Gambiaan matkaavat

 (Luettu 38922 kertaa)

katakuu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Gambiaan matkaavat
« : 18.12.2011, 16:24:30 »
Kirjoittelin vinkkejä Gambiaan matkaaville: http://famstour.nettisivu.org/vinkkeja-gambian-matkalle/

Tällä hetkellä lentoja saa melko halvalla Tjäreborgilta, n. 500-1000e. Pelkät lennot eivät näy nettisivuilla, mutta niitä voi tiedustella toimistosta. Reppureissaaja voi Gambiasta helposti matkustaa tanka-tankalla vaikka Senegaliin...

Aurinkoista matkaa!

Apli

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #1 : 19.12.2011, 18:53:55 »
Millanen ongelma prostituutio on gambiassa, saako valkoinen mies kulkea rauhassa joka paikassa vai tuleeko paikalliset tytöt iholle?

kaurahiutale

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 232
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #2 : 02.01.2012, 10:21:50 »
Onkos kukaan käynyt viime aikoina Gambiassa?
Houkuttelisi vähän lähteä Tjäreborgin pakettimatkalle (yäk!) helmikuussa, kun niitä näyttäis irtoavan vain 600 eurolla.

Linnunlahti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 320
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #3 : 07.01.2012, 13:52:23 »
Itse tuli vietettyä Gambiassa pari yötä Farafenissa ja Somassa. Vaikutti näin nopealta vilkaisulta todella mukavalta maalta ja kommunikaatio on helpomppoa kun englannilla pärjää. Kyllähän Senegalissakin pärjää, mutta niin paljon syvemmälle pääsisi jos puhuisi ranskaa. Farafenissa ja Somassa ihmiset vaikuttivat aidosti ystävällisiltä, eivätkä rahan perässä juoksentelevilta. Samoin oli Senegalin maaseudulla, mutta turistipaikoissa asia oli sitten toinen. Luultavammin Banjulissakin on sama ongelma ja varsinkin lähellä olevissa turistikeskittymissä (Kombo). Hintataso vaikutti ainakin maaseudulla olevan hieman halvempi verrattuna Senegaliin.
"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusi tuttavuuksia."
-Muumipappa

opelis

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #4 : 10.01.2012, 22:22:02 »
Onkos kukaan käynyt viime aikoina Gambiassa?
Houkuttelisi vähän lähteä Tjäreborgin pakettimatkalle (yäk!) helmikuussa, kun niitä näyttäis irtoavan vain 600 eurolla.

Olin joulun aikaan kahden viikon matkalla. Tykkäsin!! Tosin paikallisiin perässäroikkujiin meinas mennä aluksi hermo, kun sitkeästi tallasivat perässä. Parin päivän päästä tajusivat, että noihin tyyppeihin ei kannata aikaa tuhlata.... Rento loma kaikenkaikkiaan  :)

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #5 : 29.06.2012, 10:05:59 »
Tuli varattua joulukuulle kahden viikon matka Gambiaan Tjäreborgin kautta. Vähän hirvittää, kun olen lukenut noista iholle tuppautujista, mutta kyllä niitä oli myös Intiassakin aika tavalla.

Ajattelimme käydä mahdollisimman paljon erilaisilla retkillä, mm. Senegalin puolella. Millaisilla retkillä itse olette olleet ja osaatteko suositella jotain retkien järjestäjää? Toistaiseksi lueskelin vain Tjäreborgin omista retkistä ja ne vaikuttivat ihan OK:lta, mutta jos on parempia tiedossa, saa vinkata.


softhead

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 131
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #6 : 29.06.2012, 11:16:26 »
Viitisen vuotta sitten tuli käytyä Gambiassa. Ei jäänyt hääviä vaikutelmaa. Luontoa siellä ei ole jäljellä, eläimistä puhumattakaan. Bumsterit ahdistelee uusia saapuvia ahnaammin kuin Delhin rautatieasemalla. Hotellit kyllä yleensä pitävät nämä pojut alueeltaan tehokkaasti poissa. Rannalla vastaan tulee länsimaalaisia eläkeläisnaisia käsipuolessaan viisitoistavuotiaita poikia.

