Malediivit?

 (Luettu 107630 kertaa)

Muusa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Malediivit?
« : 27.11.2005, 00:30:57 »
Onko kukaan ollut Malediiveilla? Mistä sinne sais halpoja lentoja/matkoja? Jos suunnittelee romanttista honeymoonia ilman turistisälää, mutta ei ole opiskelijoina varaa mihinkään luxus privaattisaareen, niin mihinkä sinne kannattaa mennä ja silti saada paratiisimainen ja rauhallinen loma? Onko kellään hyviä kokemuksia jostain tietystä saaresta / resortista sielä? Onko halvempaa ostaa lennot ja hotelli paikanpäältä omatoimisesti kuin ostaa pakettimatka Suomesta? Kaikki tieto Malediiveista ja sinne matkustamisesta on erittäin tervetullutta  :lol:

Trevor

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #1 : 27.11.2005, 18:25:33 »
Ilmeisesti ei sovellu omatoimimatkailuun kovin hyvin koska kaikille saarille ei omin päin saa edes mennä.

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili

Estella

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #3 : 01.12.2005, 00:54:19 »
Pakettimatkoja Malediivielle on saatavana matkatoimistoista, esim SMT, Matkapörssi tai Ebookers. Intiakeskus taisi myös mainostaa Malediivejä. Itse olen aina ostanut lennot ja majoituksen erikseen. Esim lentämällä Emiratesilla saa halvalla stop overin Dubaissa jos se sattuu kiinnostamaan. Condorilla on myös lentoja Saksasta Malediivellä, viime kesänä löysin viime hetken lippuja meno-paluu Munchen-Male noin 200 eurolla.

Majoitus on varattava etukäteen, maahan ei periaatteessa pääse jos ei ole majoitusta varattuna. Omatoimimatkailu on lähes mahdotonta. Resorteja on monta, yksinkertaisista bungaloweista käsittämättömiin luksusresorteihin. Saaret ovat pieniä, eli periaattessa yhdellä saarella on vain yksi hotelli. Mutta lentokentän lähellä on pari isoa saarta missä on useampi hotelli, eli jos haluaa vilkasta yöelämää ja isojen hotellien tarjoamia palveluita niin kannattaa suunnata sinne. Isoin saari, Male koostuu pääkaupungista mutta jos haaveilee hiekkarannoista sinne ei kannata majoittua. Siellä ei löydy kuin muutama iso hotelli, asuinalueita ja kauppoja.

Itselläni minulla on kokemusta seuraavista saarista Kuredu, Baros, Banyan Tree, Vilu Reef, Angsana, Kurumba ja Soneva Fushi. Näistä en suosittele Kurumbaa koska saari oli lähellä lentokenttää (joka on oma saari) ja lentokoneet häisitsevät rauhaa. Kaikki muut saaret olivat uskomattomia paratiisisaaria, valkoista hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Suosittelen seuraavaa linkkiä jos etsit hotellia: http://www.mal-dives.com/

Lisäksi haluaisin suositella all inclusive tai full board pakettia koska mahdollisuudet syödä hotellin ulkopuolella ovat lähes olemattomat jos et asu sillä suurella hotellisaarella. Sillä tavalla saa pidettyä kustannukset kurissa ja ainakin tietää mitä loma tulee maksamaan.
ife is a beach and then you dive.

radaroner

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #4 : 02.12.2006, 00:17:59 »
Sellainen jatkokysymys olisi, että Trivandrumista etelä-intiasta pitäis päästä Maleen Malediiveille?

Lentoja on tolla välillä, mutta mistä muualta saa ku intian kansallisella lentoyhtiöllä (joita ei pysty ees netistä ostaa vaan pitää kävelä matkatoimistoon tai soittamalla varata). Ei oo näiltä sivuilta vastausta löytyny.

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #5 : 02.12.2006, 11:22:29 »
Kotimaiset matkattoimistot lentää Colombon kautta.Käytännössä siellä on aina yks yöpyminen ja koneen vaihto.

radaroner

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #6 : 02.12.2006, 15:02:30 »
Meinaatko Matt kotimaisilla lentoyhtiöillä suomalaisia vai intialaisia, menin sekasin. Kun kumminkin Intian Keralassa pyöritään tammikuussa 2007 ja Trivandrumista selvästi lennellään Maleen suoraankin, niin mistä ihmeestä näihin lentoihin pääsee käsiksi?  Esim. halpisyhtiö Jet airwaysin pitäs lentää sinne (www.jetairways.com), mut tolle välille niiden sivuilta ei löydy kuitenkaan lentoja.

