Uskalian ruokakokemuksesi :?:

 (Luettu 45404 kertaa)

Güera

  • Reissaaja
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #140 : 14.06.2009, 19:45:39 »
Mexico Cityssa jalkapallomatsissa muovisesta kertakäyttölasista hammastikulla nautittu sian nahasta tehtyjä snackeja kera limen. Ei hyvää.

Samaisessa kaupungissa tacojen sisällä aivoja, sisäelimiä jms, mutta minkä eläimen - beats me...Meat is a meat is a meat.

Vinkiksi helppo ja näppärä ja myös kotikulttuurin makunystyröihin totutettu naposteluohje:
- Keitä maissi, irrota jyvät, mausta suolalla ja voilla. Jaa annoskuppeihin ja kuorruta majoneesilla ja lisää limenpala. Ja kas, mehiko df:n perus-snägäriannos on valmis! Namia!!!

kaukomatkailija

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 622
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #141 : 28.06.2009, 22:22:59 »
Youtubessa oli joskus niitä videoita, kun joku eläinoikeus sälli oli käynyt kuvailemassa Kiinassa niitä miten koiria ja muitakin turkiseläimiä tapetaan pataan ja tukin takia.
Aika prutaalia se oli kun otettiin hännästä kiinni ja lyötiin kiveen ja sitten nylettiin niin että eläin oli hengissä.
Koreassa ei ole tietääkseni ihan tommosta tyyliä.
 
Tänään oli Jim Tv:ssä tuosta jotain juttua, näytti että Koreassa koiranlihan tuotanto on kenties hivenen inhimmillisempää kuin länsimaissa naudan-, sian- ja kananlihan tuotanto. Eipä silti vakuuttanut luomulihansyöjää eli jää koiranliha tältä idänmatkalta maistamatta.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

Anacon

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 258
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #142 : 29.06.2009, 03:48:23 »
Kävin taas Pekingissä iltamarketilla mutta tällä kertaa en viitsinyt mitään erikoista maistaa. Myivät mm. koiraa, skorpioneja, meritähtiä ja lampaan peniksiä. Onko joku muuten maistanut meritähtiä? Kannattaisikohan tuota maistaa...
Go where you want to be.

Mr. Voyageur

  • Moderaattori
  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 330
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #143 : 01.07.2009, 21:36:12 »
Huh-huh, kaikkea tekin olette maistaneet!

Oma uskaliain ruokakokemukseni on ehdottomasti eräässä Kreetan ravintolassa tilaamani omeletti, joka löyhkäsi niin sanoinkuvaamattoman pahalle, että silmiä kirvelsi. Olikohan kokki päätynyt hätäratkaisuun: sormet kurkkuun ja pari kananmunaa...?

AlNU

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 363
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #144 : 02.07.2009, 08:50:22 »
Ihan Suomessa tullut syötyä kengurua ja etanoita, joista varsinkaan ensimmäistä ei voi millään mittapuulla sanoa uskaliaaksi.

New Orleansissa tuli syötyä alligaattoria, joka ei ollut mitenkään erikoista. Sitkeää kanaa tai vähän sinnepäin. Matkalla tuli myös maistettua sammakon jalkoja, mutta olivat uppopaistettuja, niin eiköhnä se riitä kertomaan mausta. Vähän sitkeämpää ja muotoa lukuunottamatta tuskin olisi erottanut jostain chicken fingereistä.

Kiinassa tuli ruoka-arvonnassa (kun kukaan porukasta ei osaa kieltä, niin arvotaan pöytään syöjien määrän verran eri annoksia osoittelemalla satunnaisesti menua) kerran todennäköisesti suolta. 4 ruokailijasta huolimatta tätä kului todella vähän enkä ihmettele, koska kukaan siitä ei tykännyt, vaikka kaikki kyllä maistoivat. Tämä on ehkä oikeasti uskaliain kokemus, vaikken tiedä mitä se oikeasti oli tai ehkä juuri sen takia.

Laosissa tuli syötyä paikalliselta bussin pysähdyspaikalta heinäsirkkoja. Maksoivat 10c tikku ja ensimmäisen maistamisen jälkeen ostin heti dollarilla, kun paljon parempaa snakkia ei oikeasti ole. Sen sijaan samassa paikallisbussissa paikallisten tarjoama kana? (sellainen litteä tikkuun paistettu, joka näyttää yliajetulta lepakolta) oli huomattavasti epäilyttävämpää. Toki maistoin kun tarjottiin ja olihan se ihan vaan paistettua kanaa, mutta näytti todella epäilyttävälle. Muuta tällaista spesiaalia ei tule mieleen.

