Ko Chang

 (Luettu 101792 kertaa)

airbag

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #100 : 09.01.2013, 18:23:46 »
Onko kellään kokemuksia White Sand Beachin pohjoispään majotuksesta kuten:  Rocksand, Pens Bungalow tai Intependent Bo´s?
Muitakin edullisia, max 500thb/vrk rannalla sijaitsevia Bungaloweja saa heitellä, WSB - Klong Phrao - Kai Bae - Lonely Beach akselilla liikutaan..

Joltain löytyy varmasti tuoreempaakin tietoa, mutta... Huilailin marraskuun lopulla 2011 viikon verran Changilla. Independent Bo'n halvimpaan (eli ylimpänä rinteessa olevaan, 300B) bungalowiin kiipeäminen todella jyrkkää rinnettä pitkin oli pidemmän päälle tuskaa, joten viihdyin vain pari yötä. Kannattaa harkita hieman alempana olevaa mökkiä. Kylppärissa oli aivan järjettömästi muurahaisia. Henkilökunta oli kohtalaisen mukavaa, joskin thai-häiskä kännipäissään mainosti tietävänsä mistä löytyy huoria ym. urpoilua. Asiakaskunta reppureissaajia, osa poltteli jazztupakkia ja hakkautti tatskoja itseensä hengailutiloissa. Vähän sisäänpäin lämpiävää menoa, iso osa porukasta vaikutti tunteneen toisensa jo pidemmän aikaa.
 http://www.travelfish.org/accommodation_profile/thailand/eastern_thailand/trat/haad_sai_khao/all/2488
 
Kannattaa tarkistaa Bo'n vierestä Little Chang ja Pen's. Ainakin niiden ravintolat olivat varsin mukavia, majoitustarjontaan en tutustunut.
http://www.travelfish.org/accommodation_profile/thailand/eastern_thailand/trat/haad_sai_khao/all/2489
 http://www.travelfish.org/accommodation_profile/thailand/eastern_thailand/trat/haad_sai_khao/all/2491

Hintoja

Pen's rafla: noodlesoup with beef 70B soda water 20B
Little Chang rafla: soda+red curry pork 80B omelette with minced pork and rice+soda 80B
711: large chang 53B
Songthaew WSB -> Lonely Beach 100B

Lonely Beachilla Siam Hut (www.siamhutkohchang.com) lienee rannalla olevista edullisin. Tien varrelta voin suositella Lonely Beach Resortia (www.lonelybeach.net, 500B) omasta rauhasta pitävälle. Paikka ei tosin ole halvin niillä kulmilla. Vierestä löytyy ainakin Barrio Bonito ja Magic Garden, jotka olivat edullisempia. Vieressä on myös Kitchen niminen puitteiltaan varsin vaatimaton, mutta erittäin hyvä ja edullinen ravintola, joka oli muistaakseni auki keskipäivästä pitkälle aamuyöhön. Laitanpa ruokalistan tuohon liitteeksi.

Hintoja

Lonely Beach Resort rafla/baari: laap+soda+rice 130B small chang 60B american breakfast 120B soda 20B GT 100B
minimarket: small chang 30B small water 10B
Sabay beach bar: small singha 60B soda 30B
Kitchen: wild boar red curry+rice+large leo 130B
Kitchen: beef with chinese kale+rice+fried egg+large chang 140B

Bang Baon laitureiden ja Bang Bao beachin välissä sijaitsee mielenkiintoiselta vaikuttanut paikka:
http://ericacamilleproductions.com/blog/tag/koh-chang-photography/
http://www.travelfish.org/accommodation_profile/thailand/eastern_thailand/trat/bang_bao/all/2482

iamkohchang.com:sta löytyy kaikenlaista ja ennen kaikkea ajankohtaista tietoa.
Myös täällä tietoa vuodelta 2012: http://tezza-thailandbeachesandislands.blogspot.fi/2008/02/ko-chang.html

