Jouluna Lontoossa

 (Luettu 9597 kertaa)

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Jouluna Lontoossa
« Vastaus #20 : 30.12.2005, 15:56:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Fawlia"
Polvipituisessa hameessa ja sukkahousuissakin uskaltautui ulos ja niin edespäin.


Mina aina tuolla kaupungilla vetelen hameessa ja sukkahousuissa, eika ole kylma! Tuuli tietty tunkeutuu vaatteiden lapi eritavalla kuin Suomessa (ellet sitten satu asumaan rannikolla..), tuntuu etta mikaan ei auta!

Uskon etta joulukuu kylmempi kuin helmikuu (toisin kuin suomessa?). Viime vuonakin olin ottamassa jo arskaa maaliskuun puolessa valissa, mittarin nayttaessa +21.

Vahan Off topikiksi menee, mutta oliko teilla muilla kylma kotona toissa yona kun oli kauheet pakkaset? Ma olin jaatya vaikka kauhee kasa vaatteita ja lammin peitto paalla..Ei oo naa kampat suunniteltu tollasille miinus asteille..hrrrr...
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

suomineito

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Jouluna Lontoossa
« Vastaus #21 : 08.01.2006, 23:08:54 »
oyster cardilla pääsee maaliskuuhun 2006 asti 2 yhden hinnalla mm. madame tussaud -museoon, london eye:hin yms ja aquariumiin saa 25% alennuksen... siellä on sellasia mainoksia kaikilla metroasemilla, kannattaa katella sillä silmällä välillä siis mainoksiakin ja muistaa vaatia/kysyä niiden perusteella alennuksia niin säästää joskus aika huimasti ;)

Swingbream

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Jouluna Lontoossa
« Vastaus #22 : 20.11.2006, 13:41:00 »
Jatkanpa tänne omat kommenttini Lontoon Joulusta, kun tuo uusi ketju varmaan lukitaan. Omakohtaista kokemusta ei tänäkään vuonna tule, mutta näin olen käsittänyt:

Aattona pubit ovat täynnä, Joulupäivänä sitten vietetään aikaa perheen kanssa (näin ainakin nuoret). Monella britillä on kauhutarina kerrottavanaan ensimmäisestä Joulusta appivanhempien luona kaameassa krapulassa.

Suuri osa kaupoista on kiinni 25-26 päivä, monet nähtävyydet myös aattona. Osa tosin on kiinni ainoastaan Joulupäivän, kannattaa tarkistaa etukäteen.

Alennusmyynnit alkavat joissain kaupoissa kuulemma jo ennen Joulua, pääosin kuitenkin heti Joulun jälkeen.

Luistelu voisi olla mukavan talvinen puuha joululomalle, ratoja on komeilla paikoilla. Omat suosikkini ympäristönsä puolesta ovat Tower of London, Somerset House ja Natural History Museum. Kannattaa varata kuulemma liput etukäteen. Tuolta löytyy infoa:
http://www.viewlondon.co.uk/ice_skating_london_index.html

Jolu on loistava aika vierailla Lontoossa, eipä tarvitse joka päivä stressata nähtävyyksien kiertämisestä. Ottakaa kaikki irti kävelkää ympäri rauhallista kaupunkia!

Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "Meghara"
Joo, tiedän kyllä. että sen alueen nimi on Greenwich, mutta sen markettipaikan nimi on Greenwich village.


Niin, mutta jos kyselee Lontoon keskustassa etta miten paasee Greenwich Villageen, niin vastaus on takuuvarmasti tuo minka annoin.


Jatketta ikivanhaan off-topiciin: Se muuten lausutaan sitten suunnilleen grenits (ei griinvits). Kukas tietää/muistaa New Yorkin kaiman lausuminen, meneekös se ihan "normaalisti"?

Moni muukin paikka lausutaan täällä varsin toisin kuin luulisi, tärkeinpänä turistille ehkäpä Leicester Square = Lestö Square. Muutenkin vastaavissa nimissä keskimmäinen es jää pois (esim Gloucester = Glostö). Ensimmäinen osoitteemme täällä oli Grosvenor Avenue, ei meinannut taksikuski millään ymmärtää. Sitten opimme, että se lausutaan tietysti Grovnö. Oma suosikkini on kuitenkin Southwark eli Satök. Anteeksi kamalat lausumisohjeet, ei ole foneettinen kirjoitus hallussa.