Retket ovat hyvää ajanvietettä hotellilla lorvailun jatkeeksi. Tjäreborgin orjien jalanjäljillä jäi mieleen. Retki kävi Alex Haileyn Juuret kirjassa kuvaamassa Juffuren kylässä. Sama retki vierailee myös James Islandilla.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #7 : 03.01.2013, 15:28:28 »
Kommentoidaanpa nyt tähän ketjuun, kun tuli tehtyä Gambian reissu joulukuussa. Olimme kaksi viikkoa Tjareborgin pakettimatkalla ja täytyy kyllä sanoa, että jo itse lentomatka oli aika elämys reittilentoihin tottuneelle. Hotellimme oli Bijilo Beach Hotel, joka oli erittäin mukava, meillä oli kahden hengen huone, suurimmalla osalla muista suomalaisista oli apartementit ja niihin ei oltu kovin tyytyväisiä.

Maana Gambia ei sykähdyttänyt, retket olivat aika laimeita, luontoretkillä ei ollut kyllä mitään nähtävää. Senegalin puolella käytiin de Fathalan luonnonpuistossa, jossa ei ollut kuin muutama kirahvi, pari seepraa, sarvikuono ja antilooppeja. Nähtiin kaikki elukat kuitenkin ja pari tuntia kestäneen ajelun jälkeen oli mahdollisuus osallistua kävelylle leijonan pentujen kanssa, lisämaksusta tietysti. Gambian puolella reptile farm oli yksi parhaista visiiteistä, siellä ollut nuori opaspoika kertoi innostuneesti ja asiantuntevasti matelijoista ja tietysti käärmeitä sai pidellä, jos uskalsi.

Muutoin koko mestassa oli melkoinen maailmanlopun meininki ja nämä bumsterit olivat kerrassaan todella rasittavia. Intia ei todellakaan ole mitään verrattuna siihen häiriköintiin ja häsläykseen, jota tuolla sai osakseen. Se oli erittäin häiritsevää ja noloa. Näistä häsläreistä olisi toki päässyt eroon, jos olisi palkannut itselleen kokopäivätoimisen oppaan, joka sitten hätistää nämä muut häslääjät pois. Ajatuskin siitä, että tuollaisesta palvelusta pitäisi maksaa, on vähintäänkin erikoista, mutta totesimme kyllä, ettei tuolla oikein mitään voi tehdä, jos ei "opasta" palkkaa. Lähes kaikki tapaamamme suomalaiset olivat jossain vaiheessa reissua vatsataudeissa, mukaan lukien me itse. No, tulipa nähtyä.

Haddy

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #8 : 16.01.2013, 19:34:37 »

Jos joku on Gambiaan menossa voin suositella tosi hyvä opasta, Moses! Tulin itse Gambiasta muutama viikkoa sitten ja käytin tätä opasta koko viikon, kävin mun muuassa Senegalissa safarilla hänen kanssa.
Hän on tosi mukava ja luotettava nuori mies ja hän varmisti että viihdyin hänen maassaan. En olisi voinut löytää parempaa opasta! Hän on ammattilainen (on opiskellut matkailua) joten ei mikään bumsteria ja hänellä on paljon tietoa ja kerrottavaa Gambiasta. Hän pitää sanansa ja on aina ajoissa ja retkien hinnoista voi neuvotella (muutenkin tosi edulliset). Moses on myös perustanut esikoulun kotikylässään, ja suosittelen käyntiä siellä.

Lisää tietoa retkistä ja yhteystiedot löydätte hänen kotisivuilta osoitteessa www.realgambiamoses.com
Jos otatte häneen yhteyttä, kertokaa että Heidi suositteli, niin saatte aivan varmasti hyvää palvelua :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #9 : 27.03.2013, 23:53:42 »
Maana Gambia ei sykähdyttänyt [...]
Muutoin koko mestassa oli melkoinen maailmanlopun meininki ja nämä bumsterit olivat kerrassaan todella rasittavia [...] Se oli erittäin häiritsevää ja noloa. 

