Vamos a la Barcelona..

 (Luettu 183590 kertaa)

sannannaa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 619
  • MSN Messenger - sannannaa@windowslive.com
  • Profiili
  • http://my.opera.com/sannannaa/albums/
  • Sähköposti
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #40 : 24.07.2007, 15:28:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.


Meillä ei ainakaan tuolla ollut kesäkuun puolessa välissä mitään ongelmia, vaikka keskellä yötä / aamuyöllä siellä liikuttiinkiin, joko kaksistaan tai kolmistaan tyttöjen kesken. Porukkaa siellä toki oli paljon, siellähän niitä turistien suosimia klubeja on jonkun verran.
Yesterday I got drunk on Jack
Lost my wallet and my back-pack

juliska

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #41 : 26.07.2007, 10:33:22 »
Niinkuin joku jo mainitsi, Raval on tosi kiinnostava mesta. Vaikka se onkin ihan Ramblasin kupeessa, tuntui että se eroaa selvästi turisti-Barcasta. Mä hengailin siellä yksinäni, joskus kai illallakin, enkä missään vaiheessa kokenut oloani uhatuksi. Tosin yhdessä vaiheessa huomasin olevani ainoa nainen näköpiirissä, joten hakeuidin vähän muualle...
Carrer de Sant Paulla oleva Barcelona Mar Hostel oli tosi hyvä mesta. Se ei ole paras mahdollinen hostelli, jos haluaa nukkua ja olla rauhassa, koska siellä oli joka ilta bileet (huoneissa sai kans ihan laillisesti dokata ja polttaa), mutta meininki oli hyvä.

irbe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #42 : 26.07.2007, 11:18:28 »
Kiitos paljon vastauksista :) Lennot on nyt buukattu). Matkakuume alkakoon siis!

irbe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #43 : 27.07.2007, 17:36:51 »
Nonih..nyt kusahti toi hostelli =D Näköjään mikään matka ei onnistu ilman pikku mutkia. Kyselisin vaan mielipiteitä siihen, jos ho(s)telli onkin Paseo de Gracian lähettyvillä...no Graciassa joka tapauksessa, eikä siis Ramblasin hoodeilla? Oikeastaan kaikki tutut Barcan kävijät suosittelivat majoituksen sijainniksi Ramblasin lähistöä. Rannalla olis kuitenkin tarkoitus käydä, eikä niinkään kiertää joka päivä nähtävyyksiä. Anyone?

andr

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #44 : 27.07.2007, 19:59:52 »
Gràcia on ainakin mikäli usemapia tuntemiani ihmisiä uskomista, niin ns. "epäturistimainen". Barcelona on sen kokoluokan kaupunki, että kannattaa ihan suosiolla matkustaa metrolla ja muilla julkisilla peleillä, jos haluaa kävellen ehtiä paikasta toiseen kannattaa mennä pienempään paikkaan kuin Barcelona, tai sitten rajoittaa kaupunkivierailunsa siihen yhteen ainoaan  kaupunginosaan. gràciasta löytyy kuitenkin puistoja, eikä parc güell ole kovinkaan kaukana - eri asia tietty jos etsitte rannallagrillaus-lomaa.

Tuosta osoitteesta pääsee karttaan, josta voi hakea erinäköisiä paikkoja syöttämällä osoitteen ja talonnumeron hakukenttiin.
http://www.bcn.es/guia/welcomea.htm

Saa näkyviin kaikenlaisia julkisenliikenteen juttuja näkyviin kun ottaa mukaan "locate services on the map" kohdasta transportin.

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #45 : 28.07.2007, 21:10:42 »
Jos nimenomaan enemmän rannalla olet aikaasi viettämässä niin kannattaa mielestäni ottaa majoituskin etelästä, Ramblasin läheltä, Barcelonetalta (=rannalta) tai Barri Goticista. Metro toimii kyllä varsin näppärästi, mutta tällöin niin rantsuun kuin ihan keskustaankin olisi kävelymatka.

popo79

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #46 : 01.08.2007, 16:38:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"


Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.


