Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan

 (Luettu 5186 kertaa)

chenny

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« : 27.12.2005, 18:22:16 »
moikka!selailin kyllä foorumeita, mutta en kyllä löytänyt oikeaa vastausta..hmm.eli mä oon lähdössä n. 6kk-12kk reissulle vähän ympäri maailmaa, eli ensin thaimaa-malesia(35p), jonka jälkeen australiaan useammaksi kuukaudeksi ja tarkoitus on mennä working holiday viisumin turvin, joten töitä olisi tarkoitus tehdä.kun olette ottaneet vakuutuksia itellenne oletteko siis maininneet ihan tarkasti että aijotte mennä töihin, jos näin siis on,,,koska sillonhan tavallinen matkavakuutus ei korvaa työaikana sattunutta tapaturmaa.sillä esim. turvan yhtiössä matkavakuutus pitää sillon tuplata ja näin 12kk normaalivakuutus olisi 320e mutta jos matkalla on aikomus työskennellä myös niin se on 640e...(tämä oli siis pelkästään matkustajavakuutus kaikenlisäksi!)siihen vielä matkatavarat jne...tulee aika huimia summia :oops: eli siispä mistä ootte saanu parhaimmat/halvimmat/kattavimmat vakuutukset yli n. vuoden kestävillä ulkomaanmatkoillanne?!ja kaikenlisäksi sellaiset jotka kattaa työnteon yhteydessä sattuneen tapaturman sekä myös sukelluksen!koska sitä olisi tarkoitus harrastaa varmaankin muutaman kerran vuoden aikana.sukelluskortin suoritan thaimaassa.toivottavasti joku ees tajuaa jotain epäselvistä selityksistäni ja vastailee :D kiitos  :roll:

Edit: Muokkasin otsikkoa vähän hillitymmäksi, eiköhän aihe huomata yhtälailla ilman viittä huutomerkkiäkin  -Incus

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #1 : 30.12.2005, 12:46:34 »
Muuhun en osaa vastata, kuin sukellusvakuutukseen. Ymmärsin otsikosta, että menet sukellustöihin ja siksi edes luin kysymyksen :lol:

Niin, DANia mä aina suosittelen sukeltajille. Tavalliset vakuutukset ei sitä yleensä kata ja jos laitetaan kattamaan, tulee niistä mahtavan kalliita. Lisätietoa DAN:sta https://www.daneurope.org/hmain.htm

Nana

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 133
  • MSN Messenger - nanaotus@hotmail.com
  • Profiili
  • Facebook profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #2 : 27.07.2006, 09:55:31 »
Tämäpä olikin mielenkiintoinen aihe... Kiinnostuin tosissaan tuosta DANin vakuutuksesta.

Eli se on vuoden kerrallaan voimassa? Kattaako se siis hoidon tavallisessa sairaalassakin ja klinikalla, ettei tarvitse olla hoidossa jossain erikoispaikassa? Lukaisin nopeasti tuolta sivuilta vain, pitänee perehtyä kotona enemmin... Toi on meinaan huomattavasti edullisempi kuin mitä normi matkavakuutuksiin liitetyt  :shock:
It's not what you look at, but what you see.

rommik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #3 : 27.07.2006, 10:07:30 »
www.snorkkeli.net :stä löytyy aikalailla lisätietoa

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #4 : 27.07.2006, 10:42:36 »
DAN on maailmanlaajuisesti ainoa suositeltava sukellusvakuutus. Itseasiassahan DAN ei ole vakuutusyhtiö, vaan maailmanlaajuinen sukellusturvallisuusjärjestö (Divers Alert Network), joka tarjoaa myös vakuutuksia. Tästä syystä sillä on täysin toiset motivaatiot toiminnalleen, kuin tavan vakuutusyhtiöillä, joilta osakkaat odottavat voittoja. DAN on nonprofit järjestö.
Sukellusta harrastavalle tai sitä virkistystasolla ammatikseen tekevälle DAN on ainoa vaihtoehto. Eikä niin, että se on otettava, kun muuta ei ole, vaan niin, että se on niin ylivoimainen ja erinomainen joka suhteessa. Eikä se ole vain paras, vaan myös ylivoimaisesti halvin.