Tämä oli myös oma muistikuvani Gambiasta palatessani maahan viiden vuoden tauon jälkeen. Silloin vihasin Gambiaa. Mutta nyt kävi toisin: ihastuin Gambiaan!

Mielipiteeni muutokseen vaikutti yksi asia. Sen sijaan, että olisin majoittunut rannalle, majoituinkin Serrekundaan, Gambian suurimpaan "kaupunkiin". Viiden kilometrin hajurako turistirantoihin muutti olennaisesti käsitystäni Gambiasta.

Serrekundasta muodostui itse asiassa yksi suosikkipaikkani koko Afrikassa. Se on eloisa markettialue, mikä elää ympäri vuorokauden. Illat siellä ovat afrikkalaisittain hämäriä, vähän valaistuja - ja tunnelmallisia. Katujen varsilla on pitkälle yöhön kulkijoita ja myyjiä. Useassa kadunkulmassa soi afrikkalainen musiikki. Serrekundassa voi nähdä jopa afrikkalaisia perinteitä, kuten vaikkapa poikien ympärileikkaamiseen tai häihin liittyviä seremonioita.

Serrekundassa törmää turisteihin hyvin rajallisella alueella (Serrekundan päämarketilla); omilla kujilla näin kolmen viikon aikana vain kerran valkoisen naisen. Turistien puute tarkoittaa sitä, että kaikki lieveilmiöt loistavat poissaolollaan. Kukaan ei tuppaudu seuraasi, mistään ei tarvitse maksaa turistihintaa. Serrekundassa esim. aterioiminen maksaa kymmenesosan (15-25 dalasis) siitä, mitä rantojen turistiravintoloissa (Serrekundassa on loistava valikoima koko Länsi-Afrikan keittiöstä).

Serrekundassa opin sen, että gambialaiset ovat aidoisti iloisia, välittömiä ja ihania ihmisiä. Kanssakäyminen ihmisten kanssa on vaivatonta ja mukavaa, ystäviä saa todella helposti. Serrekundassa asuu myös paljon guinealaisia ja jonkin verran senegalilaisia, joiden kanssa voi hioa ranskan kieltä.

Ilmastoltaan Gambia on hyvin miellyttävä. Iltapäivisin lämpö kipuaa helposti 30 asteeseen, mutta koska ilmasto on kuiva, kuumuus ei ole yhtä ahdistavaa kuin vaikka Itä-Afrikan rannikolla. Illat Gambiassa ovat suorastaan viileitä. Itse en koskaan tarjennut illalla pelkässä t-paidassa.

Meri Gambian edustalla on upea. Se ei ole tyyni, vaan aaltoileva ja voimakas. Ei sovellu uimiseen, mutta katselemiseen ihanteellinen. Rannat ovat länteen päin, joten Gambiassa aurinko laskee mereen. Rannalla ei ole juurikaan valosaastetta, joten öisin voi ihailla tähtitaivasta ja merta. Ja ehkä jopa gambialaisen miehen syliä...  :P


Lainaus
Lähes kaikki tapaamamme suomalaiset olivat jossain vaiheessa reissua vatsataudeissa, mukaan lukien me itse.

Itse join kraanavettä ja söin paikallisten duunareiden suosimissa paikoissa, joita ei ravintoloiksi oikein voi nimittää. Mitään ongelmia ei ilmennyt.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2013, 23:55:42 kirjoittanut UsvaAuer »

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 421
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #10 : 28.03.2013, 08:12:19 »
Maana Gambia ei sykähdyttänyt [...]
Muutoin koko mestassa oli melkoinen maailmanlopun meininki ja nämä bumsterit olivat kerrassaan todella rasittavia [...] Se oli erittäin häiritsevää ja noloa. 

Tämä oli myös oma muistikuvani Gambiasta palatessani maahan viiden vuoden tauon jälkeen. Silloin vihasin Gambiaa. Mutta nyt kävi toisin: ihastuin Gambiaan!

Mielipiteeni muutokseen vaikutti yksi asia. Sen sijaan, että olisin majoittunut rannalle, majoituinkin Serrekundaan, Gambian suurimpaan "kaupunkiin". Viiden kilometrin hajurako turistirantoihin muutti olennaisesti käsitystäni Gambiasta.