Placa Reial tuli itselle tutuksi pari viikkoa sitten, kun hotelli sijaitsi aukion nurkassa. Ei mitään hämminkiä. Paljon porukkaa viettämässä iltaa. Paikallinen poliisi turvasi joinain iltoina rauhaa ja toimettomana saivat autossaan istua.

Noita narkkeja oli sitten aukiolta La Ramblaa rannalle päin irkkubaarin lähistöllä ja valkealla monumentilla, mutta omissa oloissaan ja baarin hlökunta näytti saavan asiakkaita lähestyvät kulkijat lähtemään.

Yhden varkausyrityksen näin viikon reissulla. Mies jätti matkatavaransa yksin kadulle (!) ja pakkasi reppua taksiin. Yksinäinen laukku meinasi lähteä siististi pukeutuneen nuoren miehen matkaan, mutta paikallismummo aloitti sellaisen kiljuntakonsertin, että jäi laukku paikalleen. Jos se olikin juoni, kun mummo sai tipit ;)
****************
Singing in the rain

Benqqu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #47 : 02.08.2007, 13:13:47 »
Lainaus
Nonih..nyt kusahti toi hostelli =D Näköjään mikään matka ei onnistu ilman pikku mutkia. Kyselisin vaan mielipiteitä siihen, jos ho(s)telli onkin Paseo de Gracian lähettyvillä...no Graciassa joka tapauksessa, eikä siis Ramblasin hoodeilla?

Parempi ottaa hotelli Paseo de Gracian kupeesta niin on hieman rauhallisempaa menoa, siitä Ramblalle on noin kilometrin matka.
Lainaus
Gràcia on ainakin mikäli usemapia tuntemiani ihmisiä uskomista, niin ns. "epäturistimainen"

Graciassa ei onneksi ole paljoa turisteja, sen vuoksi juuri epäturistimainen. Itse asun Graciassa ja sieltä löytyy paljon hyviä baareja, ravintoloita ja aukioita joilla porukka chillaa. Esim Placa del Sol kannattaa joku ilta kymmenen jälkeen käydä chekkaamassa, siellä on todella lepponen meininki. Nykyään asukkaat valittavat metelistä joten poliisit käyvät ajamassa porukkaa pois välillä.
Lainaus
gràciasta löytyy kuitenkin puistoja, eikä parc güell ole kovinkaan kaukana

Parc Guelliin pääsee bussilla # 24 Paseo de Gracialta ja # 92 Vila Olimpicasta. Metrolla Lessepsiin ja siitä noin kilsan matka kävellen. Itse asun tuossa Parc Guellin vieressä ja tykkään alueesta kovasti.

andr

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #48 : 02.08.2007, 14:48:26 »
benqqu, kun sulla on ilmeisesti tuota insider-tietoa, niin paljastapa mulle pärjäänkö 10 kk siellä kauniin Gràcian nurkilla pelkällä espanjalla (olen opiskellut yhteensä n. 5 vuotta) ? (Kyllähän kirjoitetusta katalaanista voi yhtä jos toista päätellä, mutta puhuttua kieltä en kyllä kummemmin ymmärrä, vielä)

Benqqu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #49 : 02.08.2007, 15:56:31 »
Lainaus
benqqu, kun sulla on ilmeisesti tuota insider-tietoa, niin paljastapa mulle pärjäänkö 10 kk siellä kauniin Gràcian nurkilla pelkällä espanjalla (olen opiskellut yhteensä n. 5 vuotta) ?

andr, pärjäät kyllä! Itse puhun kyllä katalaaniakin mutten läheskään niin hyvin kuin espanjaa ja käytän sitä harvemmin. Barcelonassa kuulee melkeen enemmän espanjaa kuin katalaania. Sitten kun lähdet pienempiin kyliin lähistölle niin espanjan puhumista katsotaan vähän huonosti.

