Meksiko vai Guatemala?

 (Luettu 9229 kertaa)

Mizzoni

  • Vieras
Vs: Meksiko vai Guatemala?
« Vastaus #20 : 22.04.2008, 11:56:31 »
Ajattelin kysyä täältä, missä kokemusta riittää, että minkälaista keski-amerikassa reissaaminen heinä-elokuussa on, minkälaiset sääolosuhteet, turistivilkkaus ja paikat joissa kannattaa käydä yms. Vai kannattaako ollenkaan tuohon ajankohtaan lähteä?

Esim. Mexico City on niin ylhäällä, ettei ole kovin kuuma edes heinä-elokuussa. Oman reissuni aikaan sadetta tuli siellä ihan pikkuisen joka päivä. Rannikolla taas lämpöä riitti, joten kuuman ilmaston ystävälle heinä-elokuu on tosi mukava ajankohta. Ja suurimmat turistivirrat kaipa tulevat vasta talvella säästyäkseen paahtumiselta. Päivisin ei Tyynenmeren rannalla itselleni osuneeseen kolmeen heinä-elokuun vaihteen viikkoon satanut kertaakaan, mutta yöllä vettä tuli muutamaan otteeseen aivan holtittomasti ja tuttu ranta muuttui kerrassaan pelottavien voimien myllerrysmaastoksi.

Onko Guatemalan ja Meksikon vaarallisuus naisreissaajalle liioittelua, vai onko oikeasti tyhmää lähteä sinne yksin?
Guatemalasta en tiedä, muttei Meksikossa ollut mitään ongelmia. Tosin olin perusvarovainen, en esim. liikkunut yksin pimeän tultua.

Suosittelen kyl Meksikos lentomatkustusta jos kauemmas meinaa. Ite pyörittiin pari viikkoa Mexico Cityn lähistöllä kun tajuttiin et matkat busseil on aika pitkiä, Mexico citystä ulospääsemiseenkin menee jo puol tuntia.

Joo, bussimatkustus kysyy vähän turnauskestävyyttä - yön läpi Mexico Citystä Tyynenmeren rannalle rynkytettiin n. 10 tuntia. Kyllähän sekin tosin menee ja mukavasti nukkuu, jos ottaa sellaisen vähän enemmän luksuksen bussin, hintaero ei ole iso. (Paluumatkalla osuin omaa tyhmyyttäni johonkin ö-luokan bussiin jonka vessa ei toiminut lainkaan eikä penkkejä voinut kallistaa, onneksi olin onnistunut hankkimaan sen verran nestehukkaa ja univelkaa että matka meni pahemmin jalat ristissä kiemurtelematta:)