Äitini haluaa Meksikoon ja Guatemalaan

 (Luettu 1844 kertaa)

ninjas

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Äitini haluaa Meksikoon ja Guatemalaan
« : 18.03.2008, 18:48:24 »
Heippa. Meidän äiti (piirun verran alle 50v) on saanut päähänsä, että hänen on päästävä Meksikoon ja haluaisi nähdä myös Mayojen aarteita, joten Guatemalaan olisi päästävä, tuossa joulun tienoilla. Äiti on matkustanut eläessään kerran Kanarialla, joten ei mitään HC-reissua voisi tehdä. Minut hän haluaa matkaoppaaksi, mutta en ole tuolla suunnalla koskaan käynyt, joten vinkkejä tarvitsisin.

Matka-aika olisi pari viikkoa ja siihen voisi sisällyttää ehkäpä pari kohdetta, esim. joku Meksikossa ja joku Guatemalassa. Ei mitään tajuttomia turistirysiä tai miljoonakaupunkeja, mutta ns. helppoja paikkoja kuitenkin. Ja siirtymän pitäisi olla mahdollisimman kivuton, koska meidän äiti ei tosissaan ole se maailmanmatkaaja, mutta koska itse olen omassa reissussani maksajana, niin mitään yksityislentokonetta ei ole varaa vuokrata.

Kaikienlaisista vinkeistä/ehdotelmista olisin kiitollinen.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Äitini haluaa Meksikoon ja Guatemalaan
« Vastaus #1 : 19.03.2008, 09:41:26 »
Mikä vika olisi valmis matkoissa. Olympia, Aurinkomatkat jne. tarjoavat sille suunnalle helppoja matkoja, jossa kaikki on järjestetty valmiiksi. Hinta laatu suhde on ihan hyvä.
Maya kaupungit ovat joka tapauksessa "turistirysiä" koska niissä nyt sattuu käymään matkailijoita ympäri maailmaa.

Haulla
löydät tältäkin foorumilta paljon kirjoittelua aiheesta-> Mexico/Guatemala Asiaa on käsitelty paljon joten reippaasti vaan lukemaan....

catch22

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Äitini haluaa Meksikoon ja Guatemalaan
« Vastaus #2 : 14.04.2008, 22:54:05 »
Jos mayojen "aarteita" haluaa päästä näkemään, ei ole mikään pakko tosiaankaan lähteä Guatemalaan. Suurin osa maya-nähtävyyksistä on nimenomaan Meksikossa Yukatanin niemimaalla ja Chiapasin osavaltiossa. Tärkeimmät ovat: Chichen Itza, Tulum ja Palenque. Guatemalassa on toki Tikal, joka on kieltämättä huikea paikka mutta niin ovat nuo Meksikon paikatkin, joten välttämättä ei Guatemalaan tarvitse lähteä...

elfa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Äitini haluaa Meksikoon ja Guatemalaan
« Vastaus #3 : 22.04.2008, 05:02:58 »
meksiko on niin valtava maa, että kannattaa rajata. suosittelen esimerkiksi viikkoa mexico cityssä ja sitten guatemalan puolelle mayojen aarteille. mxo cityssä on maailman hienoin arkeologinen museo ja paljon muitakin upeita kohteita, kaikki parin tunnin matkojen päässä. sekä hienoja käsityötoreja. järjestimme täällä majoituksen ja opastetun matkan tulkin kera nyt maaliskuussa eräällä vanhemmalle matkaajalle, joka 55 maata kierrettyään kehui parhaaksi reissukseen. täällä asuvina veimme turistikohteisiin ja moniin paikkoihin, joista ei matkaoppaissa kerrota. on kieltämättä iso kaupunki, mutta kun tietää mihin menee, miten liikkua ja mitä välttää, mahtava elämys. jos kiinnostaa, kerron enemmän.