Noin lyhyeksi ajaksi kun tulet niin ei ole oikeastaa hyödyllistä opiskella katalaania ollenkaan. Jos intoa tietty löytyy niin Generalitat järjestää ilmaisia katalaanin kursseja. Espanjan kursseista joutuu siis aina maksamaan.

grenoli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
  • Matkakuvia Roomasta ja muualtakin
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #50 : 25.08.2007, 20:53:03 »
Kolmen päivän pikareissu takana, joten laitetaan joitakin pikahuomioita muille aloittelijoille. (ja jos yleiskuva on tekstin perusteella negatiivinen, niin se onn tavallaan väärä. Hyvä reissu ja voi hyvinkin tulla uudestaan, mutta ajattelin laittaa mukaan myös joukon käytänön varoituksia)

Majoitus: Gaudi Youth Hostel,
Plaza Urquinaona 5, 1-2

Sijainti hyvä, vanhan kaupungin vieressä ja vain parin korttelin päässä Placa Cataloniasta, jonne lentokentän bussit tulevat. Suihkut ja keittiömahdollisuudet perus-hosteltasoa, plussaa omat avaimet (tosin en tiedä onko nämä vain kahden hengen huoneen varaajille)  & ilmainen internet. Henkilökunta kielitaitoista ja ystävällistä. Sopii erityisesti niille, jotka arvostavat rauhallista meininkiä, sillä alkoholi kiellettyä eikä varsinaista yhteistä tilaa ole. Bilehenkisille täytyy mainita, että sisäänkäynnin molemmin puolin on kaksi irkkupubia, joista saa halvan Guinnesin ohella myös ihan kohtuullista sapuskaa :-) . Paynessä on tarjolla myös urheilukanavia, jos sellaiset kiinnostavat.

Me mentiin tänne sijainnin ja 2 hengen huoneen takia. Tuolle huoneelle voisi antaa lähinnä tyydyttävät pisteet, sillä se (vissiin ainoa) oli aivan respan vieressä oleva pieni luukku, joten keskusteluäänet kuuluivat illalla hyvin, joskin klo 23 hiljaisuutta noudatettiin aika hyvin. Samoin keittiön ja suihkun äänet kuuluivat melko selvästi "sisäpihan" ikkunan kautta. Lisäksi sänkynä  heiluvahko kerrosvuode, jossa herkkäuninen huomaa melko helposti, jos toinen kääntyy vuoteessaan. Saleista en osaa sanoa sen kummempaa, mutta näyttivät melko normaaleilta hostel-saleilta.
Kokonaisuutena tälle voi sanoa, että sijainti kiitettävä, mutta muiden olosuhteiden puolesta voisin kyllä katsoa myös kilpailevia vaihtoehtoja. Toki tänne uudestaankin voisi mennä.

Liikkuminen:
Lentokentältä kaupunkiin: riippuu tietysti majoituksen sijainnista, mutta A1-lentokenttäbussi Placa Catalunyalle erinomainen vaihtoehto, jos kämppä on  jossain vanhan kaupungin tuntumassa. Nopea, suht halpa ja tiheä.  Myös kaupungin metro oli mun makuuni erinomainen. Vaunut yleensä uusia  ja verkko kohtuullisen kattava. Voin suositellalla lämpimästi. Turistitikettejäkin on tarjolla, mutta me käytettiin vain näitä 1,25 egen halpiskertalippuja. Porteista sisääntunkiessa kannattaa muuten bongata lipun sisäänsyöttömasiinassa olevaa nuoli, joka ilmoittaa oikean etenemisväylän. Pari kertaa kävi niin, että lippu oli syötetty sisään, mutta yritetettiin väärästä portista huonolla menestyksellä. Emme myöskään olleet ainoita turisteja, joille kävi näin...