Ja jos paatti sattuisi viemään Ko Maakille niin suosittelen Island Hut:ia, erittäin rauhallista, miellyttävää ja edullista.
http://www.travelfish.org/accommodation_profile/thailand/eastern_thailand/trat/ko_maak/all/2071

grainderi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #101 : 18.01.2013, 07:45:27 »
Tänks, olipa kattava vastaus :P.. On Changilla aiemminki tullu oltua mutta ei näissä budjettimajotuksissa.. kait tuota kevään kaakkois-aasian reissulla tulee taas käytyä.. Tj33 ja suomeen vasta kesäkuuksi  8)Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #102 : 29.01.2013, 20:10:53 »
Ensimmäistä kertaa Aasiaan, lennot Bangkokkiin ja majoitus jo Koh Changilla.
Haluaisin vain varmistaa, että saahan BKK:n kentältä bussikyydin (tai muun halvan vastaavan) Tratiin, ettei tarvitse varata etukäteen? Toukokuun alussa ollaan menossa, toivottavasti ei vielä liikaa sada. 8)
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #103 : 29.01.2013, 21:01:37 »
Ensimmäistä kertaa Aasiaan, lennot Bangkokkiin ja majoitus jo Koh Changilla.
Haluaisin vain varmistaa, että saahan BKK:n kentältä bussikyydin (tai muun halvan vastaavan) Tratiin, ettei tarvitse varata etukäteen? Toukokuun alussa ollaan menossa, toivottavasti ei vielä liikaa sada. 8)

Siellä on muistaakseni kentän alimmassa kerroksessa (siellä suunnalla mistä saapuneet matkustajat loogisesti poistuu) pari tiskiä joista joku myy kyytejä Ko Changille. Tosin ei ehkä kovin tiheällä syklillä että voipi olla vähän tuurista kiinni.

SyndroDome

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #104 : 29.01.2013, 22:20:19 »
Lentoaikatauluista ja budjetista riippuen voit valita joko tämän: http://www.bussuvarnabhumikohchang.com/

tai tämän: http://www.bussuvarnabhumikohchang.com/lonely-beach-express-bus.html

Ole hyvä  :)
Menestys on matka, ei määränpää

Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #105 : 30.01.2013, 11:45:02 »
Kiitos.
Ensimmäinen ei osu lentoaikatauluihin, kun noin klo 7.00 kentällä, mutta minibussilla pitäisi päästä.
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away

Jaytan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #106 : 03.10.2013, 21:53:10 »
Hei, olen menossa marraskuussa Koh Changille levyttään muutamaksi viikoksi ja muutama kysymys ois.

Eli onkohan satamassa tai lähistöllä edullista skootterin vuokrausta, skootterin kanssa heti mukavempi lähtä ettiin majoitusta ja lähtiessä pääse näppärästi takaisin satamaan, eikä tarvi takseja käyttää.

Toinen sitten liittyykin tähän majoitukseen, eli onko Lonely beach halvin? Tosiaan en tarvi mitään luksusta vaan perus bungalow riittää mainiosti, rannan läheisyys ois plussaa tietenkin.

Ja kolmas sitten liittyy illanviettoon, eli löytyykö saarelta Reggae baareja joissa rentoutua ja nautiskella lunkista menosta ja musiikista?

Tropico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #107 : 04.10.2013, 07:11:14 »
Kyllä siitä sataman lähistöltä varmaan saan skoban, mutta helpompi kuitenkin mennä jaetulla lava-autokyydillä ohi white sand beachista vaikkapa aina Lonely beachille asti (matkaa reilu puolituntia).

Lonely beachilta löytyy halpaa majoitusta, mutta koko Koh Changilla resortit ovat jyränneet alleen halvat rantabungalowimestat. Itse Lonely Beachillahan ei hiekkarantaa ole oikeastaan ollenkaan, vaan lähin uimapaikka on n. 15min kävelymatkan päässä takaisin pohjoiseen.

