Perussa (samoin kuin monessa muussakin maassa Etelä-Amerikassa) saa monia lääkkeitä vapaasti ilman reseptiä. Malarian estolääkkeitä voit ostaa Perussa ilman reseptiä. Et niitä kuitenkaan oikeastaan tarvitse ellet oleskele viidakossa. Machu Picchulla et tarvitse. Perussa malariaa esiintyy vain viidakossa ja harvinaisemmin pohjoisessa rannikollakin.
Perussa malariaan tehoaa esim. malarone jota ei siellä ole saatavilla, täällä meillä kyllä. Se on ehkä sivuvaikutuksiltaan vähäisin mutta myös kallis.
Lariamin sivuvaikutuksista puhutaan paljon pahaa, itse en ole kokeillut.
Doksisykliini on halpaa ja tehoaa Etelä-Amerikan malariakantoihin, Sitä saat myös Perusta. Nautinta aloitetaan päivä-pari ennen malaria-alueelle menoa, pilleri päivässä. Ohjeen mukaan doksisykliiniä pitää syodä vielä 30 päivää malaria-alueelta poistumisen jälkeen. Sivuvaikuuksena monella esiintyy ihon herkistyminen auringonvalolle. Doksisykliiniä muuten käytetään hoitona moniin tulehdussairauksiin, sehän on antibiootti.
Mainitsemasi lavantautirokote on turha. Sitä voisi harkita jos aikoo elää hyvin alkeellisissa oloissa, äärimmäisessä köyhyydessä.
Hepatiitti A (ja miksei Bkin) on hyödyllinen, keltakuumerokote jos menet viidakkoon tai matkustelet alueella useammassa massa, koska ne saattavat vaatia sitä siirtyessäsi maasta toiseen.
Jos malaria iskee on parasta hakeutua vähän äkkiä hoitoon. Jos itsellä on lääkkeitä niitä kannattaa tietysti ottaa vaikka tupla-annos heti. Tämä ohjeena vaikken lääkäri olekaan...antibioottiin ei kuole, yleensä.
Perulaisten apteekkien asiantuntemukseen ei kannata hirveästi luottaa. Siellä myydään flunssaan kaikille ensimmäiseksi antibiootteja (niitä suosittelevat myös paikalliset lääkärit vaikkapa yskään). Minulle on yritetty myydä malarianestolääkkeeksi kiniiniä, joka ei tehoa Amazonin malariakantoihin.