Ruokailu: Taso vaihteli niin kuin muuallakin, mutta yleisesti ottaen ainakin yllättävän edullista ja useimmiten maittavaa. Vanhan kaupungin alueen rafloissa pärjää hyvin englannillakin, sen sijaan sivummalla joutui sönkkäämään myös 10 vuotta puhumattona ollutta espanjaa. Ärsyttävin piirre oli ehkä näiden -  jo etukäteen varoitettu - ominaisuus pitäytyä "tiukasti" ns. virallisiin lounasaikoihin.   Jopa Sagrada Familian Ja Nou Campin tuntumasta oli hankaluuksia löytää ko. ajan ulkopuolelta edes jollain lailla kelpaavaa paikkaa, jossa murkinoida. Lisäksi varsinkin paikallisilla sivualueiden ravintoloilla on se mielenkiintoinen piirre, että kaikki mainoskyltit saattavat olla jo ulkona, mutta kun marssii paikalle, niin ilmoitetaankin, että "anteeksi, mutta emme ole vielä auki". Tosta lounasaukiolosta ovat monet muutkin kaverini rutisseet, joten tähän on hyvä varautua.

Nähtävyydet:
Itse tykkäsin ainakin erittäin paljon Parc Güelistä. Upeat näköalat ja Gaudin hassunhauskat luomukset saivat nauravalle  mielelle. Myös Mont Juicin alue on näkemisen arvoinen. Sekä kaapeliradoilta että itse kukkulalta on hienot näköalat ja tämän ohella alueelta löytyy monenlaista museota kulttuurimatkaajalle. Jos muuten eksyy taidemuseoon, niin museolippu on ehdottomasti säilytettävä sisäänpääsyn jälkeenkin. Kysyvät näet sitä eri osastoilla heti ovella enkä tiedä mitä olisi käynyt, jos olisi ollut hukassa. Joka tapauksessa tämä on varsinkin keskiajan taiteesta/historiasta kiinnostuneelle erittäin hieno kohde, sillä museosta löytyy erittäin hieno romaanisten freskojen osio (sitä on kehuttu jopa Euroopan parhaaksi).

Mitä kirkkoihin tulee, niin Sagrada Familia on toki must, mutta sinne kantsinee rynniä aamuvarhain. Tämä liittyy lähinnä torneihin, sillä ainakin nyt portaat olivat kiinni ja hisseihin oli hyvinkin parin tunnin jono. Goottilaisen kaupunginosan katedraali on näkemisen arvoinen, joskin se on nyt osittain paketoituna. Tätäkin vaikuttavampana pidin kuitenkin merenkävijöiden suojeluspyhimyksen (?) kirkkoa, joka on katedraalista hieman etelään. Ulkoa kirkko ei näytä - pahimmillaan - juuri  miltään, mutta sisältä se on karuudestaan huolimatta vaikuttava. Tuli tunnelma, että täällä olisi hienoa kuunnella jotain musiikkia ja kirkko kuuluukin opaskirjojen mukaan akustiikaltaan kaupungin parhaisiin. Kovanimisiä konserttejakin järjestetään, joten pitkämatkalaisten kannattanee asiaa seurata. Kaupungin yllä on myös hyvän kiinnostavalta kuullostava kirkko, jonne on hyvät metro-ja junapuksutusyhteydet. Näköalojen pitäisi olla loistavat ja tonne olisin mennytkin ilman muuta, jos aikaa olisi ollut enemmän.

Myös Citadelin puisto on pienuudessaan tassuttelun arvoinen ja jos on aikaa, niin vaikuttaa erinomaiselta seudulta laiskalle istuskelulle.

Ja aijuu, jos ei ymmärrä kirjoitettua espanjaa, niin kannattaa harkita museoissa audiovimpaimen vuokraamista. Aika monessa paikassa olivat kohdetekstit vain joko espanjaksi / katalaaniksi. Varsinkaan merimuseosta ei turisti saa paljoakaan irti, jos ei osaa lukea ko. kieliä.
 
Ostokset:
Jotain pikahuomioita lähinnä varoituslinjalla. Englanninkielisiä kirjoja on vaikea löytää ainakaan vanhasta kaupungista. Nadaa oli tarjolla kaikkialla, mistä kaveri puolesta kysyin ja sama oli linja Catalunia-aukion isossa tavaratalossa. Exemplian Gracia-kadulla tosin pitäisi olla pari putiikkia, joita näitäkin löytyy. Ja jos menee Nou Campin Megastoreen, niin kannattaa säilyttää kassakuitit. Ainakin nyt oli rakennuksen (siis ei kaupan) ovella extra-aktiivisia äijiä, jotka tivasivat ko. lippusia hyvinkin innokkaasti.