Olin itse keväällä Lonely beachilla ja majoituttiin suht edullisiin bungaloweihin Siam Hut nimisessä paikassa juuri ennen lonely beachia (missä myös tuo uimaranta on). Chillailubaareja kyllä löytyy, mutta varsinkin lonely beach on enemmänkin nuorten bilettäjien valtaama. Suositukset Siam Hutille jos ei kaipaa erikoista luksusta, vuokraavat myös halvalla skoottereja ja vieressä pankkiautomaatti ja ruokakauppa

kivespussi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #108 : 04.10.2013, 07:42:58 »
reilu vuos sitten sai satamasta skoden 250bahtia/pv

Jukkismyas

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
 • Porque no....
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ko Chang
« Vastaus #109 : 06.10.2013, 20:21:26 »
Siam Hut taitaa olla koko beachin kusisin majoitus. Oma valintani on Sunset Huts ihan kylän päässä, ting tong baarista 150m tien päähän. Paljon siistimpi ja kunnon merinäköala. Muista vaatia Bungalowi 1-6(muissa ei näköalaa ja sama hinta). Reggae-baaria etsit? BANANA LEAF BAR! Paikan pitäjä Dundee on tosi mukava jätkä ja chillein mesta ikinä. Jukkikselta terkut! Sijainti Ting Tong baarista n.50m down the road.

a sillon liikkuu.....

Ka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ko Chang
« Vastaus #110 : 06.10.2013, 22:16:29 »
Jos Lonely Beachille suuntaa, kannattaa ehdottomasti yöpyä Stone Free nimisessä guesthousessa. Superhalpaa, siistit huoneet ja ihana tunnelma sekä mitä mahtavin omistaja Tom, vanha thaimaalainen hippi pitkässä harmaassa parrassaan. :) Suosittelen lämpimästi!
"Not all those who wander are lost." – J. R. R. Tolkien

DjGratZ

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #111 : 13.10.2013, 20:53:10 »
Hostellin wlan  >:( Pitkän tekstin meni ja hukkasi ja omaa tyhmyyttä siihen vielä päälle...

Mutta jokatapauksessa Koh Chang länsipuolella on pakettimatkalaisia täynnä, mutta saaren itäpuolella Long Beachilla ei ole ketään, jos venäläiset pakettimatkaajat ja saksalaiset seksituristit (joojoo lokerointi on rumaa ja ilkeää) alkavat nyppimään vuokraa skootteri ja suuntaa sinne. Ranta täynnä hylättyjä bungaloweja aavemaisine ilmapiireineen (yhdessä oli mm. vaatteita ja suomenkielisiä kirjoja), eikä mitään palveluita rannalla toistaiseksi enää paitsi joku hurja rakentamassa "isoa" hotellia sinnekin... Silläpä en koe vääräksi paljastaa tätä yksinäistä rantaa, hylättyine bungaloweineen rauhaa halajaville, koska ilo ei tule olemaan pitkä, enkä varsinkaan itse siellä tule enää koskaan käymään...

Neliveto tai mönkijä ois sille tielle varmaan paras. Myrskyn jälkeen vaikka onkin useimmiten pouta sää on se tuon rannan tien joskus kuitenkin mennessään aika hyvin vienyt. Eikä skootterillakaan rankemman kuuron jälkeen ole tuonne mitään asiaa. Tie on mutkaa, kiveä, soraa, liejua, mutta saaren yleiseen menoon verrattuna, ehkä vuoden pari vielä kuitenkin täydellinen hermolomaparatiisi, jonne äkkinäinen ei uskalla, eikä paikallinen paljasta ennenkuin on jotain millä rahastaa ;)

Jos jollain on oikeaa faktaa, mitä alueelle on tapahtunut olisin enemmän kuin mielissäni kuulemaan tarinoita... Ei oikein skootterinvuokraajalta kehdannut kysellä ja muuten tullut vaihdettua jo maisemaa pois pakettimatkalaisten parasiittisaarilta.

