Egyptin viisumi!?

 (Luettu 53141 kertaa)

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #40 : 02.05.2016, 22:49:22 »
Kyllä sen Egyptin viisumin voi edelleenkin ostaa Cairon lentokentältä max 30 pv ja hinta usd 25. Jos matkustaa yli 30 pv niin sitten kandee hommata viisumi etukäteen jotta välttää uuvuttavan häslingin mugammassa (=virasto Tahrir aukiolla Cairossa) kun hommaa jatkoa viisumiin.

En tiiä miks tossa edellä väitetään, ettei viisumia enää vois ostaa lentokentältä jos ei säännöt oo muuttunu ihan eilispäivänä ja tätä tietoo ei muka olis kun Egyptin konsulaatissa Hesassa!  Noin vuosi sitten systeemiä meinattiin muuttaa ja siitä sai lukea mediasta mutta nyt on täydellinen hiljaisuus. Niin jotta epäilen suuresti tiedon paikkaansapitävyyttä.

 Kävin Cairossa viimeks neljä kuukautta sitten ja ostin viisumin kentältä.

jyka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 381
  • Profiili
  • Reissukuvatuksia
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #41 : 03.05.2016, 08:04:46 »
Ilmeisesti välillä oli tilanne ettei viisumia saanut kentältä: http://www.rantapallo.fi/matkailu/muutoksia-egyptin-viisumiin-hankittava-jatkossa-jo-ennen-matkaa/

Kotiuduin toissalauantaina Egyptistä 16 päivän omatoimireissulta ja viisumin sai vielä kentältä.
Reissukaveri oli kuukauden matkalla ja sille Helsinki-Vantaalla oli väitetty että yli 2 viikon reissulle tarvitsee jonkun viisumin etukäteen. Mutta lopulta laski kuitenkin koneeseen eikä maahantulossa ollut ongelmia.
Tärkeintä on lähteminen muistaa jonkun sanoneen..
Reissukuvatuksia http://jyka.fi/gallery2/ & http://jyka.pallontallaajat.net

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #42 : 03.05.2016, 12:52:11 »
Jep, tosiaan soitin lähetystöön ja heidän mukaan viisumin saa ostettua edelleen maahan tullessa esim. Kairon lentokentältä hintaan 25usd. Näistä sit ei koskaan tiedä, että milloin tulee muutoksia asiaan yhtäkkiä...

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #43 : 03.05.2016, 13:34:39 »
Mua ottaa oikeesti päähän tuollaiset linkit kuin rantapallo, jotka eivät päivitä sivustojaan. Tuokin linkkisivusto on yli vuoden vanhaa tietoa!

Eikä se viisumin ostokielto lentokentiltä Egyptissä edes koskaan astunut voimaan. Siitä nousi niin suuri äläkkä, ettei mitään rajaa. Turismi (omatoimimatkailijat mukaanlukien) on sentään yksi suurimmista Egyptin elinkeinoista ja nyt kun sinne ei oikeen kukaan massaturisti uskalla matkustaa mahdollisten terroritekojen takia niin ettäkö vielä vaikeuttaisivat turistien sinne menoa... heh heh, on tainnut olla Suomen Egyptin konsulaatissa joku vitsiniekkavirkailija (kohta entinen sellainen)  asialla, jotta ei voisi  muka ostaa viisumia kentältä.

Mullekin on joskus alettu "nipottaa" viisumin puuttumisesta Helsinki - Vantaalla. Kyseessä on silloin asioista tietämätön virkailija. Oon vaan sanonut, että mä tunnun tietävän nämä asiat paremmin ja ostan viisumin Egyptissä.

Nyt on muuten hyvä aika matkustaa Egyptiin jos nauttii omatoimimatkailusta. Kaikissa nähtävyyspaikoissa on suht rauhallista, ei pitkiä jonoja mihinkään. Toisaalta kaiken maailman kauppaajat on sitä ärhäkämmin niskassa. Niin ja kesäkuukausina Egyptiin vaan  jos nauttii todella kuumasta + 30 - + 40 C lämpötiloista.

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #44 : 06.07.2016, 13:09:05 »
Kannattaa varata tuohon Kairon kentällä ostettuun viisumiin euroja, tai dollareita mukaan sillä tuota viisumia ei pysty ostamaan paikallisella rahalla ollenkaan, eikä kortitkaan käy. Eräs jenkkiläinen reissaaja joka tuli samalla lennolla sai kokea hämmennyksen viisumia ostaessa, ettei mikään kentällä toimiva pulju suostunut vastaanottamaan viisumia ostaessa egyptin puntia, tai edes vaihtamaan niitä dollareiksi, tai euroiksi jotta hän olisi saanut ostettua tuon viisumin. Onneksi pystyimme vaihtamaan rahaa hänen kanssa, jotta hän sai tuon viisumin.

En ole aikaisemmin törmännyt vastaavanlaiseen säätämiseen minkään maan kentällä, missä viisumi on ostettu saapuessa.

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Egyptin viisumi!?
« Vastaus #45 : 02.09.2019, 19:23:31 »
Päivitys viisumiasioihin: jos hakee viisumia Egyptiin yli 30 päiväksi. Onnistuin juuri saamaan viisumin 3 kuukaudeksi Egyptin suurlähetystöstä Hesassa mutta sanoivat, että määräykset ovat muuttuneet ja voivat tästä lähtien myöntää enää 30 päivää eli saman jos ostaa viisumin lentokentältä Cairossa.  Vain 30 päivän viisumia ei mielestäni kannata hommata täällä Suomessa, on paljon sujuvampaa Cairossa = ei tarvitse täyttää viisumin anomuslomaketta eikä liittää siihen kahta passivalokuvaa eikä tarvitse tehdä kahta reissua Egyptin suurlähetystöön, ensin viemään anomuspapereita ja sitten kahden viikon päästä hakemaan passiaan viisumin kanssa.
Nyt sitten kaikki, jotka aikovat viettää aikaa Egyptissä yli 30 vrk joutuvat hakemaan viisumin pidennystä . Cairossa se tapahtuu vihatussa byrokratiahirviössä Mugamma Tahriir aukioilla. Hui.... :-X