(Muita kuin sukellus)vinkkejä Hondurasiin...

 (Luettu 1714 kertaa)

desconocida

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
(Muita kuin sukellus)vinkkejä Hondurasiin...
« : 23.04.2008, 19:29:21 »
Heipparallaa!
Olen lähdössä vuodenvaihteessa puoleksi vuodeksi asustelemaan Hondurasiin. En ihan vielä tiedä, missä päin maata tulen asumaan... Aika todennäköisesti Tegucigalpassa, mutta muutkaan mestat eivät ole poissuljettuja.

Nyt kaipailisinkin kaikkia mahdollisia vinkkejä, mitä teillä on maasta kertoa. Sukeltamisesta olen jo aika paljon ottanut selvää (Utilasta ja Roatanista tuntuu löytyvän määrättömät määrät infoa), mutta oikeastaan kaikki muu kiinnostaa.

Mitkä ovat chilleimpiä kaupunkeja?
Millaista musiikkia maassa kuunnellaan?
Onko maassa mahdollista ottaa salsatunteja?
Millaisia paikalliset ihmiset ovat?
Millaista ruokaa maassa kannattaa kokeilla? Onko jotain tosi jänniä erikoisuuksia?
Missä "turistinähtävyyksissä" kannattaa puolen vuoden aikana vierailla?
Millainen mesta on Tegucigalpa? Missä paikoissa siellä kannattaa hengailla?

Olen asunut vuoden Ecuadorissa, joten osaan kuvitella että turvallisuus kannattaa jollain tavalla ottaa huomioon... En yleensäkään pidä kelloa tai muuta arvokasta messissä reissussa (ja reissuja varten on myös ihan oma kännykkä), mutta onko Hondurasissa jotain "spesiaaliuhkia" mitkä kannattaa ottaa huomioon?

Kaikki vinkit otetaan suurella kiitollisuudella vastaan. :)

piña

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: (Muita kuin sukellus)vinkkejä Hondurasiin...
« Vastaus #1 : 27.04.2008, 00:55:00 »
Copán, aivan Guatemalan rajan tuntumassa on oikein idyllinen pikkukaupunki (en itseasiassa tiedä miten paljon asukkaista kyseisessä paikassa on, joten pikkukaupungista puhuminen tässä tapauksessa on oman kokemuksen perusteelta heitetty). Mitään Hondurasin isoista kaupungeista tuttuja amerikkalaisia ketjuja ei täällä näy, ja olonsakin tuntee turvalliseksi. Nähtävyyksiäkin löytyy, maya-rauniot, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Ei ole sama asia kuin isot rauniot pohjois-Guatemalassa (Tikal ym.) tai Mexicossa, mutta näkemisen arvoinen kuitenkin.

kiirus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: (Muita kuin sukellus)vinkkejä Hondurasiin...
« Vastaus #2 : 28.04.2008, 18:26:39 »
Copanissa ei kyl jaksa viikkoo pidempään asustella jos siellä ei oo mitään töitä tai opiskelua. Sen verran pieni paikka se on.
Rotani on mielestäni käymisen arvoinen ilman sukeltelua.
San Pedro Sulaa en kyl suosittele.. ei todellakaan kovin chillin oloinen paikka.
Ei oikein osaa suositella muita kuin ton Copanin ja Rotanin.. loput ovat jotenkin oudon oloisii paikkois joissa käväisin, enkä osannut kyl rantoutuu. Jonkun projektin myötä voisi noissakin paikoissa viihtyy..ehkä..en tiedö

Jokaisessa käymässäni lattari maassa kuunnellaa ainakin lattari ränkytystä, jossa vanhat ukot soittaa kitaroinee ja torvinee samalta kuullostavii biisei sekä siitä uudempaa versioo eli Reggaeton. Jokaisesta maastahan löytyy myös heverit, hip hopparit ja kaikki alagenret.
Salsa paikkoihin en kyllä törmännyt, mut en niitä kyllä etsiskellytkään.