Dubai

 (Luettu 153449 kertaa)

Pussikenguru

  • Reissaaja
  • Viestejä: 41
  • Buy the Ticket, Take the Ride. -Hunter S. Thompson
    • Profiili
Vs: Dubai
« Vastaus #160 : 21.01.2017, 14:53:04 »
Ite olin nyt uudenvuoden Dubaissa, suhteellisen kallis, pärisyttävä arkkitehtuuri ynnä muuta. Majoittauduin "Arabian Coyntryard Hotel & Spa" - nimisessä hotellissa, Bur Dubaissa. Oli loistava! Kannattaa käydä: Burj Khalifa/Dubai Mall, Al Fahidi, Soukit.

conard

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 429
    • Profiili
Vs: Dubai
« Vastaus #161 : 17.02.2017, 12:25:55 »
Jahas, annetaas hieman matkaraporttia Dubaista:

Oltiin kolmen yön kiekauksella, josta ensimmäinen yö Burjumanin metron lähellä Savoy Suiten Hotel Apartment. Metrolla oli helppo mennä suoraan kentältä, tuplahintainen gold-lippu ehdottoman suositeltava, ellet halua seistä täynnä olevassa metrossa intialaisten keskellä. Goldissa metromatka oli suorastaan elämys. Savoy sijaitsi hotellialueella, jossa ei sinänsä ollut mitään, mutta kohtuullisen kävelyn päässä oli kauppaa ja ravintoloita. Savoyssa oli (aavistuksen intianhajuinen) höyrysauna, "suomalainen" sauna, joka ei ollut päällä ja ok allas sekä lämpimämpi ulkoporeallas. Huone oli iso mutta semisti tunkkainen. Silti ihan ok value Dubaihin (n. 100 €/yö).

Kahdeksi seuraavaksi yöksi mentiin Marinan lähelle, Pearl Marina Hotel Apartments. n. 170€/yö, hirveä hinta varsinkin kun huone oli hyvin basic, ihan siisti ja hyvä sinänsä kylläkin. Tuossa oli pieni ulkouima-allas, joka sinänsä oli hyvine aurinkotuoleineen jees. Se oli vaan keskellä rakennustyömaata (kuten koko dubai), eli ääni- ja visuaaliset ärsykkeet kääntyivät negatiivisen puolelle. Tästä hotlasta käveli vartin verran Marinan rannalle, joka oli ihan ok rantsu. Pari kivaa kävelykatua (the walk), siistiä jne. Rannan maisema aika urbaanin hirveä mutta sellaista se on. Hotlan aamupala (10e erikseen maksettuna) oli hyvä value.

Syömässä käytiin ekana iltana Al ustad special kabab (tripadvisorista skautattu) ja tämä oli oikein mukava raflakokemus: hyvää kolmea erilaista lihaa, ei liian kallis, lokaalia menoa. Paska (tai ehkä paikalliseen tapaan kuuluva välinpitämätön) palvelu, mutta kiva oli seurata jengiä aterioimassa. Tämän lähellä oli myös Arabian tea house & restaurant, joka oli miellyttävä paikka tutustua arabialaiseen kulttuuriin. Täysi turistipyydys toki. Marinan lähellä hinnat olivat kaikin puolin niin kovia, että syömingit rajoittuivat aika pitkälti erinäiseen pikaiseen syötävään.

Dubai Mallissa käytiin, samanlaisia puoteja kuin missä vain maailmassa. Ja dubain kalliit hinnat eivät ainakaan mua kutsuneet shoppaamaan, tosin ei kuulu harrastuksiin muutoinkaan.

Mitä jäi käteen? Mielestäni Dubai on aikamoinen persläpi, jonne en näe mitään syytä lähteä enää ikinä. Mikäli on yhtään reppureissusuuntautunut, ei tuo kyllä tarjoa oikein mitään. Ok, burjumanin ja deiran välissä kulkeva pieni lautta, jota täällä suositeltiin, oli kiva kokemus. Mutta muutoin se "lokaali" osuus oli täynnä rättikauppaa, feikkielektroniikkaa ja intialaisen näköisiä äijiä tuijottelemassa joka kadunkulmassa. Miehenä ei mitään ongelmaa, mutta en ymmärrä, miksi esim. joku yksinäinen nainen haluaisi mennä tuonne. Ja huom, meillä oli pukeutuminen kohdillaan, eli emännällä peittävät vaatteet ja huivi päässä.

Marinan alue taas oli niin keinotekoinen, ettei mitään rajaa. Käytiin Hiltonin sky barissa 34 kerroksessa häppärin aikaan drinkeillä (klo 18-20 drinkin n. -50% eli öbaut kybän) ja olihan sieltä ihan kiva katella, mutta lähinnä rakennustyömaita. kun kaiken kruunaa todella korkea hintataso, ei tämä kyllä osunut itselleni. Plussaa oli kätsät finskin suorat lennot hyvillä lentoajoilla ja hyvän valuen pisteupgrade businekseen. Reissu oli kiva aloittaa finskin loungen loistavasta saunasta ja upeasta loungesta muutenkin. Dubain marhaba lounge oli ihan karjalaumapaikka, mutta oli siellä ruokaa.

Mikäli ainoa, mitä hakee on aurinko, on tuo varmasti ok mesta. Mikäli rahalla ei ole mitään väliä, on varmasti myös mahdollista löytää hienoa resortteja, joissa rentoutua. tuolla 170e/yö ei päässyt edes lähelle tällaista kokemusta.

Plussaa oli metro, joka meni suoraan kentältä ainakin sinne, missä me liikuimme. Emme ottaneet taksia kertaakaan.

Mitä tekisin toisin: Skauttaisin etukäteen jonkun Marinan hotellin buffan (esim. mövempick) ja kävisin syömässä sellaisen. N. 70e näytti saavan aika hyvän buffan ja hanalimut. Atlantis-hotellin vesipuisto oli myös agendalla, mutta tuolla ei ollut ihan niin lämmin, että olisimme viitsineet lähteä sinne.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2017, 12:27:56 kirjoittanut conard »