Serrekundasta muodostui itse asiassa yksi suosikkipaikkani koko Afrikassa. Se on eloisa markettialue, mikä elää ympäri vuorokauden. Illat siellä ovat afrikkalaisittain hämäriä, vähän valaistuja - ja tunnelmallisia. Katujen varsilla on pitkälle yöhön kulkijoita ja myyjiä. Useassa kadunkulmassa soi afrikkalainen musiikki. Serrekundassa voi nähdä jopa afrikkalaisia perinteitä, kuten vaikkapa poikien ympärileikkaamiseen tai häihin liittyviä seremonioita.

Serrekundassa törmää turisteihin hyvin rajallisella alueella (Serrekundan päämarketilla); omilla kujilla näin kolmen viikon aikana vain kerran valkoisen naisen. Turistien puute tarkoittaa sitä, että kaikki lieveilmiöt loistavat poissaolollaan. Kukaan ei tuppaudu seuraasi, mistään ei tarvitse maksaa turistihintaa. Serrekundassa esim. aterioiminen maksaa kymmenesosan (15-25 dalasis) siitä, mitä rantojen turistiravintoloissa (Serrekundassa on loistava valikoima koko Länsi-Afrikan keittiöstä).
...

Lainaus
Lähes kaikki tapaamamme suomalaiset olivat jossain vaiheessa reissua vatsataudeissa, mukaan lukien me itse.

Itse join kraanavettä ja söin paikallisten duunareiden suosimissa paikoissa, joita ei ravintoloiksi oikein voi nimittää. Mitään ongelmia ei ilmennyt.

Olipas taas ihana kirjoitus UsvaAuer. Tykkaan niin sun tavasta matkustaa ja elaytya. Ja kirjoittaa siita.

Itse olen saanut pahimmat vatsataudit hotelleista ja lentokentilta. Slummeista ja muissa epamaaraisimmissa paikoissa sijaitsevista kulmakuppiloista en koskaan. Turistipaikoissa hotelleissa jne ei tarvitse valittaa ruuan laadusta, menekki on taattu.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #11 : 28.03.2013, 09:51:27 »
Uskon täysin, että Serrekundassa, tai muualla sisämaassa, on paljon mielekkäämpää lomailla kuin noissa turistien suosimissa rantakohteissa.

Unohdin muuten tuossa kirjoituksessani mainita, että kiireisin turismikausi alkoi oikeastaan siitä, kun me saavuimme Gambiaan ja ensimmäinen viikko oltiin hotellissa melkein ainoita asiakkaita. Toisella viikolla tuli paljon lisää porukkaa, ja meno helpottui vähän. Mutta tuo ensimmäinen viikko oli kyllä täyttä tuskaa, kun kaikki yrittivät tienata elantonsa meistä. Huh.

Afrikassa olen käynyt myös Tansaniassa ja Keniassa. Gambian köyhyys yllätti. Nicaraguassakin olemme käyneet, mutta silti siellä köyhyys ei jotenkin ollut niin ahdistavan läsnä kuin Gambiassa.

Lisäys vielä, minäkään en tarjennut iltaisin pelkällä T-paidalla. Kiedoin aina paksun pashmina-huivin hartioille ja jalassa oli pitkät pellavahousut. Päivisin oli mukavan lämmintä.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2013, 09:53:31 kirjoittanut Nakeli »

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #12 : 30.12.2015, 17:50:40 »
Miten Gambiasta Senegalin puolella käyneet.
Minkä hintaisia ovat päiväreissut ja mitä olette vastineeksi saaneet?
Senegaliinhan ei suomalaiset tarvitse viisumia, mutta onnistuuko rajalla kaikki helposti? Leima vain passiin...?
Kiitokset!