Miimi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #51 : 25.08.2007, 22:27:04 »
Kiitos, grenoli, pitkästä selostuksesta. Itse suuntaan Barcelonaan muutaman päivän kuluttua ja vielä on pari selvittämätöntä juttua. Aluksi: Kuulemani mukaan Barcasta saa julkisiin kulkuneuvoihin käyvää  viiden päivän turistilippua. Tietäkö joku, käykö tämä lippu myös paikallisjuniin? Tarkoitus olisi nimittäin piipahtaa lähialueilla, kuten Sitgesissä ja Montserratissa, ja olisi kätevää, jos ei koko ajan joutuisi ostelemaan erillisiä lippuja ja lappuja!

Toiseksi: Jalkapallokauden avausotteluun meneminen on myös to do- listalla. Mistä mahtaisi saada lippuja kyseiseen eventtiin? Osaako joku sanoa esim. minkä metropysäkin läheisyydessä olisi "paikallinen Lippupiste" tms.?

Kiitos vinkeistä näin etukäteen, kaikki futiksen ystävät ja jatkuvan lipunoston välttelijät!

p.s Olen muuten sen verran blondi, että lippuautomaattien käyttö ei oikein luonnistu.
n mentävä kauas nähdäkseen lähelle.

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #52 : 26.08.2007, 11:33:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Kiitos, grenoli, pitkästä selostuksesta. Itse suuntaan Barcelonaan muutaman päivän kuluttua ja vielä on pari selvittämätöntä juttua. Aluksi: Kuulemani mukaan Barcasta saa julkisiin kulkuneuvoihin käyvää  viiden päivän turistilippua. Tietäkö joku, käykö tämä lippu myös paikallisjuniin? Tarkoitus olisi nimittäin piipahtaa lähialueilla, kuten Sitgesissä ja Montserratissa, ja olisi kätevää, jos ei koko ajan joutuisi ostelemaan erillisiä lippuja ja lappuja!

Toiseksi: Jalkapallokauden avausotteluun meneminen on myös to do- listalla. Mistä mahtaisi saada lippuja kyseiseen eventtiin? Osaako joku sanoa esim. minkä metropysäkin läheisyydessä olisi "paikallinen Lippupiste" tms.?

Kiitos vinkeistä näin etukäteen, kaikki futiksen ystävät ja jatkuvan lipunoston välttelijät!

p.s Olen muuten sen verran blondi, että lippuautomaattien käyttö ei oikein luonnistu.


En muista oliko Barnassa useamman päivän lippuja julkisiin myynnissä, mutta taloudellisin vaihtoehto joka tapauksessa on ns. T-10 -lippu, eli kymmenen matkan lippu, jonka saa poistettua 6,90 eurolla. Kannattaa tsekata esimerkiksi tämä sivusto, josta löytyy mainiot vinkit muun muassa julkiseen liikenteeseen liittyen. Lähijunia käyttäessä kannattanee ostaa omat lippunsa, koska esimerkiksi Montserratiin mennessä joutuisi valitsemaan kaikki alueet lippuun, mikä taas maksaisi ylimääräistä turhan takia. Eli itse ottaisin metroon oman useamman matkan tikettinsä ja sitten lähijuniin omansa. Lippuautomaatteja on mahdollista käyttää englannin kielellä ja niiden käyttäminen ei suuria ihmeitä vaadi, eli varmaan blondikin siitä selviytyy.

Tuosta futiskauden avauksesta en osaa mitään faktatietoa jakaa, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että kyseiset liput voivat olla melko kiven alla tai ainakin hinnat pilvissä. Tämä nyt on puhdasta arvelua, mutta ottaen huomioon seuran koon yhdistettynä kauden avaukseen, niin...