Kai tää on aika spesifi kysymys, mut ehkä joku tietää... Indian Airlines ainaki lentää väliä, mutta liput saa vain toimistoon kävelemällä tai puhelimella. LP väittää että meno-paluu Trivandrum-Male on noin 170 dollaria. Tietty kokemukset lennoista Colombon kautta olis kiva kuulla.

imme

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #7 : 10.12.2006, 04:44:36 »
Mä olin viitisen vuotta sitten kaksi viikkoa täällä
http://www.fihalhohi.net/

Matkan otin SMT:n kautta. Silloin ei edes myyty pakettimatkoja sinne, eli oli ns. omatoimireissu. Mutta sitä parempi, koska siellä ei ollut ainuttakaan suomalaista, -siis edes käynyt koskaan ennen!Oppaan puuttuminen ei haittaa tällaisessä lomakohteessa mitään.

Oli ihana reissu kaikenkaikkiaan, vaikkakin aivan erilainen mitä lähdin alunperin hakemaan.
Ajatuksissa kun oli juurikin tuo paratiisisaarella kaksin poikaystävän kanssa oleilu, ilman muita turisteja. Ei onnistunut ainakaan silloin moinen, ellei sitten ole niin paljon rahaa että voi vuokrata koko saaren itselleen. Kaikki atollit ts. saaret on joko turistikohteita, paikallisten saaria, tai sitten autioita joilla ei saa yöpyä.

Saari oli pieni, 5 minuutissa käveli ympäri. Turisteja oli, mutta suhteellisen vähän. Sai olla rauhassa, jopa yksinään rannalla jos ei valinnut suosituimpaa puolta.

Otin puolihoidon ja en ole koskaan syönyt elämässäni niin hyvin. Mahtava palvelu, siistit bungalowit, yltiöpäisen ystävällinen palvelu jne. Alkuajatus eksoottisesta erakkoelämästä oli loppujen lopuksi täydellistä rentoutumista luxuksessa, ja mikäs siinä :)

Silloinen poikaystävä on matkan jälkeen käynyt mm. Thaimaassa, Egyptissä ja muissa kaukokohteissa, mutta sanoo edelleen ettei vedä maisemat Malediiveille vertoja, eikä näe läheskään niin paljon/hienoja kaloja kun me näimme ihan snorklaamalla vaan.

Rahaa ei mennyt matkan lisäksi kuin juomiseen (vesi sikakallista ostaa baarista, saarella kun ei ollut mitään kauppaa tai kioskia - halvempaa oli juoda drinkkejä kuin vettä...) ja delfiinientuijotustretkeen. Eli käyttöbudjetin pienuudella voi kompensoida kallista matkaa.

2 viikkoa oli vähän siinä ja siinä että tuleeko aika jo pitkäksi. Kun siellä ei löhöilyn lisäksi voi tehdä yhtään mitään.

Maisemat jotain uskomatonta, lähtisin nollaamaan päätäni sinne mielelläni uudelleen.

Juho6v

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #8 : 13.12.2006, 23:02:40 »
Nyt olisi itsellä mahdollisuus saada halvat lennot täältä kiinasta malediiveille, niin mietin pitäisikö käydä katsomassa.

Tilanne on kuitenkin se että yksin lähtisin reissuun, kaverit menossa muualle päin. Selviääkö malediiveillä viikon tai puoltoista hengissä, vai kuoleeko tylsyyteen? Ja muistaako kukaan suunnilleen minkähintaista siellä on elää, jos ottaisi huoneen jostain resortista ja siihen ne ruuat mukaan? Mikään kovin älytön budjetti nimittäin ei ole itellläni kuitenkaan, osaisiko kukaan laittaa jonkinlaista hinta-arvioita mitä teillä on mennyt siellä?

Kiitos paljon jos joku jaksaa vastata :) .

suppakello

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 155
  • MSN Messenger - superbies@hotmail.com
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #9 : 18.08.2007, 14:50:13 »
Löytyykö tonne jotain tarjous-settejä?

Missä olis lennot+majoitus kahdelle x€, esim. jostain "Indian Dailystä"? :D

Ja mitä tonne kattonut, niin ei taida liiemmin hyviä tarjouksia(majoitus) olla asiaa, on toi asuminen tuolla sen verran kallista.