Kohta Gambiassa...  8)


kaj

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #13 : 30.12.2015, 18:55:01 »
80 euroa maksoi muutama vuosi sitten. Hintaan kuului virvoikkeet ja ruuat. Käytiin jossain puistossa riista-ajelulla ja syötiin lounas paikallisessa kylässä. Olin kyllä ennenkin toisissa afrikan maissa käynyt vastaavilla riista-ajeluilla. Tästä teki poikkeuksen se, että sai hiplata leijonan persettä :P

Muutenkin kyseinen päivä jäi mieleen, kun laiva joka ylitti sen leveän joen meni rikki ja paluumatkalla odotti sitten ihan paikallinen venekyyti. Veneet odotti noin 50 metrin päästä rannasta ja meidät kaikki kannettiin kyseiseen veneeseen, täytyy mainita että painan 100kg, mutta niin vain paikallinen nuori jannu heitti mut istuma asentoon niskaansa ja kantoi ketterästi veneeseen.

Rajamuodollisuudet menivät jouheasti, opas keräsi passit ja kävi hoitamassa ne pois alta, olisko mennyt 15 minuuttia
« Viimeksi muokattu: 30.12.2015, 19:00:05 kirjoittanut kaj »

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #14 : 21.02.2016, 18:11:39 »
Pistetään Gambian kokemukset nyt tähän. Otettiin äkkilähtö, halusimme aurinkoja, lämpöä ja uusia kokemuksia.

Takana on aika monta maata ja missään eivät häslärit ole olleet niin rasittavia kuin Gambiassa (Intiassakin ymmärtävät EI helpommin). SYY miksi pitäisi sellainen palkata on se, että pitää toiset häslärit loitolla. NO WAY! Ensimmäisenä päivänä hotellin edessä riukkujat yrittävät keinolla millä hyvänsä päästä oppaaksesi, mutta sinun ei todellakaan tarvitse sellaista palkata ellet halua tai tarvitse heiltä palveluita. Viesti meni kuitenkin perille, kun sanoi ei riittävän monta kertaa. Myös se toimi hyvin, kun sanoi, että olen toista kertaa enkä tällä kertaa ota opasta vaan haluamme nauttia lomasta kahden. En todellakaan halua illalla kaveria tai kavereita pyörimään viereeni ja maksattamaan juomansa minulla, kun illastan. Toki paikallisten kanssa on ihan mukava vaihtaa muutama sana, mutta älä tee sitä ensimmäisinä päivinä ellet halua kaveria koko lomaksi seuraamaan... =)

Majoitumme African Villageen, joka on paikallisen kylän Bakaun reunalla, jossa näet paikallista elämää ja joka on helppojen kulkuyhteyksien päässä. Ihan kelpo hotelli ja basic aamupala ihan ok. Ota ihmeessä huone merinäköalalla ja terassilla, voimme suositella. Keltaisia takseja löytyy lähietäisyydeltä, joilla pääsee edukkaasti joka paikkaan (vihreät turistitakseja=kalliimpia). Esim. Bakau - Senegambia 150 dalasia. Myös TankaTankalla on näppärä matkustaa (minibussi). Hinnat African Villagen lähistöltä Bakausta: Serekundaan 8 dalasia, Banjuliin 12 dalasia.

Hintatasosta Bakaussa ja African Villagessa, olut ja ruoka halvempaa kuin Senegambiassa (Senegambia täys turistirysä). Esim olut Bakaussa Saffie J:ssä 35 dalasia (1eur=44). Ruoka-annokset 150-300 dalasia, katukeittiössä toki vieläkin halvempaa... =) Matkamuistoja saa ihan ok hinnalla, vaikka toki ovat tottuneet pakettimatkalaisilta saamaan hyvät rahat.

Rahanvaihdosta: Laske aina vaihtorahat. Usein jäi vajaaksi, mutta huomauttamalla asiasta sai oikein. Eli yrittävät hieman vedättää ja heille on iso raha, jos saavat 20 dalasiakin. SINUN tehtäväsi on pitää huoli, etteivät opi kusettamaan turisteja. Tämä siksi, kun eräs turistikin sanoi, ettei kehtaa 20:sta kympistä sanoa, jos puuttuu... Rahanvaihtopaikkoja löytyy todella hyvin ja vaihtavat hyvällä kurssilla eli euroja riittävästi mukaan.