June

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #53 : 26.08.2007, 12:19:40 »
Tuolla Futismatkailu osiossa varmaan osaavat auttaa noiden lippujen hankkimisten kanssa, mutta minulle siellä ainakin kerrottiin, että Espanyolin otteluihin saa lippuja vielä pelipäivänäkin. En sitten avauskierroksen otteluista tiedä, mutta voisi kuvitella, että ainakin Barcelonan kotipelien lipuista saa jonkin verran pulittaa.
menee, kun on mentävä.

andr

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #54 : 26.08.2007, 12:27:53 »
Olen kerettiläinen teeanarkkari enkä suostu juomaan kahvia, joten on pakko kysyä teestä. Ehkäpä joku Barnessa pidempään viihtynyt osaa vastata... :) Eli,  myydäänkö Barcelonan kaupoissa irtoteetä? Löytyykö alan liikkeitä, joihin voi mennä valikoimaan itselleen sopivinta teelaatua? Liptonia ja Twiningsiä ei tässä yhteydessä lasketa oikeaksi teeksi, pussiteestä kieltäydyn keskustelemasta  :twisted:

Miimi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #55 : 27.08.2007, 00:10:43 »
Kiitos wilu & June vastauksista. Taidankin siirtyä kyselemään tuosta futiksesta siitä kiinnostuneilta  :wink: Saa kyllä edelleen laittaa vinkkejä tulemaan!

Tuli vielä mieleen sellainen juttu, että kannattaako / uskaltaako lentokentältä ottaa taksin hotelliin (joka sijaitsee vähän pohjoiseen keskustasta)? On vaan jäänyt sellainen muistikuva, että tälläkin sivustolla olisi varoiteltu huijaritakseista (törkeää hintaa perivät, mittarittomat yms.) Haluaisin vaan päästä suorinta tietä hotellille, enkä olla helppo kohde varkaille heti paikan päälle saavuttaessa...matkalaukkuineni ja metrokarttoineni näytän nimittäin siltä, kuin palloni olisi pahemman kerran hukassa sen sijaan että tallaisin sitä maailmanmatkaajan elkein  :D
n mentävä kauas nähdäkseen lähelle.

grenoli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
  • Matkakuvia Roomasta ja muualtakin
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #56 : 27.08.2007, 07:33:32 »
No tommonen linkki ainakin löytyi:

http://www.barcelonafootballtickets.com/

Eli aika kallista lystiä näyttäisi olevan, Espanyolilla selkeästi halvempaa. Lisäksi luin jostain, että Espanyolin matseihin on ilmainen bussikuljetus, mutta en kyllä tähän hätään muista miltä aukiolta se oli. Espanjassa vaihdossa vuoden ollut tuttuni kertoi myös, että Nou Campin ulkopuolella on toisinaan kausikorttilaisia, jotka ns. vuokraavat paikkaansa matseiin. Itse en tommoisiin kyllä oikein luottaisi. Ja vastaamattomuus ei ainakaan mun osaltani johtunut kiinnostuksen puutteesta, vaan tietämättömyydestä. :)

Ps. Lisäapua voi kysellä myös täältä: http://futisforum2.org/
Osiosta futiskulttuuri tai seurajoukkueet löytynee neuvonantajia.

Pimeitä mittarittomia taksejahan ei voi oikein suositella missään, mutta ainakin tämän tuoreen suomalaisten tekemän opaskirjan mukaan viralliset taksit ovat periaatteessa ihan ok, hintaan saattaa tosin sisältyä yllätyksiä. Muistini mukaan varoittivat jostain laukkulisästä sen mukaan paljonko mukana on matkatavaraa tms, mutta tämä on aivan laillista. Itse suosittelisin kuitenkin vahvasti bussi + metroyhdistelmää, jos hotellisi vain on jossain metroaseman tuntumassa. A1:llä ensin Placa Catalunyalle (päättäri) ja tästä solmukohdasta sitten metrolla eteenpäin. Helppoa ja halpaa (5.15 €). Tämä tietysti sillä  edellytyksellä, että olet tulossa Pratille, etkä sille sivulentokentälle. Automaattiakaan ei tarvitse vierastaa, sillä senkun tökkäsee sormella ensin ruutua ja sen jälkeen kohtaa billet senzill (aluetariffeja ei ollut, hinta sama menetpä sitten yhden pysäkinvälin tai pitemmän matkan).  Maksun voi hoitaa joko käteisellä tai kortilla   ja kone antaa kiltisti vaihtorahat.  