-Niida-

 • Reissaaja
 • Viestejä: 48
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #10 : 31.10.2007, 12:39:15 »
Me ajateltiin kaverin kanssa käydä pyörähtämässä sieltä. Miten Thaimaasta kannattaisi yrittää mestoille?? Onko kukaan käynyt Thaimaasta malediiveillä ja tullut takaisin? .. pitäis löytää kivuttomin reitti..
just just-

BlueTiger

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #11 : 08.01.2008, 15:20:06 »
Miehen kanssa käytiin pyörähtämässä Malediiveilla joulukuussa Intian reissun ohella. Ensinnäkin, aivan ihana paikka, pakko suositella! Yritän vastailla useampaan kysymykseen, mitä tossa keskustelussa näytti olevan...

Eli lennoista: Trivandrumista lentää Indian Airways suoraan Maleen (n. 100€ / suunta), myös Sri Lankan kautta menee lentoja. Ite otettiin suora lento, kun se oli halvempi. :)

Majoitus tosiaan kannattaa varata etukäteen, jos haluaa johonkin kunnon biitsille. On sit varmistettu se rentoutumisosuus. :) Jos käy hyvä tuuri, niin voit buukkaa suoraan hotellilta. Mutta jos hotelli sanoo, että ei ole tilaa, niin nou hätä. Varsinkin high seasonin aikana kaikki huoneet on kuitenkin myyty matkatoimistoille, joten sieltä kautta löytyy varmemmin. Me esimerkiks otettiin jonkun saksalaisen matkatoimiston kautta majoitus.

All inclusive (sis. kaikki ruuat ja juomat) kannattaa ottaa ihan ehdottomasti, vaikka varausvaiheessa se kirpaiseekin lompakkoa. Meillä all inclusive nosti majoituksen hintaa yht 300 dollaria (siis kahdelta hengeltä). Kun sitten saimme loman lopuksi erittelyn siitä, kuinka paljon meillä meni juomiin, niin se oli jotain yli 600 dollaria. Eli sillä säästettiin useampi satanen - ja tosiaan oltiin malediiveilla vain 6 päivää! All inclusiven huono puoli on se, että kaikki juomat ei kuulu siihen, esim drinkit (cosmopolitan, mojito, jne...), mutta siihen sisältyy kyllä oluet, viinit, väkeviä - niistä kyllä sai mieleisensä "drinksut" koko loman ajan, kun yhdisteli limuihin ja mehuihin. :) Ja palvelu oli kyllä ERINOMAISTA!

Jos mahdollista mennä malediiveille, niin sinne vaan vielä kun saaret ovat meren pinnalla! :)

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #12 : 08.01.2008, 16:24:29 »
Pinnan alaiseen elämään pääsee tutustumaan siedettävään hintaan liveaboardilla www.maldivesliveaboards.com. On siis vajaat 200taalaa per päivä, mutta huomattavasti halvempi kuin muut alueen firmat (ja hintaan kuuluu sukellukset, safkat, lentokenttäkuljetukset ja majoitus). Homma toimii, ei todellakaan ole mitään luksusta, ja saahan tuplahintaan hienommilla paateilla tietty parempaa, mutta sniiduilijoille sopii hyvin...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

tähtisilmä

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #13 : 28.02.2008, 13:12:36 »
Suunnitteilla reissu Malediiveille ensi talvena. Mutta mutta resortteja on niin paljon, että mite oikeen osaa valita. Halvemmasta päästä tietty kun opiskelijoita vielä ollaan :S
BlueTiger, missä resortissa olitte?
Kuredu näyttää edullisimmalta vaihtoehdolta. Saari on kuitenkin kovin täynnä villoja ja bungaloweja, eli porukkaa siellä riitttää.
Onko kellään suosituksia resorteista, jotka soveltuisi pienemmälle budjetille?

tao

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #14 : 28.02.2008, 13:18:56 »
Itsekin suunnitellut samaa ja sen takia tullut joskus keräiltyä noi resortit kartalle. helpompi hahmottaa mikä missäkin. vaihtoehtoja riittää kylliksi mutta kaikki vaan pirun kalliita. luulisi noista löytyvän...joku oli halvempi mutta en enää muista mikä

http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=seek&seekmode=coords&lng=73.361206&lat=4.499762&zoom=7

tähtisilmä

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Malediivit?
« Vastaus #15 : 29.02.2008, 11:32:04 »
Hei, toihan on hieno! Ihana haaveilla :)

Jep, halvalla tarkotinkin hintaa suhteessa muihin resortteihi. Finnmatkoilta tuli nyt myös Malediivit myyntiin. Olisimme halunneet Kuredulle, sen pitäisi olla halvempi ja hyvin tasokas. Finnmatkat ovat joko myyneet jo kaikki tai niitä matkoja ei ole sitten ollutkaan.