Teimme omatoimisesti reissun Senegalin puolelle safarille Fatalaan, meitä oli neljä henkilöä. Fatalaan ei todellakaan kannata vaivautua, jos olet käynyt jossakin muualla safarilla. Kustannukset yhteensä: Taksi Bakau-Banjulin lauttarantaan 250dalasia (pyydä taksikuski opastamaan lippuluukulle, koska se sijaitsee osittain kojujen seassa), Lautta Banjul-Barra 25 dalasia/hlö/suunta, jeeppi Barrasta sisältäen safarin(noin2h) ja kyyditykset koko porukalle 2900 dalasia, Fatala sisäänpääsylippy noin 30eur/hlö eli kokosetti huomattavasti halvemmalla kuin ostamalla reissun häsläreiltä... Jeepiltä meni aikaa kokonaisuudessa noin 5 tuntia. Eli aika hyvä raha, ottaen huomioon paikallisen hintatason ja jeeppi oli aika vanha. Eli kannattaa tingata (lähtö taisi neljältä olla 3200 dalasia, ei muita matkustajia). Sano vaikka, että kaverit maksoi viime kuussa 2400... =) Bakausta lähdimme aamulla joskus 7:30 taksilla ja lautta taisi lähteä 8:30 Barraan ja takaisin Barrassa olimme joskus kahden-kolmen aikaan. Pari lauttaa ajaa non-stoppina Banjul-Barra väliä ja riippuen mihin väliin osut, voit päästä hetikin yli. Lauttarannassa Barrassa on rahanvaihtopiste, jossa voit vaihtaa Fatalan lippua varten Senegalin rahaa ihan ok kurssilla, itse vaihdoimme sen 30 eur/hlö, josta jäikin. Fatalasta tuli Jeeppiin opas, jolle annoimme 100 dalasia tippiä 4 henkilöltä. Jeeppi kuskille emme antaneet hyvän hinnan vuoksi yhtään tippiä, koska omisti auton. Rajan ylitykset molempiin suuntiin menivät helposti ja vaadittua rokotustodistusta keltakuumesta ei kysytty. Fatalassa nähtiin pari seepraa, yksi sarvikuono, pari kirahvia, muutama villisika ja antilooppi eli ei kovin ällistyttävää esim. Krugerin jälkeen...

VAROITUS: Banjulin markkinoilla on ammattimainen varasporukka eli reppu/laukku etupuolelle! Meiltä ei viety mitään, mutta toiminta oli suunniteltua.

Ruokapaikoista Bakaussa: African villagen edessä niitä on, mutta lähde rohkeasti syömään kauvemmaksi esim. Saffie J:ssä kannattaa käydä, Old Cape Rd.

Jos et ole ennen käynyt Afrikassa tai haluat päästä helposti ja halvalla aurinkoon, on Gambia ihan hyvä kohde. Kaikki kohteen nähtävyydet ovat kylläkin mielestäni tekemällä tehtyjä turisteja varten. Paikallista elämää näet kyllä Bakaussa ihan vain käveleskelemällä ympäriinsä, Bakaussa krokotiiliallas oli ehkä ainut käymisen arvoinen paikka. Samoin Serekundan paikallinen keskusta, jossa ei valkonaamoja paljon ole ja paikallista elämää riittää. Sano vain reilusti EI häsläreille, sinun ei ole pakko suostua heidän tarjouksiin! Ehkä oppivat pikku hiljaa ja jättävät turistit rauhaan. Äläkä missään nimessä anna lapsille suoraan mitään, pidemmän päälle se ei ole toimiva ratkaisu. Oppivat vain kerjäämään rahaa, karkkia, potkupalloja...

cenote

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Gambiaan matkaavat
« Vastaus #15 : 26.12.2016, 23:12:32 »
Ketjusta löytyy hyvääkin juttua, mutta selvennän omaltaosaltani asioita joiden uskon foorumilaisia kiinnostavan.