Taisit kysyä myös turistilipusta ja kyllä sellainen tarjeta turistica löytyy, oliko tuo nyt 5-päiväinen. Metroasemien lippuluukuilta noita taisi saada ja oliko myös lehtikioskeilta.

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #57 : 27.08.2007, 13:34:41 »
Lainaus
Olen kerettiläinen teeanarkkari enkä suostu juomaan kahvia, joten on pakko kysyä teestä. Ehkäpä joku Barnessa pidempään viihtynyt osaa vastata...  Eli, myydäänkö Barcelonan kaupoissa irtoteetä? Löytyykö alan liikkeitä, joihin voi mennä valikoimaan itselleen sopivinta teelaatua? Liptonia ja Twiningsiä ei tässä yhteydessä lasketa oikeaksi teeksi, pussiteestä kieltäydyn keskustelemasta

Barri Goticista löytyy ainakin teepaikkoja (siis kahviloita, joissa tarjoillaan vain teetä, onkohan näillä joku oikea nimikin?), mutta en nyt millään pysty muistamaan kadun nimiä tms. Ainakin yhdessä kadulla oli useampiakin teepaikkoja, joista yksi oli aivan valloittava iäkkään inkkarinaisen pitämä paikka, jossa teen juonti oli oikea rituaali (ei kiireisille!). Täällä oli tarjolla myös paljon tuoreista yrteistä tehtäviä lämpimiä juomia, nam! Kysäsenkin matkaseuralaiselta jos hän muistaisi paikan sijainnin! Palaan asiaan....

Benqqu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #58 : 27.08.2007, 18:13:48 »
Lainaus
Espanjassa vaihdossa vuoden ollut tuttuni kertoi myös, että Nou Campin ulkopuolella on toisinaan kausikorttilaisia, jotka ns. vuokraavat paikkaansa matseiin. Itse en tommoisiin kyllä oikein luottaisi. Ja vastaamattomuus ei ainakaan mun osaltani johtunut kiinnostuksen puutteesta, vaan tietämättömyydestä.

Muutaman pelin olen käynyt katsomassa noilla kausikorteilla ja toimii kyllä. Kausikorttia vuokratessa tarkista että sillä myyjällä on siinä mukana Barcan jäsenkortti sekä kausikortti kaudelle 2007-2008 eli kaksi luottokortin kokoista korttia. Hinnat lähtee about 30€ ylöspäin.
Perus hyvä paikka maksaa noin 50 €. Tuohon kauden ensimmäiseen kotipeliin on vaikeata saada lippua tyyliin päivää ennen. Yleensä liput tulevat myyntiin 2 viikkoa ennen matsia.
 
Lainaus
Pimeitä mittarittomia taksejahan ei voi oikein suositella missään, mutta ainakin tämän tuoreen suomalaisten tekemän opaskirjan mukaan viralliset taksit ovat periaatteessa ihan ok, hintaan saattaa tosin sisältyä yllätyksiä. Muistini mukaan varoittivat jostain laukkulisästä sen mukaan paljonko mukana on matkatavaraa tms, mutta tämä on aivan laillista.

Kuuden Barcelona-vuoden aikana ei ole kertaakaan taksari vielä yrittänyt huijata eli takseihin VOI luottaa. Pimeää taksia ei ole vielä tullut vastaan. Lentokentälle ja satamaan on parin euron lisämaksu  sekä laukuista joutuu pulittaan extraa.

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vamos a la Barcelona..
« Vastaus #59 : 27.08.2007, 22:36:28 »
Nyt löytyi... se Barri Goticin teepaikka sijaitsee Sant Domenec del Call nimisellä kadulla. Eli hyvin lähellä Placa Sant Jaumea, mutta vähän piilossa. Samalla kadulla oli muitakin teepaikkoja, mutta tämä yksi viehätti hämyisyydellään ja inkkarinaisen ihanalla teellä.