Toinen minne saisi suhteessa edulliset on Irufushi, mutta siitä en löydä mistään arvosteluja tai kommenteja.

vesaila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
  • Reissukuvia
Vs: Malediivit?
« Vastaus #16 : 09.04.2008, 14:48:25 »
Oltiin Kuredulla häämatkalla maaliskuussa -06. Se tosin ei ollut omatoimimatka, vaan ihan Tjäreborgin paketti, 2800/naama all inclusive. Mennentullen piti olla Sri Lankassa puoli vuorokautta.

Meillä oli länsirannalla (piha auringonlaskuun päin  ;) ) se halvin majoitusmuoto eli beach-bungalow, mutta se oli aivan ihana ja sopi juuri meille; esim kylppäri oli taivasalla korkean muurin suojassa, toimi hyvin ja oli eksoottista.

Malediiveilla on paljon tosi makeita eläimiä joita näki ihan päivittäin: isoja hedelmälepakoita, erilaisia veikeitä gekkoja, vikkeliä kotiloissa asuvia rapuja, arkoja "black tip reef shark"-hain poikasia (mustaeväriuttahai?) uiskententeli rantavedessä, isoja kilpikonnia näki snorklatessa ja tietysti uskomattoman hienoja kaloja. Kuredun saarella asuu myös "Kuredu-bunny"-pupu, mutta se me nähtiin vain kerran.

Kuredulla on myös älyttömän hyvä ruoka, niillä on siellä omat isot kasvisviljelmät joten kaikenmaailman vihannes- ja kasvisjutut oli taatusti hyvää ja tuoretta. Hntaan kuuluvan pääravintolan ruoat tosin ei ollu mitenkään erityisen  "malediivilaisia" (eli se Malediiveille ominainen "kreolilaiskeittiö" jäi multa kokematta), ruokalajit oli musta ennemminkin aika eurooppalaisia, aasialaisin vaikuttein. Mutta yhtä kaikki, hyvää oli! Saarella on myös pizzeria, aivan loistavat pizzat, ja kiinalainen ravintola, mutta sen ruoka oli musta ihan samaa perus-turistikiinalaiskamaa, eli sitä samaa mitä Suomestakin saa.

Seuraava kaukokohteemme on Kuuba, joten Malediiveille ei taloudellisista syistä ihan 5-vuotis-hääpäiväksi päästä, mutta 10-vuotishääpäiväksi sitten  :)


En ole vielä käynyt kaikkialla, mutta se on suunnitelmissani. -Susan Sontag-
http://kuvablogi.com/blog/5238/

Lianna

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 987
 • 莲娜
  • Profiili
Vs: Malediivit?
« Vastaus #17 : 03.12.2008, 20:53:24 »
Olemme uutenavuotena lähdössä loppiaisviikoksi Malediiveille (en muuten matkustaisi super-high-seasonin aikaan mutta nyt matkustan "sattuneesta syystä").

Lennämme Sri Lankan lentoyhtiöllä. Väli CMB-MLE on varsin edullinen, ja Colombosta pääsee myös Kaakkois-Aasiaan, eli Malediivit voi lisätä "sivuaskeleeksi" matkaan jos vaihtaa konetta Colombossa.

Olemme kolmella eri saarella ja voin kertoa, että kyllä siinä oli työtä löytää ne! Suurin osa näyttää olevan viiden tähden paikkoja, joissa on kaappiin diskreetisti piilotettu 42 tuuman plasma-TV ja jossa annetaan ayeruvudabudahuda-spa-hoitoja. Katselin yhdenkin resortin hintoja ja mietin hajamielisesti, että hmm, 750, mikähän valuutta tuo on, vai onko se koko viikon hinta... Se olikin US dollari ja vuorokausihinta! Aaarrggh!