Gambian hyviin puoliin kuuluu aurinkovarmuus ja Venäläisten puuttuminen. Olut on hyvää ja halpaa. Voi syödä paikallista ruokaa edullisesti, tosin näitä paikkoja ei ole turistialueilla helppo löytää. Länsimainen ravintolaruoka  on erittäin hyvää, hintakin on sitten n.7-10€. Partureita löytyy Serekundan alueelta, tosin leikkaaminen tapahtuu koneella, saksia eivät osaa käyttää. Pyykki kannattaa pesettää jossain rantapaikassa, pesuloita en nähnyt.
Paikka tuntui turvalliselta, myös ranta yölläkin. Taskulamppu on vättämätön jos kulkee rannalla pimeän aikaan.
Reggae kulttuuri kaikkine siihen kuuluvine harrastuksineen on voimakkaasti esillä.
Kaikki ihmiset painoon, sukupuoleen, ikään ja väriin katsomatta löytävät sieltä seuraa, naiset halvemmalla, miehet maksamalla. Tämä puoli on selkeästi näkyvillä.
Halvan majoituksen hankkimiseen paikanpäältä tarvitsee oppaan, en nähnyt mainoksia vuokrattavista asunnoista.
Senegambia Rd on turismin pääkatu, siellä on eniten ravintoloita ja siellä on myös iltaohjelmaa. Halvin olut 33cl happy hour 8am-8pm 30 dalasia (1€=50d).
Iltaohjelma on hyvä aloittaa Poco Loco nimisestä rantapaikasta jossa on laadukkaita livebändejä, sieltä jengi siirtyy Senegambia Rd:lle n. klo 23.00-0.00. Kadulla on pari live ravintolaa jossa toisessa paikallista musiikkia ja toinen suositumpi paikka turistiystävällisempää musiikkia. Näissä meno laantuu n. klo 02.00. Joinainpäivinä tien toisella puolella olevassa  toisen kerroksen paikassa jatkuu reggae bileet läpiyön, itse olin sellaisessa torstaina.
Vihreät taksit ovat turistitakseja ja kalliita. Hiace takseja kulkee jonkun verran, hinnat alkaen 8d. Esim Sanegambia Rd:n kohdalta Serekundaan 8d, Serekundassa toinen bussi jolla pääsi Banjuliin maksoi 12d, tullessa  vaihto  oli eri paikassa jolloin bussi maksoi 14d.
Eli käytännössä nk Banjulin kaupunkiretki Senegambiasta maksaa 8d+12d+14d+8d=42d (alle 1€), national museum maksoi 100d, Albert market ilmainen. Matkatoimiston hinta oli n.40€. Serekundassa on bussin vaihto jolloin tulee käveltyä siellä olevan market alueen läpi.

Kun keltaisen mersutaksin kyydissä on joku paikallinen niin silloin ne kuljettavat samalla hinnalla kuin hiacet. Jos keltaisen taksin ottaa privaattikäyttöön niin hinnat ovat kaupunkialueella 50-200d riippuen matkan pituudesta.

Huonoin puoli Gambiassa on tuo bumsterikulttuuri, se ei kuitenkaan ole todella ärsyttävää kuin pari ensimmäistä päivää. Pahimpia ovat vihreiden taksien kuljettajat joista pääsee eroon kun sanoo olevansa vanha Gambian kävijä ja käyttävänsä 8d takseja. Bumsterit tuntevat toisensa ja sana liikkuu nopeasti.

Paikallisia nähtävyyksiä on heikosti, minusta paras oli krokopuisto, siellä pääsee kävelemään krokotiilien seassa. Alue sijaitsee paikallisasutuksen keskellä joten sinne kannattaa ottaa opas. Senegambiasta löytyy myös apinapuisto jos ne sattuvat kiinnostamaan. 
Järkevää ostettavaa on vaikea löytää.
Paikallisia matkatoimistoja löytyy Senegambiasta. Kotun turistialueella on Gambialainen kaveri joka puhuu suomea, kaveria kutsutaan nimellä Ahtisaari. Hän järjestää suomenkielisiä retkiä jos sellaiselle haluaa.

Matkaajista 95% on vanhempaa väkeä mikä on ihme, sillä paikka täyttää kaikki bilenuorison vaatimukset.

Minulla oli hotelli Senegambian alueella, joten näkemykseni painottuvat sille seudulle.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2016, 08:42:30 kirjoittanut cenote »