Ps. Viidakkoseikkailut saarella ihtekseen ei "kuulemma" myöskään suositeltavia, mutta ah niin antoisia...

lyllyxxx

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #112 : 24.10.2013, 05:39:42 »
Ite olin koh changilla n. 3viikkoa sitte ja oli aikomus yöpyä myös tuolla LongBeachilla, mutta kerrottiin että bungalowien omistaja  oli joutunu vankilaan (ei tullu kysyttyä miks), ja siks kaikki toiminta on lakannu sieltä. Ite ei sitte tullu ees käytyä siellä..

matkamies31

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #113 : 17.11.2013, 14:13:15 »
Tuonne marraskuun lopussa! Tarviikohan varata majoitusta etukäteen?
Yleensä kun noille saarille mennyt niin on ollu paljon majoitusta tarjolla satamassa.

laukkupekka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #114 : 17.11.2013, 19:31:56 »
Tuonne marraskuun lopussa! Tarviikohan varata majoitusta etukäteen?
Yleensä kun noille saarille mennyt niin on ollu paljon majoitusta tarjolla satamassa.

Marras-joulukuun vaihteessa siellä on jo jonkun verran jengiä, mutta majoituksen löytää ihan iisisti, tosin ei satamasta kuitenkaan.

SyndroDome

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #115 : 18.11.2013, 10:52:27 »
Tuonne marraskuun lopussa! Tarviikohan varata majoitusta etukäteen?
Yleensä kun noille saarille mennyt niin on ollu paljon majoitusta tarjolla satamassa.

Marras-joulukuun vaihteessa siellä on jo jonkun verran jengiä, mutta majoituksen löytää ihan iisisti, tosin ei satamasta kuitenkaan.

Oon lonely beachilla parasta aikaa ja vielä on hyvin rauhallista, tilaa on. Vuosi sitten olin juuri marras-joulukuun vaihteen aikoihin ja sillonkin kämppää oli kyllä tarjolla, eikä muutenkaan liikaa jengiä  :) Ja tosiaan, ei satamasta kuitenkaan. Hyppää "taksin" (lava-auto) kyytiin ja painele mieleisellesi rantsulle, valitse kämppä ja rentoudu  ;)
Menestys on matka, ei määränpää

male

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ko Chang
« Vastaus #116 : 26.11.2013, 00:42:25 »
Moi! Oltiin perheen kanssa Changilla 2011 White Sand Beachilla kaksi viikoa lokakuussa. Hinnat nousivat puolela viikolla 42, joten kannattaa tulla ennen sitä. Aika hiljainen paikka, jossa ei kannata viipyä viikoa pidempää.  Mitä pohjoisempi paikka ja ravintola, sen parempi. Ei kannata tulla toista kertaa.

matkamies31

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #117 : 26.11.2013, 19:17:32 »
Onko tuolla millaisia rahanvaihtopaikkoja?
Muistelen kun on Ko Lipellä että kurssit oli tosi surkeet.

Mietin jos lähden suoraan bussilla lentokentältä kohti changia, missä siis vaihtaa rahaa?

laukkupekka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #118 : 19.12.2013, 14:38:25 »
Onko tuolla millaisia rahanvaihtopaikkoja?
Muistelen kun on Ko Lipellä että kurssit oli tosi surkeet.

Mietin jos lähden suoraan bussilla lentokentältä kohti changia, missä siis vaihtaa rahaa?

Tuossa tilanteessa vaihtasin siellä lentokentän alakerran vaihtopisteessä, siis thaimaan kentän.

ITBites

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #119 : 13.12.2014, 07:35:17 »
http://www.bussuvarnabhumikohchang.com/lonely-beach-express-bus.html

Onko tästä kokemuksia, ajeteltiin hypätä suoraan aamulla saapuvalta lennolta tähän? Kesto? Onko vaaraa että on täynnä...
" Jos en lähde matkaan tänään, en lähde huomennakaan, ja ylihuomenna tie on jo kasvanut umpeen orjantappuroita, eivätkä pelottomat kamelinikaan enää pysty tunkeutumaan niiden lävitse." - Marco Polo