Gnito

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 331
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #145 : 22.11.2009, 14:01:04 »
Onko kukaan Sardiniassa käynyt syönyt Casu Marzua?

Jotenkin etoo ajatus juustosta, joka on mätääntynyt niin pitkälle, että voi olla myrkyllistä ja sisältää matoja, jotka voivat hyppiä silmille aiheuttamaan tulehduksia ja syödä vatsalaukkua sisältä päin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
There's no such thing as talent, cap'n. Only inspiration and ambition.
And mine burn white hot.  - Scrooge

Banksy

  • Aloittelija
  • Viestejä: 17
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #146 : 21.12.2009, 00:37:15 »
Eipä mitään hirveen extreme-kokeiluja oo ollut. Suomessa ravintolakoulussa nyt ainakin jotain riimilihaa ja muita raakoja liharuokia, poron kieltä, Intiassa haita joka nyt ei hirveesti uskallusta vaatinut mut olipa tuolla aikasemminkin listattuna. Jotkut etanathan on aivan tajuttoman herkullisia? Nam nam. Ihan tollasia hauskoja kokemuksia kuitenkin ollut noi meitsin kirjoittamat ja eiköhän sitä vielä kerkiä kuiteskin törmäämään vaikka mihkä ruokaan.. Vois lisäillä myöhemmin jos muistuu mieleen tuolta koulusta ruokia.

tammineN

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 258
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #147 : 21.12.2009, 20:27:13 »
Jotkut etanathan on aivan tajuttoman herkullisia? Nam nam.

Etana ei sinällään maistu oikein millekään, mahdollinen hyvä maku tulee sitten tulee siitä kastikkeesta, joka ainakin tässä maassa tuppaa usein olemaan valkosipulivoittoista. Itse en erityisemmin tykkää etanoiden rakenteesta, ei tuo vettä kielelle. Mieluummin syön valkosipulikastikkeeni vaikka leivän kanssa. Muutenkin se pikkueläimen kaivelu haarukalla kodistaan on meikäläiselle vähän turhan brutaalia huvia, mutta pakon edessä sitä tulee toki säännöllisesti harrastettua. :P
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

LivingInExile

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 178
  • zzz
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #148 : 30.12.2009, 11:52:50 »
Lanttulaatikko ja mämmi, ok hyvä ettei sitä saa täällä hellholessa!

Kenyah

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #149 : 06.01.2010, 22:00:37 »
Kananpääkeitto lienee. (Tosin tilanteessa jossa itse on vieraana ja talonväki tarjoaa parastansa ei voi aina alkaa miettiä et uskaltaako.) Liemi oli keitossa erittäin hyvää, syötiin jopa ruokatorven osat. Mutta kun kananpää kellui nokka auki vastaan (aluksi ei sitä edes huomattu, vaan luulimme nauttivamme pastakeittoa) niin siinä vaiheessa oli sanottava, että me ei KOSKAAN syödä suomessa kananpäätä. Ja kun me oltiin herkuteltu keittomme, talonväki pisti päät poskeensa.
Elämä laajenee tai kutistuu oman rohkeutemme mukaan.
(Anais Nin)

cenote

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 175
    • Profiili
Vs: Uskalian ruokakokemuksesi :?:
« Vastaus #150 : 12.01.2010, 19:00:47 »
Yllättävää, ettei ruotsin lahjaa maailman kulinaristeille ole kukaan maininnut.
Syrströmming, suomeksi hapansilakat. Tätä herkua saa myös suomesta, ainakin Vaasasta. Tunnistat sen turvonneesta säilykepurkista. Kun avaat purkkia, niin tee se ulkona. Maku sinänsä ei ole hullumpaa, ei kyllä mitään herkkuakaan.

HCMC:ssä söin yhden parhaimmista pizzoista ikinä, kananaivo pizza, joku tuolla jo kehuikin kukon aivoja. Grillattu sammakko maistui hyvältä, se oli maultaan kanan ja kalan välimuoto, paljoa syötävää siinä ei kyllä ollut.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2010, 19:05:46 kirjoittanut cenote »