Koko saaristo on suunniteltu niin, että turisti tulee lentokoneella, kuskataan resorttiin veneellä ja on siellä viikon, minkä jälkeen turisti rahdataan takaisin lentokentälle jouduttuaan mahdollisimman vähäiseen kosketukseen paikallisväestön kanssa. Siisti paketti, rahat pois. Mutta auta armias, jos meinaat tehdä jotain muuta...

Mielelläni vastaan kysymyksiin, jos osaan ja jos sellaisia jollekulla on.  :)
Matka ei ala siitä kun tullaan perille.
Matka alkaa siitä kun lähdetään!

Pete1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Malediivit?
« Vastaus #18 : 05.12.2008, 15:53:44 »
--
Lennämme Sri Lankan lentoyhtiöllä. Väli CMB-MLE on varsin edullinen, ja Colombosta pääsee myös Kaakkois-Aasiaan, eli Malediivit voi lisätä "sivuaskeleeksi" matkaan jos vaihtaa konetta Colombossa.
--
Olemme kolmella eri saarella ja voin kertoa, että kyllä siinä oli työtä löytää ne!
--
Mielelläni vastaan kysymyksiin, jos osaan ja jos sellaisia jollekulla on.  :)

Tässäpä joitain kysymyksiä: Onko lentomatkanne Hki-Colombo-Male ja koko matka Sri Lankan lentoyhtiöllä? Mitkä nuo kolme saarta ovat, joihin pääsee edullisesti omatoimisesti? Miksi ette tyytyneet yhteen saareen? Ja mitä hintaluokkaa tällainen omatoimi matka on, kun vertaa 2000€-3000€ valmismatkoihin?

Lianna

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 987
 • 莲娜
  • Profiili
Vs: Malediivit?
« Vastaus #19 : 05.12.2008, 19:03:04 »
Tässäpä joitain kysymyksiä: Onko lentomatkanne Hki-Colombo-Male ja koko matka Sri Lankan lentoyhtiöllä? Mitkä nuo kolme saarta ovat, joihin pääsee edullisesti omatoimisesti? Miksi ette tyytyneet yhteen saareen? Ja mitä hintaluokkaa tällainen omatoimi matka on, kun vertaa 2000€-3000€ valmismatkoihin?

Okei, vastauksia: Sri Lanka ei lennä Suomeen, eli HEL-FRA kuljetaan Lufthansalla. Samalle lipulle ei voi näitä kahta pätkää kirjoittaa, eli Frankfurtissa otetaan laukut ulos ja chekataan ne uudelleen sisään. Vaihtoaikaa on neljä tuntia, eli oikein sopivasti. Tuolla keskustelussa Lentometsästyksen ABC lisää siitä, miten päädyimme tälle reitille.

Kolme saarta, johon pääsee edullisesti omatoimisesti?  :o Kuka tässä on puhunut edullisuudesta? Hirvittää kokonaishinta, joka on sen verran iso, että en ole uskaltanut laskea. Mutta kun tulossa on Syntymäpäivä, ja haluan olla Merkkipäivänäni Matkoilla, niin päätin, että antaa mennä!  :)

South Male atollilla on Rihiveli, jossa on mökeissä ropellit katossa eikä mitään ekstraa. Silti siellä on varmasti sata kertaa ylellisempää kuin halvimmissa  backpacker-mökkikylissä esim. Kaakkois-Aasiassa. Asdu olisi ollut toinen paikka, joka haluaa pitää itsensä edullisena, niiden asenne kuulosti hyvältä mutta se oli täynnä.

Miksi emme tyytyneet yhteen saareen? Yleensä alan missä tahansa vääntelehtiä levottomana viimeistään neljännen yön jälkeen ja mietin, mihin mennään seuraavaksi (vanha reilaaja / reppuselkämatkaaja). Ne saaret on niin pieniä, että ne on nähty päivässä-kahdessa. Haluttiin myös mahdollisimman monipuolista snorklailua.

Lennot sain noin 1000 eurolla / nenä, majoituksia en ole laskenut koska haluan välttää hengenahdistuskohtauksia - ja hinnat on jenkkidollareissa jonka kurssi vaihtelee ja majoitus maksetaan paikan päällä kortilla, eli tarkkaa summaa en edes osaa antaa.

Matka ei ala siitä kun tullaan perille.
Matka alkaa siitä kun lähdetään!