turisteja oli ihan jonkun verran. Me varattiin lähes kaikki majapaikat netistä, muutama etukäteen ja sit tien päällä loput. Majapaikkojen varaaminen oli kuitenkin aika hankalaa, koska Filippiineillä ei tosiaan nettiyhteydet oikein toimi.  ;D Luulen kyllä, että kai sitä aina jonkun majoituksen löytää, vaikka high season olisikin. Joku voi korjata, jos olen väärässä. Palawanilla en Malediivit-tyylisiä rantoja nähnyt, mutta muualta Filippiineiltä voi löytyä parempia, vai?  ::)

Marne

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1194 : 15.05.2017, 19:01:09 »
onko kelit kohdalla marraskuussa cebussa, boholilla ja boracaylla?  ;D
Kiitos
« Viimeksi muokattu: 15.05.2017, 19:04:20 kirjoittanut Marne »

ruisrock2006

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1195 : 16.05.2017, 16:29:24 »
On, jos olet itse kohdalla...

veevee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 156
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1196 : 20.05.2017, 21:29:13 »
Hei Filippiinien matkaajat!

Onkohan ihan kuolleena syntynyt idea mennä filippiineille elokuussa. Ilmeisesti sadekautta, mutta oon löytänyt aika ristiriitaista tietoa siitä mitä sadekausi filipiineillä tarkoittaa. Onko se tauotonta sadetta, hurrikaaneja ja poishuuhtoutuneita teitä, vai iltapäiväkuuro sillointällöin?

henqqa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1197 : 25.05.2017, 09:58:00 »
Noniin, nyt on 4 viikon Filpparien reissu takana. Jetlagi potkii aika nätisti kun Suomen valoisaan kesään tulee takaisin, mutta tässä pari sanaa reissusta.

Reittinä oli Manila - Cebu City - Santa Fe (Bantayan Island) - Malapascua - Alona Beach (Bohol/Panglao) - Cebu - Puerto Princesa (Palawan) - Port Barton - El Nido - Coron - Manila. Huomasin, että ihan turha lähteä kiirehtimään eteläistä Cebun aluetta läpi, eli Moalboal, Dumagueti, Siguijor yms, joten jätin ne seuraavaan kertaan.

Parhaimmat ja hiljaisimmat rannat:
- Bantayan Island - Paradise Beach
- El Nido - Nacpan Beach, täällä populaa oli jonkun verran, mutta ranta on aivan julmetun kokoinen, minkä vuoksi populan määrä ei näy - jos infra (tie ja lentokenttäyhteydet) parannetaan, tästä tulee iso resorttikohde tulevaisuudessa
- Mapalascua - pohjoinen ranta
+ sekä lukuisia pikkubiitsejä esim. Port Bartonissa, joihin pääsee island hopping -toureilla tai mahdollisesti myös privaattibotskeilla

Parhaimmat korallit:
- Siete Pecados (Coron)

Yleisfiilis ja tunnelma:
- Bantayan, Malapascua, Port Barton - rennoimpia mestoja
- Alona Beach, El Nido - turistirysiä


Jos muuten haluatte kohdata valashait heidän luonnollisessa ympäristössään, kannattaa kokeilla Puerto Princesaa (Dolphin and Whales Travel and Tour). Siellä ko. firma järjestää näitä (1800p), ja saatte puolet rahoistanne takaisin jos ette pääse uimaan niiden kanssa. Me näimme veneestä 12 metrisen uivan vieressämme, mutta se kerkesi sukeltaa vain hetken sen jälkeen. Opas yritti kuitenkin tosissaan löytää niitä meille ja oli valmis jopa pidentämään reissua, että pääsisimme uimaan niiden kanssa.

yokko

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1198 : 26.05.2017, 01:49:45 »
M.A Nummista mukaellen" missä yösi vietitkään"Bantayanilla
NIM.utelias

Tokos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Filippiinit
« Vastaus #1199 : 10.07.2017, 13:57:39 »
Talvella lento kahdeksi viikoksi Cebulle jossa Joulu ja uusivuosi sitten vietetään. Tuolla nyt näyttää kohteita riittävän niin valita nyt sitten niistä. Osaako käyneet sanoa onko tuossa ajassa ideaa käydä Bohol(Anda)-Camotes-Bantayan? Vai pitäisikö noista jokin jättää vielä pois. Hirveästi ei päiviä haluaisi matkantekoon tuhlata. Mitö reissulta hakee niin rentoa oleilua, perus snorklausta ja vähän reippailua luonnossa. Mielellään pois isoimmista massoista.