Itselläni ei ole koskaan sattunut terveyteen liittyvää sukellusonnettomuutta, mutta olen saanut DAN:lta erinomaisia terveyteen liittyviä neuvoja ja lääkärikonsultointia silloin, kun paikalliset jopa sukellukseen erikoistuneet urheilulääkärit eivät ole osanneet neuvoa. Näin mm kun minun piti ratkaista, voinko luovuttaa luuydintä ja voinko jatkaa sen jälkeen sukellusta tällä tasolla, millä olen.

Vakuutus on todellakin vuoden kerrallaan voimassa. Sen voi ottaa helposti internetin kautta. Niin me ollaan tehty. Maksu on mennyt luottokortilta.
Vakuutus kattaa hoidon siellä, missä se on parasta. Eli siis ihan tavallisessa sairaalassa, jos heillä on valmiuksia ottaa sukellustapaturmapotilaita. Yleensä paikoissa, joissa on sukellusturismia painekammio on nimenomaan paikallisessa sairaalassa.  Joskus se voi olla jossain kaukana tapaturmapaikalta ja vaatia kallista kuljetusta. Myös se on katettu.

DANin sivut ovat hyvin informatiiviset, eivätkä todellakaan lupaa mitään, mitä järjestöön liittyminen ei olisi tai kattaisi. DANiin liittyminen tuo myös muita sukeltajalle hyödyllisiä etuja, kuten hyvin informatiivisen lehden (Alert Diver) sukeltajan terveydestä. DANilla on myös jatkuvasti erinäisiä tutkimuksia sukellukseen liittyvistä terveydellisistä seikoista. Tuloksia julkaistaan pääasiassa siinä lehdessä.

Opalia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #5 : 31.07.2006, 12:43:37 »
Myös Lähivakuutuksella sukellus kuuluu normaaliin matkavakuutukseen, eikä mitään urheilulisiä tarvitse maksaa. Se taitaakin olla ainoa kotimaisista, joissa sukellusta ei ole määritelty vaarallisiin lajeihin. Sen kattavuutta verrattuna DANin vakuutukseen en osaa sen paremmin sanoa, mutta tällä me ainakin lähdetään reissuun.

Samoin puhuttiin vakuutusyhtiössä Working Holiday viisumista, mutta ei silloin ainakaan kukaan mitään sanonut, että pitäisi maksaa lisää, jos töissä käy. Tosin, ei niille virkailijoille kovinkaan moni tällainen asia taida olla selvä, että ainakin tuo työvakuutusjuttu kannattaa selvittää. Mutta eikös työnantajalla ole pakollinen vakuutus työajalla tapahtuviin tapaturmiin? Ainakin Suomessa on näin ja uskoisin myös Australiassa ja Uudessa-Seelannissa olevan, mutta tuokin asia kannattaa varmistaa.

 - Opalia
enossa olevaa ohjelmistoa: HEL-LHR-LAX-SFO-AKL-BUE-AKL-???

jilola2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 197
  • Profiili
Vakuutuksista töihin ja sukeltamaan
« Vastaus #6 : 31.07.2006, 18:47:03 »
Suosittelen DANin vakuutusta sukellushommiin.

Se on erityisesti suunniteltu sitä varten ja DANilla on kattavat sopparit eri painekammioperaattorien ym kanssa.
Maailman sukellusoperaattorit tuntevat putiikin todennäköisesti huomattavasti valmiimmin kuin yleisen kotimaisen vakuutusyhtiön sukellusvakuutuksen.

Hinta joku vuosi sitten oli luokkaa €80 per vuosi.

Kuten mainittukin on, DAN jeesailee myös muuten kuin vakuutuksien suhteen. Matkan järjestelyistä alkaen.

Suosittelen varauksetta.

Jouni